Jenniferever and Killinnosense live στη Θεσσαλονίκη, 16/11

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 @ BLOCK 33
(26ης Οκτωβρίου 33, 54627, Θεσσαλονίκη)

Η Self Preservation Society παρουσιάζει live:
JENIFEREVER
(Ambient Indie Rock, SWEDEN)
Opening Act: Killinnosense

Είναι μια συγκινητική στιγμή. Τα μέλη της μπάντας περιφέρονται στη σκηνή κρατώντας σακούλες σούπερ μάρκετ στα χέρια τους και ψιθυρίζοντας ο ένας στον άλλον. Ξαφνικά εκεί που δε το περιμένεις πηδάνε από την σκηνή οδεύοντας άλλοι προς το μπαρ και άλλοι προς τις τουαλέτες. Είναι μια σκηνή που θα ήταν επίφοβη να προκαλέσεις ροκ εν ρολ πανικό, αν ήταν κάποια άλλη μπάντα. Με τους Jeniferever όμως και τη νεανική αθωότητά τους είσαι σίγουρος πως απλά χρειάζονται μια μπύρα και μια επίσκεψη στη τουαλέτα?
Μες στην καρδιά του Φθινοπώρου, μια ξαφνική παλίρροια ήχων θα γεμίσει το Block33 με ανοιξιάτικη φρέσκια Σκανδιναβική αύρα. Τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη, οι Jeniferever από το Uppsala της Σουηδίας, ένα από τα πλέον ανερχόμενα ονόματα της σουηδικής independent σκηνής και ίσως το μεγαλύτερο post rock σχήμα της Σκανδιναβίας, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να μας προσφέρει μια μοναδική post/indie rock εμπειρία. Περιπλανώμενοι ανάμεσα στις λυρικότερες εκφάνσεις των Sigur Ros και των Mogwai, στις γλυκύτερες νότες των Appleseed Cat ή των Mew ή ακόμη και των The Cure, οι Jeniferever μας προσφέρουν απλόχερα συγκινήσεις, παίρνοντας μας απ’ το χέρι και διηγώντας μας τις μελαγχολικές τους ιστορίες σε φόντο λευκό, Σκανδιναβικό. Η μουσική τους λιτή αλλά και μεγαλειώδης ταυτόχρονα, οικεία αλλά με πρωτοτυπία και χαρακτήρα, υιοθετεί τις post rock φόρμες και τις μετουσιώνει σε ένα στυλ απόλυτα προσωπικό, στερεωμένο γερά στις παραδόσεις της shoegaze, ambient rock και dream pop. Ένα στυλ που αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο από τα ξένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και βρίσκει το αποκορύφωμα του στον τελευταίο τους δίσκο ?Spring Tides?, ένα δίσκο που ο ξένος Τύπος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει σαν ?τον δίσκο που οι Jeniferever έχτιζαν με αφιέρωση στα 13 χρόνια της ύπαρξης τους, την ιστορική στιγμή που άξιζε της υπομονής μας?.
Δευτέρα 16 Νοέμβρη επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη ένα μάτσο Σουηδοί που παίζουν ένα περίεργο αμάλγαμα ποστ ροκ, νοιζ, ποπ, που συγκινεί και ανατριχιάζει. Πίσω στο 1996 οι Kristoffer Jonson, κιθάρα, Olle Billius, keyboards, και Fredrik Aspelin, drums, αποτέλεσαν την πρώτη σύνθεση του συγκροτήματος, τρεις εντεκάχρονοι (!!!) επηρρεασμένοι απο τους Mogwai αλλά και από τους Smashing Pumpkins των οποίων τραγούδι τους βάπτισε. Τώρα πια συνθέτουν ζεστά ατμοσφαιρικά τραγούδια με βαθύτατες επιρροές από την απαράμιλλη ομορφιά των Sigur Ros. Καθώς ο Jonson ρίχνει τους μελιστάλαχτους ψίθυρούς του πάνω από το You Only Move Twice, από την τελευταία τους κυκλοφορία Iris, ο θόρυβος από το κοινό μεγαλώνει. Μάχεται στο μικρόφωνο μέχρι που ο κιθαρίστας Martin Sandstrom τον ακολουθεί στα φωνητικά, τότε είναι που η φωνή του Jonson φανερώνει μια σκληρή περιφρόνηση. Πέρα από το indie-geek στυλ τους υπάρχει ένα χαλύβδινο χάρισμα. Αν και κρατούν τα μάτια τους στα όργανά τους, χαμένοι στις αργές μελωδίες τους, o Billius - που μοιάζει με το Alex Kapranos σε νεώτερη, πιό ξανθή έκδοση, σαν να ήταν αδελφός του ? κινεί το μπάσο του με απίστευτη προσήλωση. Η μπάντα ζει αυτό που παρουσιάζει και ρίχνεται με πάθος σε κάθε νότα. Μόνο τότε χαμογελούν, έχοντας καταφέρει να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των θεατών οδηγώντας τους στη σιωπή. Με το ολοκαίνουριο, καταπληκτικό 2ο LP τους να κυκλοφορεί από την Monotreme Records (65 Days Of Static, The Low Lows), με το επίσης αριστουργηματικό ?Choose A Bright Moment? του 2006 από την Drowned In Sound (Kaiser Chiefs, The Stills, Metric) και άλλα 4 EP στα μπαγκάζια τους, κάνουν μια στάση από το μεγάλο τους ταξίδι στην Ευρώπη και στη χώρα μας, δίνοντας μας την ευκαιρία να βιώσουμε από κοντά τις γνωστές για την έντασή τους παραστάσεις που τους έκαναν γνωστούς και καθιέρωσαν το μεγάλο fanbase τους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μαζί τους και με σκοπό να σκοτώσουν την αθωότητα και τις αισθήσεις, οι Killinnosense. Αποτελούμενοι από τον Σταύρο ? με πολυετή εμπειρία στα ηλεκτρονικά όργανα ? και την Lileve στα φωνητικά και επιρροές που κυμαίνονται από την ροκ ψυχεδέλεια των ?60s μέχρι το 80?s gothic- Dark Wave. Η μουσική τους ζεστή, ατμοσφαιρική, με στοιχεία κλασσικής αλλά και electronic που αιχμαλωτίζει.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ INTERNET: 9?
(περιορισμένα εισιτήρια στο http://jeniferever.eventbrite.com/)
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 12? TAMEIO: 15?

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
METROPOLIS: Τσιμισκή 33
MUSICLAND / TICKET HOUSE: Μητροπόλεως 102
Oι Πόρτες ανοίγουν στις 21:00 μμ

LINKS:


Killinnosense στο Ράδιο Αρβύλα http://www.youtube.comwatch?v=NoD2O62ep88
www.spsp.gr
www.block33.gr

tha tsekaro kai tha sou po…

ontos leei…

θα ειμαστε εκει 8)

http://www.youtube.com/watch?v=0GzjCG0JjI4

http://www.youtube.com/watch?v=NoD2O62ep88

και οι killinnosense τα σπάνε :respect:

μμμμμμ

αναμικτα συναισθηματα…πολυ μετριοι μου φανηκαν οι jeniferever,τους περιμενα καλυτερους σε σχεση αυτα που εχω ακουσει και δει…

Το support καλυτερο ηταν απο αυτους :-k

den eixe kai ton kalitero ixo xtes…
kai o ligostos kosmos ekane ta pragmata poly krya. giati re paidia pigate oloi tiersen?
symfono gia jeniferever oti den edosan ton kalitero tous eayto eno perimena perissotera pantos se mia sygkekrimeni fasi pros to telos me taksidepsan…
oso gia to support mou tairiaze poly sti fasi i kopela itan foveri ta kommatia mou aresan pisteuo omos oti an eixan kalitero ixo tha tan kalitera ta pragmata gia olous.
well ellada eimaste.
#-o

και επειδη ο admin θα με σβησει παλι γιατι ο επιμενων greeklish του σπαει τα νευρα θα το ξαναπώ… γιατι τοσος λιγος κόσμος?
γιατι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης δεν μπορει να υποστηρίξει 2 συναυλίες την ίδια μέρα και φεστιβαλ κινηματογράφου συγχρόνως…
η ατμοσφαιρα ήταν κρυα και ο κόσμος ειχε πιάσει και κουβεντούλα οσοι ώρα επαιζαν οι jeniferever, οι οποιοι ήταν μουσικάρες αλλά σε κάποια φάση νόμισα ότι ο καθένας επαιζε για τον εαυτό του. οι δυνατοι φανς πιστεύω οτι δεν απογοητεύτηκαν.
πιστευω ότι το support ειχε καλύτερη επαφη με το κοινό και ναι δηλώνω φαν πλεον killinnosense.ταιριαζαν και πολυ με τη φαση jeniferever.
η κοπελα είχε φωναρα και μου αρεσε η απιστευτα συναισθηματικη μουσικη τους.
αν και οπως είπα ο ήχος δεν ήταν ο καλυτερος ακόμα και για τους Σουηδους και ο αδειος χωρος δεν ευνοει το feeling που χρειάζεται σε τετοια live…
την επομενη φορά και καλυτερα,…:stuck_out_tongue:

ναι! λίγος κόσμος καμια 35-40, για να μας πουν κι Αθήνα… αλλά κι ο ήχος χάλια, και το μέρος κρύο, αυτοί το παλέψανε… αλλά δεν ξέρω! :-k

oi jenniferever pisteyo itan mia xara.de ftaine ta paidia dosane ton kalitero tous eayto. oraies synteseis kai apo tous killinnosense pou exoun kati to goiteytiko pou goustara poly se genikes grammes.
to thema mou einai to eksis. re paidia eseis stin diorganosi min kanete to eisitirio ton 15 euro na fainetai akrivo. o ixos itan xalia. xalia!!! kai meta apo ayto einai dynaton na ksanarthoun oi jeniferever thessaloniki? meta anarotiomaste giati pane oloi athina…
eleos.