Iron Maiden vs Metallica

μολονοτι τους λατρευω και τους 2,
ψηφιζω Metallica γιατι θεωρω εχουν πιο ολοκληρωμενους δισκους , στους Maiden σε καθε δισκο θα βρω 4-5 κομματαρες και τα αλλα αδιαφορα (Powerslave χαρακτηριστικο παραδειγμα)
στους Metallica στους 5 πρωτους δισκους , ειναι ολα 1 και 1
με αλλα λογια ακουω Metallica ολον τον δισκο ενω Maiden οχι ,εκτος απο το ομωνυμο που μαρεσουν οοοολα

εχουν αλλη δυναμικη οι Metallica οπως και να χει

ωστοσο οι Maiden ειναι πολυ συνεπεις τα τελευταια χρονια , βγαλανε 3 πολυ καλους δισκους
ενω οι Metallica το St.Anger

επισης στα λαιβ οι Metallica δεν εχουν την παλια δυναμικη τους πλεον αλλα παιζουν 2 ωρες + 20 λεπτα ενω οι Maiden και λογω ηλικιας ισως 1 ωρα + 45 λεπτα το πολυ

Δεν ξενερω δεν ξενερω δεν ξενερωνουμε ποτε:D :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

Δεν ξενερω δεν ξενερω δεν ξενερωνουμε ποτε:D :smiley: :smiley:
Δεν εκφερω αποψη γιατι δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος,

αλλα οι maiden καλως ή κακως ειναι το Νο1:p

υγ.καποιος μοντ ας σβησει το #382 γιατι εγω δεν μπορω

γιατι να μην σβησει και το #383??

Oπως το βλεπω τωρα συμφωνω.Το #383 δεν εχει κανενα λογο υπαρξης[-X

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Και γενικα ουτε το τοπικ εχει κανενα ιδιαιτερο λογο υπαρξης.Απλα ολοι γουσταρουμε να μαλωνουμε για ενα θεμα για το οποιο ο καθενας μας εχει μια διαφορετικη απαντηση

Δεν καταφερα να διαβασω πανω απο 4-5 σελιδες και συγχυστικα απιστευτα…
κατ’αρχην να πω απτην αρχη οτι ψηφισα metallica και οτι πιστευω πως και τα δυο συγκροτηματα αυτα ειναι τοσο τεραστια που κανονικα δεν θα επρεπε να μπαινουν σε συγκριση,ουτε καν μεταξυ τους…
θρυλικα τραγουδια,τεραστιοι δισκοι,φοβερα λαιβ (δωξα τω θεω ειχα την τυχη να τους δω και τους δυο…)…

αυτο που μου την εδωσε ομως στις-λιγοστες- σελιδες που διαβασα απο αυτο το τοπικ ειναι η εμπαθεια καποιων απεναντι στους ταλλικα…

λεφταλλικα ??? το δεχομαι…για μετρηστε ομως ρε παιδες ποσα best of και ποσα live twn maiden εχετε στα
ραφια σας…studio record-live-best of και ξανα απτην αρχη…αν το εκαναν αφτο οι μεταλλικα θα τους κρεμουσατε στο συνταγμα…μην σας πω στην πλατεια ναυαρινου !!! εκτος αν τα λεφτα απτισ πωλησεις τα δωριζουν σε ορφανοτροφεια και περιβαλλοντικες οργανωσεις…

τα τελευταια των metallica ειναι μουφες ? Αντε ας πουμε πως το δεχομαι…Προσωπικα δεν πιστευω κατι τετοιο αλλα η μουσικη ειναι θεμα γουστου…ειλικρινα απολαμβανω παρα πολλα τραγουδια απο Load kai Reload (τα οποια πιστευω πωςγια το στυλ μουσικης τους ειναι δισκαρες) και πιστευω πωσ το St.Anger-το οποιο ειναι οντως πατατα- με μια καλυτερη παραγωγη θα ηταν-αν οχι μετριο-αξιοπρεπες…Για πεστε μου ομως ρε παιδες,το Virtual XI kai to X Factor δεν ηταν πατατες ?

Και οσο για αυτο που ειπε καποιος πως ο -τεραστιος κατα την ταπεινη μου γνωμη- Bruce Dickinson ειπε σε μια συναυλια “βγαλτε τα κινητα σασ και ηχογραφηστε μας-δεν ειμαστε μεταλλικα” θα επρεπε να ξερει οτι οι μεταλλικα δεν εχουν απαγορεψει σε κανεναν απολυτως να ηχογραφει τα λαιβ τους…Το ακριβως αντιθετο μαλιστα…παντα το ενθαρυναν και εφτασαν σε σημειο να δημιουργησουν και “taper section” στα λαιβ τους…

αυτα τα λιγα…Respect και στους δυο…

εγώ ακούω και απ τα 2 συγκροτήματα αλλά δεν είμαι και φανατικός.σίγουρα είναι τεράστια ονόματα με μεγάλη ιστορία.αν ψήφιζα,θα επέλεγα μετάλικα(κερδίζουν στα σημεία)

συμφωνώ με mcavalera4 σε γενικές γραμμές,ιδιαίτερα εκεί που λέει για τα albums με τον ταμτάκο bayley

Οι οπαδοί των Μέηντεν είναι πιο πολλοί και πιο αιμοβόροι εδώ.
Αν κανονίσουμε ένα “ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ” σας έχουμε για την πλάκα μας.

ραντεβού στα εξάρχεια στις 12

φέρτε μηχανάκια και αλυσίδες

(κλασσικό πλέον)

Πολυ δυσκολο.:-k Και τα δυο συγκροτηματα ειναι κορυφαια στο ειδος τους. Μαλλον ομως τεινω προς Maiden γιατι τα τραγουδια τους (ειδικα live) μου φαινονται το λιγοτερο επικα

Οι metallica εκαναν 2 “φαουλ” σημαντικα γιαυτο υπαρχουν αρκετοι που τους κοσμιζουν με διαφορα κακεντρεχη σχολια, 1 φαουλ ειναι οτι μετα το black album αλλαξαν το μουσικο τους υφος και το εμφανισιακο τους στυλ σε σημειο που να μην θυμιζουν αυτο που λεμε “οι παλιοι καλοι Metallica” χωρις να υπαρχει καποιος προφανης λογος,να πεις οτι δεν πηγαινε καλα το συγκροτημα κ πως ηταν απαραιτητη και επιβεβλημενη μια τετοια στροφη/αλλαγη για να ανανεωθει η μπαντα οκ, αλλα κατι τετοιο δεν ισχυει ,ισα ισα με το Black album που ειχε και κομματια οπως unforgiven και nothing else matters “κερδισαν” πιο πολλους οπαδους και μαλιστα οπαδους που δεν ανηκαν στο metal κοινο.

Γιατι αντε το Load ασχετα αν ειναι διαφορετικο απο αυτα που επαιζαν πριν ειναι ενας καλος δισκος,εκεινο ομως που ξενισε ειναι τα 2 επομενα αλμπουμ που για ενα συγκροτημα του βελινεκους των Metallica ηταν απαραδεκτα και πολυ μετρια(Reload, St.Anger) σε τετοιο σημειο που να καταφερουν αυτοι οι 2 δισκοι να διχασουν τους οπαδους τους. Γιατι οταν τους ακουει καποιος και τους συγκρινει με το παλιο υλικο σου λεει κατσε ρε αδερφε τι γινεται εδω περα, σου λεει δεν ειναι αυτοι οι metallica που λατρεψα, που ακουγα και πορωνομουν κ χτυπιομουν.[-X Βεβαια μπορει να πει καποιος οτι ενταξει ρε μεγαλε ολα τα μεγαλα συγκροτηματα και μη περνουν μια περιοδο καμψης μετα απο τις μερες δοξας και βγαζουν καποια μετρια/κακα αλμπουμ οποτε γιατι τους σταυρωνετε, τους κατακρινετε τοσο πολυ λες κ εκαναν κανενα εγκλημα. Δεν θα διαφωνησω με μια τετοια αποψη.

2 φαουλ ολη αυτη η ιστορια που εγινε με το napster και την ξερουν ολοι.

Απο την αλλη και οι Iron Maiden το εχουν καπου παρατραβηξει με τα DVD, best of που βγαζουν σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα καθε φορα.Οι maiden σιγουρα κ αυτοι εκαναν oρισμενα μετρια αλμπουμ αλλα σε καμια περιπτωση δεν εφτασαν στο σημειο να διχασουν με τετοιο τροπο τους οπαδους τους,γιατι κ οι Maiden πειραματιστηκαν καποια στιγμη αλλα ηξεραν μεχρι που να το κανουν,σε αντιθεση με τον James κ την παρεα του που το παραξεχιλωσαν κ ξεχασαν εντελως απο που ξεκινησαν .:!:

Παντως οι maiden δεν ξερω για ποιο λογο αλλα σε αρκετα κομματια τους στιχουργικα μου ειναι αδιαφοροι, δλδ μπορει πχ ενα κομματι τους να εχει φοβερα σολο, τρομερα riffs,απιστευτη ερμηνεια απο τον Dickinson αλλα να υστερει στα λογια, κατι στο οποιο οι metallica πιστευω υπερτερουν.

Θα πειτε βεβαια ρε μαστορα δεν μας λες κατι καινουριο , τα εχουμε χιλιοπει και εχει κουρασει η ολη ιστορια.
Ενταξει κουβεντα να γινεται…:-k

Εφτασε 49,ε? :-k

Στο 666 ακριβως, σταματαμε…:lol: :stuck_out_tongue:

Καταρχάς δεν μου φαίνεται περίεργο να συγκρίνουμε τα δύο συγκροτήματα, δηλαδή πως υπάρχει π.χ. τοπικ “Def Leppard vs. Bon Jovi”?
Αν δεν είχαν την δημοτικότητα που έχουν θα έλεγες το ίδιο?

Τους Maiden εγώ τους κράζω για τα DVD και το λέω πως το έχουν παραξηλώσει πλεον.

Το The X Factor το θεωρώ αξιοπρεπέστατο δίσκο, το Virtual XI είναι όντως πατάτα.

Ρε παιδια συμφωνω και εγω περι virtual xi,x factor.Αλλα πριν τις συγκρινετε με το st.anger ξερω γω

σκεφτειτε κυριως οτι ειχαν στα φωνητικα τον πολυ λιγο blaze

και οτι αυτοι οι δισκοι περιειχαν εστω ενα clansman,ενα sign of the cross,ενα lord of the flies

Ε, ωραια και το St. Anger εχει ενα Frantic, ενα Sweet Amber, ενα Invisible Kid, ενα Unnamed Feeling…

Eστω.Δεκτον.Γουστα ειναι αυτα.

Αλλα δεν ειδα να σχολιαζεις το πρωτο που εγραψα

Εχουν παιξει ποτε οι metallica σε συναυλια τους κομματι απο maiden?:?

Τώρα τι συγκρίνουμε; 2 τεράστιες μπάντες… θέμα γούστου είναι άλλωστε. Για μένα στα 80’s κυριαρχούσαν οι Maiden, αλλά από το 1986, και κυρίως απο το 1991, για μένα πρώτοι είναι οι Metallica.
Μην ξεχνάμε πάντως ότι στα πρώτα τους χρόνια οι ίδιοι οι Metallica ήταν οπαδοί των Maiden.
Anyway… γουστάρω και τις 2 μπάντες (αλλά Metallica rulez baby :stuck_out_tongue: )

οι maiden σε πολλα live παιζουν τα ιδια και τα ιδια, οι metallica δεν ειναι ετσι,επισης ειναι μπαντα που οταν βγαζει δισκο κανει τον κοσμο να ασχολειται μαζι της ειτε θετικα ειτε αρνητικα.
οπως και να 'χει ειναι οι metallica