Iron Maiden @OAKA 23/05/2026

Καταλαβαίνεις ότι άλλο απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση και άλλο η απαγόρευση χρήσης κινητού, σωστα?

2 Likes

summoning @travolta να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη δυστοπία :bangbang:

1 Like

Δεν έχει μιλήσει κανείς για χρήση του κινητού ως τηλέφωνο αν δεν κάνω λάθος. Όλοι εστιάζουν στα βίντεο ή/και τις φωτογραφίες.

2 Likes

Αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα με την απαγόρευση μιλάνε για τα βιντεο/φωτογραφίες, αυτοί που έχουν πρόβλημα με την απαγόρευση μιλάνε για το τηλέφωνο.
Δεν είδα κανέναν να λέει “μα πως θα βγάλω φωτογραφίες τώρα”.

Αν δεν υπάρχουν κινητά να τραβάνε βίντεο στις συναυλίες, άπειρος κόσμος που δεν μπορεί να διαθέσει το χρηματικό αντίτιμο δε θα είχε ποτέ τη δυνατότητα να δει τον αγαπημένο του καλλιτέχνη έστω και στο youtube. Αυτό θέλετε? Να πληρώνετε 100€ για Maiden και να έχετε privilege?

3 Likes

μα για αυτό θα τραβήξουμε βιδεο.

Για να μπορείς να απολαύσεις τον Γιαννίκο από τον καναπέ σου.

1 Like

πάντως αυτό το ότι οι Μειντεν και οι Γκοστ νοιάζονται για την λαιβ εμπειρία του κοινού, μέχρι ενός βαθμού το πιστεύω

Προφανώς θέλουν και θα δώσουν αξια στο χρήματα που έδωσες να τους δεις και το σοου θα είναι άριστο αλλά οι Μειντεν πιο πολύ θέλουν αντι να τους δεις ΥΤ να πάρεις το νεο live dvd

ή για να μην το πάω τόσο καπιταλιστικά ( και έχει δίκιο η μπάντα ή ο Χ καλλιτέχνης ) ότι έτσι καταπολεμούν το live streaming που αρκετοί μαλακες έχω δει να κάνουν

εκεί έχουν δίκιο προφανώς . Πήγες να δεις Μειντεν ή να πάρεις views και ίσως μικροχαρτζιλίκι από το stream από το performance του άλλου ;

1 Like

Ευχαριστώ, αλλά μάλλον θα πάω. Θα αποφασίσω τελευταία στιγμή όμως, αφού είναι απίθανα δύσκολο να κάνεις sold out το ΟΑΚΑ.

Είναι πολύ εκνευριστικο το κινητό στη συναυλία όταν ο ένας μαλάκας (στους 100) ,που θα δει όλη τη γαμημενη τη συναυλία από την κωλοθονίτσα του, κάθεται ακριβώς μπροστά σου. Την έχω πάθει σε σοβαρές συναυλίες (Springsteen πιο πρόσφατα) και αναγκάστηκα ,ενώ είχα φοβερή θέση, να κάνω πίσω πίσω και να ενοχλώ και τους άλλους για να χωθώ κάπου.
Εγώ τραβάω 5-6 φωτο στα λιγότερο γνωστά τραγούδια και 1-2 μονόλεπτα βιντεάκια στα σουξέ.

Θυμάμαι στο roger waters το '11 που ξεκινήσαμε παρέα 4 άτομα από Πατήσια αφήνοντας τα κινητά στο σπίτι. Από τότε δεν το έχω ξανακάνει.

1 Like

αληθινή ιστορία που είδα με τα μάτια μου

στο the wall του Waters στο ΟΑΚΑ, φίλος πήγε αρένα, με δεμένο μπαλόνι ηλίου στο χέρι και κορδόνι 5 μέτρα - φαινόταν από την Πάτρα, αν έβγαινες στο μπαλκόνι σου.

μολις τον βρήκαν οι φίλοι του, το έκοψε και το άφησε στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΙΣΤΟΙ

2 Likes

Εγώ είχα πάρει κινητό αλλά δεν το έβγαλα καν. Κυκλοφορούσαν σεκιούριτι με κάτι κουτιά και άμα έβλεπαν κινητό έξω το έπαιρναν και στο έδιναν στο τέλος της συναυλίας.
Όπως και στο Ηρώδειο στο video clip των Cold play το είχα πάρει μαζί αλλά δεν το έβγαλα.

26 Likes

Επειδη δυο γραψαμε (νομιζω) και ειναι γνωστο οτι δεν με εκτιμας (:stuck_out_tongue:), θα θυμισω αυτο που εχουν γραψει πολλοι: ειναι ιδιωτικη επιχειρηση, βαζει κανονες. Στα ΜΜΜ δεν υπαρχει ιδιωτικοτητα (απ’ οσο θυμαμαι) αλλα και παλι ειναι επιλογη μου να μπαινω, παρα την οποια φασαρια. Ομοιως πραττω και στις συναυλιες. Οπως αποδεχομαι οτι εχει κινητα, αλλα παω να δω τη συναυλια, ετσι θα πρεπει να αποδεχτει τους ορους μιας ιδιωτικης επιχειρησης ΑΝ ΠΟΤΕ υπαρξει αποφαση να μην υπαρχουν κινητα.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι πιο απλο σε εξηγηση. Ουτε μπορει να υπαρξει debate αν οι Ghost πουν “οχι κινητα στο venue”. Δικο τους το σοου. Ολα αυτα, ενω φυσικα δεν εχει υπαρξει αποφαση για απαγορευση κινητων καπου και να ΄χαμε να λεγαμε, ε;

Σε ενα παραλληλο σχολιο, οι περισσοτεροι εδω γραφουμε (me included) “εγω 2-3 φωτο και 1-2 τραβαω, δεν ενοχλω κανεναν”, αλλα 2-3 φωτο και 1-2 βιντεο απο ολους σε ενα γεματο ΟΑΚΑ σε συναυλια των ΙΜ, σαν καπως να αλλαζει την εμπειρια παρακολουθησης. Σωστα;

Ενιγουει, σηκωστε κινητα αν θελετε και #xero_pou_parkarete

3 Likes

αρχικά δεν σε εκτιμάω οπότε δεν σε αφορά το σχόλιο :stuck_out_tongue:

κατά δεύτερον γεροντοπαραξενιές :stuck_out_tongue:

κατά τρίτον Μειντεν πάμε στην πρώτη γραμμή και από το στριμωξίδι δεν μας απασχολούν τέτοιες φαιδρες συμπεριφορές , παίζουμε με καπνογόνα τα κινητά είναι για εσάς του φασαίους πίσω :stuck_out_tongue:

1 Like

Oι Γκοστ με τα κινητά στο pouch ήταν από τις καλύτερες συναυλίες που έχω ζήσει σαν εμπειρία (άσχετα από γούστα, απόδοση κλπ). Ο μ.ο. ηλικίας ήταν 20-25 χρονών και όλοι το ζούσαν, τραγουδούσαν, χόρευαν. Επίσης, δε σου έπαιρναν το κινητό και στο έκρυβαν, πάνω σου το είχες, έβγαινες στους διαδρόμους και είχε προσωπικό να στο ξεκλιεδώσει και να ελέγξεις μηνύματα, να πάρεις τηλέφωνο κοκ. (αν δεν έχεις κανένα Apple Watch πχ που το κάνεις έτσι κι αλλιώς).
Δεν είναι θέμα μαρκετινγκ, πολλαπλάσια απήχηση θα έχουν αν το 5% από τους 20.000 που τους είδε έκανε ένα βιντεάκι στο TikTok. Είναι επιλογή του Tobias να έχει κοινό από κάτω που συμμετέχει και δε βγάζει βίντεο.

Οι Maiden στο London Stadium δεν απαγόρευαν τίποτα. Έκαναν έκκληση να μη βγάζει ο κόσμος βίντεο. Και επίσης ήταν εξαιρετική εμπειρία.

Το βασικό για μένα είναι πως προτιμώ να έχω μπροστά μου έναν που τραγουδάει, συμμετέχει, χορεύει, κανει πογκο κοκ παρά να έχει 2 χέρια σηκωμένα, να βλέπω τους αγκώνες και την οθόνη του για κάτι που όπως είπε ο @montecristo δε θα ξαναματαδεί στη ζωή του πάνω από 2 φορές.

Προφανώς οι περισσότεροι εδώ έχουν κοινή λογική και δε θα έχουν ένα κινητό πάνω από το κεφάλι 90 λεπτά. Αλλά δεν έχουν όλοι κοινή λογική. Και από τη στιγμή που οι όροι που θέτει ο καλλιτέχνης είναι γνωστοί εξ’αρχής, μπορείς να επιλέξεις αν θα πας ή όχι.

Πάντως για αποφυγή παρεξηγήσεων, ούτε σου κλειδώνουν τη συσκευή, ούτε σε βγάζουν από το γήπεδο αν βιντεοσκοπείς (βλ. Tool - το έχω δει να συμβαίνει, 1 παρατήρηση, 2η παρατήρηση, στην τρίτη τον έβγαλε ο σεκιουριτάς). Σου ζητάνε να μη βγάλεις βίντεο απλά. Δεν νομίζω να είναι δύσκολο!

6 Likes

Μια ανατρεπτικη ιδεα για αυτους που μας ενοχλουν με τα κινητα στα λαηβ θα ηταν να τους ενοχλουμε και εμεις με οδηγιες “πρεπει να βελτιωσεις λιγο το καδρο σου” ή “νομιζω πρεπει να αλλαξεις iso sensitivity settings,” μηπως δεν αντεξουν την πιεση και το κλεισουν.

12 Likes

Δεν εχω ενοχληθει ουτε μια φορα απο κινητο σε συναυλια, τι μπουμερς ειστε πια σε αυτο το θρεντ.

*τσεκαρει τιτλο θρεντ *

oh wait, βγαζουν ολα νοημα οκ

5 Likes

Γι’αυτό έκλεισα κερκίδα αυτή τη νιοστή φορά για να βγάλω και καμιά φώτο :laughing:

2 Likes

Αρχικά συμφωνώ με το πνεύμα όλου του ποστ

Νομίζω όλοι μας έχουμε ζήσει τέτοια λαιβ, χωρίς να έχουμε τα κινητά στο πουγκί . Μειντεν 2018, Parkway Drive εις διπλούν , Helloween Σοφια , ακόμα και amon Amarth μια χρονιά στο fuzz που ήμουν κάπου 26 ετών και ένιωθα γέρος εκεί μέσα και με πήγαινε το “κύμα” όπου να’ ναι

εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω πως σχετίζονται αυτά τα δυο τόσο πολύ , τις ίδιες ακριβώς εκφράσεις μπορώ να χρησιμοποιήσω για τα λαιβ αυτά με τα κινητά στις τσέπες μας

Για μένα είναι καθαρά θέμα προσωπικού mindset. Αν δω μπάντα που λατρεύω και είναι πρώτη φορά / μου έχει λείψει / γουατέβερ όλο μου το είναι λοκάρει τη σκηνή και τη συνολική εμπειρία . Και δεν χοροπηδάω ούτε κάνω μοσπιτ ιδιαίτερα συχνά, το βιώνω όπως νομίζω εγώ ανάλογα τις συνθήκες

γενικά νιώθω ότι υπάρχει ένα blueprint / template που “πρέπει” να ακολουθούμε από αυτά που διαβάζω

κι αν βγάλω βιντεο κρατάω το κινητό στο ύψος του στόματος μου περίπου να μην ενοχλώ κανένα, ίσως το έχουν παρατηρήσει οι φίλοι μου εδώ μέσα

τουλαχ. συμφωνούμε όλοι ότι εφόσον ζητηθεί επιλέγεις αν θα πας. Εγώ δεν μπαίνω σε τέτοια τρυπάκια , καθαρά προσωπικό ζήτημα . Αν δεν πουν τίποτα, ο καθένας ας το βιώσει όπως γουστάρει και λογαριασμό μην δώσει , όσο σέβεται βασικές κοινωνικές αξίες

SOLD OUT οι IRON MAIDEN ΣΤΟ ΟΑΚΑ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

Οι διοργανωτές σκέφτονται να βάλουν και 2η μέρα!!!

Πλάκα κάνω. Πιστεύω να σας έβαλα ον τόπικ γιατί είχε ξεφύγει η κατάσταση

6 Likes