http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/02/blog-post_160.html
Γαμώ τα πάντα σας…
δεν μπορώ να καταλάβω.κάποιοι ξεφεύγουν από τα προβλήματα τους κακοποιώντας ζώα?
Δυστυχώς ναί, γιατί γνωρίζουν πως αυτό που κάνουν δεν θα τους δημιουργήσει νέα προβλήματα: O φόνος σκύλου ακόμα και από πρόθεση συνεχίζει με βάση τους σχετικούς νόμους να θεωρείται πλημμέλημα… [-X
Ειλικρινά το πρόβλημα δεν είναι η κακοποίηση των ζώων αυτή καθαυτή. Το πρόβλημα είναι οι αρρωστημένες αντιλήψεις και συμπεριφορές, είναι η ατιμωρησία στα πάντα, είναι η σιωπή των άλλων (και) σε τέτοια περιστατικά, είναι η μαλακία που μας δέρνει.
Ειδικά στην επαρχία τέτοια περιστατικά συμβαίνουν για πλάκα και αντιμετωπίζονται ως “φυσιολογικά”.
Ο τύπος (ψόφα ρε μ…νί) μπορεί να τιμώρησε το σκύλο του, γιατί δεν ήταν καλός φύλακας στο σπίτι ή στη στάνη του, όπως ο κυνηγός σκοτώνει το κυνηγόσκυλό του, γιατί δεν είναι ικανοποιημένος από τις αποδόσεις του στο βουνό. Όπως ο άλλος τουφέκισε ένα γάτο, γιατί μπήκε στο χωράφι του, τη στιγμή που είχε εκεί άλλα τέσσερα γατιά δικά του.
Να μη λέμε τι κάνουν πολλά μικρά παιδιά σε διάφορα ζώα απλά για παιχνίδι, χωρίς κανείς να τους εξηγήσει γιατί δεν είναι σωστό αυτό…
άλλο ένα περιστατικό δολοφονίας ζώου στην ελλάδα.
Μα η ουσία δεν είναι να μην κακοποιεί κάποιος ένα ζωακί επειδή απλά φοβάται ότι θα πάει φυλακή αν το κάνει…
Νομιζω οτι ειμαστε λιγο διπροσωποι οταν λεμε για κακοποιησεις ζωων. Κολλαμε σε μεμονωμενα γεγονοτα ατομων με ψυχολογικα προβληματα, ενω παραλληλα τρωμε τουλαχιστον 3-4 φορες την εβδομαδα κρεας.
Ναι, σιγουρα το να τρως κρεας 1-2 φορες τον μηνα ειναι απαραιτητο. Παρ’ολα αυτα σκεφτειτε ποσα ζωα ζουν σε αθλιες συνθηκες μονο και μονο για να τα σφαχτουν και να φαγωθουν απο εμας. Υπερκαταναλωση.
Λογικο βεβαια μιας και οι περισσοτεροι ζουμε στα αστικα κεντρα και δεν εχουμε δει ποτε να σφαζουν ζωα. Νομιζουμε μαλλον οτι το μπιφτεκακι που τρωμε επεσε απο τον ουρανο.
Αφου λοιπον σεβομαστε τα ζωα και τα αγαπαμε και ειμαστε φιλοζωοι κλπ και δεν μπορουμε να ζησουμε χωρις κρεας. Γιατι δεν εκτρεφουμε τζιτζικια και ακριδες που ειναι θρεπτικα, νοστιμα ( τουλαχιστον αυτο ισχυριζονται αλλοι λαοι που τα τρωνε ) και ζουν πολυ λιγοτερο απο τα θηλαστικα που τρωμε καθημερινα?
Είναι πολύ απλό, οι περισσότεροι είμαστε υποκριτές.
Όταν είναι τζάμπα όλοι κράζουν, όταν πρέπει να αλλάξεις κάποιες συνήθειες είναι το πρόβλημα…
Έχουν ξαναγίνει τέτοιες κουβέντες εδώ, κυρίως από τον comealot. Πολύ συνοπτικά:
+1000 σε οτι λεει ο Mule.
ειναι διαφορετικές καταστάσεις. το είδα χθες αλλά δεν ήθελα να πω τίποτα γιατι τα έχουμε ξαναπεί.
το να εχει φάρμα με αγελάδες και να τις προωθείς σαν προϊόν για τροφή, είναι διαφορετικό απο το να κρεμάς ενα σκύλο ανάποδα και να τον βάζεις φωτιά.
Δεν ξέρω για ποιον λόγο,αλλά γέλασα πολύ με αυτό:lol::lol::lol:
Θα απαντησω απ’το 5 λεγοντας σου πως εκτος της Ευρωπης και της Βορειας Αμερικης, ο υπολοιπος πλανητης καταναλωνει εντομα και σε μεγαλες ποσοτητες. Και δε νομιζω οτι τα καλυτερα σωματα τα εχουν οι ευρωπαιοι και οι αμερικανοι. Επισης αν δεν κανω λαθος και οι αρχαιοι ελληνες καταναλωναν εντομα, χωρις να ειμαι 100% σιγουρος για αυτο.
Γνωριζω κι εγω σχετικα με σφαγες μιας και εχω πολυ κοντινο μου προσωπο χασαπη. Ως παραδειγμα παιρνω τις συνθηκες στις οποιες εκτρεφονται τα κοτοπουλα των μεγαλων πτηνοτροφικων μοναδων και καταληγω στο οτι αυτο το πραγμα ειναι βασανισμος. Επισης αλλο πραγμα να σκοτωνεις ενα ζωο για να το φας και αλλο για να βγαλεις κερδος απ’αυτο. Επισης κι εγω πιστευω οτι το κρεας ειναι απαραιτητο για τη διατροφη του ανθρωπου αλλα σιγουρα σε καμια περιπτωση τοσο απαραιτητο, μιας και ειμαστε παμφαγοι με μια πολυ μικρη αναγκη σε κρεας.
Ειναι εγωιστικο να κατηγοριοποιεις τα ζωα αναλογα με την προσφορα τους στον ανθρωπο.
Μια αγελαδα δεν ειναι προιον, ειναι ενα πλασμα που εχει ζωη και οφειλεις να το σεβεσαι ακομα κι αν εισαι αναγκασμενος να το φας για να επιβιωσεις. Ενα ατομο που βαζει φωτια σε ενα σκυλο εχει ψυχολογικο προβλημα, σε αντιθεση με εναν μεγαλοπαραγωγο κρεατος ο οποιος σκοτωνει ζωα με σκοπο το κερδος και παραλληλα συντηρει την υπερκαταναλωση.
ακόμη και ετσι είναι διαφορετικές καταστάσεις.
δηλαδη αμα σκότωνε την αγελάδα οχι για το κέρδος αλλά για το κέφι , θα ήταν καλύτερα??
καλώς ή κακώς εγω δεν εχω την δυνατότητα να σφάξω ενα ζωο για να τραφώ, καποιος άλλος θα το κάνει. εννοείτε οτι αυτός θα το κάνει για μένα για τα χρήματα.άσχετα αν συντηρεί καταστάσεις υπερκατανάλωσης όπως λες.
φαντάζεσαι εναν μεγαλοπαραγωγο που θα σέβεται το ζώο?? εκτός τις άθλιες συνθήκες που σωστά επισημαίνεις , τι άλλο περιμένεις οτι θα κάνει? οτι θα δεθεί με 5 χιλιάδες αγελάδες ή θα προσέχει σωστά 80 χιλιάδες κότες?
και εγω εχω μια γάτα που τρελαίνομαι μαζί της.
αμα μου έδινες 850 γάτες πολυ αμφιβάλω αν θα υπήρχε αυτό το πράγμα.και ας μην υπήρχε κέρδος στη μέση και ας μην ήταν εμπόριο.
ειχε εναν παππού που ειχε πάντα 20 πρόβατα, τα αγαπούσε όσο δεν πάει, τα φρόντιζε ολη μέρα, και όταν έφτανε ο καιρός τα έσφαζε για τροφή. αυτός μπαίνει σε κάποια κατηγορία απέχθειας για αυτό που έκανε??
επίσης όπως σωστά λεει και ο Mule δεν είναι όλα τα ζώα το ίδιο ακόμη και αν θες να το δεις.
ακόμη και τα δεις χωρίς την προσφορά τους στον άνθρωπο πάλι δεν ειναι τα ίδια μεταξύ τους.
και οπως λεει ο πανουσης, να ζήσει η τσίπουρα της ανταρκτικής και η τίγρης των ιμαλαιων , και να πεθάνει το παιδάκι στα Φιλιατρά και το Τζιμπουτί.
άλλο να δεις να δίνεις την προσοχή σου στα ζωα που έχεις γύρω σου και μπορείς άμεσα να κάνεις κάτι για αυτά, και άλλο να κυνηγάς κάτι που είναι έξω απο σένα.
το μονο που θα μπορούσε ο κόσμος να αλλάξει σε σχέση με τις αγελάδες πχ, θα ηταν ο τρόπος που μεγαλώνουν και τρέφονται και σφάζονται. οχι αν θα θέλει να τις καταναλώσει.θα μπορούσε να μειώσει κάπως την ποσότητα, αλλά και πάλι θα μιλούσαμε για μικρή διαφορά
πρόσφατα πέρασε τροπολογία που επιτρέπει να διαλυθεί μια προστατευόμενη λίμνη για να χτιστούν εξοχικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.
ταυτόχρονα θα εξαφανιστούν απο τον ΠΛΑΝΗΤΗ και για ΠΑΝΤΑ καμιά 10αρια ειδη ζώων που ζουν στην λίμνη και στην περιοχή και δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.
εκεί γιατί δεν ενδιαφέρεται κανείς?
ή φτάνουμε μέχρι την αγελάδα?
αυτό που θέλω να πω είναι οτι οσο κακό και αν το βλέπεις, υπάρχουν διαφορετικές αντιδράσεις, ανάγκες, σχέσεις, ανάμεσα σε διαφορετικά ζώα και τους ανθρώπους.
*πάντως το μόνο ζώο που δεν θα λειψει σε κανέναν αν εξαφανιστεί ειναι ο ελληνας πολιτικός. θα διαλύσουμε την λίμνη που είναι ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ υποτίθεται για να χτίσουμε ξενοδοχεία. αυτή η χώρα είναι για τα πανηγύρια
**το έντομο το καημένο δεν εχει ψυχή? γιατί αν το πάμε σε βαθμό ικανοτήτων και αίσθησης της πραγματικότητας και τα ζώα έχουν βαθμίδες σε αυτά τα χαρακτηριστικά.
Να γράψω ένα σεντόνι για τις (πλέον αναθεωρημένες και πάντα αναθεωρήσιμες) απόψεις μου πάνω στο θέμα? =P~
ΝΑΙ
[COLOR=“White”]…[/COLOR]
Ρε crimson τι βλακειες μου λες? Τι νομιζεις οτι ειμαι? Κανας μαλακοχιπης? Η καταναλωση κρεατος ηταν ενα παραδειγμα, τα θηλαστικα αλλο ενα. Προφανως και εχω προβλημα με οποιονδηποτε καταστρεφει το φυσικο περιβαλλον με σκοπο το κερδος. Μην με ειρωνευεσαι λεγοντας μου για τα “καημενα” εντομα. Απλως ζουν πολυ λιγοτερο απο τα θηλαστικα και δεν εχουν τις ιδιες αναγκες για εκτροφη. Η αγελαδα θελει το χωρο της πως να το κανουμε. Μου αναφερεις συνεχεια τους μεγαλοπαραγωγους και σου ξαναλεω οτι χεστηκα για αυτους τους τυπους. Και αν εχουν 5000 αγελαδες να σεβονται τη ζωη και των 5000 ακομα κι αν χρειαστει να τις σκοτωσουν. Τρωω κρεας αλλα δε θα κατσω να αγορασω ουτε απο τον υφαντη ουτε απο τον μιμικο. Αυτο που τονιζω εγω, ειναι οτι χρειαζεται λιγοτερη καταναλωση κρεατος. Ας φαει καποιος 1-2-3 φορες το μηνα κρεας και μετα ας ερθει να συζητησουμε σοβαρα.
Αν καταλαβα την ειρωνεια με το παραδειγμα της τσιπουρας. Γενικα υπαρχει αυτη η αντιληψη οτι οποιος παλευει για τα ζωα ειναι βλαχοχιπης που τα βλεπει γλυκουλικα τα θηλαστικα. Δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια, ουτε το μονο πραγμα που κανω ειναι να “παλευω” για τα ζωα. Και με προσβαλλεις με αυτο το παραδειγμα.
δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά τρώμε ήδη λιγότερο κρέας, και σε λιγο θα φάμε και λιγότερο.
δεν σε προσβάλω ρε συ.!(και αν το εχω κάνει ζητώ συγγνώμη).
αυτό που λεω είναι οτι σε σχέση με την αγελάδα που αναφέρεις, πιο εύκολο ειναι να πιέσεις να υπάρχουν σωστές συνθήκες διαβίωσης και σφαγής για το ζώο, παρά να πείσεις κάποιον για να σταματήσει/ελαττώσει το κρέας που τρώει,
και κάνεις λάθος , δεν λέω φυσικά αυτο που λες για αυτούς που παλεύουν για αυτα τα θέματα. για οτι θεμα και να είναι, εφόσον καποιος προσπαθεί και παλεύει να κάνει την όποια διαφορά, τον σέβομαι απόλυτα
*το παράδειγμα με τα έντομα ειναι προβοκατόρικο φυσικά, απλά έγινε για να σου δείξω οτι όντως υπάρχουν διάφορες βαθμίδες σε οτιδήποτε γύρω μας.
οι φάτσες τους στην τελευταία φωτο, είναι θεϊκές…πως είναι ετσι? :lol: