Justified [TV - FX]

[CENTER]
[/CENTER]

Η αλήθεια είναι πως δε χρειάζεται να πω πολλα γιατι η εναρκτήρια σκηνη του πιλοτου τα λεει ολα…

άαααλλα δυστυχώς δεν την βρίσκω οποτε πρεπει απλά να με πιστέψετε και να αρκεστείτε στο μπιρι μπιρι μου.

‘Τιμωρημένος’ US Marshall - εξαιτίας της εναρκτήριας σκηνής που λέγαμε - παίρνει τράνσφερ από το Μιαμι, στο Lexington του Kentucky, πολιτεία από την οποια κατάγεται.

Το όνομα του, Raylan Givens, και είναι από τους πιο κουλ τυπάδες στην τηλεοραση του σημερα. Τον ενσαρκωνει ο Timothy Olyphant που αγαπησαμε σαν τον ανεπαναληπτο σερίφη και τίμιου ρσενικου στο Deadwood, παρόμοιο ρολο που παιζει και στο Justified, μονο που εχει βάλει Άξ, ειναι αρκετα πιο γαμιας, και αρκετα πιο αστειος.

Αφου λοιπον τον μετέφεραν στο home state του, δεν αργει να ερθει και πρώτη δουλεια που ειναι και στο home κωλοχώρι του, το Harlan οπου συναντιεται ξανα με το παρελθον του και αλλα κλισε και μπλα μπλα.

Villain του πιλότου ο Boyd Crowter, white power φρίκουλο με αδυναμια στο να κλεβει τραπέζες και να “blow shit up”. Στον ρόλο του o Walton Goggins, γνωστή φατσα και κλασικος redneck που γνωρισαμε και μας εκανε να κλαψουμε στο Shield.

O πιλοτος, και γενικα οι χαρακτηρες ειναι εμπνευσμενοι από ένα short story ονόματι “Fire In The Hole” αλλα εκει που παει η σειρα δεν εχει μετα καμια σχεση με το συγγραφεα.

Βρισκόμαστε στον τέταρτο κύκλο με τους τρεις προηγουμενους να ειναι σταθερα σε πολυ καλα επιπεδα.

Ειδικη μνεια πρεπει να γινει στο casting που ειναι πραγματικα φανταστικο (με ενα μικρο ατοπημα μοναχα στον τριτο κυκλο). Κάθε ηρωας εχει κατι να προσφερει, με αγαπημενο μου το Chief του Marshall Service του Kentucky και αφεντικο του Givens, Αrt.

Σε γενικες γραμμες, κουλ αστυνομικη σειρα με πολλα σημεια εξυπνου comic relief, κυριως με τη μορφη ατακων.

Tσιμπατε και το θημ σονγκ που γαμαει. Απο τα λιγα που τα αφηνω και παιζουν. Αυτο και το Game of Thrones δηλαδη.

[CENTER]

[/CENTER]

α. τη βρηκα την εναρκτηρια σκηνη, αλλα ειναι κομμενη ατσαλα και λιγοτερο γαματη. Γενικα ειναι προμο/τρεηλερ για το ντιβιντι της πρωτη σεζον. Αν σας επεισα, δε χρειαζεται να το δειτε, ισως χαλασει καποια πραματα. Αλλιως, απολαυστε