Στο His Majesty’s Theatre πάντως, αν κάποιος έκανε ότι έβγαζε φωτογραφία ή βίντεο, ερχόταν το προσωπικό και του έκανε παρατήρηση.
Μια χαρά μου φαίνεται αυτή η αντιμετώπιση.
Σε όσες συναυλίες έχω πάει, δεν με έχουν ενοχλήσει ποτέ τα κινητά (και δεν είμαι και κανένα μπόι), ας κάνει ο άλλος ότι θέλει, αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους.
Και έχω περάσει υπέροχα και έχω χορέψει/χτυπηθεί και έχω βγάλει καμιά δεκαριά φώτο (μπας και πετύχει καμία) και έχω βγάλει 1-2 βίντεο των 1-2 λεπτών μαξ.
Τώρα αν θέλει ο άλλος συναυλία χωρίς κινητά, να το πεί από πριν βγούν τα εισιτήρια, να ξέρουμε να κάνει καθένας ότι θέλει.
Και τα σχόλια για τις ανησυχίες που έχει ο καθένας, ας τις κρατήσουμε για τον εαυτό μας.
Δεν είμαστε στο 2000 που δεν υπήρχαν κινητά με κάμερες κλπ, είμαστε στο 2025 με διαδεδομένη πλέον την χρήση του, είτε το θέλουμε είτε όχι.
btw αυτά λέγανε και οι εταιρίες social media, και τώρα που έχουν βγει 100 έρευνες ότι ειναι εθιστικά και τα παιδιά πέφτουν από τα μπαλκόνια, πάνε να τα μπανάρουν.
στα 60s λέγανε ότι το τσιγάρο κάνει καλό και ότι να πίνεις καθε μερα μια κανάτα κρασί, σε κάνει πιο έξυπνο. η κουβέντα ειναι πολυ πιο μεγάλη και βαθειά από το αν γουστάρω εγώ ή εσύ φώτο και πόσες.
στις μικρές αίθουσες γινεται μια χαρα έλεγχος. στους maiden Που θα ειμαστε πίττα, να δω ποιος θα ελέγξει ποιον
ναι ρε το καταλαβαίνω και μου φαίνεται μια χαρά αυτό.
Εγώ δεν το βλέπω ώς μη-λεηζερ και λοιπές γκριντζιές.
Το λέω όπως όταν πας/πήγαινες σινεμά ή θέατρο και δεν γαμιέσαι με το κινητό.
αν χρειαστείς κάτι βγαίνεις έξω και μιλάς και ΟΚ δεν έγινε κάτι αν πχ απαντήσεις σε ένα-δυο μηνήματα.
Σεβασμός λέγεται και απέναντι στον εαυτό σου αλλά και απέναντι στους άλλους
Το ίδιο ισχύει και με το κάπνισμα και το που πετάς τα σκουπίδια σου.
Ρε πουλάκι μου, δεν είπα για το πόσο το χρησιμοποιεί κάποιος, ούτε τι επιπτώσεις έχει στην υγεία (ψυχική και σωματική) η χρήση του κινητού.
Είπα ότι υπάρχει μια πραγματικότητα, που για οποιονδήποτε λόγω το κινητό υπάρχει για κάποιο λόγο. Γιατί κάποιος είναι εθισμένος ή γιατί κάποιος θέλει απλά να μπορεί να επικοινωνήσει αν υπάρχει ανάγκη.
Μήπως θυμάσαι πως ήταν το 1998 που έβγαινες για βολτα και επειδή αργούσε το λεωφορείο, ο αλλος φίλος σου που σε περίμενε στην στάση ή κάπου, απλά περίμενε μισή ώρα χωρίς να ξέρει τίποτα? Ε αυτό έχει περάσει, τι να κάνουμε, πάει, πάπαλα.
Εγώ φεύγω από το σπίτι, αν έχω ξεχάσει το κινητό και δεν έχω μαζί μου τα παιδιά, γυρνάω σπίτι και το παίρνω. Ο καθένας έχει τις ανασφάλειες του, είναι πρόβλημα αυτό? Ενοχλεί κάπου? Ενοχλεί κάποιον?
Και στις συναυλίες σου λένε να φοράς ωτασπίδες, αλλά το 90% plus δεν φοράει. Τι πάει να πεί αυτό?
αρχηγέ δεν είπα αυτό - έχε ό,τι ανασφάλειες θέλεις, δεν θα σε κρίνω εγώ.
Δεν ξερω πως καλυπτονται ομως οι ανασφάλειες σου, όταν στο 1 χιτ της μπάντας που αγαπάω θα σηκώσεις πάνω από το κεφάλι σου, το κινητό σου, για να το βιντεοσκοπήσεις και εγώ θα έχω πληρώσει 100 ευρώ, για να δω το ίδιο τραγούδι, σε μια μικρή οθόνη.
τωρα αν πρέπει να την πληρώνουν όλοι, επειδη κάποιοι ειναι μαλάκες ; ναι, εν αναμονή καλυτερης λύσης, μάλλον ναι.
οι μη ωτοασπίδες ειναι ατυχέστατο παράδειγμα, καθώς εσυ βλάπτεις τα δικα σου αυτια και τα δικα μου δεν παθαίνουν τίποτα. δεν χάνω λεφτά , ούτε τραγούδια από αυτό
Σου είπα ότι είμαστε στο 2025 και οτι το κινητό έχει εισχωρήσει στην ζωή μας για τα καλα (είτε είναι καλό ή κακό, είναι η πραγματικότητα).
Και μετά μου είπες ότι τώρα βγαίνουν ερευνες ότι τα social media είναι εθιστικά.
Τώρα πες μου τι σχέση έχει το ένα με το άλλο.
Και μετά σου είπα ότι σου έχουν δώσει μια συμβουλη, ότι για να την παλέψουν τα αυτιά σου, πρέπει να βάλεις ωτασπίδες στις συναυλίες. Και δεν την ακούς εσύ, ούτε εγώ, ούτε το 90% των ανθρώπων.
ρε συ @montecristo δλδ θα κερδίσουμε την εξάρτηση από τα κινητά αν απαγορευτούν στις συναυλίες;
ενοχλούν, ναι. αλλά τελικά πόσο; ώστε να σου χαλάει τόσο πολύ την εμπειρία μιας συναυλίας; νομίζω περισσότερο ασχολούμαστε με το να μετράμε κινητά, και τελικά να χαλιόμαστε μόνοι μας προσπαθώντας να βγάλουμε τους άλλους “εξαρτημένους από τα κινητά ή δεν ξερω γω τι” για να βγούμε πιο σωστοί στον εαυτό μας. (εγώ προσωπικά γελάω με αυτούς που βγάζουν και κινητό, και βγάζουν βίντεο από τις οθόνες! ούτε καν τη σκηνή! inception!)
κοινώς κοιτάμε το δέντρο (κινητό) και χάνουμε το δάσος (συναυλία)
εχει εισχωρήσει ναι, και εδώ λέμε ότι θα μας το απαγορεύσουν σε 1 (ολογράφως : μια) συναυλία, και καταλήξαμε να μιλάμε για τις ανασφάλειες του καθενός.
η συζητηση ξεκίνησε από την κατάθεση της εμπειρίας μου, που επαναλαμβάνω, ότι ειδα Ghost χωρις κινητα και ήταν ΦΑΣΑΡΑ. Περάσαμε πολύ πολύ καλά.
Μιχάλη δεν μετράμε κινητά - σχολιάζω ότι υπάρχουν πολλοί, σίγουρα μέσα σε αυτούς 1. Εγώ, 2. Οι Ghost και 3. μαλλον και οι Maiden, που τους χαλάει.
Αφού το λένε από πριν, ο καθένας αποφασίζει ανάλογα. Μπορείτε κάλλιστα να πειτε οτι δεν θελω να παω, γιατι δεν αντέχω. το σέβομαι. Αλλά μην γυρίσει πάλι η κουβέντα στο “ελα μωρε πως κάνεις έτσι”, γιατι ειμαστε πολλοι που χαλιομαστε τελικά και πανω απο ολα, οι ιδιοι οι καλλιτέχνες.
Αν ημασταν ολοι μεγαλα παιδια, παιρναμε 2 φώτο και τέλος, δεν θα κάναμε αυτή τη συζήτηση
over n out
YΓ : ολοι ειμαστε εξαρτημένοι, μην εχετε αμφιβολίες
Καλά Έλληνας ήταν ο συγκεκριμένος και το περηφανευόταν κιόλας με φωτό-βίντεο στο προφίλ του στο φμπ…είχε γίνει διάσημος για 15’.Μιλάμε για πανίβλακα.Από τότε τον είχα ξαναπετύχει στο release σε ένα λάιβ (νομίζω helloween) που πάλι είχε σκάσει με τσάντα με τα όλα μέσα, του την βρήκαν στον έλεγχο και τα πήραν.
και οποιος εχει αφανα να κουρευεται στο ταμειο πριν το λαηβ
Προφανως ενοχλητικα τα πολλα κινητα σε καποια λαηβ, αλλα ακραιο- οχι με την καλη εννοια- μετρο να απαγορευεται η χρηση τους, για πολλους λογους που ηδη αναφερθηκαν
νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα μαρκετινγκ για να τσιμπήσουν κόσμο. ότι και καλά θα είναι “εμπειρία” το λάηβ.
έχω δει όλες τις αγαπημένες μου μπάντες με κινητό και έχω βγάλει και 5-10 φωτό και 1 βίντεο του 1λεπτόυ. περίπου κάθε λάηβ αυτό κάνω. και χορεύω και τραγουδάω και χτυπιέμαι και περνάω γαμάτα. και δίπλα μου ήτνα κόσμος που μπορεί να τράβηξε και 10 κομμάτια ολόκληρα βίντεο. Ε ΚΑΙ;;;
εγώ που θέλω να ζήσω τη στιγμή, τη ζω (με εξαίρεση αυτά τα 3-4 λεπτά στο σύνολο που έχω το κινητό πάνω) και ο άλλος τη ζεί μέσα από την οθόνη της οθόνης
εξαρτημένος είμαι και από κινητό και από ίντερνετ γενικότερα, αλλά μεγαλύτερη εξάρτηση είναι το λάηβ που με πιάνει πλέον fomo.
αλλά πως αλλιώς να βρεθώ και να συνεννοηθώ χωρίς κινητό με την κοπέλα μου που έρχεται πάντα αργότερα; και με τους περισσότερους φίλους μου εδώ που τα λέμε γιατί συνήθως εγώ πάω στο άνοιγμα των θυρων
Δυστυχώς ότι γίνεται είναι εξαιτίας αυτών που περνάνε όλο το live με το κινητό στο χέρι. Είναι θλιβερό το θέαμα. Αναγκαστικά τώρα πληρώνουμε τη νύφη όλοι
Να καταλάβω κάτι.
Επειδή είμαστε στο thread για τη συναυλία των Iron maiden στην Αθήνα, είπαν κάτι σχετικό με απαγόρευση κινητών σε αυτή τη συναυλία?
Αν όχι γιατί το ταλαιπωρούμε εδώ?
Χρόνια τώρα, το γράφουν τα εισιτήρια ότι απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση κλπ. Και η αγορά του εισιτηρίου είναι αποδοχή των όρων του. Δε νοιάζει και κανέναν βέβαια…