Jordan Peterson, woke κουλτουρα και η θεση του αντρα στην συγχρονη εποχη

Ως φεμινιστικό επιχείρημα ενθάρρυνσης για την ανασφάλεια που αισθάνονται οι γυναίκες στην αγορά εργασίας για τις ικανότητές τους, πάντως, υπάρχει το moto “Do it with the attitude of a cis straight white male having half your credentials” :stuck_out_tongue:

12 Likes

θα έλεγα οτι έχει σπουδάσει ανθρωπιστικές επιστήμες κι εσύ κοινωνικές ?

Του αμφισβητείς την άποψη για λχ, να βγαίνει να μιλήσει για κομμουνισμό, έχοντας ελλειπή γνώση, αλλά φαντάζομαι - μπορεί κανείς να έχει παρατηρήσει φαινόμενα και να προσπαθήσει να ερμηνεύσει μερικά απο αυτά που μπορεί να άπτονται ψυχολογίας?. Το αποτέλεσμα των παρατηρήσεων του/σου, θα το κρίνω, αφού δω λχ μια διάλεξη/συνέντευξη συνομιλία και φιλτράρω, τι ειπώθηκε. Αυτό δεν νομίζω οτι ακυρώνει, οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει πει/έχεις πεί. Τρελή γενίκευση.
Οπότε λες οτι είναι φαφλατάς και σε μερικά πράγματα μπορεί και να είναι. Όπως σου είπα δεν συμφωνώ με διάφορα που έχει πει, απλά νομίζω οτι σε μερικά θέματα περί ψυχολογίας μπορεί και να συντάσσομαι με λεγόμενα του, κατα περίσταση. Ας μην ξεχνάμε οτι οι κλάδοι και των 2 είναι γνωσιολογικοί κυρίως.

Οπότε να σε ρωτήσω το “χαϊδεύω τα αυτιά ακροδεξιών και incel ηλιθίων” είναι κοινωνική παρατήρηση ? Δεν εμπεριέχει αυτό ένα bias ? Λέμε τώρα.
Ενας κοινωνικός επιστήμονας, άντε να μισεί τους ακροδεξιούς, που είναι πολιτική θέση και μπορεί να “μολύνει” την παρατήρησή του. Το καταλαβαίνω εν μέρει, αφού δεν μπορώ να συνταχθώ με ακροδεξιούς, αλλά τους αγάμητους αρσενικούς λχ, γιατί - επειδή μερικοί μπορεί να είναι παραβατικοί ας πούμε? Σου τρώνε το φαί ? Τα γκομενάκια ? Τους οπαδούς? Φαντάσου, οτι δεν είχα ιδέα προ καιρού τι είναι το ίνσελ. Μου το είπε ένας δεξιόστροφός γνωστός, που θα μπορούσε να κατηγοριοποιηθεί εκεί. χιχι.

Επίσης how about these apples. Ο Peterson είναι καλώς ή κακώς επιτυχημένος public speaker με ένα Χ ακαδημαϊκό έργο. How do you stack against him ? Που μπορεί να πετάξεις εδώ και ένα τεράστιο CV και να με κάνεις τσιμπούκι.

Και για να μην φάω discredit, έχω σπουδάσει εφαρμοσμένες και κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό για βιοποριστικούς λόγους, γιατί έτσι έκατσε. Έκανα αίτηση, με πήρανε. Περιστασιακά πουλάω και το αποτέλεσμα του κόπου μου με συμβάσεις έργου, αλλά δεν βιοπορίζομαι απο εκεί. freelancing ναούμε. Δεν βιοπορίζομαι απο κάποιο όμορο τομέα, γι’αυτό το λέω αυτό. Δεν έχω δλδ κάποιο bias, μπορεί όμως να έχω σχετική άγνοια.
Δεν θα βγω να πω οτι η άποψή μου μετράει πάνω απο άτομα με πιο επιστημονικό background, αλλά θα ζητήσω τεκμηρίωση βάσει λογικής για το τι θα πει ο καθένας. Αποδόμησε τον peterson ή αυτο που θα πω εγώ ή ο δείνα, με κάποια σειρά επιχειρημάτων. Ο αφορεσμός σου, δεν με πείθει, καθώς όπως σου είπα μπορεί στο πεδίο κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών να υπάρχει ένα crossover.

Δλδ ας πούμε αναγνωρίζεις οτι υπάρχουν ακροδεξιοι,ακροαριστεροί, incel, πουτσελ, duracell. Ok. Ιστορικά πως διαμορφώθηκαν αυτές οι αντιλήψεις, πως επηρεάζουν τις κοινωνικές ομάδες που είναι σύνολα ή υποσύνολά τους, έχουν κάποιες αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους? Ποιά η ψυχολογία του καθενός κοκ. Μπορεί επιστημονικά να μην στέκει 100 % αυτό που λέω - δεν θα μπώ στα χωράφια σου, αλλά μπορώ να σου πω, αν συντάσομαι ή οχι με κάτι που θα πείς και γιατί.
Δεν θα σου πετάξω ένα θέσφατο, επειδή έτσι το είπε ο κυριος ημών ή ο μπάμπης ο σουγιάς και έτσι είναι. Αυτά, χωρίς διάθεση ουσιαστικής αντιπαράθεσης - αλλά με καλή πίστη.

1 Like

Ξέρεις τι δεν αντέχω με την alt δεξια ; Το απελπιστικό cherry picking που κανεις και εσυ εδω. Κατα βαση θελουν/ετε να ακουγονται “ολες οι γνωμες” , “κατω οι αφεντιες” “οι επιστημονες που τα πιανουν κτλ”, αλλα βρισκουν ενα που να εχει βγαλει το γυμνασιο, και τρεχουν ολοι να κρυφτουν απο πισω σε φαση “τα λεγα εγω”.

Ε καπου ωπα. Ας διαλεξουν κατι.

Ο Peterson ειναι μαγευτικος σε καποια κοινα, γιατι παταει στο confirmation bias τους, με ωραια αγγλικα. Εχει κανει επισης μπανιο, δεν φωναζει, και φανταζομαι θα τον συμπαθουν και καποιες γυναικες. Ε μιλαμε για την ονειρωξη του Incel.

5 Likes

Και για να γυρίσουμε και στο θέμα. Η θέση του άντρα είναι στο πλάι μιας γυναίκας και στο πλαίσιο οικογένειας, αν αυτό επιθυμεί. Ούτε απο πάνω, ούτε απο κάτω, πρέπει όλοι και όλες να αντιμετωπίζονται απο το κράτος, επι ίσοις όροις. Στα επιμέρους που αφορούν μόνο γυναίκες … οκ. Απο εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα, μπορούμε να τα συζητήσουμε.

αχ και να είχα ένα :cherries:τώρα.
Ξέρεις το πρόβλημα μου εμένα είναι οτι πετάς μια ταμπέλα, για κάτι που δεν αντέχεις,( διορθωσέ με, αλλά by association, πρέπει να είμαι κι εγώ σ΄αυτό το τσουβάλι ?) και λες κατά βάη μάλλον έχουν βγάλει ένα γυμνάσιο. Στην περίπτωση μου πανεπιστήμιο, είτε με πήρε παραπάνω η μπάλα, είτε όχι.
Αλλά το οτι έχω ένα πτυχίο εφηρμοσμένης επιστήμης, δεν με κάνει κάποιον παντογνώστη. Επίσης επειδή νιώθω οτι με ξέρω αρκετά, είμαι ιδεολογικά αριστερόστροφος, ελαφρώς απογοητευμένος - (στην Ελλάδα ζούμε …δεν είναι και δύσκολο, να σε απογοητεύει η πολιτική σκηνή). Οπότε μπορεί να πεις οτι με την πάροδο του χρόνου έχω συντηριτηκοποιηθεί σε κάποια πράγματα. Είμαι όμως ΑΘΕΟΣ, που αμέσως θα ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ :triangular_flag_on_post:για να έλεγες … ααα δεξιός.

Και πετάς οτι είναι και ονείρωξη του incel. Ok. Εδώ βλέπω ένα baiting, που θέλει τι ? Ενα ξέσπασμα σαν απάντηση ?
Τα έχω βρεί με τον εαυτό μου, τον άμεσο κοινωνικό περίγυρό μου, ενεργώ βάσει του καθήκοντός μου στη δουλειά μου και πορεύομαι ξεκάθαρα βάσει της κοσμοθεωρίας μου. Όπως όλοι/ες μας. Είμαι όμως αρκετά κατασταλαγμένος στα πιστεύω μου.
Στο κάτω κάτω της γραφής δεν θα σώσω ούτε εγώ, ούτε εσύ τον κόσμο, μέσω λεκτικών ξιφουλκήσεων σε δημόσια φόρα, με επιχειρήματα που πολλάκις μπορούν να αποδομηθούν εκατέρωθεν.

Απλά αυτό που λες, έχει κάνει μπάνιο και τον συμπαθούν και γυναίκες. ΔΛΔ αν ήταν ρακένδυτος κάποιος ή ο peterson εν προκειμένω, το τι λέει θα άλλαζε ? Το perception της κοινής γνώμης σίγουρα, but you can spin whatever story - in a million ways! Εξαρτάται ποιος πλερώνει.Το βλέπουμε και στα media, με τους ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΥΣ πολιτικούς που έχουμε, που δεν αισχύνονται και δεν παραιτούνται… οτι λαλακία και να γίνει. Αλλά και πάλι… στην Ελλάδα ζούμε.

1 Like

Έχει ενδιαφέρον το που εστιάζει ο καθένας. Νομίζω αναλόγως με το που στέκει κάποιος πολιτικά αλλού εστιάζει. Οι φιλελεδες εστιάζουν στο alt-right, incel και manosphere κομμάτι ενώ οι Σοσιαλιστές, Μαρξιστές κλπ περισσότερο στις ασυναρτησίες του περί Μαρξισμού, Κομμουνισμού κλπ.

Έχει ένα point ο Rager. Βέβαια το point αυτό το έκανε χωρίς λόγο δισέλιδο.

Το point είναι… Μου λέτε κύριοι πως έχετε credentials και ο κυρ Peterson credentials έχει. Θέλω ανάλυση και επιχειρήματα κύριοι τα οποία δεν βλέπω.

Νομίζω πως οι φιλελεδες απαξιουν γιατί τον βλέπουν ως την αρχή του μεγάλου κακού κάπως σαν τον προτοΦασιστα και όλους τους Τραμπιστες κλπ ως αδιαβαστα κατώτερα όντα. Ενώ οι Σοσιαλιστές απαξιουν γιατί δεν υπάρχει κάτι εκεί, είναι όλα αρλουμπες. Μέχρι και το γεγονός πως παραδέχτηκε και ο ίδιος πως το μόνο που έχει διαβάσει είναι το Κομμουνιστικό Μανιφέστο είναι απαράδεκτο για κάποιον που ασκεί τόσο δημόσια κριτική πάνω σε τέτοια θέματα.

Είναι και λίγο δύσκολο γιατί όπως έγραψα στο αρχικό μου μήνυμα ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ανοίξει λίγα μέτωπα. Δεν είναι π.χ. λες και μιλάμε για τον Richard Dawkins ώστε να εστιάσουμε στα περί Αθεΐας. Όπως και ναχει μπορεί να το επιχειρήσω σε ένα δύο ζητήματα μια απτις επόμενες μέρες.

1 Like

Παιδιά, μην ασχολείστε πλέον με τον Peterson, το έχει κάψει εντελώς.

Εγώ είχα ανακαλύψει πριν περίπου 10 χρόνια τις διαλέξεις του που ανέβαζε δωρεάν και τις έβλεπα σχεδόν όλες. Έβλεπα ολόκληρα τα 6μηνα καθώς τότε επέλεγα τους ομιλητές για ένα TEDx συνέδριο και είχα μια χαζή και φιλόδοξη ιδέα να τον φέρω στην Ελλάδα για ομιλία οποτε θα έπρεπε να ξέρω εις βάθος αυτά που λέει. Στην αρχή ομολογω πως γουσταρα με τα θέματα με τα οποία παίζει, όμως σύντομα κατάλαβα πως η τρέλα του δεν έχει και πολύ νόημα και δεν είναι καν αυτό που λέμε οξυδερκής. He is not that bright.

Ειδικα αν ασχοληθεί κανείς με Jung, Alan Watts ή ακόμη και Πλάτωνα κ Αριστοτέλη που μιλάνε επίσης για θέματα για τα οποία ο Peterson χάνει το μυαλό του σε διαλέξεις και ομιλίες, θα δει κανείς πόσο ρηχός είναι ο Peterson μπροστά σε νοήσεις τέτοιου επιπέδου.

Μετά διάβασα το Master and His Emissary toy Ιain McGilchrist και όταν είδα τον Peterson να τον καλεί πρώτη φορά στο Podcast του και μετά να συζητάει με άλλους για αυτό το βιβλίο κατάλαβα πόσο αληθινά μέτριος είναι. Έκανε λάθος ερωτήσεις και φαινόταν πως έχει αστεία γνώση σε σχέση με όλα όσα πραγματεύεται το βιβλίο παρά το εντυπωσιακό λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί και την μανία του να χάνεται στο δικό του train of thought. Βασικά φαίνεται πως δεν έχει διαβάσει καν το βιβλίο. Σίγουρα όχι με προσοχή και απλά διακόπτει τον συνομιλιτή του συνέχεια και χάνεται στα δικά του μονοπάτια. Σαν να τον παίζει το αριστερό ημισφαίριο έχοντας χάσει πλήρως και τον έλεγχο του μυαλού του αλλά και την επαφή με την πραγματικότητα. Ακριβώς αυτά που λέει το συγκεκριμένο βιβλίο δηλαδή.

Ο τρόπος που σκέφτεται είναι αυτό που λέμε ¨μπακάλικος". Όμως αν δείτε σχόλια όλοι λένε “ουαου 2 brilliant minds” επειδή έχει λεξιλόγιο. Ο McGilChrist είναι έτη φωτός μπροστά από τον Peterson.

Aυτό ακριβώς είναι ο Peterson. Mιλάει για πολλά πράγματα για τα οποία οι γνώσεις του είναι στην καλύτερη επιφανειακές.

Να μην πω για τον χαζό εθισμό στα Benzos και τις απόλυτες και υπερβολικές ιδέες περί Carnivore diet και τις βλακείες που λέει και αυτός και η κόρη του για τη διατροφή ενώ πίνει diet coke φουλ στις διαλέξεις του σαν καλός χαζός που είναι.

Οκαυ, σίγουρα υπάρχουν πολλές χρήσιμες ιδέες και πολλά σωστά πράγματα και συμβουλές αλλά καλύτερα να τις ακούσετε από άλλους. Ο peterson έχει νεύρα και μίσος μέσα του και δεν είναι και πολύ sane γενικά. Βασικά πλέον τον λυπάμαι. Ειδικά σε αυτό το βίντεο κατάλαβα πως ο άνθρωπος πλέον απλά το έχει χάσει. Δείτε και γέλιο στα σχόλια. χαχα Πρέπει να πάει διακοπές σίγουρα.

2 Likes

βσκ, φαίνεται κάπως στο εν λόγω βίντεο. Απλά πχ, εκει που λέει οτι ο φρούντ είναι λάθος. Οχι σε ταμπού και τοτέμ, μπορεί κανείς να ανάγει σχεδόν ΟΛΕΣ τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Καλό - κακό, ουσιαστικά. Τώρα οι σχετικά λίγες περιπτώσεις που συμπεριφορές ξεφεύγουν απο αυτό το μοτίβο, και που κάποιος λχ θυσιάζεται για το κοινό καλό, ή που κάποιος σπάει τις κοινωνικές νόρμες - πιο συχνό, σε κάθε περίπτωση αριθμητικά δεν υπερτερούν των άλλων. Ακολουθούμε μοτίβα συμπεριφοράς στα οποία κατηχούμεθα και τα οποία έχουν βελτιστοποιηθεί στο πέρασμα των αιώνων. Ο tolle τώρα … δεν ξέρω, όσο έχω δει, το βρήκα νιουειτζιδικο λίγο. Μην σκέφτεσαι. Ζήσε τώρα. Δεν μπορώ. Πρέπει να έχω στόχο μπροστά. Ηδονικά κινούμαστε, να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε. Να πάρουμε το αμάξι, να πάρουμε το σπίτι, να κατακτήσουμε τη μαιρόπη, να κάνουμε παιδιά, να πάρουμε σκύλο, να να να … ναι οκ πρέπει να παίρνουμε ανάσες, αλλά αυτο δεν σημαίνει οτι αναιρείται το οτι είμαστε goal oriented. Είναι λόγος που θεωρούμαστε “intelligent” το planning. To pain body. Οκ. Accumulation. Δεν ξεχωρίζω όμως το σώμα απο το πνεύμα. αν σε χαστουκίσω ΠΟΝΑΣ και με μισείς, τουλάχιστον “άμεσα”. Μπορείς να το αλλάξεις αλλά … το περι clock time …ε, δεν θα ικανοποιηθούμε ποτέ ? Αλλά τοτέ τι? Να κάτσουμε στ’ αυγά μας, επειδή ποτέ δεν θα ικανοποιηθούμε ? συμφωνώ πάντως στο να μην αφήνουμε το μέλλον να μας κατακυριεύσει τη σκέψη. Ούτε καν την πιθανή αποτυχία. Ρίξε έναν ύπνο, τσίλαρε. αν δεν συμβεί αυτό που θες, ξαναπροσπάθα ή στρέψε την δυναμική σου αλλού. Μη μείνεις με απωθημένα που θέλουν καιρό ή καταλυτικές εμπειρίες για να εξοστρακιστούν. Διαχειρίσου τα συναισθήματα σου, τώρα. εκτόνωσε το pain body σου, ΤΩΡΑ, έστω και αν σε κάνει “φαινομενικά” επιθετικό/αρνητικό. Μακροπρόθεσμα τσιλάρεις και προλαβαίνεις απο το να εκραγείς και να βγει με ακραίο τρόπο απο μέσα σου όλη αυτή η αρνητικότητα. Επομένως παρότι θα πάρω 1-2 ιδέες απο το power of now πχ, δεν μπορώ να πω οτι συντάσσομαι.

Τελικά είναι κακός ή “οχι τόσο κακός” ο Πετερσον ρε?

Δε βλέπω να καταλήγουμε καπου.

είναι το ποτήρι άδειο ή γεμάτο. Προφανώς, αν πάρεις 10 παρατηρήσεις, μπορεί να αποτελέσει τροφή για σκέψη. Αν τον κάνεις εικόνισμα … δεν ξέρω. Δεν νομίζω οτι κάνει πολύ καλό, σε κάποιον άλλο παρά στην τσέπη του.

Εγώ δεν έχω διαβάσει καν το Power of Now παρά του ότι εξασκώ τον διαλογισμό εδώ και πολλά χρόνια στη ζωή μου. (βασικά για αυτό δεν το έχω διαβάσει). Δε θα μιλήσω επομένως περί του αν είναι καλό ή όχι αυτό το βιβλίο.

Ο J.P. δεν έχει πρόβλημα όπως φαίνεται με αυτό και “πλατειάζει” τη συζήτηση για ένα βιβλίο που δεν έχει διαβάσει και ενώ μπορεί να πει απλά δεν ξέρω… that’s a problem, isn’t it?

Εξισώνει το “Power of Now” με κάτι απο το παρελθόν που ξέρει.
“Αφού αυτό που ξέρω δεν είναι καλο άρα και αυτό το βιβλίο δεν ειναι καλο.”

Εκανε λάθος. Γενικά οι άνθρωποι κάνουν λάθος.
Αρά δεν ειναι θεος αλλα άνθρωπος.
Με ασφάλεια λοιπον μπορούμε να πούμε , Peterson= ανθρωπος.

Αρχίσαμε να χτίζουμε κατι ή μου γφαίνεται?

1 Like

Μα προφανώς είναι άνθρωπος και κάνει λάθη. Το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο είναι πως κάνει πολλά λάθη.

Ναι. Κάποιοι κάνουν περισσότερα απο άλλους.
Ο Peterson κάνει περισσότερα απο το Μ.Ο ( ας πόυμε, υποθέσουμε)

Αρα ο Peterson = Aνθρωπος που κάνει πολλά λαθη.

Το πρόβλημα δεν κατάλαβα.

Δεν υπαρχει καποιο πρόβλημα με το να κάνεις λάθη αλλά αν θες να σκεφτείς ένα για αυτην την περίπτωση είναι πως έχει μεγάλο κοινό και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται δημιουργεί μίσος και θέτει τα πάντα σε 2 στρατόπεδα.

Δες ας πούμε τον Gabor Mate που μιλάει για παρόμοια θέματα με τον J.P. πόσο πιο όμορφος και υγιεινός είναι ο τρόπος που εκφράζεται στο ευρύ κοινό.

Αυτά!

Kαταλαβαίνω τι λες. Αλλά το κοινό δεν ήρθε ουρανοκατέβατο. Το έχτισε με αυτά που λεει/ειναι.
Ο Γκαμπορ μιλαει ομορφα, υγιεινα και ανίσχυρα γι αυτο εχει μικρότερο κοινό.

Ο Πετερσον δίνει κάτι που λείπει. Γι αυτό ερχεται μέχρι την Ελλάδα με 200ε Vip εισητήρια και θα τα πουλήσει μάλλον. ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ.

Οι εναλλακτικές ειναι ανύπαρχες. Γι αυτό θεοποιείται ακόμα και αν κανει τόσα λάθη.
Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει.

1 Like

Κι ο Χίτλερ το έχτισε το κοινό του. Ελεύθερα πήγαινε να τον ακούσει.
Και είχε πέραση και φαινόταν ως εναλλακτική διέξοδος.
Τώρα ότι καλλιεργούσε με ψευδή το μίσος δεν φαίνεται να απασχολεί.

2 Likes

Και φυσικά ειχε περαση και κοινό. Μια εποχή που οι ανθρωποι του νιώθαν ανίσχυρα σκουλίκια τους έδωσε δυναμη και διέξοδο. ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ. Η οικονομία άνθησε. Η βιομηχανία πηρε φωτιά. Το συστημα υγείας το καλύτερο στο κοσμο του τότε. Δεν υπήρχε πτυχή της ζωής που να μην βελτιώθηκε. Αυτο για καμια δεκαετία. Μετά ξέρεις τι έγινε.

Ειχε δίκιο στο ότι οι άνρωποι χρειάζονταν κάτι αποφασιστηκό και τολμηρο. Οταν η τιμή του ψωμιού ανεβαίνει για μια δεκαετία και φτάνει τα 100ε το κιλο. Ε , η "επαναδιαπραγματευση " και “θα το συζητήσουμε με του Γαλλους” που πρότεινε η αντιπολίτευση δεν θα δούλευε και δε δούλεψε.

Φυσικά η ίδια ΔΥΝΑΜΗ , ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ και ΤΟΛΜΗ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κακό!
Οτίδηποτε γιατρεύει μπορεί και να σκοτώσει. Φαρμακο\φαρμάκι.

Το ότι χρειαζόμαστε ΔΥΝΑΜΗ δεν είναι διαπραγματεύσιμο για τον άνθρωπο. Και το “μα θα κανεις κακο” θα λειτουργήσει για πολυ λιγο. Οπως αποδεικνύει και η ζωη ε?

Η Δύναμη ειναι ΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ ανάγκη για τον άνθρωπο. Το θέμα είναι να την κατευθύνεις σωστά γτ "η δυναμη ειναι δυνατη " και μπορεί να κάνει κακο. Οταν η εναλλακτική ειναι το ΤΙΠΟΤΑ και το κάτσε να κλαίς στα τσατ και σε διαδηλώσεις. Το μίσος θα νικά. Γτ δίνει αυτό που λείπει.
Αυτό δεν είναι αποψη. Ειναι μοντελο καλα τεκμηριωμένο απο την ιστορία.

Αμα βγεί η αγαπησιάρα αριστερά και πει . Παγκόσμια ανακατονομή του πλουτου που θα εφαρμοτεί με την βία ή κατι τέτοιο.Τοτε ο Πιτερσον θα έχει αντιλογο. Τωρα μιλα μόνος του.

Γτ ο Πιτερσον ειναι ΠΟΠ.

Οι άνθρωποι συρρικνώθηκαν οικονομικά. Με αποτέλεσμα προοδευτικά να νιώθουν ανικανοι να βελτιώσουν τις ζωές τους.Ερχεται ο Πιτερσον και λέει. Ναι, δεν εχεις δύναμη να αλλάξεις την ζωή ΑΛΛΑ έχεις δύναμη να αλλάξεις τον εαυτο σου!Αλλάζεις συνήθειες, ψυχολογία,συμπεριφορά. Αυτό ΕΙΝΑΙ Δυναμη ΚΑΙ αυτά είναι επισης μερη του περιβάλλοντος!Αν πολλοί απο μας το κάνουμε αυτό ΤΟΤΕ εμμεσα θα αλλάξουμε και το ευρύτερο περιβάλλον. Αυτό ΕΙΝΑΙ Δυναμη.

Οι άνθρωποι και κυρίως οι άντρες που μεγάλωσαν με το “ή θα βγάλεις λεφτα ή είσαι ΑΝΙΚΑΝΟΣ” , "η θα βρεις γυναίκα κ θα κάνεις οικογένεια ή εισαι ΑΝΑΞΙΟΣ"Με αυτούς του στόχους να χάνονται , ψαξαν καινούργιους. Ο πίτερον ήρθε σαν πατέρας και του είπε. Αν αλλάξεις το Χ,ψ,ζ στον εαυτό σου ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ.Οι οπαδοί τους σκεφτηκαν(ασυνείδητα) “Φακ . Αυτά μπορώ να τα κάνω. Ειναι μια εναλλακτική να νιώσω πως ελέγχω την ζωή μου!” “Νιώθω ικανός , αξιος και δυνατός οταν πτυχένω τους στόχους του ΜΠΑΜΠΑ πιτερσον”. Ειμαι άντρας!

Δε ξερω να το πω πιο απλά.

Ο πίτερον παράγει θεάρεστο έργο! Σας έκαψα τα μυαλα. Χαχαχαχαχαχα.
Ανακουφίζει ,χαζα ,στρεβλά, επικύνδυνα κτλ κτλ τκλ την αίσθηση ΑΝΙΣΧΥΡΟΤΗΤΑΣ των αντρών.
Χωρίς αυτή την ανακούφιση, η ανισχυρότητα θα συσσωρεύεται και θα γίνεται πιο Χαζη ,πιο επικίνδυνη και πιο στρεβλη και θα ξεσπάσει κάποια στιγμη . ΟΛΗ η γαμημένη ιστορία σαν απόδειξη του μοντέλου!!!

“Θα ξεθάψουμε του πεθαμένους τους ώστε να μην βρούν ανάπαυση ούτε στην άλλη ζώη!”

Μια άποψη που έγινε δεχτη και εφαρμοστηκε απο αθνρώπους που ζούσαν νιώθοντας ανίκανοι να αλλάξουν την ζωή τους για 30 χρόνια. Πήραν την έξουσία. Θα μπορούσαν να επενδύσουν στο εμπορίο
ας πούμε. Χαχαχαχ!

ναι απλά ας πούμε ο τραμπ, προφανώς είναι - αξεστος, μιλάει σαν παιδι γυμνασίου, αλλά είναι πλούσιος. κουτουπώνει μοντέλα, πορνοστάρ, κτλ κτλ, μπαίνει στην πολιτική και κάνει του κεφαλιού του. αλλά δεν είναι αποτέλεσμα των 30 τελευταίων ετών. είναι φαινόμενο των τελευταίων 50. Το κακό είναι και πάλι οτι έχεις έναν μονοσήμαντο ημίτρελο μπάρμπα στην άλλη όχθη που κάνει αυτό που νομίζει και εδώ έχεις 30 χώρες που είναι σαν ένοικοι σε πολυκατοικία. αν δεν τους βάλει τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι ο διαχειριστής … άστα να πάνε. απλά ο διαχειριστής Γερμανία, δεν κοιτάει πέρα απο την πόρτα του και με το να μην έχει ισχυρή εσωτερική αγορά, είναι ευάλωτος. Ε είναι λιγο αργά. Θα κάνουμε, θα φτιάσουμε, αλλά εδώ μας έχεις #$@#$#@ για 100 χρόνια. ΠΩΣ θα αγοράσουμε το προιον σου, για να μην το πάρουμε απο τους κινέζους, αμερικάνους κτλ κτλ κτλ, όταν αντι να μας εξυγειάνεις την οικονομία, και μας τη συρρίκνωσες και μας πήρες τα πλουτοπαραγωγικά/ασημικά - κάνοντας μας εντελώς μπανανία ? θα φυτοζωούμε. Πυροβολάς μετά και τα πόδια σου, οχι ανθράκας, οχι πυρηνικά (ειδικά αυτό) και ΟΧΙ κακό Ρώσικο αέριο, (άλλο αν σου πουλάνε ακριβότερο και ακριβότερα λαθραίο Ρώσικο με άλλο όνομα. Μπράαααβο…αν όλα γίνουν γης μαδιάμ, προφανώς δεν θα έχει και πολύ νόημα, αν θα αισθάνεσαι Γαμάτος ή Γαμ@μένος…και η τρέλα εδώ συνεχίζεται. Ναι, σ’ αυτές τις συνθήκες και ακροδεξιοί θα ξεπηδήσουν και πιθανά θα ευδοκιμήσουν αρκεί να βρεθεί ένας χαρισματικός τύπος. Αντίστοιχα χρειάζεται και το δίπολό του, και όχι πολιτικούς ΔΥ που να ενδιαφέρονται για την επανεκλογή και μόνο (και να τα σκατώνουν και σ’αυτό)