για να σου απαντήσω και στο προηγούμενο γιατί γράφαμε ταυτόχρονα. στο αεροπλάνο μπορείς να έχεις και wifi και σε κάποιες εταιρείας δωρεάν για messenger, what’s up κλπ.
πόσοι πια τραβάνε 1000 φωτό; και πόση ώρα είναι πάνω το κινητό για 1 φωτό;
για τα σκουπίδια και τους κάδους, η απάντηση είναι να μη δίνουμε μπύρες; είναι ατυχής ο παραλληλισμός.
επειδή εμένα αυτό με ενοχλεί περισσότερο από τα κινητά, πραγματικά απορώ που στην Ελλάδα δε σου χρεώνουν το ποτήρι στην πρώτη αγορά όπως κάνουν στο εξωτερικό. και να μετά να περνάς να το αφήσεις για να πάρεις πίσω την αποζημίωση. αυτό θα ήταν λύση και σοβαρή.
και για να απαντήσω και να κλείσω, αν σε πάρει η νταντά σου στο αεροπλάνο και σου πει ότι στο παιδί σου έπεσε πάνω σε σπαθί και έγινε σουβλάκι, δεν ξέρω πόσο πολύ θα μπορέσεις να βοηθήσεις, σε σύγκριση με το να μην σε έβρισκε.
για μένα θα έπρεπε να επιτρέπονται τα κινητά, και όποιος βγάζει κινητό, να του το παίρνουν για μια βδομάδα, γιατι έτσι ειστε, ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ
Ας μην σου το παίρνουν, οκ δε νομίζω ότι έχουν το δικαίωμα, αλλά να φεύγεις σηκωτός από το χώρο. Αυτό γίνεται αν υπάρχει θέληση.1, 2 3, 5 πόσους θα χρειαστεί μέχρι να το “καταλάβουν” οι υπόλοιποι;
Να πούμε βέβαια ότι το όλο θέμα με τα σατανικά κινητά που χαλάνε τις συναυλίες είναι κατά βάση μπουμερογκρίνια α-λα τέκνο και κιμωλία (“συναυλίες το '88 → κατουρόμπυρες, λάσπη, μπουνίδια, μίνιμουμ 3 χαμένα δόντια / συναυλίες το 2028 → κινητά, ινσταστόριζ και παλόμες”).
Σε καμία συναυλία απ’ όσες πήγα με πιο πρόσφατο το death disco τα (όχι λίγα) κινητά δε χάλασαν κανέναν που να ήθελε να χορέψει. Γι αυτό και σε 999 από τις 1000 ανακοινώσεις συναυλιών δεν υπάρχει κάποια σχετική αναφορά, τώρα σε αυτή τη μία που θα ζητήσουν να βάλετε τα κινητά σε σακουλάκια/θήκες/ντιβανοκασέλες και δε συμμαζεύτεαι, αν σας χαλάει τόσο πολύ ΜΗΝ ΠΑΤΕ, ΔΕ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
Τώρα που γυρίζει, να απαγορέψουμε και τα κινητά στα ΜΜΜ να μη μας πρήζουν τον πάπαρο που μιλάνε όλοι “έλα δε σε ακούω είμαι μετρό δεν έχει σήμα?” Ή και να απαγορέψουμε και τη μουσική στα αμάξια, να μειωθεί και η ηχορύπανση?
Ας πούμε εδώ ότι τέτοιου είδους απαγορεύσεις επιβάλλονται όταν το “κακό” παραγίνει. Τότε δεν επιτρέπονται πια πράγματα που μπορεί να θεωρούνται δεδομένα και “αναφαίρετα δικαιώματα” , υπάρχουν αρχικά αντιδράσεις, αλλά στην πορεία “όλοι” προσαρμόζονται.
Για παράδειγμα κάποτε θεωρείτο αυτονόητο το δικαίωμα στο κάπνισμα οπουδήποτε! Στα εστιατόρια έτρωγες μέσα σε αιθαλομίχλη, στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ καθόταν στη θέση του ο άλλος και η πρώτη του δουλειά ήταν να ανάψει τσιγάρο, στα αεροπλάνα υπήρχαν θέσεις καπνιζόντων (λες και ο καπνός δεν θα μετακινούνταν και στις υπόλοιπες!), στους διαδρόμους των νοσοκομείων, για όνομα δηλαδή!
Εντάξει, δεν είναι το ίδιο με τα κινητά, από την άλλη, όταν στις σπάνιες ακόμα περιπτώσεις, η χρήση τους απαγορεύεται αυστηρά, απλά δεν πας αν το θεωρείς τόσο ζωτικής σημασίας – περιοριστικό της ελευθερίας σου!
Προσωπικά βέβαια, πέραν των selfies με την παρέα σου με φόντο την σκηνή πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη, δεν βλέπω κάποιο νόημα να βιντεοσκοπείς μια συναυλία ή μέρος της, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποφύγεις τους ενθουσιώδεις διπλανούς σου που σε σπρώχνουν, ποτήρια να ίπτανται κλπ, ούτε βρίσκω ελκυστική μια πανοραμική εικόνα ενός live με μια θάλασσα από φωτισμένες οθόνες κάτω από τη σκηνή, αλλά όπως την βρίσκει κανείς!
Αναφορικά με τις τιμές των εισιτηρίων και την σύγκριση με παλιότερα, θυμάμαι που στα nineties ένα εισιτήριο για μικρο/μεγαλομεσαίου βεληνεκούς μπάντα έκανε 5.000-6.000 δραχμές, όσο η τιμή ενός καινούριου CD που ήταν τότε το ακριβότερο format. To 2000 η είσοδος στο Rockwave με headliners τους Maiden (περιοδεία για το Brave New World που έγινε λόγος παραπάνω) είχε 12.000 κι όταν ακύρωσαν οι Irons μας επιστράφηκαν 5.000. Αργότερα μέσα στην χρονιά που ήρθαν μόνοι τους, το εισιτήριο είχε 9.500.
Έχουν ήδη ανακοινώσει δια στόματος Dickinson ότι έχουν ακόμα πολλά σχέδια για το μέλλον, οπότε πιο πιθανό είναι να τους δεις και να τους ξανα δεις μέχρι η απόδοση τους να πέσει στα τάρταρα.
ΜΛΚ ΤΟ #2 ΤΟ ΛΈΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ (για τα ωράρια). 101% ΙΣΧΎΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ.
Το γράφει αυτά ένας που (ευτυχώς όχι όπως παλιά) σηκώνει το κινητό για φώτο.
Απολύτως σωστό και το #3, παθών φυσικά.
Για τα ΜΜΜ είμαι μέσα, αλλά για εκείνους που μιλάνε σε ανοιχτή ακρόαση. Και στον δρόμο αν θέλετε. Έχω ονειρευτεί πολλά σπασμένα δόντια κάποιων μυστηριων, αλλά είμαι καλός και δεν θέλω να μπλέκω πια σε καβγάδες. Οι άλλοι δεν με ενοχλούν, τα μέσα δεν είναι εκκλησία. Μιλάει ο κόσμος.
ντάξει αν το πάμε έτσι ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΜΜ ξέρω γω και στο τέλος μην βγαίνετε από το σπίτι
είμαι πιο κοντά στην άποψη @ChrisP , γεροντοπαραξενιές και αν κάτι σε ενοχλεί ( που δεν αποτελεί common sense πχ τσιγάρα καπνογόνα κλπ αυτονόητες συμπεριφορές κοινωνικής ένταξης σε σύνολο ) δεν πας
εγώ είχα γράψει ότι αν πληρώσω 103,5 ευρώ και επιπλέον μου πρήζουν και τα @@ είμαι οκ να μην πάω , δεν ζητάω να αλλάξει ο κόσμος για εμένα
ποτέ δεν με ενόχλησαν τα κινητά τόσο πολύ συγκριτικά με άλλα θέματα
Τα σχόλια για χειρουργούς και first responder ομολογώ δεν τα περίμενα και απογοητεύτηκα από άτομα που σέβομαι και εκτιμάω, δεν θα σχολιάσω τίποτα
Προφανώς σε όλο αυτό περισσότερο τον αντιδραστικό παίζω, δεν θέλω να μου πάρουν την επιλογή εκεί έχω πρόβλημα, όχι με την ουσία ( και είναι και θεωρητική συζήτηση κιόλας )
και εφόσον βλέπω ότι όλοι συμφωνείτε, ε μοιραία παίζει δυνατά το σενάριο να έχω εγώ το λάθος
Δεν αμφιβάλλω ότι μια συναυλία χωρίς κινητά θα είχε ένα ενδιαφέρον από την άλλη κι εμένα μου βγαίνει μια αντίδραση στο “σου βάζω το κινητό σε μια θήκη και θα πρέπει να πάρεις την άδεια μου για να το ανοίξεις”.
Προσωπικά βγάζω κάποιες φωτογραφίες, σχεδόν ποτέ βιντεο, και γενικά προσπαθώ να μην ενοχλώ τους γύρω μου. Αλλά στην Ελλάδα ζούμε οπότε όλο και κάποιος θα σε ενοχλήσει, εδώ κάποιοι θα πάνε στη συναυλία, όπως το 2022, για να την σπάσουν στον Bruce με καπνογόνα, τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα
και ο γάτος ο Μπρους κατάλαβε αμέσως ότι είναι greek αυτό το καντ.
Σακουλάκι κάπως υπερβολή για το κινητό - οπότε και παρακάλια στο σεκιουριτά κτλ.
Καλύτερο μου ακούγεται μια ανακοίνωση του διαργανωτή και της μπάντας παρακαλούμε μη χρησιμοποιήσετε το κινητό και σε κάνα δυο τραγούδια να σου αφήνουν το ελεύθερο - όπως έχουν κάνει οι σκατούλ.
Και δεν χρειάζεται να καρφωθεί με ένα σπαθί το παιδί σου για να σε πάρουν τηλέφωνο.
Δεν ξέρουμε τι ανάγκες μπορεί να προκύψουν ώστε να νιώθεις “ασφαλής” έχοντας το κινητό πάνω σου.
Τέλος Αν δεν χρησιμοποιηθούν μαζικά τα κινητά θα απολαύσουμε περισσότερο το live.
Γνώμη μου.
Ρε παιδί μου μπορεί να στείλεις μια φωτογραφία σε έναν φίλο σου που δεν κατάφερε να έρθει, δεν χρειάζεται να το πάμε στο ακραίο σενάριο του ότι κάποιος παθαίνει κάτι (καθόλου ακραίο βέβαια στην Ελλάδα που ζούμε από τύχη μάλλον). Στο 2025 είμαστε, όλα γίνονται πλέον μέσα από το κινητό
αυτο μου θυμίζει τις εκκλήσεις για μη-λέηζερ στα γήπεδα, και γέλασα ομολογώ.
Ευρυτερα, πολλά σχόλια είναι του στυλ “αφου εγω ξερω και μαζευομαι, γιατι να μην το κάνουν και οι άλλοι χωρις απαγορεύσεις…;” - ξέρω και εγώ, εχετε πάει σε συναυλία, ποτέ ;
εγω προσωπικα δεν παιρνω ποτέ ούτε μια φώτο. και νομιζω οτι αν ξεσυνδεθούμε 2 ώρες από τα κινητά δεν θα πάθουμε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. λέω εγώ…
επειδή τα κινητά είναι εθιστικά, προσωπικά θα άρχιζα να έχω άλλες συζητήσεις με τον εαυτό μου αν μου φαινόταν τόσο υπερδύσκολο να το κλείσω 2 ώρες.