225 ευρω το meet and greet και δεν περιλαμβανει την τιμη του εισητηριου. Απο αυτους που θα τα παρει βεβαια μια χαρα, ισως και η μονη του υπηρεσια προς την ανθρωποτητα.
Ποιος ειναι αυτος ρε παιδια;
ενας Καναδος καθηγητης, που ξεκινησε οπως ολοι να λεει καποια ενδιαφεροντα, ειδε ψωμακι στην alt-right και καταλαβε (συνεβαλε;) στην ανοδο του νεο-συντηρητισμου στις ΗΠΑ και δινει ιδεολογικο αποκουμπι σε οποιον θελει να λεει “οι γυναικες στις κουζινες σας”, χωρις να ακουγεται σεξιστης και φασιστας.
Ο Andrew Tate, αν εχεις βγαλει το γυμνασιο.
THAT SAID, εγω θα πηγαινα να τον ακουσω, για να μιλησω με το κοινο του.
Αν έχουμε κάτι να αναγνωρίσουμε πάντως σε άτομα σαν τον Peterson είναι ότι παίζουν πολύ έξυπνα το monetization και βγάζοντας χρήματα (προφανώς αρκετά) πουλώντας ουσιαστικά εκλεπτυσμένη παπάτζα.
Αυτό ήταν πολύ καλό
not exactly. Στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια με την ανοδο των γυναικοκτονιών, εξτρεμιστων, crypto bros κτλ, εχει ανοιξει μια κουβεντα αν εχουμε ξεχασει σαν κοινωνια τι ειναι " ο αντρας του σημερα". Οι Tate/Peterson, πατανε στην ανασφαλεια (κυριως των πιτσιρικαδων) για να πουλησουν νταηλίκι, αλλα το θέμα υπάρχει.
Και αν εχετε ορεξη να διαβασετε την αλλη πλευρα, δειτε το παρακατω
To θεμα μου αρεσει, αν θελετε παμε σε αλλο τοπικ (και αν εχουμε πραγματα να πουμε)
Κι εμένα μου αρέσει, φτιάξε thread κ παμε να τα πουμε εκει
Πότε τίποτα ενδιαφέρον, οριακά δεν ξέρει το αντικείμενο του, 200 χρόνια πίσω με επιστημονικές απόψεις που έχουν απορριφθεί, και βιβλία well-being που αποτελούν το μέγιστο παπατζιλικι του αυτονόητου με σάλτσες περί ατομικής ευθύνης.
Και αυτά, παρά το πώς φαίνεται το ύφος μου, δεν τα λέω ελιτιστικα.
Καλά το πολιτικό σκέλος επικίνδυνο το λιγότερο. To ποιος ανοίγει συζήτηση πως, γιατί, αν είναι υπαρκτό ζήτημα ή πουσαρεται από echo chambers για συζήτηση σε επίπεδα culture wars, μετατρέποντας σε κυρίαρχο ζήτημα θέματα που αυτοί εκλαμβάνουν ως της σιωπηλής δήθεν μειοψηφίας, αγνοώντας δομικά προβλήματα που ακόμη και επιστημονικά θα έπρεπε να τα θίξουν τύποι σαν τον JP, είναι άλλη συζήτηση.
Ο,τι και αν νομίζει κανείς για τον καθηγητή Πανεπιστημίου Πιτερσον έχει αδιαμφισβήτητα επηρεάσει την πολιτική κουλτούρα της εποχής μας.
Αγανακτισμένος από την ‘woke’ κουλτούρα και έχοντας ειδίκευση στον Γιουνγκ ανέπτυξε ένα στιβαρό θεωρητικό υπόβαθρο απέναντι στην παρακμή αυτή. Αυτό το υπόβαθρο το ονόμασε μεταμοντέρνο νεο-Μαρξισμο. Μεταμοντέρνος λόγο Φουκό κλπ και νεοΜαρξισμός γιατί ο Μαρξισμός στον πυρήνα του μιλάει για την αδικία.
Τα παραπάνω ανέπτυξε εκτενώς στο debate του με τον Λακανικό Ζίζεκ παλιότερα περί ευτυχίας Καπιταλισμός vs Μαρξισμός. Ενώ πιο πρόσφατα βρέθηκε και να συνομιλεί σε ένα panel και με τον Βαρουφάκη.
Εξαιρετικό debate, έληξε πρακτικά στην πρώτη αντιπαράθεση, και δεν είμαι καν λακανικος, μαρξιστής ή οπαδός του Ζίζεκ, αλλά τον έσβησε σε τομέα που δεν είναι καν η ειδίκευση του.
παιδια ανοιγω θρεντ
Τον υποτίμησε ο Ζιζεκ. Ο Πιτερσον είχε πάει διαβασμένος, αφού όπως ο ίδιος είπε είχε διαβάσει το Κομμουνιστικό Μανιφέστο. Ένα ογκώδες δύσκολο βιβλίο.
Χαχαχα ωραίος. Εξαιρετική στιγμή. Συνεννοηθήκαμε.
Κρίμα το θρεντ.
Κοίτα ότι όλα αργοπεθαίνουν από κάτω, δεν εννοείς στην Ελλάδα φαντάζομαι. Ούτε οι μενουμευρώπηδες του φόρουμ δεν το πιστεύουν αυτό. Αλλιώς δεν θα έτρεμαν στην ιδέα ότι θα βγούμε από την ΕΕ και θα χάσουν αυτά που έχουν. Αν όλα αργοπεθαίνουν, δεν έχεις τίποτα να χάσεις.
Απλά είναι αστείο να βλέπω ορισμένα άτομα στο φόρουμ να κάνουν περιοδείες στην Ευρώπη για να δουν τα αγαπημένα τους συγκροτήματα και μετά να έρχονται στο παρόν τόπικ και να κλαίγονται για την ακρίβεια στα τυριά του Σκλαβενίτη και ότι τα πάντα καταρρέουν. Είναι αστείο πώς να το κάνουμε. Να μιλήσει κανένας που να μένει σε ημιυπόγειο σε υποβαθμισμένο προάστειο της Αθήνας να πω εντάξει, αυτός έχει το δικαίωμα να γκρινιάξει.
Μητσοτακικός εγώ, ούτε καν. Μητσοτακικοί και οπαδοί της ΕΕ είναι σχέση αμφίδρομη. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να ψηφίζει Μητσοτάκη και να μην είναι ταυτόχρονα και φιλοευρωπαίος. Οπότε αν είναι να χαρακτηρίσεις κάποιον Μητσοτακικό καλύτερα να ψάξεις στους οπαδούς της Ούρσουλας Φον Ντερ Λάιεν και της Κάγια Κάλας που φοβούνται να βγουν από την ΕΕ, όχι σε μένα. Ο Κούλης είναι αυτός που φιλοξενούσε πρόπερσι την Ούρσουλα στη σπιταρώνα του στην Κρήτη και έκαναν διακοπές μαζί. Μητσοτακικοί και Μένουμε Ευρώπη. Για το ίδιο κοινό μιλάμε.
Για το Τραμπικός, το έχω δηλώσει και μόνος μου ότι μου αρέσουν οι πολιτικές του Τραμπ. Δηλαδή
- Έξοδος από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα
- Έξοδος από τον ΠΟΥ
- Ναι στα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης - Όχι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
- Ναι στις εξορύξεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο (drill baby drill)
- Όχι στην παράνοια των 65 φύλων.
Αχ αυτή η καταπληκτική δημοκρατία του Άδωνι, του Σάντσεθ, του Τριντό, του πρωθυπουργού της Νορβηγίας και κάποιων άλλων. Όλοι στο ίδιο μήκος κύματος, στο ίδιο στρατόπεδο ανήκουν άλλωστε.
Κλαίω
Σήμερα (σε λίγα λεπτά) ο Σαχίνης θα έχει εκπομπή <<αντιθέσεις>> για τα Τέμπη. Αυτές τις μέρες προσπαθεί να θαφτεί το θέμα ως λήξαν, ως fake news.
/
/
/
Ειλικρινά δεν ξέρω τι σε νοιάζουν τα περισσότερα από αυτά.
Ένα θέμα που ενδεχομένως να έπρεπε όντως να σε ενδιαφέρει είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όχι με τον τρόπο που λες. Τα οποία εγώ πιθανολογώ πως αν συνεχίσει να υπάρχει η Ε.Ε. για πολύ μετά από έναν πιθανό εκρηκτικό συνδυασμό: Τραμπ να σπρώχνει για μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες&να βάζει δασμούς …και AFD στην εξουσία στη Γερμανία τότε πιθανόν να γίνει κολοτούμπα όσων αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα γιατί οι Κινέζοι τους έχουν μπιπ τους Γερμανούς σε αυτόν τον τομέα οπότε τα Ελληνικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά κλπ πελατάκια δεν θέλουν να αγοράσουν από τη Volkswagen με διπλάσια+ τιμή.
Ζούμε με εντελώς άλλο πλάνο από παλιά οι περισσότεροι. Σπίτι δεν φτιάχνει σχεδόν κανείς πλέον, κληρονομεί και ψιλό-μπαλώνει κλπ. Οικογένεια με την αλλαγή στη θέση της γυναίκας (πράγμα που κάνει πολλές γυναίκες να προτεραιοποιούν άλλα πράγματα), τα ένα κάρο χόμπι που έχουμε όλοι, την απουσία χρημάτων κλπ ένα παιδί και αυτό σίγουρα όχι όλοι. Πολλοί ακόμα μένουν με τους γονείς τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δηλαδή είτε π.χ. όπως παλιά οικογένεια (αντρόγυνο + παιδί + μάνα) είτε ως ενήλικες ακόμα άνευ οικογένειας κλπ κλπ.
Βέβαια υπάρχει και μια μερίδα (ένα 20-30%) που τα περνάει λίγο καλύτερα. Πως;; Πιθανότεροι τρόποι με σειρά πιθανότητας: Έχει σπίτια (και μένει και νοικιάζει σε άλλους) ή έχει πουλήσει σπίτια (οπότε έχει 100-200-300 κλπ χιλιάρικα στην άκρη). Έχει τουριστική επιχείρηση. Πάνε καλά οι δουλειές του ή/και φοροδιαφεύγει ή/και τρώει κοινοτικούς πόρους. Έχει μια δουλειά ως εργαζόμενος -η που δίνει συμπαθητικό μισθό.
Όλοι οι παραπάνω μπορούν να κάνουν ένα ταξιδάκι μια στο τόσο να δουν καννα φεστιβαλάκι!
Αν όλα αργοπεθαίνουν, δεν έχεις τίποτα να χάσεις.
Η Ε.Ε. είναι ο,τι χειρότερο αλλά δεν πας έτσι απλά χωρίς αλεξίπτωτο να πέσεις. Χρειάζεται προετοιμασία, συμμαχίες, η κατάλληλη χρονική συγκυρία κλπ. Ο Συριζα δυστυχώς δεν είχε τίποτα από όλα αυτά.
https://www.liberal.gr/politiki/me-tin-ellada-me-ton-kyriako
Ε, μα πια !!! Καιρός ήταν να βγει κάποιος να τα πει !!! Να υπερασπιστεί τους θεσμούς, τη νομιμότητα !!!
Και προφανώς και ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και δεν χρειάζεται να βγαίνω στους δρόμους και να εμποδίζω την κίνηση και τα μαγαζιά !!!
Ο κάθε οχετός έχει άποψη, εμάς γιατί να μας ενδιαφέρει;
Με συγχωρείς @volbeat που αντιδράω έτσι, απλώς θεωρώ ότι τέτοια υποκείμενα είναι ανάξια λόγου, όχι να κάτσω και ν’ασχοληθώ από πάνω. Ούτε το σάλιο σου να ξοδεύεις.
Ενδιαφέρει ως χιουμοριστικό κείμενο…