Iron Maiden @OAKA 23/05/2026

Προσωπικά θα πάω γιατί νομίζω πως σίγουρα είναι η τελευταία φορά Ελλάδα, και πιθανότατα και τελευταίο τουρ γενικά.Αυτή την αίσθηση έχω από τα λίγα λόγια που βγαίνουν από την μπάντα και το μάνατζμεντ τους.Ο Μπρους έχει φτιάξει το προσωπικό του γκρουπ και δείχνει να γουστάρει φουλ, ο Χάρις δείχνει χορτάτος και μελαγχολικός(δείτε στίχους στο hell on earth και αν ταιριάζουν για τελευταίο κομμάτι), προτιμάει να παίζει σε μαγαζάκια με τους British Lion και να θυμάται τα λιγότερο coorporate early days,για τον Dave είναι κάνα 2 χρόνια οι φήμες ότι θέλει να σταματήσει και να ξεκουραστεί, ο Adrian και αυτός αράζει περισσότερο με τον Kotzen για νέα μουσική πια, για Gers δεν σχολιάζω, και ο νέος ντράμερ δεν έχει κανέναν λόγο σε μακροπρόθεσμα σχέδια.Ακόμη αναμένουμε ντοκιμαντέρ και βιβλίο για τα 50 χρόνια τους (με συμμετοχές τεράστιες τύπου Bardem και Ulrich).

Η μπάντα θα μπορούσε να έχει κλείσει και με την Future Past αλλά ουσιαστικά την αρμέγει λίγο παραπάνω ο πάντα σκληρός και λεφτόδουλος Rod με την αφορμή των 50 χρόνων, και ίσως έχει μείνει λίγη θέληση ακόμα στο δίπολο Steve/Bruce.Θα τελειώσει και αυτή σιγά σιγά, δεν νομίζω πως έχουν να καταφέρουν κάτι άλλο σαν μια καθαρά μέταλ μπάντα, που πάντα απευθυνόταν αποκλειστικά σε οπαδούς του heavy metal και μόνο σε αυτούς.Πραγματικά τι παραπάνω να κάνουν πχ από το προηγούμενο λάιβ στο Λονδίνο? Για μένα έφτασαν στην κορυφή που ήθελαν.

Αν ήταν αυτές οι τιμές πάντως, πριν 5 χρόνια πχ, δεν υπήρχε περίπτωση να πήγαινα.
Όσο για τον κόσμο έχει να φύγει τσάμπα πρόσκληση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ουυυυ

5 Likes

:sweat_smile:

1 Like

πω πω μίρλα. την προηγούμενη φορά τα σκάσατε άπειροι περίπου τόσα και τώρα σκάσατε 170 στους μετάλλικα, που παίζουν πιο ντεμί, για να βλέπετε 1/4 της ώρας τπτ ή τον κώλο του περφόρμερ … η κάτι τέτοιο τελωσπάντων. και εδω θα πάμε σε όλα και 500 + θα δώσουμε για ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ και δεν μας περισσεύουν ακριβώς, άλλα θα κάνουμε ΚΟΥΜΑΝΤΑ.

1 Like

100 και να γυρίζει

1 Like

93 δώσαμε μεταλλικα και έχουν να έρθουν και δεκαπέντε χρόνια ποια μιρλα; Οι τιμές είναι για γέλια και φταίει ξεκάθαρα ο διοργανωτής αφού στη Βουλγαρία είναι φθηνότερα.

Ναι αλλα στη Ρουμανια ακριβοτερα. 130 παρακαλω!
Βασικα, δε διαφωνω για την ευθυνη του εδω διοργανωτη, απλα θελω να τονισω οτι παντου οι διοργανωτες ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ και οχι μονο στην Ελλαδα, that’s all…

2 Likes

Είχε τόσο ακριβά Ρουμανία; Καλό και αυτό πάλι… Πορτογαλία που κοίταξα είχε και με 75. Απορώ με τις δικές μας διάνοιες πόσος κόσμος νομίζουν ότι θα δώσει περίπου 250 ευρώ για δύο συναυλίες τον ίδιο μήνα. Οι μειντεν θα πάνε απατοι, δε θα μου κάνει εντύπωση αλλαγή χώρου και μεταφορά terra vibe.

high priority ειναι όχι λώρης.

Καλά 10€ κάτω είναι στη Βουλγαρία. Πάνω κάτω ίδιες τιμές παίζουν μάλλον

Βασικά τα δίνουν με αρκετούς μήνες διαφορά, όποιος ήταν να πάρει για Metallica πήρε.

3 Likes

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι κοντά 250 ευρώ είναι πολύ βαριά για την Ελλάδα του 2025.

Και σου ξαναλέω, αν τα δώσεις όλα μαζί ναι. Πέρασαν 4 μήνες από την προπώλησή τους. Δεδομένου του sold out, όποιος ήταν να δώσει έδωσε. Δεδομένου ότι δε θα γίνει ο ίδιος χαμός με τους Maiden, ο κόσμος έχει καιρό να κάνει τα κουμάντα του και γι’ αυτό.

Μόλις πήρα από το fun club για τι έχω δουλειές αύριο και να μην περιμένω στην ουρά μιας και θα έχει αναμονή λογικά. Θύρα 30. Θυμάμαι στο Brave New World πήρα εισητήρια με 30€ και τώρα σκάσαμε 97€

3 Likes

Εδώ είχε 50 ευρώ το 2018 κι εσύ μας λες πριν 25 χρόνια ρε :stuck_out_tongue:

Δυστυχώς άλλος πλανήτης προ κοβιντ και άλλος μετά

2 Likes

Επειδή συζητάμε σήμερα (και λογικό) για τις τιμές έψαξα να δω ποια είναι η σημερινή αξία των 30€ το 2001 βάσει πληθωρισμού. Θα ήταν 50€. Αρα ναι, οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από τον πληθωρισμό.

Το έψαξα λίγο παραπάνω σε perplexity κλπ και φαίνεται πως αυτό το trend υπάρχει σταθερά από τα τέλη των 90s. Το μεγαλύτερο correlation φαίνεται να είναι η απώλεια των παραδοσιακών εσόδων των καλλιτεχνών, δηλαδή πωλήσεις δίσκων. Και αυτό έχει ένα βαθμό λογικής βασικά, έτσι; Αρχες 00s αγόρασες το brave new world και πήγες και στο λαιβ. Σήμερα ποιος αγοράζει πια μουσική;

Επίσης οι πηγές τονίζουν το φαινόμενο των τοπ καλλιτεχνών που εκείνοι περισσότερο αυξάνουν τις τιμές από τους μικρομεσαίους. Μιλάνε για το φαινόμενο του price discrimination αλλά και για την υπερσυγκέντρωση πολλών καλλιτεχνών σε λίγα labels. Βάλε μέσα και την έκρηξη της ζήτησης των live events και του τουρισμού μετά τον covid και εξηγείται ακόμα καλύτερα. Και τη στασιμότητα των μισθών στην Ελλάδα. Perfect storm.

Προσωπικά με δυσκολία, αλλά καταπίνω αυτήν την δυσανάλογη αύξηση τιμών. Στην τελική καλύτερα να πληρώνονται καλά οι καλλιτέχνες. Αλλά στο industry αυτό, ο καρκίνος του dynamic pricing και των μεταπωλήσεων πρέπει να σταματηθεί. Οπως και να σπάσει, με παρέμβαση επιτροπών ανταγωνισμού, το μονοπώλιο της Ticketmaster.

6 Likes

πολλοί

6 Likes

Ελάχιστοι , απόδειξη αυτού το ότι έχουν κλείσει τα μεγάλα δισκάδικα και ο χώρος με δίσκους στα πολυκαταστήματα είναι ξεχασμένος.
Η πτώση πωλήσεων ήταν ήδη στις εποχές του downloading από torrent εμφανής.
Οι streaming υπηρεσίες δώσανε το τελειωτικό (αλλά μαλακό , καθότι τουλάχιστον υπάρχει κάποια στοιχειώδης αμοιβή) χτύπημα.
Το ότι υπάρχουν hipster σαν και μένα που αγοράζουν βινύλιο ενώ είναι Millenial , είναι άλλο θέμα.
Δεν ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ στον κύκλο μου που να έχει αγοράσει μουσική. Μέχρι και οι γονείς απλά βάζουνε YouTube.

Για το 2023, οι πωλήσεις του φυσικού φορμάτ στις ΗΠΑ ήταν στα 43 εκατομμύρια βινύλια κ 37 εκατομμύρια cd

0.003 δολάρια per stream, σε μαύρες σακούλες θα τα βάλουν οι καλλιτέχνες

άλλαξε κύκλο

5 Likes

Για hard copies να φανταστώ ούτε λόγος ε;

Δεν ξέρω τί ακριβώς λέτε, ένα έχω να πω … :

ακούς σοβαρά μουσική (εγώ metal) -----> αγοράζεις φυσικό φορμάτ (no matter what)

(για να μην παρεξηγηθώ, το ίδιο ισχύει και για ροκ, πανκ και γενικά για όλα τα είδη μουσικής).

1 Like