Συνεχιστε εδω και θα επανελθω, αφου κανω τη δουλεια μου
το βιντεο που ποσταρα πιανει ενα θεμα της θεσης του αντρα στη συγχρονη εποχη, που το εκμεταλλευεται ο Tate/Peterson , χωρις να το συζητα επι της ουσιας.
Συνεχιστε εδω και θα επανελθω, αφου κανω τη δουλεια μου
το βιντεο που ποσταρα πιανει ενα θεμα της θεσης του αντρα στη συγχρονη εποχη, που το εκμεταλλευεται ο Tate/Peterson , χωρις να το συζητα επι της ουσιας.
Άλλος ένας μαλάκας, εννοείς, πήρε θέση για τον “άντρα του σήμερα”.
βλακείες. πρέπει να το αποκρυπτογραφήσει ο καθένας. red pill, και βλακείες. οι άντρες είναι ρεμάλια, οι γυναίκες ψιλοπουτάνες. σε μεγάλο βαθμό. Οι γονείς προσπαθούν να καλουπώσουν τα παιδιά τους, στα οποία πιπιλίζουν βλακείες περί “θεού” και μετά προσπαθούν να τα κάνουν να “βγάλουν λεφτά”. Τραγικό ελαφρώς το όλο θέμα. Πως θα εκμεταλλευτείς άλλους, για να περάσεις καλύτερα. “Μ ένδιαφέρει, να περνάω καλά, εγώ και η οικογένειά μου.” wow. αδιαφορία λοιπόν για όλα, και κάνε ότι γουστάρεις. Με σχετικό ακαουνταμπίλιτι. μην σε πιάσουν, αλλά μην νομίζεις οτι κάνεις κάτι ηθικό ή ανήθικο…
Δεν καταλαβαινω σε ποιον αναφερεσαι, αλλα στην Αμερικη με την ανοδο Τραμπ/Tate/Peterson και τα αυξανομενα νουμερα σε γυναικοκτονιες (και στην Ελλαδα), εχει ανοιξει μια συζητηση για το πως τα φυλα απομακρυνονται, καθως οι γυναικες βγαζουν περισσοτερα λεφτα και αλλαζουν οι συσχετισεις. Και πως υπαρχουν πολλοι αντρες, που μην ξεροντας πως να παρουν αξια, στρεφονται σε τετοιους τυπους που αναπολουν τις “παλιες καλες ημερες” και τελικα στρεφονται εναντια στις γυναικες και τα δικαιωματά τους.
Ας κάνω κι εγώ μια πρώτη τοποθέτηση, όχι στενά για τον Πίτερσον αλλά για το γενικότερο κλίμα της αντιπαράθεσης στην οποία συμμετέχει:
Η “alt-right” και το “woke κίνημα” είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Neo-cons vs. liberals, “culture wars” και άγιος ο θεός. Η κοινωνία δεν χωρίζεται πια σε τάξεις, αυτά είναι “ξεπερασμένα” πράγματα, τώρα είναι άνδρες εναντίον γυναικών και non-binary ατόμων, λευκοί εναντίον μειονοτήτων, ετεροκανονικοί εναντίον μη ετεροκανονικών και δεν συμμαζεύεται. Βρες ένα σημείο τομής με το αφεντικό σου βρε μαλάκα μισθωτέ! Όλο και κάποιον κοινό εχθρό θα ανακαλύψετε, να μην ασχολείσαι με το ότι η αμοιβή σου δεν φτάνει ούτε για να πληρώσεις το νοίκι.
Στον Πίτερσον και τους οπαδούς του.
Τέσπα, δεν μπήκα για να εκφράσω άποψη, αλλά τη δυσαρέσκειά μου προς κάποιους “τέτοιους” τύπους που εκμεταλλεύονται τη νοοτροπία της αγέλης για να αναρριχηθούν και να βγάλουν φράγκα.
Ο πιτερσον, έχει κι ένα ακαδημαικό μπακγράου, σε αντίθεση με όλους εμάς, που ελάχιστοι/ες πιθανά να έχουμε σπουδάσει κάτι σχετικό. Αλλά ας παίξουμε στοιχηματάκι τώρα κι όλα καλά. Μ’ε ενα φραπέ, τον κόσμο κατακτώ και μ ενα μπάφο στ’αστρα πετάω. μισώ τον εαυτό μου που δε γεννήθηκα μαύρη λεσβία και μουσουλμάνα.είμαι μισογύνης, δυνητικός βιαστής και γυναικοκτόνος κτλ, επειδή έχουμε αυτή την κουλτούρα, ατάκες που πετάει και μια 24χρόνη φραγκοκοτα στο ινστα που έτρεχε στο ντουμπάι να διαφημήζει κρύπτο και να αφοδεύουν πάνω της (τρου στορυ, ε τίνα? τι δεν ήταν photo dump - ήταν κανονικό?). Ε μου θυμίζει το αλήτες μαλλιάδες, χεβυμεταλλάδες, μαζική παράνοια και τρικυμιά εν κρανίω. Αλήθεια που είναι τώρα οι υποστηρικτές τις τύπισσας που έλεγε οτι τη βιάσαν για να εκβιάσει τον γόνο της κοκα-κόλα και είχε πλακώσει τον μέτρ, ο οποίος έφυγε απο εδώ? Ελλεινίδες. λεεί ο αλλός οτι ο τείτ που ήταν μαστρωπός, μιλάει για ακαουνταμπίλιτι. ου ρε !
Όλο παπαριές πετάς εσύ ε. Συνέχισε έτσι και δεν θα σου δίνει σημασία άνθρωπος στο φόρουμ.
Σιγα την καινουρια συζητηση, εν τω μεταξυ. Και αρχες/μεσα των 00s μετα το κινημα εναντια στην παγκοσμιοποιηση τα ιδια γινονταν. Ετσι και εδω μετα το κινημα occupy/blm παλι το επαναφερει η κρυφοακροδεξια. Για να μην παω παλαιοτερα. Προσπαθει να καθορισει κεντρικη και μεηνστριμ ατζεντα συζητησης σε πεδιο οπου αναπολει χαμενες αξιες.
edit: και φυσικα και η συστημικη αριστερα να το καρπωθει για λογους που εχουν πολυαναλυθει.
Γιατί χτυπιέσαι, οπαδός του είσαι;
πιτερσον, ΕΥΚΟΛΑ. Η αλήθεια πονάει. Ο άνθρωπος σοβαρά, προσπαθεί να διορθώσει στρεβλώσεις. Ο σύγχρονος άντρας παρουσιάζεται σαν παρίας. γιατί ? όταν λέμε να κρίνεται ο καθένας απο τις πράξεις του, πρέπει και να το εννοούμε. Η woke κουλτούρα, είναι προβληματική, γιατί δεν ζητά να λυθούν τα προβλήματα, αλλά ζητά να ακυρωθούν άτομα κτλ. Δλδ στο λάθος να αντιδράσουμε, με λάθος. Ε πάλι λάθος θα βγεί. Κακά υπάρχουν, αλλά μόνο σωστά πρότυπα θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση. Με τον κάθε αντριου τείτ, καρντάσιανς, Κανιε Γουέστ και το κάθε υπο-μηδενικό που ασχολείται ο περισσότερος κόσμος - ΤΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ? Ας διαβάσει ο κόσμος κάνα φιλόσοφο, μπάς και ξεστραβωθεί. Και Γράκχε, τι να σε πω. δεν με κοφτεί τρελά τι άποψη έχουν σε ένα ονλαιν φόρουμ.Έτσι κι αλλιώς όλα τα πολιτικά, αθλητικά … μέχρι και τα μουσικά θρεντς, καταλήγουν σε μπάχαλα.
Είσαι καλό τρολ αν αυτό το λες για τον Πετράκο. Κατά τ’ αλλά σκατά στην πολιτική των ταυτοτήτων, ναι στην διαθεματικότητα όμως. Ποιος είπε ότι τάξη και σεξουαλικότητα δεν πάνε μαζί;
Να ξεστραβωθεί, υπο το πρίσμα του να αποβάλει τα μεγάλα κόμπλεξ που τον ταλανίζουν, θρησκεία, τάξη, σεξουαλικότητα σαν κάτι που γειτνιάζει ή έχει σχέση με την ηθική (απόρροια της πίστης/αμαρτίας-ταμπού κτλ). Ναί ενα θέμα μπορεί να το δει κανείς απο 1000 απόψεις, αλλά ποιες απο αυτές είναι σχετικές με το θέμα, ενίοτε αλλάζει. Τάξη και σεξουαλικότητα ? Σίγουρα. Άλλες συνήθειες και πρακτικές θα έχει ο ένας και άλλες ο άλλος/η. Άλλες ιδέες/κομπλεξ/αισθητικά κριτήρια η νυχού απο τη Νικαιά και άλλες η ξενέρωτη απο την Κηφησιά. Μπορείς να το κοιτάξεις, ιστορικά, γεωγραφικά, φυλετικά κτλ κτλ.
Τώρα αμα είναι να πετάμε ενα τσιτάτο, έναν αφορεσμό και μαζί την μπάλα στην εξέδρα … ή να τρολλάρουμε με ενα meme, ε τότε δεν μιλάμε, απλά προσπαθούμε να πείσουμε εαυτούς και αλλήλους οτι έχουμε δίκιο. Και ποιο το βαθύτερο νόημα σε όλο αυτό.
Η “σωστή” πλευρά της ιστορίας ? Το βλέπουμε και στην πολιτική. Ατέρμονες αντιπαραθέσεις και όλο και χειρότερες καταστάσεις. ΜΜΕ που κάνουν προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου, όταν δεν τρομοκρατούν. Ο Πετερσόν, είναι ψυχρός και ψύχραιμος.
Όσο για τις γυναικοκτονίες ? Ας βγαίνουν τα διαζύγια ΧΩΡΙΣ διατροφή να δούμε αν θα πέσουν ή όχι. Αμά είναι να σου !@#!@#!@ μια γυναίκα τη ζωή, εεε… μπορεί και να φρικάρεις. Δεν το δικαιολογώ, αλλά ας υπογράψεις prenaptuals. Τα δικαιώματα και τα φράγκα κτλ. Τα δικαιώματα πρέπει να είναι ίδια.
Ίδια λεφτά και ίδια αντιμετώπιση. μου λέει η άλλη, αχ, μπορείς να κουβαλήσεις αυτό ? γιατί μωρή ΚΟΥΛΗ είσαι ? Εγώ φταίω που για κάθε κιλό που έχω, έχω τριπλάσια δύναμη ? Δεν πληρωνόμαστε το ίδιο ? Έχω λέει παιδιά !? Μαζί τα κάναμε ? ΑΠΛΑ πράγματα. Στην ουσία, όχι παραφιλολογίες και πομφόλυγες.
Τέλος. Εκτός απο αυτά που έχουν να κάνουν με φυσιολογία. Πχ τοκετός. Ενας ΑΡΡΕΝ δεν μπορεί να γεννήσει. Επομένως το να πεί ενας γούκι, νιώθω γυναίκα, δώσε μου άδεια λοχείας … και να βαράνε παλαμάκια ή να έχουν ταμπόν για άτομα που δεν έχουν περίοδο, Ε ναι σόρρυ, είναι μαλακία και δεν οφείλω να το κάνω norm, γιατί κάποιος μπορεί να αναπτύξει ψυχολογικά. toughen up your ass or it will break. Να σεβαστώ, τον ιντρασέξ ή τον κάθε σεμνό άνθρωπο, ανεξαρτήτως φύλου, προσανατολισμού σαφώς. Οταν πέθανε κάποιος πολύ σπουδαίος ηθοποιός τότε, αποκαλύφθηκε η προτίμηση του. Γιατι αφορούσε αυτόν και τον/υς συντρόφους του και όχι την κοινή γνώμη. Το να έχω το Τζείσον - αντιγόνη Στειδαμ- τώρα θα κατέβω στην πολιτική σαν άντρας, αλλά αύριο θα γίνω φύλλο σφολιάτας, ε είναι απλά σκαιό. Και θα το λοιδορήσω. ΚάποιΧΧ θέλει 5 λεπτά μπροστά σε κάμερα, απλά πράγματα. Σεβασμό δεν απαιτείς/επαιτείς, τον εμπνέεις και τον εισπράττεις.
Μπορεί ο Peterson να μοιάζει απλό ζήτημα αλλά έχει αγγίξει πολλά θέματα τα οποία αποτελούν κεφάλαια από μόνα τους …και έχει κάνει διάφορα αυτή η περσόνα.
κλπ κλπ
Από το μπάχαλο των μυαλών των απολιτικ ιδιωτών καταναλωτών που ο καθένας κουβαλάει ένα μινι υπολογιστή μαζί του ο οποίος περιέχει το προσωπικό του echo chamber ήταν πολύ δύσκολο να βγει μια Δεξιά ελεγχόμενη αντίδραση απέναντι στο σύστημα μετά την μεγάλη κρίση του 08.
Προσωπικά αν κάναμε ένα θέμα “Ποιος / τι πιστεύετε πως υπάρχει πιθανότητα να ήταν/είναι psy-op;;” Αυτός θα ήταν η πρώτη μου απάντηση. Ούτε παραγγελία ως αρχιτέκτονα, πρωτομάστορα για δημιουργία controlled opposition να τον έκαναν.
Όπως και να’χει, επειδή ως σύνολο κάποιος έχει μια ιδεολογική προσέγγιση στρεβλή και ύποπτη αυτό δεν σημαίνει πως είναι εντελώς λάθος σε όλα και πως οι άνθρωποι στους οποίους αντιτίθεται είναι σωστοί και καθαροί ενώ αυτοί που τον στηρίζουν σκάρτοι και ηλίθιοι.
Υπήρχε βάση σε ορισμένα απ’αυτά και λόγοι που έπιασαν σε μερίδα του κόσμου.
Υπάρχει θεωρία για τον ρόλο των PMC / brahmen left / laptop class. Έχουν πολλά ονόματα αναλόγως με τον θεωρητικό. Το censorship, deplatforming, cancelling, οι αλγόριθμοι που έκρυβαν πράγματα κλπ κλπ δεν ήταν φαντασιώσεις κάποιων Δεξιών αλλά πραγματική παρακμή των φιλελεδων.
Η παρακμή των κοινωνιών, τα οικονομικά προβλήματα, η απουσία κάποιου ουσιαστικού νοήματος στη ζωή πολλών ανθρώπων, η δυσκολία του να κάνει κάποιος οικογένεια, η ιδιώτευση και η απουσία/ελαχιστοποίηση της κοινωνικής ζωής, ο ελαστικοποιημένος άνθρωπος που αλλάζει 25 δουλειές στη ζωή του όταν οι παπούδες του άλλαζαν 2 κλπ κλπ είναι λογικό να ενοχλούν πολλούς ανθρώπους και είναι ως ένα σημείο τα αποτελέσματα του νεοφιλελεύθερου Καπιταλισμού.
Τώρα αν οι άνθρωποι της λαϊκίστικής Δεξιάς δεν ξέρουν που να τα αποδώσουν όλα αυτά και παρασύρονται από τον Peterson και τον κάθε Peterson …είναι άλλο θέμα.
Ερώτημα. Έχεις ζήσει σε κομμουνιστική χώρα ? Εχω φίλους που ήταν Ρωσία και Πολωνία . Δεν ήταν καθόλου ωραία. Επίσης παρά τη δουλειά που κάνω, αρκετοί από την οικογένεια μου είχαν φάκελο, λόγω εξ αγχιστείας συγγένειας. Που κάποιες δεκαετίες πριν ΗΤΑΝ πρόβλημα. Ναι ούτε αυτό είναι ωραίο, δεξιόθεν. Και τώρα περιμένουμε κάποιον να πει για ίσες αποστάσεις.
A και psy op ναι, άφησε καριέρα στην Ακαδημία - για να γίνει “ινφλουένσερ” υποστηρίζοντας τους ρεμπουμπλικάνους, ενώ οι δημοκρατικοί είχαν το πάνω χέρι και θέλανε και να κάνουν σώνει και ντε την ΚΙΛΛΑΡΥ - που με μη ενέργειές της πέθαναν Αμερικάνοι πολίτες προεδρίνα, γιατί είναι γυναίκα. Νομίζω οτι ναί, ο καθένας θα το έκανε. Ειδικά ένας ΚΑΝΑΔΟΣ !
Και ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ !
Δεν ξέρω αν τρολάρεις αλλά θα απαντήσω σοβαρά…
Δεν έγραψα πως ήταν psy-op, αυτό δεν είναι κάτι που είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Παρ’ολα αυτά, όπως έγραψα, ούτε παραγγελία να τον έκαναν.
Επίσης ο συνδυασμός ανθρώπου που λέει πως έχει σπίτι γεμάτο με αφίσες προπαγάνδας της Σοβιετικής Ένωσης, κάνει rebranding την ‘woke culture’ σε νεοΜαρξισμό, πετάει κάθε τρεις και λίγο 100 μυρια νεκροί και τσιτάτα για το γκουλγακ αρχιπέλαγο …ο οποίος έχει διαβάσει με το ζόρι (όπως ο ίδιος είπε) το Κομμουνιστικό μανιφέστο είναι ένας άκρως ύποπτος συνδυασμός τον οποίο δεν πετυχαίνει κανείς κάθε μέρα.
Η προπαγάνδα δεν χρειάζεται να είναι 100% ψέμα για να είναι παραπλανητική. Μάλιστα είναι αισθητά περισσότερο πιστευτή αν είναι η μισή αλήθεια.
επίσης το να τον βρίσκω ενδιαφέροντα, έξυπνο, ετοιμόλογο κτλ κτλ δεν σημαίνει οτι ασπάζομαι και ενστερνίζομαι την κάθε του άποψη. πχ έχω αρκετές διαφοροποιήσεις σε αρκετούς τομείς ειδικά σε κάποιους όπως η θρησκεία - δεν πιστεύει, αλλά του αρέσει το όλο επιμύθιο κτλ, η ηθική που απορρέει απο αυτά κτλ. είμαι υλιστής, με περίεργη ηθική θεώρηση, της οποίας όμως το αποτέλεσμα είναι κοινωνικά συμβατό, (απλά η μέθοδος με την οποία αναλύω τις πράξεις, διαφέρει λίγο από ότι θα περίμενε κανείς).
Το οτι το woke, αγκαλιάστηκε απο αριστερίζοντες και δικαιωματιστές είναι γεγονός. όπως και οτι οι δεξιόστροφοι, που τη βρίσκουν με τις πολιτικές τράμπ, είναι λίγο βλάχοι. απο εκει και πέρα, αν ο απομονωτισμός της Αμερικής και το συμμάζεμα - δουλέψουν καλώς. αν τα σκατώσουν και μας φορτώσουν και την ουκρανία - στην πλάτη εδω να κάνει η ευρώπη το peace corps(e), λος πούλος.
καλημερα - οπως ειπε και ενας φιλος παραπανω, η woke agenda οχι μονο εχει παλιωσει πλεον, αλλα ξερουμε επισης οτι ειναι το τυρακι για να μην κοιταμε τα ευρυτερα θεματα. ειδικα στην Ελλαδα, δεν υπαρχει και κανενα σοβαρο θεμα, τα εχει πει ο μαν απο το luben πολυ ωραια και αστεια.
Ευρυτερα, το θεμα ειναι πως η αναπτυξη των γυναικων ειδικα σε θεμα καριερας και χρηματων, αφηνει πισω ενα κομματι των αντρων, το οποιο γινεται ριζοσπαστικο, γιατι απλα τους προσπερνα η πραγματικοτητα. Και μετα αντι να αναρωτηθουν γιατι δεν τους πλησιαζει γυναικα, πιστευει οτι φταινε οι τρανς στις τουαλετες.
το θεμα εχει ηδη αρχισει να μελεταται στην Αμερικη και ειναι βαθυτερο απο τα τσιτατα του ενος ή του αλλου. Παντα ιστορικα υπηρχαν ατομα που λεγανε αναλογα, απλα πλεον οι ερευνητες αναρωτιουνται γιατι τοσο μισος για τις γυναικες.
Εγω λοιπον που εχω σπουδασει ανθρωπολογια εχω να σου πω οτι η ‘αποψη’ του περι Μεταμοντερνισμου ειναι τοσο ανιστοριτη και αστηρικτη που δεν εχει καμια επαφη με την πραγματικοτητα και τις κοινωνικες επιστημες. Σου κανει το μπαγκραου μου η θεωρεις πως ενας κλινικος ψυχολογος εχει μεγαλυτερο authority να μιλαει περι κοινωνικης θεωριας? Καλο να πουλας καθρεφτακια σε ιθαγενεις που δεν ξερουν, αλλα αμα εχεις εστω και λιγο επαφη και συνειδητοποιεις τις κολοσσιαιες πιπες λεει σου πεφτουν τα μαλια.
Φυσικα το θεμα του δεν ειναι να κανει κοινωνικη θεωρια. Ειναι να χαιδεψει τα αυτια διαφορων ακροδεξιων και incel ηλιθιων που θα λενε ‘μα να τα λεει και ο επιστημονας’. Τρομερος επιστημονας. Ο Ανθρωπος που πηγε σε debate για τον Μαρξ με τον Ζιζεκ εχοντας (κατα δηλωση του!!!) διαβασει μονο το Κομμουνιστικο Μανιφεστο 20 χρονια πριν. Ωρες ωρες ευχομαι να ειχα το 1/100 της αυτοπεποιθησης κατι τετοιων ανικανων ηλιθιων, ειναι τρομερο.