Tην εκπληξη φετος την εκανε το Iskra, που αν και τα προηγουμενα απλα ηταν ΟΚ, αυτο ξεσκισε!!
ξέρει ο αποπάνω.
ωραία λίστα ο brutalien
μετά από κάμποσες ακροάσεις, τελικά αυτό ήταν το άλμπουμ που μπήκε αλλαγή στις καθυστερήσεις και σκόραρε γκολάρα. Κάτι σαν το Audio Kollaps πέρσι. Οδοστρωτήρας!
κάνω έντιτ στη λίστα μου να το χωρέσω.
Πάντως στα πολύ καλά φέτος θα’ βαζα και το καινούριο Doomriders…To Darkness Come Alive… Γαμεί πάρα πολύ!
Tι λέτε για το άλμπουμ αυτό?
Έχει συζητηθεί καθόλου στο φόρουμ?? Αν ναι παραπεμψτε με αν γίνεται…
Και φυσικά αν δεν το’ χετε ακούσει, καντε το!
(δοκίμασα να ψάξω σε κάποια θρεντ αλλά ήταν πολλές οι σελίδες, δεν ήξερα πάνω κάτω που ακριβώς να κοιτάξω, οπότε το παράτησα)
Φέτος άκουσα πάνω από 50 δίσκους, ρεκόρ για μένα τα τελευταία χρόνια. Ας πω λοιπόν τα δικά μου τοπ-5 σε τυχαία σειρά, και μετά θα αναφερθώ πιο άνετα στα υπόλοιπα.
ΒIG BUSINESS - Mind The Drift
Με αυτή τους την κυκλοφορία πήγαν τις συνθέσεις τους ένα βήμα μπροστά κάνοντάς τις ακόμα περισσότερο αφομοιώσιμες, βάζοντας το noise rock στο φόντο. Η κιθάρα χρωματίζει εκπληκτικά, και οι ρυθμοί μαγεύουν όπως πάντα. Η φωνάρα μπορεί να γλυκαίνει παραπάνω από το συνηθισμένο της σε μερικά σημεία, αλλά ταυτίζεσαι περισσότερο με αυτά που έχει να εξιστορήσει.
MASTODON - Crack The Skye
Το μόνο που χρειάζεται να προσθέσω σε ό,τι έχω πει κατά καιρούς, είναι πως η ακρόασή του με κάνει να νιώθω όπως με το Ride the Lightning.
CONVERGE - Axe To Fall
H κορυφαία hardcore-metal μπάντα της εποχής δεν κάθισε στα αυγά της, ψάχτηκε παραπάνω, και αντάμειψε τον εαυτό της με ένα δίσκο που αμφισβητεί τις προηγούμενες καλύτερες στιγμές της. Για μένα ο πειραματισμός των Κόνβερτζ είναι αυτό που δεν είχαν ποτέ τα κότσια να κάνουν οι Slayer. Kι όλα αυτά διατηρώντας τη σκληρή τους πλευρά.
KΥLESA - Static Tensions
Δίσκος με πολύ βάθος, πανέμορφα δουλεμένες συνθέσεις και τρομερή ατμόσφαιρα. Για να συνοψίσω τη γνώμη μου, μου ακούγεται λες και οι Black Flag πίνουν αψέντι παρέα με το Syd Barett σε ένα λεωφορείο που γυρνάει τις οροσειρές της Savannah. Στίχοι με πολύ προβληματισμό και μερικές επικές στιγμές προσθέτουν στο τελικό αποτέλεσμα.
POEM - The Great Secret Show
Δίσκος που με συντρόφευσε υπέροχα το καλοκαίρι. Όλοι ξέρουμε τι σημάδια μπορεί να σου αφήσουν καλοκαιρινοί δίσκοι. Αν μπορείς να τους ακούσεις το ίδιο όμορφα το χειμώνα, ε απλά είναι κορυφαίοι. Τα υπόλοιπα τα έχω γράψει στα άλλα θρεντ τους.
εχεις υποψη σου το tribute που εχει γινει σε syd barret οπου συμμετεχουν οι παραπανω μαζι με intronaut,yakuza,dredg κλπ κλπ
Φυσικά, το έχω προτείνει ξανά στο φόρουμ κανά δυό φορές.
Συνεχίζω με άλλους που βάζω στις καλύτερες κυκλοφορίες. Και τις βάζω (σχεδόν) ανά πεντάδα, στο πνεύμα του τοπ 5.
Έχασαν στο νήμα:
Minsk - With Echoes In The Movement Of Stone
Keelhaul’s Triumphant Return to Obscurity
Isis - Wavering Radiant
Morne ? Untold Wait
Northless - No quarter for the damaged
Πορωτικά, θα τα ακούσω παραπάνω εν καιρώ:
Clutch - Strange Cousins From The West
Senser - How to do battle
Propagandhi ? Supporting Caste
Tombs ? Winterhours
Zu - Carboniferous
Πολύ δυνατά:
Αlice In Chains - Black Gives Way To Blue
Last Drive ? Heavy Liquid
The Mars Volta - Octahedron
Fire Bird ? Grand Union
Mob research - Holy City Zoo
Δεδομένη αξία, χωρίς πολλά φρου-φρου:
Shrinebuilder- Shrinebuilder
Υοb - The Great Cessation
Church of misery - Houses of the unholy
OM - God Is Good
Buried Inside - Spoils of Failure
Μου άρεσαν χωρίς να το περιμένω:
Mono - Hymn To The Immortal Wind
The Devil’s Blood - The Time Of No Time Evermore
Madder Mortem - Eight Ways
Giant Squid - The Icthyologist
Dredg - The Pariah, The Parrot, The Delusion
Δίσκος που πολλοί αποθεώνουν, αλλά εμένα μου φαίνεται απλά καλός.
Baroness - Blue Record
[ul]
[li]Ξεχάω ή αδικώ πολύ πράμα, αλλά έτσι πάνε αυτά.[/li][/ul]
[ul]
[li]Επίσης έχω πάρα μα πάρα πολύ πράγμα να τσεκάρω, σε βαθμό απελπισίας.[/li][/ul]
Και η λιστα του λαστφμ, συμφωνα με τα ποσοστα ακροασεων
χαχαχαχ
no metal, no party. :thumbdown:
Μια όμορφη λίστα είναι αυτή του rateyourmusic:
http://rateyourmusic.com/charts/top/album/2009
Το τοπ-10 μου για το 2009 (το 1 είναι το καλύτερο, τα υπόλοιπα με τυχαία σειρά):
- Crippled Black Phoenix - The Resurrectionists/Night Raider
- Gazpacho - Tick Tock
- Dredg - The Pariah, the Parrot, the Delusion
- Mastodon - Crack the Skye
- The Flaming Lips - Embryonic
- Dead Man’s Bones - Dead Man’s Bones
- Mono - Hymn to the Immortal Wind
- Joe Bonamassa - The Ballad of John Henry
- The Decemberists - The Hazards of Love
- Alice in Chains - Black Gives Way to Blue
Aρχειακής σημασίας τοπ-κυκλοφορία της χρονιάς:
Τhe Beatles Remasters (Mono/Stereo Boxsets)
σκέφτηκα να πω καλά λόγια, αλλά μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν έχεις Transatlantic. να επανορθώσεις.
Αυτό δεν είναι λίστα, είναι σιδηρόδρομος! Ωραίο πάντως.
Άσε που έχουν κάτι μαργαριτάρια, σε περίεργες θέσεις. Το Ρrotomen ας πούμε που είναι στα 30 του ρόκιν είναι στη θέση 964!
και 9η θεση το Ruins of Beverast, αμαγκαντ!
λωλ, με το ρεητγιορμιουζικ η λιστα μου, πρωτη συμφωνια στο 2 (κλασσικα με το μαστοδον) και δευτερη στο 106
φμλ, τι τσουτσεκι
θα πω γω ωραια λιστα στον αμαζινγκ_τζερνεη ομως
μην ξεχνάς βέβαια πως είναι λίστα που καθορίζεται από τις βαθμολογίες των χρηστών.
Α και φτάνει ως το 1000 ε!
Βραβείο ΤΙΜΗΣ στο ⊿ των Perfume που μπήκε στη θέση #1000. :p:p:p
Α και #996 ο Bruce Springsteen.
Εγώ βλέπω σε καμιά λίστα δεν υπάρχει στη πρώτη θέση των Mastodon.Έχει κολλήσει εκεί στην δεύτερη:p
Η λίστα από πολλούς μπορεί να θεωρηθεί καλή καθώς έχει πολλούς χρήστες που ψηφίζουν, και δεν αποτελείτε από πχ 15 άτομα.
Συμφωνία για μένα στην δεύτερη θέση και μετά πάμε στην 16η:lol:
Now playing: Be’lakor - Outlive the Hand
via FoxyTunes
Παιδιά κάντε το σπλιτ σε άλλο τόπικ, γιατί θα χάσουμε τη μπάλα προβλέπω.
υπομονή ως την άλλη βδομάδα που θα βγει η λίστα του χάμμερ.