Iron Maiden - The Final Frontier

Απογοητευτικο για Maiden αλλα ακουγεται…

Κοινως…πατατακι…

Επειδή τυγχάνει να διαφωνώ με το παραπάνω σχόλιο για τον Gers και για να φρεσκάρω τη μνήμη μερικών (γιατί φαντάζομαι ότι οι Gers-haters δεν είναι λίγοι), είπα να σταχυολογήσω ορισμένα από τα κομμάτια που έγραψε ο Gers στα album από το Brave New World και μετά και θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον αξιοπρεπή και στέκονται επάξια δίπλα στο παλιότερο υλικό τους:

Ghost of the Navigator
The Mercenary
Dream of Mirrors
Montsegur
Dance of Death
The Pilgrim
The Legacy

Και στο νέο album:
The Alchemist
The Talisman

Φυσικά αυτό δεν αποτελεί μομφή προς τον Adrian Smith, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.

Κατά τη γνώμη μου, το μόνο λάθος του Gers είναι ότι δεν ήταν μέλος των Maiden τη δεκαετία του '80.

Αν πήρε τη θέση επειδή ήταν φίλος του Dickinson θα είχε φάει πόδι όταν παραιτήθηκε ο Dickinson.

Αν ήταν λύση ανάγκης, θα έφευγε με την επιστροφή του Smith. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν οι υπόλοιποι 5 του συγκροτήματος και τον κρατάνε - αν και δε νομίζω ότι τέθηκε ποτέ θέμα διωξίματός του.

Όσο για το νέο δίσκο, μεγαλώνει με κάθε άκουσμα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και τα 2 πρώτα τραγούδια για να χαλάνε το σύνολο… :frowning:

Αυτά τα “στο 0:55 το μπάσο του Harris ακούγεται κουραστικό,γύρω στα 2 λεπτά ο Smith έχει αλλάξει το κούρδισμά του και ο Nicko βαράει πολύ το ride” δεν μπορώ να τα καταλάβω.
Αυτό που άκουσα εγώ το βρήκα ψιλο-συμπαθητικό,δεν ενθουσιάστηκα κιόλας.
Και όχι δεν είχα στο μυαλό μου ούτε το Powerslave ούτε το Iron Maiden.

Το starblind έχει ένα τελείως “infinite dreams” πέρασμα, έτσι? (“Would you like to know the truth, of what’s out there to have a proof…” κλπ) :smiley:
Aπο τα ενδιαφέροντα κομμάτια του δίσκου (και πιο φρέσκα).

Η αρχή του talisman θυμίζει “judgement” λολ

Με καλυψε ο φιλος τελειως!!! αν προσθέσεις και το alchemist που θυμίζει παλιους Maiden, ενας δισκος πολύ κάτω απο τα standards τους, ιδιως για τα ατομα που ακούνε Maiden για πολλα χρόνια

μετα απο απειρες ακροασεις του αλμπουμ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙα φορα το μεγαλειο της ΣΙΔΕΡΑΣ ΠΑΡΘΕΝΑΣ. δημιουργησανε ενα αριστουργημα που κατατροπωνει ολα τα τελευταια αλμπουμς των μεγαλων συγκροτηματων και δειχνει το δρομο σε νεες μπαντες τυπου slipknot και λοιπες μαλακιες (που ακουνε maiden haters), ωστε να ξυπνησουν λιγο και να βγαλουν ουσιωδεις δισκους.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ IRoN MAIDEN

Ας γραψω και εγω την αποψη μου. Καταρχας για μενα ο προηγουμενος δισκος τους ηταν εξαιρετικος και γιαυτο δεν περιμενα να δημιουργησουν εναν εξισου ολοκληρωμενο. Και καπως ετσι εγιναν τα πραματα.

Εχω την εντυπωση οτι ο δισκος χωριζεται σε 3 μερη.Τα δυο πρωτα κομματια ειναι λιγο περιεργα και συμβαδιζουν με το εξωφυλλο (οχι μονο εικαστικα). Τα επομενα 3 φερουν προς ΄τις σολο δουλειες του Ντικινσον με εξαιρεση το alchemist που θυμιζει κατι απο το παρελθον των μαιντεν, αλλα μαλλον μαζι με το el dorado ειναι τα χειροτερα του δισκου. Τα τελευταια 5 κομματια ειναι συνεχεια του προηγουμενου τους δισκου, αλλα υστερουν καθως δε βγαζουν αυτο το επικο αισθημα αλλα και συνθετικα ειναι λιγοτερα εμπνευσμενα. Σιγουρα ξεχωριζει το Talisman που ισως ειναι το καλυτερο κομματι του δισκου.

Η παραγωγη ειναι πολυ καλη το ιδιο και η μπαντα, με εξαιρεση τον Ντικινσον. Νομιζω οτι δεν ειναι και στα καλυτερα του. Δε βγαζει το παθος, τη θεατρικοτητα και εκφραστικοτητα που τον χαρακτηριζει καλλιτεχνη ενω και εκτελεστικα σε μερικα κομματια ζοριζεται. Για μενα κανει τη χειροτερη ερμηνεια της καριερας του.

Μπορω να πως πως περιμενα κατι καλυτερο. Εχει ποιοτικες στιγμες αλλα σαν συνολο χανει.

7/10

Θυμάμε στο πρώτο άκουσμα των The Number of the Beast, Piece of Mind και Powerslave όταν είχαν κυκλοφορίσει (ναι είμαι λίγο μεγαλούτσικος), ένιωσα λες και έιχα πέσει μέσα στο βαρέλι με το μέλι και δεν χόρταινα να τρώω (ακούω). Απλά δεν πίστευα στα αυτιά μου και είχα μείνει σαν χαζός. Ε λοιπόν, αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί με τους Maiden από τότε.

Συμφωνώ με την παραπάνω άποψη: αν το ίδιο το τραγούδι δεν σε πιάνει από το λαιμό, δεν πρόκειται να σωθεί από ένα ριφ ή τον ήχο του μπάσου στο χ σημείο.

συγχαρητηρια κ σε σενα :stuck_out_tongue:

Aρχικά να αναφέρω ότι δεν έχω ακούσει το νέο δίσκο κ ούτε σκοπεύω γιατι δεν έχουν να μου προσφέρουν τίποτα πια οι Maiden.Κάποιες παρατηρήσεις στα γραφόμενά σου.
Όταν γράφεις"…δημιουργησανε ενα αριστουργημα που κατατροπωνει ολα τα τελευταια αλμπουμς των μεγαλων συγκροτηματων …“είναι καθαρά προσωπική σου άποψη κ έχει σχέση με τα ακούσματά σου κ με ποιά συγκροτήματα ταυτίζεσαι.
Δεύτερον αυτό που με ενοχλει είναι το παρακάτω”…
δειχνει το δρομο σε νεες μπαντες τυπου slipknot και λοιπες μαλακιες (που ακουνε maiden haters)…".Οι slipknot φίλε μου έφεραν νέους οπαδούς στην μουσική που αγαπάμε κ εναν αέρα ανανέωσης όπως είχαν κάνει στην προηγούμενη δεκαετία οι Pantera k οι Paradise Lost.Κ το έκαναν με τρόπο εντυπωσιακό για μένα τουλαχιστον.Όχι με ποπ μελωδίες κ ευκολοχώνευτα τραγουδάκια αλλά χρησιμοποιώντας death φωνητικά κ blastbeats τα οποία για κάποιον μυημένο σε αυτήν τη μουσική είναι κάτι αρεστό αλλά για τους ξένους είναι λιγάκι βαρύ να το χωνέψουν.Όταν μιλάς με τέτοιον απαξιωτικό τρόπο για ένα συγρότημα πρώτον προσβάλλεις τους εκάστοτε οπαδούς αλλά κ την ίδια την μουσική που ακούς.Δέξου τις απόψεις των υπολοίπων κ τα ακούσματά τους,κ την διαφορετικότητα των καλλιτεχνών. Γιατί στη heavy metal μουσική δεν υπάρχουν όρια κ κανόνες…ας μην βάζουμε εμείς λοιπόν οι οπαδοί.

Χα χα μας γελάσανε…δεν είναι το τελευταίο…γέλια που κάναμεεεεεεε:):!:

δεν μας γελασανε μην λες ανακριβειες…

μας “κατεργαστηκανε” :lol::lol::lol:

απο της 12 η ωρα γελαω :lol::lol:

κατεργαρηδες μαιδεν. σε καλο να μας βγει. τουλαχιστον το -αγεννητο- παιδι μου θα προλαβει να ακουσει καποια νεα κυκλοφορια τους.

Who cares anyway?:lol:

Αλλωστε κατι ανωτερο απο τα '80ς δεν προκειται να ξαναβγαλουν…

Εκτος του El Dorado και του video του The Final Frontier δεν εχω ακουσει τιποτα αλλο και θα περιμενω να βγει ο δισκος και να τον ακουσω οπως πρεπει… Παντως αναμενομενη η πορεια των post αλλα να αποθεωνουν και αλλα να κραζουν…

Οσο αφορα το γεγονος οτι λογικα δεν θα ειναι το τελευταιο αλμπουμ τους, εγω το ειχα πει οτι δεν ειναι σιγουρο αυτο και προσωπικα χαρηκα, απο την στιγμη που μεχρι το A Matter Of Life And Death (που τυγχανει να ακουω και τωρα μαλιστα) μου αρεσουν οι δισκοι που βγαζουν… Για το καινουριο θα γραψω οταν το ακουσω…

UP THE IRONS…

ΡΕ ΜΑΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΧΤΩ? ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΛΙΠΚΟΤ ΚΑΙ ΝΙΟΥ ΜΕΤΑΛ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ? ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ

και χεστηκα για τους νεους οπαδους ετσι κι αλλιως δεν παιρνω ποσοστα απο τον καθεναν που ακουει μεταλ

Ο δισκος γαμαει και χεστηκα τι λετε

ρε φιλε επειδη εσυ εισαι ΜΕΗΝΤΕΝΑΣ,τι βριζεις τους ανθρωπους που τη βρισκουνε με σλιπνοτ?πηγαινε να γαμησεις με τα προφυλακτικα σου ΑΙΡΟΝ ΜΕΗΝΤΕΝ,μπας και χαλαρωσεις.

απανταω και σοβαρα εν τω μεταξυ,λολ:lol:

O πραγματικός ΜΕΗΝΤΕΝΑΣ βγαίνει μόνο κατά την κυκλοφορία του νέου αλμπουμ της μπάντας, δεν ακούει τίποτα άλλο κατα όλη την υπολοιπη διάρκεια γιατι ξέρει ότι αυτά τα σκουπίδια δεν θα πιάνουν μια μπροστά στους θεούς, ακού μια φορά το νέο αλμπουμ για να επαληθεύσει ότι περιέχει ύμνους που γράφονται μόνο από ΑΥΤΟΥΣ και στην συνέχεια αποσύρεται και πάλι από τα εγκόσμια μέχρι τη νέα κυκλοφορία της μπάντας. :lol:

εβαλα να ακουσω κατευθειαν το talisman

ΕΠΟΣ!!!

…με άλλα λόγια, είναι κάτι σαν τα σαλιγκάρια.

Και για να κάνουμε μια φορουμική αναγωγή, δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι που έρχονται εδώ και εκθειάζουν έχουν μονοψήφιο-άντε διψήφιο αριθμό ποστ.

Τέλος, διαμαρτύρομαι εντόνως για τα περί Σλίπνοτ και “Μέηντεν χέητερς” που γράφτηκαν. Μπορεί να έβαζα άνετα την υπογραφή μου σ’ ένα κείμενο-αίτηση με τίτλο “να διαλυθούν ΧΤΕΣ οι Μέηντεν μπας και ασχοληθεί και με κάτι άλλο ο Έλλην μεταλλάς”, αλλά αυτό δε με κάνει οπαδό ή συμπαθούντα των Σλίπνοτ!