Jean Michel Jarre 22/6/2026, Release Athens x SNF Nostos 2026!

Μόνο για την ώρα ανοίγματος των θυρών (18.00)
Τα υπόλοιπα είναι δικοί μου υπολογισμοί…

Υπάρχει ενα εισιτήριο για το λάιβ καθώς δεν θα καταφέρω να κατέβω.

ΣΕΤ ΛΙΣΤ ΧΘΕΣΙΝΟ:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Release:

"Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Doors open 18:00

19:30 / Sébastien Tellier

21:30 / Jean-Michel Jarre"

1 Like

ΑΡΧΙΣΑΜΑΝ

1 Like

Ωραία περάσαμε, περισσότερα αύριο!

9 Likes

Το αύριο έγινε μεθαύριο…
Ίσως γιατί δεν με κατέκλυζαν τα συναισθήματα, οπότε δεν είχα και τόσα να γράψω.
Έχω μεγαλώσει με τις μουσικές του Ζαν Μισέλ, τον θεωρώ πατριάρχη της ηλεκτρονικής μουσικής. Η αγάπη του για αυτό που κάνει φαίνεται παντού: στα σόου του, στην επιλογή των συνεργασιών του, στην προτίμησή του σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις που προωθούν ένα καλό σκοπό. Φαίνεται ακόμα και στην ανάγκη του να ανανεώνει τον ήχο του για να ακολουθεί τις εξελίξεις.
Με την τελευταία όμως πρόταση, αρχίζουν τα αρνητικά. Για εμένα τουλάχιστον.
Όλα τα παλιά κομμάτια που ακούστηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στο πάρκο του ΚΠΙΣΝ, ήταν “πειραγμένα”. Διαφορετικές ενορχηστρώσεις, προσθήκη εισαγωγών, ορισμένα κομμένα σε διάρκεια. Πάσχιζα κάθε φορά να καταλάβω τι ακούω. Τα νέα κόμματα, μετά το 2015, ήταν όπως τα είχα μάθει. Παίχτηκαν μάλλον απαράλλακτα.
Δυστυχώς πλέον ο Ζαν Μισέλ δεν ορίζει τις εξελίξεις στην ηλεκτρονική μουσική. Συμβαδίζει με τους μουσικούς “απογόνους” του, ίσως από ανάγκη να είναι μέσα στο κλίμα της εποχής και να έχει απήχηση σε νεότερα ακροατήρια. Αν κρίνω από τις ηλικίες που παρακολούθησαν τη συναυλία, μάλλον δεν το έχει πετύχει. Οι περισσότεροι ήταν άνω των 45, με αρκετό κόσμο άνω των 60.
Δεν ξέρω αν ικανοποίησαν τους θεατές τα “μπιτάκια” που άκουγαν. Εμένα σίγουρα όχι.
Ζηλεύω όσους τον ειχαν δει παλιότερα, ανάμεσα σε αυτούς και ο αδερφός μου, που έτυχε να τον δει το 2009 στη Σκωτία, με ένα ονειρικό “best of” set list από κομμάτια που εκτελέστηκαν με τη μορφή που τα γνώρισα μέσα από τους δίσκους του και τα αγάπησα.
Πιστεύω ότι θα μας ξανάρθει, όπως έχω ξαναγράψει, διάγει δεύτερη νιότη. Ή μάλλον, δε γέρασε ποτέ!

4 Likes