Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 2)

Continuing the discussion from Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1) - #25070 by pantelis79.

Previous discussions:

Μόνος μου, κι ειδικά από ένα forum, μπορώ μόνο να λέω τη γνώμη μου για τα πράγματα που μας απασχολούν, χωρίς να θεωρώ ότι μία κατάσταση κατεπείγοντος επιτρέπει μια ανάλυση ‘‘άσπρο-μαύρο’’ (no pun intended)

Εννοειται σωστη η παρατηρηση, το μετρο των υποχρεωτικων τεστ απο ανεμβολιαστους και οσα περιγραφαμε πιο πριν ηταν ενας σωστος χειρισμος εδω που φτασαμε και μετα απο σωρεια λαθων, οπως αυτό που αναγραφεις @ManosOrff και δεκαδες αλλων.

Ο τρισάθλιος στη Βουλή, συσχετίζει τη φωτιά στο Σούνιο με τις διακοπές του Τσίπρα. Ρε βλάκα, ρε ηλίθιε, τόσο πολύ θες να το ρίξουμε στο Σύριζα; Γιατί αν ναι, μάλλον το κατάφερες

2 Likes

Ποιος τι που;

Θεωρητικά, βέβαια, τα απαντας ολα(ο τρισαθλιος, στη Βουλή, Σούνιο-Τσιπρας)

Δεν τον νοιάζει αυτό, απευθύνεται σε άλλο ακροατήριο με όλα αυτά, το οποίο και έχει καλά μαντρωμένο.

2 Likes

Τραγικός.
Αλλά και ο άλλος…

Τσίπρας: Μήνυμα 112 από τους πολίτες προς εσάς

Θαρρώ πως έρχεται η στιγμή κύριε Μητσοτάκη, που θα υπάρξει ένα διαφορετικό μήνυμα εκκένωσης στο 112. Όχι από σας προς τους πολίτες, αλλά από τους πολίτες προς εσάς.

Ούτε στα καφενεία αυτό.

Η δεύτερη φωτιά ήταν στο Σούνιο, που σας είναι πολύ οικείο, κύριε Τσίπρα

…είπε το μπετόν αρμέ, μετά ψέλλισε κάτι περί “κουλτούρας εκκενώσεων” το ακατοίκητο και λογικά θα δευτερολογήσει κάπως έτσι:

3 Likes

Είπε τέτοιο πράγμα ο Κούλης; Τι χαζός ρε φίλε…

2 Likes

Κατά τ αλλά τον πείραξε ο αντιδημοκρατικος βούρκος του διαδικτύου, και οι συνωμοσίες για τα πάνελ και τα αιολικά

3 Likes

Αυτόν τον πειράζει και στοχοποιεί ό,τι δεν μπορεί να ελέγξει.

2 Likes

Εξαρχής πίστευα ότι έχει ελαφρυντικά ο δράστης.

1 Like

Εχει περασει εναμισης χρονος πανδημιας. Οσοι ηταν να “μεταπειστουν”, μεταπειστηκαν ηδη. Δεν προκειται να βοηθησει καμια καμπανια απο καμια κυβερνηση στο να αλλαξει γνωμη καποιος αμορφωτος, πολωμενος, ψεκασμενος, κολλημενος ή/και τυπος που δελεαζεται απο θεωριες συνωμοσιας. Πλεον οποια προοδο μπορουμε να περιμενουμε στο μελλον οσον αφορα τον εμβολιασμο των ανθρωπων, θα προκυψει απο οικονομικα κινητρα, δυστυχως.

Ειμαι μεταξυ των περισσοτερων αν οχι ολων οσους γνωριζω ο πιο ρομαντικος και ιδεαλιστης, αλλα ωρες ωρες σε αυτο το φορουμ με κανετε να νιωθω οτι η πιστη σας στο ανθρωπινο γενος ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτην που θα επρεπε να ειναι. Μπορει να μας στεναχωρει, αλλα ενα τεραστιο κομματι του παγκοσμιου πληθυσμου ειναι απλα ηλιθιοι ή ακομα χειροτερα αναισθητοι και εγωιστες, και δε θα αλλαξει και ποτε αυτο.

Καθιστε εσεις να πεισετε τυπους σαν αυτον στο βιντεο να κανουν το εμβολιο… Παρομοιες ιστοριες εχω ακουσει απο Κρητη και Πυργο btw, και ποιος ξερει ποσες ακομα υπαρχουν και στην Ελλαδα αλλα και σε καθε χωρα.

3 Likes

Καμιά φορά μου φαίνεται ό,τι κι αν ακούς τα τσουβαλιάζεις όλα με τους ίδιους κωδικούς, κι αν αδικείς μερικούς, δε σου καίγεται καρφί, φτάνει να έχεις μ’ όσα φαίνονται επαφή

Δεν μιλάω για ψεκ, και το τονίζω, κι εσύ απαντάς για ψεκ. Βγάλε άκρη. Κι αν από την αρχή της πανδημίας σε ΗΠΑ και Ελλάδα θεωρείς ότι έγινε καλή διαχείριση την ενημέρωσης, μάλλον είναι άλλη μία απόδειξη του πόσο διαφορετικά βλέπουμε τα πράγματα.

Τα λοιπά περί ‘‘πάρ’τε το απόφαση για το ανθρώπινο γένος’’ και ‘‘πολύ ρομαντικοί μου ακούγεστε’’, είναι μάλλον ad hominem παρά επιχείρημα, επίκληση στο (κοινό απογοητευμένο) συναίσθημα και άλλα τέτοια βαρύγδουπα που δεν μπορώ να τα διαβάζω χωρίς να μου γυρνάνε τα μάτια. Έκαστος στα πιστεύω του, όμως.

Edit: επίσης εδώ υπάρχει μια λεπτή ειρωνεία που πιστεύω την βλέπεις

2 Likes

Περί υγειονομικών: για έναν χρόνο νοσηλευαμε τους πάντες ανεμβολιαστοι. Εκτεθειμένοι σε λοιμώδη νοσήματα και σε υγρά, αίματα και πτύελα που δεν τα θες στα μούτρα σου. Αμφιβάλλω πάρα πολύ αν ποτέ αποτελεσαμε εστία μετάδοσης, η συντριπτική πλειονότητα δουλεύει με γάντια και εσχάτως με μάσκες και προσωπίδες. Γνωρίζουμε να προστατευομαστε καλύτερα από τον καθένα, κι όμως παρουσιαζομαστε ως ανεύθυνοι. Έχουμε γαμηθει να μιλάμε για κοβιντ, ενώ ταυτόχρονα μας φτύνει ένας φυματικός και πρέπει να κάνουμε συλλογή ούρων από κάποιον με ενεργή ηπατίτιδα. Είμαστε λίγοι και θέλουν να μας κάνουν λιγότερους. Η πλειοψηφία των συναδέλφων που αρνούνται τον εμβολιασμό απέχουν από το να χαρακτηριστούν ψεκασμενοι. Η ελλιπής ενημέρωση και η αυταρχικότητα, είναι ο κύριος λόγος. Τέλος, στις πλάτες μας θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που ήθελαν πάντα: την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Για αυτούς τους λόγους το “γαμιέσαι” -ξερεις ποιος - είναι πολύ λίγο.

21 Likes

Σε μεγαλο βαθμο ειναι θεμα ενημερωσης και επικοινωνιας. Ο πολιτης δεν εμπιστευεται το κρατος και τις υπηρεσιες του. Και δεν μπορω να πω οτι εχει αδικο. Προσωπικα, περισσοτερο εμπιστευομαι τις φαρμακευτικες, οσο κι αν μπορει να ακουγεται παραξενο.

2 Likes

Ναι, εγραψες οτι οι ψεκασμενοι ειναι πολυ λιγοι. Διαφωνω. Και θεωρω οτι πρεπει να αναφερθουν σε οποιαδηποτε σχετικη κουβεντα.

Σε παρα πολλες χωρες, συμπεριλαμβανομενης της Ελλαδας και των ΗΠΑ, εγινε η ενημερωση που μπορουσε να γινει, γιατι υπηρχαν παρα πολλες παραμετροι που επρεπε να ληφθουν υποψιν, και ακομα περισσοτερες που μας ηταν αγνωστες. Οποια και να ηταν η ενημερωση, θα υπαρχει ενα ποσοστο του πληθυσμου που αντιδρα σχεδον ενστικτωδως σε οτιδηποτε μετρο προταθηκε ή/και περασε. Και καλως ή κακως, πολλοι απο αυτους που δεν τηρησαν τα μετρα και δεν φορουσαν την μασκα, πηγαιναν σε παρτι, αδιαφορουσαν για τον ιο, δεν ελαβαν την απαραιτητη μορφωση, ειναι υπευθυνοι αμεσα και εμμεσα για θανατους συνανθρωπων και για την διαιωνιση των μετρων, σε παγκοσμιο επιπεδο.

Το προβλημα ειναι πως εσεις εδω μεσα εχετε αναγει ενα παγκοσμιο υγειονομικο προβλημα, σε τοπικα πολιτικο προβλημα, και συγκεκριμενα σε μισος και απεχθεια για την ΝΔ του Κουλη. Κι εγω τα σιχαινομαι αυτα τα δυο. Μπορουμε να προχωρησουμε παρακατω?

Ad hominem? Γιατι ποιον προσεβαλα και δεν το γνωριζω? Χρησιμοποιησα ως αρνητικο το “ρομαντικος” ή το “ιδεαλιστης” οταν λεω πως κι εγω ειμαι? Αν εχεις την ταση να θιχτεις επειδη διαφωνουμε σε ενα θεμα, δεν ειναι δικο μου σφαλμα αυτο.

Αυτο ας πουμε ειναι σιγουρα πιο προσβλητικο απο οτιδηποτε εγραψα εγω, αλλα εκαστος στις αντιδρασεις του.

Εισαι πολυ αγενης αν με αποκαλεις εμμεσα αναισθητο. Το να μπορω να δω πως πολλοι ανθρωποι ειναι ηλιθιοι στον πλανητη και προκαλουν το κακο αλλων ανθρωπων, δεν αποτελει ελλειψη ενσυναισθησης εκ μερους μου. Ασε τις σποντες και εστιασε στην ουσια αν θελεις διαλογο. Και την επομενη φορα να απαντησεις με λογικη κι οχι με σπασμωδικη συναισθηματικη αντιδραση σε οτι κι αν εγραψα επειδη ετσι πρεπει.

Στοιχεία για τον αριθμό των ψεκ έχεις; Ορισμό σαφή για το τι είναι ψεκ; Για τους λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν να μην κάνουν το εμβόλιο; Που ορισμένοι ψεκ κάνουν το εμβόλιο αλλά παραμένουν ψεκ σε άλλα θέματα; Όχι… Άρα μάλλον εμπίπτει στη δεύτερη κατηγορία που έγραψα - και παρέβλεψες - ότι είναι ένα εύκολο τσουβάλιασμα.

Εδώ κι αν διαφωνούμε, εκτός κι αν θεωρείς ότι λοιμωξιολόγοι στα κανάλια να λένε ότι η θεία λειτουργία δεν κολλάει (ένα εύκολο παράδειγμα), είναι το ‘‘ό,τι μπορούσε να γίνει’’.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι δεν αναφέρομαι στον ‘‘αντιδραστικό ψεκ’’, αλλά εσύ το βιολί σου…

Τοπικό, διεθνές, δεν έχουμε εμείς θέμα με τα σύνορα

Εγώ είμαι από αυτούς που λένε ότι δεν είναι θέμα μίας κυβέρνησης ή ενός προσώπου, αλλά μίας λογικής και ενός κοινωνικού τρόπου λειτουργίας. Επ’ αυτών θα απαντώ, λοιπόν, τ’ άλλα που γράφεις ότι γράφουν δεν με αφορούν.

Το ad hominem δεν είναι μόνο ‘‘προσβολή’’, είναι μια απάντηση για το πρόσωπο του ομιλητή κι όχι για τις θέσεις του… Σαν το ‘‘οι νέοι καλά κάνετε και είστε επαναστατικοί, έτσι πρέπει’’, που δεν προσβάλλει κανένα, αλλά δεν εξετάζει το τι λέγεται, αλλά από ποιο λέγεται

Συγγνώμη, είχες κάνει την αρχή όταν με έλεγες ‘‘εξυπνάκια που νομίζει ότι είναι έξυπνος’’, και νόμιζα η σχέση μας είχε προχωρήσει… Λάθος μου.

QuintomScenario crushes ManosOrff with facts and logic!

Ούτε καν όμως έτσι? Η ενημέρωση δεν είναι μόνο να περνάω ένα μήνυμα, κάτι που πρέπει ντε φακτο να συμφωνείς αφού λες ότι παρά πολύς κοσμος είναι ηλιθιος. Όταν η ενημέρωση δε συνοδεύεται από αντίστοιχες πράξεις τότε είναι ελλιπής.

Δε λέω αυτό που λέει ο @ManosOrff περί εκκλησίας, αλλά για τα υπόλοιπα όπου σχεδόν καθημερινά αλλά λένε και άλλα κάνουν (βγάζοντας εκτός και το περιεχόμενο του κάθε μηνύματος, έστω ότι ήταν κάθε φορά σωστό). Στην αρχή της όλης φάσης, όλοι μείναμε μέσα που είχαμε σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση. Όταν άρχισαν τα καραγκιοζιλικια, τότε δημιουργήθηκε θέμα. Ακόμη και τώρα, αν ρωτήσεις ακόμα και εμβολιασμενο κόσμο δε θα ξέρει ότι το εμβόλιο κυρίως αποτρέπει τη βαριά νοσηση και νομίζει ότι όλα καλά.

1 Like

Πάρε και την αναστολή αδειών από 1/9 να στρώσεις. Αλλά μην στενοχωριέσαι, θα εισπράξεις χειροκρότημα.

1 Like