η συναυλια της χρονιας!
υπερτατο Live! παιξανε τελεια! τα σπασανε! φοβερος ηχος φοβερη σκηνικη παρουσια! ενα αξιοπρερεστατο setlist! παροτι παπαπουδες(περα του πληκτρα) βαστανε καλα κ εχουν πολυ δυναμη μεσα τους!
2ωρες πραγματικης μουσικης!
η φωνη του anderson δεν ειναι απλα γερασμενη! ο ανθρωπος παιδια εχει πολυ σοβαρο προβλημα! το 85 ειχε κοντεψει να την χασει εντελως για αυτο μετα δεν τραγουδαει καλα αλλα τον ενοχλει κ ο καπνος!! κοματια οπως Farm on the freee way k budapest Που ειναι μετεπιτα η φωνη ηταν τελεια!
Φιλε Lahari o Anderson δεν ειχε πολλα κεφια σημερα! το εχω δει κεφατο κ δεν ειναι ετσι! ηταν γενικα σπασμενος για αυτο κ το soundcheck αργησε πολυ να τελιωσει κ αντι 7:30 μπηκαμε 9παρα! πλακα ειχε οταν μιλουσε κ πεταχτηκε ενα πιτσιρικας κ κατι ελεγε κ τον εκραξε!:lol:
η καρεκλες μαλακια ηταν αλλα εγω ειχα την καλυτερη θεση τερμα μπροστα κεντrο φατσα καρτα στον Ian!
ο Barre εσπειρε επαιξε φοβερα σολιδια! αλλα ολα τα λεφτα ηταν που ειδα τον απιστευτο κ μοναδικο drummer μουσικο Doane Perry!
Α δεν το ήξερα ότι είχε πρόβλημα ο άνθρωπος:( .Για τον καπνό ΝΤΡΟΠΗ απλά.Να έχει από έξω σημείωμα να μην καπνίζουνε διότι ενοχλεί τους καλλιτέχνες και σχεδόν όλοι τους γράψανε στα @@ τους,Ελληνάρες…
Εμένα μου φάνηκε αρκετά κεφάτος πάντως.Εντάξει σίγουρα σπάστηκε με τα φώτα.Αυτός που έλενχε τον προβολέα όλο αυτόν έδειχνε ακόμα και στα sola του Barre.Αφού ο άνθρωπος αναγκαζότανε να πάει από πίσω του έτσι ώστε να τον δείξει#-o .Αυτό με το soundcheck που είπες δεν το έπιασα…:-s
Παίζει πάντως να σε είδα…Ήταν ένας τυπάς μπροστά μπροστά που φαινότανε να το διασκεδάζει πάρα πολύ(σε αντίθεση με τους περισσότερους φλώρους στις καρέκλες που απλά βλέπανε λες και είμαστε στην όπερα)με ένα πολύ περίεργο μαλλί που είχε μια μικρή ουρίτσα από πίσω και με γυαλιά
τι περιμενες! παλι καλα που ηταν μακρια τα καγκελα απο την σκηνη κ δεν εβγαλε κανα φακο οπως την αλλη φορα!
ημουν εξω κ ακουγα το soundcheck κ ειχαν καποια προβληματακια! κ μολις μπηκα μεσα κ μιλησα με εναν security μου ειπε οτι ειναι ψιλοτσατισμενος γενικα ο Ian κ οτι καλο ειναι να μην καπνισουμε με τπτ.
αλλα επειδη ξερω καλα τις αντιδρασεις του δεν ηταν κ στα καλυτερα του!
Living in the past - οτι πρεπει για εισαγωγη! αλλα που ηταν το someday?:-k η κλασσικη εκτελεση που λαλαει!
jack in the green- ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω το κολημα του Ιαν με αυτο το κοματι. θα προτιμουσα αλλα ακουστικο απο εκεινη την folk περιοδο…MOTHS ΡΕ!
the donkey and the drum- ενα καινουριο κοματι το οποιο μας αφησε αφωνους με τισ απιστευτες μελωδιες του!
thick as a brick - ενταξει ενα ονειρο ζωης πραγματοποιηθηκε! καιρος να δουμε κ Passion Play! εποχες bursting out μου θυμισε.
Sweet Dream - παροτι το συγκεκριμενο κοματι γραφτηκε το 1969 με το καινουριο ηχο ακουστικε τοσο μα τοσο φρεσκο! αρε Martin με τις σολαρες σου!
King Henry’s Madrigal (Pastime With Good Company) - ακρετα αλαγμενη εκτελεση απο αυτη που ειχαν κυκλοφορισει μεσα στο 70. απλα θεικο!
Mother Goose - το αλλαξαν λιγο τα φωτα κ το κανανε ακομα πιο θεικο!
Bouree - στο συγκεκριμενο κοματι ανεβηκε κ επαιξε φλαουτο μια δικια μας κοπελα μαζι με το Ιαν σοφια αν δεν κανω λαθος τιν λεγανε. ο Ιαν ο πορνογερος ολο φιλακια τις εδινε κ την πειραζε:lol: :lol: μου αρεσει που πλεον μπερδευουν το κλασσικο με την δικια τους jazz εκδοση
Nothing is Easy - το ειχα δει απο μια προσφατη συναυλια κ δεν με ειχε ενθουσιασει τοσο γιατι οταν πιαζουν παλια κοματια οι Tull τους λειπει σε μεγαλο βαθμο η αλητεια κ η σαπιλα τις εποχης κ ψιλοξενερωνω! ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΟ βγαλανε φοβερη ενεργεια! ειδικα με τα τελιωματα!
After you After me - ενα κοματι απο τον προσωπικο δισκο του Barre απλα τελειο! πολυ ωραιες μελωδιες κ υπεροχα σολο
Farm on the freeway - ακομα ενα ονειρο μου εγινε πραγματικοτιτα. τελεια εκτελεση καλυτερη κ απο την original! οι δισολιες κ οι εναλαγες μεταξη του Ian k toy Barre ηταν απο αλλο πλανητη!
Aqualung - :bow2: δεν αντεξα σηκοθηκα κ χειροκροτισα στο τελος
America - καλα επαθα πλακα με αυτο! ρε ακουσατε ποσες μελωδιες παιξανε μεσα? ακομα κ η Δυναστια ακουστηκε!#-o :lol:
My god - απλα υμνος!
Budapest - ο υμνος του υμνου!
Locomotive breath - κλασσικο τελος! απιστευτη εκτελεση οι αυτοσχεδιασμοι στο τελος ολα τα λεφτα!
γενικα το setlist κινηθηκε σε κοματια μετaξη 1969 k 1972 προσωπικα με αφησε πολυ ικανοποιημενο παροτι στα live τους θελω να ακουω κοματια απο 1987 κ μετα κ ειδικα απο roots to Branches.
επειδη bluez ξερω πως οι tull ειναι η αγαπημενη σου μπαντα, χαιρομαι που ξετρελαθηκες! ειδικα αφου οταν σου ειπα πως παιζουν παλια κομματια ειχες ψιλο-νταουνιασει. ετσι ετσι! αντε να τους ξαναδουμε!
Μία δικία μου ‘‘παρουσίαση’’ του live.Σε καμοία περίπτωση δεν φτάνει αυτή του rocking:p
Εχθές είχα την τύχη και την τιμή να δω ένα από τα μεγαλύτερα rock groups της ιστορίας live στη Μονή Λαζαριστών.Η ψυχή των Jethro Tull, Ian Anderrson και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του group εχθές μας ταξίδεψαν σε έναν άλλο κόσμο.
Η Μονή Λαζαριστών ήταν γεμάτη(περίπου τρεις χιλιάδες κόσμος)και το κλίμα ήταν αρκετά θερμό από την αρχή της συναυλίας.Τα πράγματα θα ήταν ακόμα καλύτερα αν οι καρέκλες δεν ήταν στημένες μέχρι την σκηνή.Με αυτή την τεχνική δεν έμεινε χώρος για όρθια άτομα μπροστά στην σκηνή παρά μόνον στα πλάγια της όπου και στάθηκα.Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούμε εμείς οι fans να κάνουμε πίο ζεστό το κλίμα?Κρίμα διότι εγώ είχα πολύ όρεξη.Χόρευα επεφημούσα και φώναζα συνεχώς.
Αυτοί οι πέντε υπέροχοι μουσικοί βάλανε τα γυαλία σε πολλούς νέους μουσικούς παίζοντας για δύο ολόκληρες ώρες παρά το μεγάλο της ηλικίας τους(όλοι άνω των εξήντα ετών εκτός του πιανίστα John O? Hara).Mε κέφι χαρά και μεγάλη διάθεση μας έδωσαν ένα set list κυρίως βγαλμένο από τα πρώτα χρόνια της καρίερας τους μεταξύ 1968-1972,κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα μίας και αυτή την περίοδο γράψανε και τους περισσότερους ύμνους τους και αυτούς ήθελα να ακούσω περισσότερο.
Το μεγαλύτερο αστέρι της βραδίας ήταν,ποιός άλλος,ο Ian Anderrson.Πραγματικά με εξέπληξε.Τόση ενέργεια από έναν εξηντάχρονο άνθρωπο δεν περίμενα.Έπαιζε το φλάουτο με τόσο πάθος και τόση μεγάλη τεχνική.Έκανε τρομερά αστεία(για χρόνια θα θυμάμαι το θεϊκό Stairway to Aqualung,no no no Smoke on the Aqualung thats what is called XD ) και μιλούσε στο κοινό συχνά.Ξεσήκωνε τα πλήθη με τα solo του αλλά και κάθε του κίνηση.Πραγματικά άξιος frontman!!!Μεγάλη εντύπωση μου έκανα τα solo του Martin Barre που ήταν εκπληκτικά και δίχως λάθος.Γενικά η εμφάνιση των Jethro Tull χαρακτηρίζετε άκρως επαγγελματική δίχως κανένα λάθος και με κρυσταλένιο ήχο να βγαίνει από τα μεγάφωνα.
Είναι κρίμα που τέτοιες συναυλίες δεν έχουνε μεγάλο αντίκτυπο.Το θεωρώ άδικο ένα τόσο ιστορικό group να γεμίζει σχεδόν την Μονή Λαζαριστών ενώ ο νεαρός Χατζηγίαννης να γεμίζει δύο φορές μέσα σε δύο μέρες το Θέατρο Γης.Δεν έχω κάτι κατά του καλλιτέχνη αλλά την ιστορία και μάλλον και το ταλέντο των Jethro Tull δεν τα έχει.Είναι κρίμα να μην στηρίζουμε όπως μπορούμε αυτές της προσπάθειες των διοργανωτών να φέρουνε μεγάλα ονόματα στην χώρα μας.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως εχθές ήτανε μία μαγευτική συναυλία με πέντε φανταστικούς μουσικούς.Όσοι δεν ήρθατε απλά χάσατε.Τα συναισθήματα και την χαρά που ένιωθα εκείνες τις δύο υπέροχες ώρες δεν θα τα ξεχάσω με τίποτα.Ευχαριστούμε Jethro Tull για αυτήν την εμφάνιση και σας θερμοπαρακαλώ να ξαναέρθετε σύντομα όσο ακόμα κρατάνε τα γερασμένα πόδια σας?
ΥΓ:Στο blog χρησιμοποιήσα κάποιες φωτογραφίες του Αντώνη Μουστάκα φυσικά αναφέροντας ότι είναι δικίες του και του rocking.Αν ενοχλήστε πείτε μου να τις σβήσω.
ΥΓ2:Στην τελευταία φωτογραφία της παρουσίασης φαίνομαι καθαρά:lol: #-o
κι’εγω ειχα παει! μ’αρεσε αρκετα αν και δεν ειμαι ο μεγαλυτερος φαν του συγκροτηματος. παιξαν ενα γεματο set των 2 ωρων και ηταν ολοι τους πολυ καλοι μουσικοι. ιδιαιτερη εντυπωση μου εκανε ο κιθαριστας. το μονο που μου την εδωσε λιγακι ηταν που σε μια φαση ο Ian, πριν παιξει το Aqualung ειπε κατι σε στυλ Manowar: “and now one Jethro Tull classic, Smoke On The W… oh no! Stairway to. . .Aqualung, Stairway to Aqualung!” #-o
Και χθές παίξαν εδώ ,αλλά προσωπικά μου φάνηκαν υποτονικοί και κουρασμένοι (βοήθησε και η αφόρητη ζέστη,ίσως) σε σχέση με το 2003 που τους είχα δει στη Σαλονίκη.Πάντως το encore πραγματική…λοκομοτίβα!
Δεν άφησε τίποτα όρθιο!
Δεν θα μασήσω τα λόγια μου και απλά θα πώ ότι στη Θεσσαλονίκη γάμησαν και έδειραν. Εγώ έμεινα ικανοποιημένος από τη φωνή του Αnderson, ενώ ο Martin Barre πραγματικά μου έβαλε τα γυαλιά…8O
Απλά, το καλύτερο και με διαφορά απ`όσα live έχω παρακολουθήσει.
Ας σταματήσει όμως αυτή ι ιστορία με το πόσο καλή ήταν η συναυλία των Jethro Tull γιατί βαράω το κεφάλι μ που τιν έχασα και στο τέλος θα το σπάσω:) …Την τελευταία στιγμή αποφάσισα να μν πάω και απ ότι φανεται μάλλον λάθος έκανα#-o !
ρε συ ειπε "αναγεννησιακη μουσικη "
στο setlist δεν ηταν ουτε ενα κοματι αναγεννησιακο περα του king.
πραγματικα απο ολα τα bootleg που εχω ακουσει απο ολες τι φασεις τους αυτη η συναλια μου θυμησε περιοδο 1978 με 1981 ροκαρανε τοσο πολυ! πραγματικα δεν το περιμενα γιατι ο Ian για ακουστικη περιοδια μας ελεγε κ τετοια…
Ναι και εγώ κατι τέτοιο περίμενα.Από ότι κατάλαβα σε καποιες πόλεις θα κάνανε Acoustic show και σε καποιες όχι…Δεν ξέρω με ποια κριτήρια πάντως το διαλέγαν αυτό.Στην Ελλάδα πετύχαμε το Electric!