Kάτι η θρεντάρα εδώ πέρα, κάτι που στο δρόμο την προηγούμενη εβδομάδα άρχισα να προσέχω ατμιστές γύρω μου (στο μετρό, στη δουλειά, ταρίφες ξέρω ΄γω κλπ), κάτι που όλο έλεγα να επιχειρήσω να κόψω το τσιγάρο (καπνίζω απ’ το 2003-2004 περίπου, τα 1-2 πρώτα χρόνια μάλμπορο τα κλασικά τα κόκκινα και μετά μέχρι τώρα van nelle με τον κλασικό συνδυασμό ρίζλα γαλάζιο+σουάν φιλτράκια κίτρινα) αλλά ποτέ δεν το έπαιρνα απόφαση, κάτι που τον τελευταίο καιρό το είχα γαμήσει τελείως, κάτι που τα πρωινά είχαν εξελιχθεί σε δράμα κανονικό γιατί ξυπνούσα καμιά ώρα πριν φτιάξω καφέ ξέρω 'γω μόνο και μόνο για να τσιγαροβήξω και να φτύσω τάληρα κλπ,
λέω δεν γαμιέται, δεν χάνω τίποτα να προσπαθήσω να το αντικαταστήσω το γαμημένο με ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το πολύ πολύ σκέφτηκα, και να μην τα καταφέρω, να έρθω στο θέμα εδώ πέρα, να πετάξω κανά “Τι χιπστεράδες είστε εσείς ρε μαλάκες, τσιγάρο φορ έβα” και να συνεχίζω να καπνίζω σαν πούστης.
Είπα λοιπόν να το πάω (σχεδόν) εξ ολοκλήρου με συμβουλές ρόκιν φάση κι έτσι. Παράγγειλα λοιπόν αυτά που προτείνει ο Keyser μέσω fasttech, τον μίνι τον ναυτίλο της Aspire, το μοντάκι το Eleaf iStick 30W, 5 κεφαλές για τον ναυτίλο, και πρόσθεσα ένα τανκάκι για μούρη επειδή είναι πανέμορφο και γαμάει, ένα προστατευτικό σιλικόνης για το μοντάκι, επίσης αυτές εδώ να υπάρχουν, αν μου χρησιμεύσουν καν δηλαδή, τεσπα, και ίσως (σίγουρα) να το παράκανα στα υγρά (χωρίς να δοκιμάσω :() καθώς έβαλα 4 διαφορετικά καπνικά που παίζουν στα 6-12-18 νικοτίνη και ένα με γεύση ανανά απλά από περιέργεια καθώς αγαπάμε ανανά και γενικά γαμάει. Κλάιν, στη χειρότερη όσα δεν θέλω να τα δώσω σε κανέναν σας να δοκιμάσετε, θα ενημερώσω όταν είναι.
Προφανώς όμως την ψιλοπάτησα, επειδή εκτός τις πολλές μέρες που κάνουν να έρθουν, κάποια προιόντα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα, συγκεκριμένα γαμήθηκε το μοντάκι καθώς έχει ETA 8/13/2016 για να γίνει shipped, σκέφτηκα “τι θα κάνω; στριφτά μέχρι τότε; Μαλακία δεν είναι;” και με σύντομη σκέψη αποφάσισα να το επιχειρήσω σοβαρά να το κόψω, ακόμα και αν μου κοστίσει η εκκίνηση λιγάκι παραπάνω.
Μετά από λίγο-αρκετό ψάξιμο, πήγα την επόμενη μέρα απογευματάκι και πήρα το AIO της Joyetech που προτείνει ο ρέιζορ (<3), δοκίμασα καμπόσα καπνικά και πήρα ένα 20άρι ml με 6άρα νικοτίνη (για κάποιο λόγο η 12άρα μου φάνηκε σαντέ άφιλτρο)
και δηλώνω περήφανα ότι έχω ξεπεράσει το 4ο 24άωρο άκαπνος. Υπήρξαν βέβαια οι κλασικές φάσεις (με καφέ, μπύρα, μετά το φαγί κλπ), ιδαίτερα τις 2 πρώτες μέρες που μου είχε έρθει έντονα να στρίψω τσιγάρο, αλλά με λίγο παραπάνω άτμισμα τις ξεπερνούσα αμέσως αυτές τις φάσεις.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ίσως να άτμισα και λίγο παραπάνω, καθώς δεν έχουν μείνει πολλά ml απ’ το 20άρι που ξεκίνησα, αλλά θα το διορθώσω αυτό, που θα πάει. Παίζει να ανέβω νικοτίνη (ήδη πήρα καμπόσα καπνικά με 12άρα) σε καθημερινή βάση, δεν ξέρω, θα δείξει. Ψάχτηκα και πήρα και 2 με γεύσεις, έτσι για το ροκ, αν και ξέρω δεν είναι για αρχάριο χρήστη και σίγουρα όχι για καθημερινό άτμισμα αρχάριου χρήστη.
Σήμερα το πήγα ακόμα παραπέρα και πήγα και αγόρασα ένα δεύτερο starter kit για ξεκινηματίες, το ijuststart+ της eleaf με στόχο να μην έχω κανά ατύχημα και ξεμείνω ποτέ ξέρω 'γω, και να έχω το AIO για καθημερινή χρήση και το ijuststart+ για καβάτζα-δοκιμή υγρών και γλυκών γεύσεων για άραγμα σπίτι κλπ.
Αυτά γενικά, σόρρυ για το σεντόνι, αλλά είμαι ενθουσιασμένος γενικά και έχω την εντύπωση μέχρι στιγμής ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κάτι που όντως θα με βοηθήσει το τσιγάρο. Απ’ την άλλη, μου έχει δημιουργηθεί ένας φόβος γενικά για το κόστος αν η φάση πάει χομπίστας με συλλογή-δοκιμές mods, ατμοποιητών, υγρών κλπ, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα (προφανώς) για τέτοιους προβληματισμούς.
Πείτε γενικά τίποτα οι πιο “παλιοί”, καμιά συμβουλή γενικά μήπως έχω παραβλέψει κάτι, και προτείνετε κανά υγρό που γουστάρετε τρελά κλπ.
Καλά ατμίσματα.