Iron Maiden @OAKA 16/07/22

Mετα απο …ευγενικη χορηγια του πιτσιρικα ανιψιου μου(σιγα μην εδινα 90e) παραβρεθηκα κι εγω τελευταια στιγμη στην θυρα 9.Δυο-τρια πραγματακια μονο.
Γελασε και το παρδαλο κατσικι με το …sold out!Αδεια η αρενα και με τεραστια κενα οι κερκιδες ειδικα στο πεταλο και προς τα επισημα.Παραπανω απο 30-35.000 δεν ειχε με την καμια και σιγουρα το χτεσινο live δεν εφτασε τις 40.000 της Μαλακασας.
Απο πλευρας αποδοσης,ουτε κατα διανοια δεν πλησιασε την αποδοση του 2018 ΚΑΙ του ηχου(στην 9 στα πρωτα κομματια δεν ακουγαμε σχεδον τιποτα,μπουκωνε) αλλα και της ιδιας της μπαντας.
Η συναυλια της Μαλακασας παραμενει(και μαλλον θα παραμεινει) η καλυτερη ολων των εποχων των Maiden στην Ελλαδα(κραταω μια επιφυλαξη για το '88 γιατι δεν εχω αποψη).
Οσον αφορα τον Bruce,εκεινη την στιγμη που στραβωσε με τα καπνογονα,μου την εσπασε ασχημα και ξενερωσα!Νηφαλιος τωρα αντιλαμβανομαι οτι εχει ενα δικιο λογω αρρωστιας και ηλικιας αλλα ρε μεγαλε δεν το λες εκεινη την στιγμη και να χαλασεις την διαθεση οσων καταλαβαν τελος παντων.
Για το τελος να πω οτι δυσκολα θα παραβρεθω σε τετοια μεγαλα live,ειδικα στο αθλιο και ελεεινο ΟΑΚΑ,που γινεται το πανηγυρι των φασαιων.Kαλοι ειναι κι αυτοι για να βγαινουν τα λεφτα αλλα οκ,δεν αντεχεται.
Η Μαλακασα ειναι πολυ καλυτερο μερος για τετοια live κατα την αποψη μου.

ΥΓ.Ο φιλος εδω που εψαχνε εναγωνιως εισιτηριο βρηκε τελικα ή τον εφαγε το …sold out? :grinning:

8 Likes

Τεράστια καρδούλα . Το να μην συμπεριφέρονται σαν ζώα δεν τους έχει περάσει μάλλον από το μυαλό. Το τι μαλακία διαβάζω στο φβ δεν λέγεται…ότι είναι μέταλ συναυλία κ δεν είναι συναυλία στο Ηρώδειο, να σεβαστεί λέει τον κόσμο ενώ ο ίδιος ο κόσμος γράφει στα αρχίδια του πάντα κανόνες άτυπους κ μη. Κάποιος ή κάποια έγραψε για εντελώς αχρείαστο σπρωξίδι κ ότι κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία για άγριο χούφτωμα κ η απάντηση ήταν ότι είναι μέταλ συναυλία!!! Ρε είστε με τα καλά σας?
Δεν μου προκαλεί βέβαια εντύπωση. Μια μικρογραφία της κοινωνίας είναι όλα αυτά. Γήπεδα, συναυλίες, η αλληλοεπίδραση του κόσμου σε μικρά καθημερινά πράγματα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα ή έχει αλλάξει σε πολύ μικρό βαθμό. Κρίμα.

22 Likes

Πάντως θεωρω ποκυ δυσκολο να γεμισει το σταδιο με metal λαιβ.ακομα και στος acdc που έγινε πόλεμος, θυμαμαι το πεταλι πισω ηταν σχετικα άδειο. Μονο u2 θυμαμαι ηταν ψιλοφουλ λογω της σκηνής, καθως επισης και bon jovi ειχε παρα πολυ κοσμο. Μονο metallica με καλο εισιτιριο νομιζω θα μαζεψουν χαμο

Απο οσα διαβαζω για μενα ακομα μια φορα το χειροτερο ειναι οτι δεν υπηρχε ελεγχος κατα την εισοδο και ο καθενας θα μπορουσε να περασει οτιδηποτε…απο τοτε που ζω εξωτερικο και ξεκινησα τις συναυλιες εξω ,ελλαδα δεν θα ξαναπηγαινα ποτε… απο το ΑΝ μεχρι ΟΑΚΑ και Μαλακασα … Ειμαι με τον Bruce στη συγκεκριμενη φαση…

7 Likes

Προσωπικά, όντας κάτοικος εξωτερικού, δύσκολα να πάω ξανά σε τέτοιο λαιβ στην Αθήνα. Λόγο του «καλύτερου κοινού» φυσικά.

Χίλια δικια στον Μπρους και τον κάθε Μπρους που δεν κάθεται να κάνει τη δουλειά του με κίνδυνο της ασφαλείας της δικής του και των θεατών.

13 Likes

Ουτε κατα διανοια το επιπεδο της συναυλιας σε συγκριση με το 18.
O bruce ειχε δικιο αλλα ειναι μαλακας ετσι οπως το χειρίστηκε. Εγω προσωπικα ξενερωσα μετα το number. Ο niko εχει αρχισει να μην μπορει πλεον.
Το οακα γαμω. Στο αμαξι μεσα σε ενα 15, σε μιση ωραγια ποτο, σε 2 ωρες μπανακι στο σπιτι. Μαλακασα δεν θα ειχα αναψει ουτε την μηχανη στο parking.

16 Likes

βλέπω τους Maiden απο τον Οκτωβρη του 1995 (x factour, όποιος θυμάται) και θα συμφωνήσω με τον φίλο που έγραψε, ότι φαίνεται να έχει ξεκινήσει ένα έθιμο με τα καπνογόνα και τον Dickinson στη χώρα μας. Το 99 δεν με πείραξε αλλά ήμουν και 20 χρόνια νεώτερος, και τίποτα δεν χάλαγε, ειδικά όταν ακούς Killers, Powerslave ακομά και το αγαπημένο Futureal απο Bruce. Αλλά χτες χαλάστηκα με τον Bruce.

Ναι, έχει δίκιο. Αντικειμενικά. Κανείς δεν διαπραγματεύεται θέματα υγείας και ασφάλειας. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπήρχε και άλλος τρόπος αντιμετώπισης. Ο κόσμος έδωσε πολλά λεφτά και πόλλες ώρες απο το Σαββάτο του για να τους τιμήσει και εισπράττει αυτό ?

Θα συμφωνήσω ξανά, πως απο Writing μέχρι Hallowed ήταν όλα άψογα (και παρόλο το μέτρημα στο Blood brothers, o Gers έπαιξε ένα καταπληκτικό solo). Μετά ένιωσα και εγώ, πως καταλάβαν ότι δεν το χειριστηκαν καλά, και ο Bruce διέκοψε για ένα άτομο, που τελικά δεν είχε κάτι και κοίταγε το iphone του (κάτι τέτοιο δεν είπε?), ο Harris έμεινε παραπάνω απο συνήθως, ο Dickinson σαν να πάλεβε να βρει ρυθμό/κέφι…δεν ξέρω αισθάνθηκα πολύ άβολα για αυτούς και για μένα τελειώσε το live εκεί.
Ναι οι Maiden είναι top, Ναι θα ξαναπάω αν έρθουν για το Senjutsu (που μου άρεσει πολύ), αλλά για τον επαγγελματισμό και την εμπειρία των Maiden, θα μπορούσαν να το διαχειριστούν αλλιώς. Πχ δεν μπορούσε κάποιος απο το crew να κάνει νόημα ή κάτι αφού αυτός με το καπνόγονο ήταν τόσο κοντά (παρόλο που δεν το κατάλαβα, αλλά ήμουν αριστέρα της σκηνής και δεν είχα εικόνα απο τη δεξία)? Δεν μπορούσαν να γράψουν κάποια ανακοινώση στα videowall ότι τα καπνογονα ενοχλούν τον Bruce ?
και αυτά απο εμένα που δεν είμαι μέλος μίας τεράστιας touring μπάντας.

γλυκοπικρη εμπείρια, με ένα πιο μεγάλο ποσοστό στο γλυκό μέρος, αφού μέχρι το Hallowed κα ειδικά σε αυτό ήταν τέλειοι.
Για τον Smith πήγα, ο Murray γάμησε ! Πολλά μπράβο στο Dave, ένταση και ακρίβεια. Άψογος!

4 Likes

ευτυχως μπηκα τσαμπα και εγινε υποφερτη η συναυλια, γιατι αν ειχα δωσει 80 ευρω γι αυτο το πραμα ακομα θα τα κλαιγα, να τους χαιρεστε τους maiden σας you greek fucking cuntss

1 Like

Dont feed the troll

13 Likes

IMG_20220717_103054
Δηλαδή τι παραπάνω έπρεπε να γίνει; Φειγ βολάν;

10 Likes

Αντε γαμησου

6 Likes

μη τσιμπάς βρε μλκ κ συ…

4 Likes

Ξέρω γω, αυστηρός έλεγχος κατά την είσοδο και όντως απομάκρυνση των ζώων; Γιατί αν είχε γίνει το πρώτο άντε να άναβαν 2-3 συνολικά, αν γινόταν το δεύτερο θα είχαν μείνει στην αρένα μόνο οι ηχολήπτες.

Το να το γράφεις σε πανό χωρίς να διασφαλίσεις και την εφαρμογή αυτών που - ολοσωστα - γράφεις, ε, δεν σε παίρνει σοβαρά κανένας. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να καλύψεις τον κωλο σου νομικά σε περίπτωση ατυχήματος, και αυτό ελέγχεται…

5 Likes

Νομίζω ότι ορισμένοι τα υπεραναλυετε.
Είδαμε τη μεγαλύτερη μέταλ μπάντα, ηπιαμε τα ποτάκια μας, περάσαμε υπεροχα.
Κάποια στιγμή ειπε κάτι βρισιδια εκει ο Μπρους ούτε που κατάλαβαμε γιατι (όπως κάνει σχεδόν κάθε φορά πια) και μετά έχασε τον ρυθμό μέχρι να τον ξαναβρεί στο ρεφρέν. Η συναυλία συνεχίστηκε κανονικότητα και σε υψηλό επίπεδο (το Iron Maiden πχ καπάκι το είπανε λυσσασμένα).
Τα καπνογόνα όπως και να το κάνουμε δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα και ξεσηκώνουν γενικά (εκτός από τους 3-4 που είναι ακριβώς μπροστά από αυτόν που το ανάβει και το τρώνε στη μουρη😃).
Εδώ ο άλλος διαμαρτύρεται γιατί λέει τον σπρωξανε εκεί μπροστά τι να πω…χαχα

5 Likes

Ε μα εκεί ήταν το θέμα, ότι για άλλη μια φορά είμαστε άξιοι της μοίρας μας με διοργανωτές του κώλου και της αρπαχτης. Και όπως ειπώθηκε παραπάνω οι ίδιοι που το παίζουν μάγκες εδώ σε περίπτωση που είναι εκτός συνόρων είναι κοτούλες. Και δεν το λέμε μόνο για τα καπνογόνα, αλλά σε όλους τους τομείς (παραβιάσεις κοκ, μάσκες,κτλ)

3 Likes

Επειδή παίζουν πολλά ποστ συγκρίσεων (ειδικα στο fb) με τις άλλες μέταλ συναυλίες που προηγήθηκαν.
Όταν βλέπεις μέιντεν βλέπεις 6 στα 6 μέλη της μπάντας ίδια 40 χρόνια εκτός του gers που είναι μόνο 30. Αυτό

8 Likes

Αυτό έγραψα στο φβ σε μια ομάδα όπου συνεχίζω να μαλώνω με διάφορους… :laughing:

Πρώτον δεν χαρακτηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Χαρακτηρίζουμε τους 50-100, όσοι ήταν τέλος πάντων, που δεν ενδιαφέρθηκαν για τους υπόλοιπους.

Αλλά αν θυμάμαι από κάποιο ποστ σου, μάλλον δεν συμφωνείς με την αντίδραση του καλλιτέχνη κ μάλιστα δικαιολογείς τον κόσμο. Οπότε ας το πάρουμε από εκεί γιατί δεν σε βλέπω να καταλαβαίνεις το πρόβλημα.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι αυτή η κλειστή κοινωνία όπως λες, είναι προβληματική. Κάθε κλειστή κοινωνία, είτε μιλάμε για μουσική είτε για μπάλα είτε για ότι άλλο θέλεις, είναι μικρογραφία του γενικού συνόλου. Το ότι συμπεριφερόμαστε σαν χούλιγκαν γενικά εμένα με ενοχλεί. Εσένα πάλι όχι, από ότι έγραψες.

Είσαι διαχειριστής σε μια σελίδα με 13000 κόσμο κ αντί να πάρεις την ευκαιρία κ να γράψεις κάποια πράγματα, να καυτηριάσεις το γεγονός ώστε ίσως να αλλάξει κάτι στο μέλλον ώστε να θρηνήσουμε θύματα κάποια στιγμή, δικαιολογείς την καφρίλα στα μάτια παιδιών που ίσως είναι στην εφηβεία κ το βρουν φυσιολογικό σαν συμπεριφέρονται σαν ζώα (το οποίο σε πείραξε αλλά δεν σκέφτηκες τι θα γινόταν σε περίπτωση φωτιάς εκεί μέσα).

Το ότι πρέπει να γράψω τα αυτονόητα σε ενήλικες είναι που με τρελαίνει. Αυτά.

11 Likes

Εχει τεραστια σημασια.

7 Likes

Χαίρομαι παντως για τα πολλα θετικα σχόλια για Murray. Ο ανθρωπος δεν εχει παρει τα κρεντιτς που του αξιζουν περα απο το “κιθαριστας των maiden” ισως επειδη ειναι τεμπελακος :stuck_out_tongue: κ δεν γραφει τραγούδια.

5 Likes

Πωωω δεν ήταν δυνατόν να το πάρω χαμπάρι αυτό αλλά φαίνεται θλιβερή η εικόνα του μεγάλου κενού στο standing A

Είχαμε προφανώς σσρδελοποιηθει όλοι μπροστά . Ήταν δύσκολα

Το δεξιό κομμάτι ήταν τίγκα φαντάζομαι επειδή ήρθαν πιο αργά και δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν;; Τι να πω .

Πίσω μακελειό

Τους οποίους βέβαια δεν σεβάστηκε και πολύ ο Μπρους που τους έκανε να τα χάσουν στο NotB . Κι εγώ δίκιο του δίνω . Ακόμα ακόμα σέβομαι απεριόριστα το να είναι ο χψ μουσικός “δύσκολος” σαν άνθρωπος γιατί είμαι κι εγώ που στο κάτω κάτω είμαι απλός άνθρωπος

Αλλά με ψυχραιμία σήμερα θεωρώ ότι έκανε μεγάλο φάουλ προς όλους σε εκείνο το σημείο ( γιατί χθες απλά μου έμεινε ότι πέρασα υπέροχα σε προσωπικό επίπεδο, είχα νορμάλ ανθρώπους γύρω μου παρόλο το στριμωξιδι κλπ )

Πάντω Murray & Gers δεν έχασαν το κέφι τους και χαμογελούσαν. Πρέπει να είναι τέρμα ευχάριστοι και ζεν τύποι. Ο Harris κι εμένα στο τέλος μου φάνηκε ότι μας χαιρετούσε απολογητικά

Anyway, το ΟΑΚΑ καλό για συναυλίες μέσα στον αστικό ιστό αλλά σε μεγάλο λάιβ μάλλον θα προτιμήσω κερκίδα άλλη φορά

Η ελληνική κοινωνία αλλά ακόμα πιο πολύ η μεταλ κοινότητα ( δεν ξέρω για ΛΕΞ κλπ πως φέρονται μεταξύ τους ) είναι πολύ μακριά από το 2022 χωρίς σεβασμό σε πολύ βασικές αρχές

Δεν τα μπορώ αυτά τα " με τα λεφτά μου σας γαμάω" και τα κρατά το σόου μαϊμού

10 Likes