Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

You raise a fair point…

Και οσοι ειναι εμβολιασμενοι λογω επιλογης και ευπαθεις οχι λογω επιλογης, τι θα γινουν; Θα παψουν να κυκλοφορουν για να μη βρισκονται αναμεσα σε τιποτα superspreaders;

Δεν ειναι τοσο απλα αυτα τα ζητηματα.

3 Likes

Δεν ειναι τοσο δυσκολο να κανεις μια εξαιρεση για συγκεκριμενους ανθρωπους που για ιατρικους λογους δεν μπορουν να εμβολιασουν, και οι οποιοι ειναι ενα αστρονομικα μικρο ποσοστο σε σχεση με οσους μπορουν και ειτε αρνουνται ειτε ειναι ψεκασμενοι.

Παρολα αυτα, ποιο ειναι το argument εδω? Αυτοι που δεν μπορουν να εμβολιαστουν και ειναι δυστυχως πολυ ευαλωτοι στον Covid19 ΓΙΑΤΙ να θελουν να δουλευουν σε νοσοκομειο, ή ως αστυνομικοι ή πυροσβεστες ή εκπαιδευτικοι? Θελουν να υπογραψουν μηπως και την καταδικη τους και καποιο ραντεβου με τον θανατο?

Και ποια ακριβως “δικαιωματα” θα χασουν αυτοι επειδη δεν μπορουν να εμβολιαστουν παρολο που θελουν? Το δικαιωμα του να πανε σε εστιατοριο ή σε σινεμα? Εδω ο κοσμος καιγεται 2 χρονια τωρα και θα συζηταμε για πολυτελειες ακομα?

1 Like

Εντωμεταξύ για κάτι τέτοιες πολυτέλειες γίνονται όλα αυτά. Γιατί να μην μπούμε καραντίνα για πάντα να ξεγνοιασουμε?

6 Likes

Τι λες μωρε;

1 Like

Μλκ τι απαντηση ηταν αυτη? Σε 4χρονο νομιζεις οτι μιλας? Εγραψα εγω οτι πρεπει να μπουμε σε καραντινα παλι? Αυτο καταλαβες? Τι διαολο. Επρεπε να κατσεις μια βδομαδα ακομα διακοπες μαλλον :stuck_out_tongue: Ολα οσα εγραψα ειναι για ΜΗΝ εχετε καραντινα ξανα. Αλλα οκ, εσυ μαλλον την θελεις.

Τι τι λεω μωρε? Θεωρεις οτι το 0.1% των ανθρωπων που για καποιον λογο δεν μπορουν να κανουν το εμβολιο για ιατρικους λογους, ειναι λογος για να διαιωνιζεται η καραντινα και η κατασταση με τον ιο?

1 Like

Καποιος καθηγητης η’ αστυνομικος η’ νοσηλευτης που δεν επιτρεπεται να κανει το εμβολιο πρεπει να αλλαξει επαγγελμα δηλαδη;

1 Like

Για να μην έχουμε καραντίνα ξανά σύμφωνα με όσα μας λένε, θα πρέπει να πιάσουμε ανοσία στον πληθυσμό μας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αφού δεν μπορούν να ελέγξουν τα μέτρα που παίρνουν, δεν έχουν κάνει τίποτα για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας (300+ διασωληνωμενοι Αύγουστο μήνα) και έχουν εναποθεσει όλες τους τις ελπίδες στα εμβόλια. Κάποια στιγμή θα έρθει μια μετάλλαξη που τα εμβόλια δεν την πιάνουν όπως τώρα, θα πρέπει να είμαστε κωλόφαρδοι να μας έρθει σε καλή φάση και να την προλάβουμε ή με κάποιο μαγικό τρόπο να τη σκαπουλάρουμε. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε για να πιάσουμε ανοσία στην Ελλάδα θέλουμε 90% πλήρως εμβολιασμένους.

2 Likes
  • Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ
  • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα
  • Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο δωρεάν self test την εβδομάδα.
  • Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δαπάνη του φοιτητή (10 ευρώ).
  • Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες άνω των 12 ετών θα κάνουν ένα εργαστηριακό rapid τεστ 48 ώρες πριν το ταξίδι, ενώ οι άνω των πέντε ετών θα κάνουν self test.
  • Από 13 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν συμπτώματα.
  • Στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.
  • Τα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
  • Θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία: Θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών. Οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούν να επιλέξουν αν θα είναι αμιγείς (με 100% χωρητικότητα) ή μεικτές.
  • Κλειστά γυμναστήρια: Λειτουργία για εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους με αρνητικό rapid test 48 ωρών
  • Σε κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης διατηρεί βάσει νόμου το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι.

Το λες και οικονομικό το θέμα, εκτός των άλλων.
Τώρα, αν έχεις ελπίδα πως η ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΡΑ αυτή μπορεί και θέλει να μεριμνήσει για εξαιρέσεις στους ανθρώπους αυτούς, τότε έχεις ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.
Σε δυσθεώρητα ύψη για την ακρίβεια.

5 Likes

Το εμβόλιο της Pfizer ήδη πήρε φουλ έγκριση από τον FDA στις ΗΠΑ, τα επιχειρήματα περί φόβου σιγά-σιγά αδυνατίζουν. Ο κορονοϊός έχει συνέπειες για όλους μας και αυτές θα πρέπει να ισοκατανεμηθούν με κάποιον τρόπο. Άλλος αναλαμβάνει το ελάχιστο ρίσκο των παρενεργειών, άλλος θα πληρώνει τα τεστ, άλλος δε θα πηγαίνει στο γήπεδο, όλοι κάτι χάνουμε, τι να κάνουμε τώρα.

Ο εμβολιασμός σε μεγάλο βαθμό γίνεται και για την προστασία αυτών που θέλουν να εμβολιαστούν και δεν μπορούν. Όταν κάποιος εμβολιάζεται, εκτός από τον εαυτό του και το περιβάλλον του, προστατεύει και αυτές τις ομάδες ανθρώπων δυσχεραίνοντας τη διάδοση του κορονοϊού. Όποιος θέλει, ας εμβολιαστεί, τσάμπα είναι. Όσοι το κάναμε, δεν είμαστε ηλίθιοι.

10 Likes

Καποιος καθηγητης που δεν μπορει να κανει το εμβολιο μπορει να απορροφηθει στον τομεα του διχως να πρεπει να εχει αλληλεπιδραση με ανθρωπους. Ο νοσηλευτης ειναι λιγο πιο δυσκολο, αλλα φανταζομαι πως οι περισσοτεροι νοσηλευτες δεν θα ΗΘΕΛΑΝ να φερνουν σε κινδυνο αλλους συνανθρωπους τους οταν υποτιθεται οτι υπηρετουν μια επιστημη που αφοσιωνεται στην διατηρηση της ανθρωπινης ζωης. Σιγουρα θα πρεπει να υπαρχει μια προσωρινη λυση και για αυτους, και οπως εγραψα και το αγνοησατε ολοι επιδεικτικα και επιτηδες, για το μηδαμινο ποσοστο οσων θελουν να κανουν το εμβολιο και δεν μπορουν, μπορει να υπαρξει μια εξαιρεση. Το εγραψα ή δεν το εγραψα? Οι σκατομπατσοι να πανε να γαμηθουν, δε με ενδιαφερει οποιος μπατσος χασει τη δουλεια του ειτε εμβολιο ειτε χωρις.

Στο βαζω κι εδω μπας και το διαβασεις τωρα. :stuck_out_tongue:

Δεν εχω εμπιστοσυνη στην κυβερνηση στο να μπορεσει να οργανωσει σωστα το να παει για κατουρημα ενα 4χρονο, οχι ολα οσα λες. Αυτο δε νομιζω οτι μου απαγορευει απο το να μπορω να σκεφτω ποιο ειναι το σωστο. Επισης, μιας και ειπες οτι η ποσοτητα δεν μετραει, προφανως και μετραει.

Αν μιλαμε για 100.000 ατομα (που ΔΕΝ), τοτε προφανως το αποπανω κοστος για οσους εκπαιδευτικους και νοσηλευτες αναγκαζονται να κανουν τεστ ολη την ωρα, θα ηταν ενα μεγαλο κοστος. Ομως επειδη θα μιλαμε για μια ταξη μεγεθους πολυ μικροτερη απο αυτην, τοτε το κοστος θα ειναι σιγουρα ενα αποδεκτο κοστος οταν μιλαμε για πανδημια και το γεγονος οτι ολοκληρος ο κοσμος εχει ερθει πανω κατω.

Τωρα οκ αν συζηταμε για το δικαιωμα του μη εμβολιασμενου να παει σινεμα επειδη δεν αντεχει χωρις σινεμα, εχω να παω σινεμα καπου 3 χρονια προσωπικα. Και παρολο που ειμαι εμβολιασμενος, αποφευγω σαν το διαολο την συγκεκντρωση σε κλειστους χωρους. Εσεις καντε οτι θελετε. Το οτι υπερασπιζομαστε το δικαιωμα της εξαιρεσης στην εξαιρεση, για ενα αστρονομικα μικρο ποσοστο ανθρωπων και μαλιστα το δικαιωμα να μπορουν να κανουν πραγματα που σε αλλες χωρες του κοσμου δε θα μπορει να κανει κανενας για 2 χρονια ακομα λογω διανομης του εμβολιου ή που εν τελει δεν ειναι τοσο σημαντικα πια, με ξεπερναει.

Εμενα παντως ολα τα μετρα που εγραψες, που φανταζομαι πως ειναι απο καποιο αρθρο για τις αλλαγες στις 13 Σεπτεμβριου, δε μου φαινονται πολυ ασχημα (ασχετο το αν θα τηρηθουν). Δυστυχως επαληθευομαι για μια ακομα φορα που βλεπω οτι αν εμπιστευτεις τον κοσμο να κανει το σωστο, θα σε γραψει στα αρχιδια του, αν πονεσει ομως η τσεπη του ή η καλοπεραση του, θα το κανει.

1 Like

Μια χαρα το διαβασα και πριν. Ο σκοπος ειναι αυτοι οι ανθρωποι που ανεφερα να εξακολουθησουν να ζουνε οπως ζουμε και οι υπολοιποι. Οι ιδιοι ειναι ευαλωτοι οχι απο επιλογη τους και πρεπει να τους αντιμετωπισουμε ως ευπαθεις, οχι ως δυνητικους spreaders.

Ισως να πρεπει να αναγκαστουν να το κανουν σε κανα 2 χρονακια. Για τωρα δε θα ζουν φυσιολογικα οτι και να κανει η οποιαδηποτε κυβερνηση, και δε θα επρεπε να ζουν φυσιολογικα, γιατι θα επρεπε να φοβουνται για την ζωη τους και την υγεια τους. Last time I checked, εχουμε ακομα πανδημια. Εγω αν δε γινοταν να κανω το εμβολιο για ιατρικους λογους, δε θα πηγαινα πουθενα με κινδυνο να κολλησω, θα ειχα κολλησει στο σπιτι μου και σε εξωτερικους χωρους μακρια απο κοσμο. Και θελω να πιστευω και καθε ανθρωπος με κατανοηση του κινδυνου.

Μετα από πολύ καιρό συμφωνώ (σε γενικές γραμμές) με κάποιο χειρισμό της (άθλιας) κυβέρνησης μας.

Όσον αφορά αυτούς που θα ήθελαν να εμβολιαστούν αλλα δεν μπορούν για ιατρικούς λόγους (δεν έχει τύχει να γνωρίσω ή να ακούσω για κάποιον σε αυτή την κατηγορία απ’ όσους ανθρώπους γνωρίζω, και εγω υποθετω πως ο πραγματικος αριθμος τους ειναι οντως πολυ μικρός-σαφώς και πρέπει να τους σεβαστούμε βέβαια) θα μπορούσαν ίσως να εξαιρεθούν από τα μέτρα (να μην χρειαζεται να κανουν τεστ καθε τρεις και λιγο εννοω), με κίνδυνο βέβαια πάντα διάφοροι πονηροί να φέρνουν χαρτιά πως δεν μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς να ισχύει αυτό.

Λίγη ατομική ταλαιπωρία (και έξοδα) σε όποιον ρισκάρει τη δημόσια υγέια επειδή φοβαται να εμβολιαστεί, και ταυτόχρονα ελεύθερη επιλογή σε ποια ομάδα θα ανήκει ο καθένας, not bad.

Επίσης καιρός να δούμε ποιοί από τους γνωστούς μας όντως είχαν αμφιβολιες για το εμβολιο και θα στηριξουν τη θεση τους με συνεπεια και ποιοι απλα ηταν βολεψακηδες και τωρα που εχει γινει πιο δυσκολο να εισαι ψεκας θα τρεξουν να το κανουν

1 Like

Πάντως δεν θεωρώ πως αυτά είναι μέτρα ουσιαστικής πίεσης προς τους ανεμβολίαστους. Άσε που πιστεύω πως δεν θα τηρηθούν (εκτός από τις πρώτες μέρες που θα κάνουν “τηλεοπτικούς” ελέγχους).
Πάντως δε μπορώ να καταλάβω τη λογική του ένας εργαζόμενος (που έχει εισόδημα, έρχεται σε επαφή με κόσμο, είναι μεγαλύτερης ηλικίας από έναν φοιτητή) θα κάνει 1 τεστ ενώ ένας φοιτητής (που μπορεί να σπουδάζει εκτός με όσα έξοδα συνεπάγονται, που είναι νεότερος και λογικά με ισχυρότερο οργανισμό) 2 τεστ… Γιατί να μην κάνει και ο εργαζόμενος 2 ; Με ποια λογική ;

Στην προσπάθεια να επικρατήσει ο εμβολιασμός, τον οποίο έχουμε επιλέξει μεταξύ μας με όσα κριτήρια έχει το καθένα μας, επιστημονικά και ημι-επιστημονικά ή προσωπικά ή δεν ξέρω τι άλλο, βλέπω γινόμαστε βασιλικότερα του βασιλέως καμιά φορά. Ό,τι βγαίνει στο χαρτί καλά με μέτρα και περιορισμούς θα βρει αντίσταση.

‘‘Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει πλάστης’’, λες και έχουμε εξαντλήσει όλους τους δυνατούς τρόπους να πείσουμε τα δύσπιστα/φοβισμένα/ανήξερα (επίτηδες δεν βάζω τα ‘‘ψεκ’’ μέσα, γιατί είτε μιλάμε για μια οικτρή μειοψηφία, είτε είναι ένα εύκολο τσουβάλιασμα). Το νόημα αλλάζει μόνο με νόημα. Δεν υπήρξε καμία συντονισμένη προσπάθεια να δοθεί νόημα στον εμβολιασμό. Πόσα άτομα που δεν θα έκαναν το εμβόλιο μεταπείστηκαν (όχι φοβήθηκαν, αναγκάστηκαν, υποχρεώθηκαν) από την κυβερνητική/επιστημονική διαχείριση;

Περιμένουμε με βούρδουλα να γίνει δουλειά σε ένα από τα πιο τραυματικά περιστατικά του 21ου αιώνα, αλλά καθόμαστε και παίζουμε με τη φωτιά λες και είναι παιχνιδάκι όλο αυτό.

4 Likes

Με τη λογική ότι ο φοιτητής μπαίνει σε αμφιθέατρα, εργαστήρια κλπ και συνωστίζεται. Από την άλλη, οι παπάδες, οι πιστοί που πάνε στις εκκλησίες, οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, γιατί εξαιρέθηκαν;

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν έχει γίνει. Με το χέρι στην καρδιά, περιμένεις να γίνει από τους συγκεκριμένους ανίκανους;

2 Likes

Με το χέρι στην καρδιά, δεν θα υποστηρίξω την πολιτική των ανίκανων επειδή οι προσδοκίες μου είναι χαμηλές

1 Like

#### Yannis Androulidakis

12 ώρ. ·

Δεν έχω την παραμικρή συμπάθεια για όσους αρνούνται το εμβόλιο. Στην πραγματικότητα μου προκαλούν μεγάλη απέχθεια, όπως ακριβώς κάθε αντίστοιχη αντικοινωνική ομάδα, η οποία απέναντι στη συλλογική ανάγκη οχυρώνεται πίσω από ατομικές λύσεις -παρεμπιπτόντως, και δεν θα κουραστώ να το λέω, όπως τους υπέδειξε από την αρχή να κάνουν η κυβέρνηση, προβάλλοντας το φιλελεύθερο αφήγημα της “ατομικής ευθύνης”, το οποίο ακολουθούν κατά γράμμα. Είναι άνθρωποι από τη σκοπιά του σοσιαλισμού βλαβεροί. Παράλληλα, καθώς αποκτούν χαρακτηριστικά ρεύματος και ιδεολογικοποιούν την αντικοινωνική τους στάση, καταφεύγουν ολοένα και συχνότερα σε επιχειρήματα βγαλμένα από τα όνειρα των ναζί: πριν λίγο, σε μια ευγενέστατη ανάρτηση μιας κοπέλας, κάποιος έγραψε ότι δεν δέχεται να του παραβιάζουν δικαιώματα (sic) για “μόλις 5 εκατομμύρια νεκρούς”. Κατά λέξη.

Υπό αυτή την έννοια, δεν έχω καμία όρεξη να υπερασπιστώ το παραμικρό δικαίωμα στον μη-εμβολιασμό, γιατί αυτό θα σήμαινε αλληλεγγύη στην απουσία αλληλεγγύης, δηλαδή θα ήταν τελικά μια αντι-αλληλέγγυα στάση.

Ωστόσο, το θυμικό μου, το οποίο βρίσκω σωστό και δίκαιο, δεν μπορεί να είναι οδηγός για την άσκηση πολιτικής στον πληθυσμό. Η κυβέρνηση σήμερα παρουσίασε μια σειρά μέτρων τα οποία επιχειρώντας να πικάρουν ή να κάνουν καψόνια στους ανεμβολίαστους, στην καλύτερη περίπτωση καταγράφονται στην κατηγορία άρτσι μπούρτσι και λουλά και στη χειρότερη αποτελούν απειλή για όλο το κοινωνικό σύνολο.

Το να δυσκολεύεις οικονομικά τα τεστ στους ανεμβολίαστους, εκτός από το να ικανοποιεί ενδεχόμενες αδηφάγες διαθέσεις κομματιών της μάζας που διψά για τιμωρίες και διαπομπεύσεις, είναι ένα μέτρο που βοηθά την κυκλοφορία και όχι τον περιορισμό του ιού στην κοινότητα. Ο στόχος μιας πολιτικής προστασίας της υγείας είναι να περιοριστεί η διάδοση, όχι να πληρώνουν όσοι διαδίδουν τον ιό.

Η εντελώς γελοία κυβέρνηση του εθνικού παραθεριστή, για ακόμη μια φορά επιχειρεί απλά να ορίσει έναν βολικό αντίπαλο για να εξηγήσει την αποτυχία της. Το κάνει όχι μόνο αδιαφορώντας, αλλά σε πείσμα της δημόσιας υγείας, η οποία απαιτεί καθολικό εμβολιασμό, ελεύθερη πρόσβαση στα τεστ και μαζικούς ελέγχους. Φυσικά απαιτεί και ενίσχυση της δημόσιας και πρωτοβάθμιας υγείας, αλλά αυτό μάλλον δεν έχει νόημα να το συζητάμε με την ΝΔ.

Στην πολιτική της ατομικής ευθύνης και της τρικυμίας στο κρανίο, κυβέρνηση και αντιεμβολιαστές (όπως είναι η νέα ονομασία των εξ αρχής αρνητών του ιού) είναι σήμερα πιο μαζί από ποτέ. Ο ένας έχει βαθιά ανάγκη τον άλλον για να παριστάνει ότι έχει λόγο για τη στάση του.

Η υποστήριξη του καθολικού εμβολιασμού, κάθε μέρα που περνάει, προϋποθέτει όλο και περισσότερο την αντίθεση στην κυβέρνηση που τον επικαλείται ως πλαστική σημαία για να συνεχίσει να μετατρέπει την αντιμετώπιση του ιού από κοινωνικό σε ατομικό ζήτημα.

100% σωστό ποστ.

6 Likes

Κάτι πρέπει να κάνεις πάντως. Τους ίδιους σίγουρα δε θα τους υποστηρίξω προσωπικά, έχουν αποδειχτεί μεγάλοι καραγκιόζηδες και ακατάλληλοι (όχι ότι δεν το περιμέναμε).

1 Like