Kακοποιήσεις ζώων

Τι εχει γινει ρε πουστη μου?Της μοδας ειναι?
Ακουσαμε για τον βλακα που εκοψε τα αυτια του πιτ μπουλ.Ανεβασε τα κατορθωματα του και στο ιντερνετ.
Ακουσαμε για τον καθυστερημενο φανταρο που κλωτσησε το γατακι.Ανεβασε κι αυτος τα κατορθωματα του στο ιντερνετ.Μετανιωμενος βεβαια (ή χεσμενος καλυτερα) δημοσιευσε βιντεακι που ζηταει συγγνωμη και δηλωνει οτι θα προσφερει κοινωνικη εργασια σε φιλοζωικες οργανωσεις.

Kι ερχομαστε σημερα και διαβαζουμε αυτο στο zougla.gr

Σκηνές φρίκης αντίκρισαν αξιωματικοί και φαντάροι στην 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη, όταν υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα τα σκυλιά του στρατοπέδου.

Τα δύστυχα ζώα άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν, όμως ο υπαξιωματικός τα καταδίωκε και τα πυροβολούσε όπου τα έβρισκε, ακόμη και δίπλα σε μαχητικά αεροπλάνα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Ο υπαξιωματικός δεν τήρησε ακόμη και τα πιο στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, αφού πυροβολούσε δίπλα σε βυτιοφόρα με κηροζίνη για τα Phantom ?F4 που σταθμεύουν σε αυτό το σημείο του στρατοπέδου και σε δεξαμενές καυσίμων.

Δείτε προσεκτικά το ανατριχιαστικό βίντεο που έστειλε αναγνώστης στη zougla.gr και αποδεικνύει όχι μόνο ότι τα ζώα εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, αλλά και ότι ο υπαξιωματικός πυροβολούσε δίπλα σε βυτιοφόρα, δεξαμενές καυσίμων και μαχητικά αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι οι κυνηγετικές καραμπίνες, είναι όπλα διασποράς και ουδείς μπορεί να ελέγξει με ακρίβεια το πού θα καταλήξουν τα δεκάδες σκάγια που περιέχει ένα φυσίγγιο, όσο καλός σκοπευτής κι αν είναι.

«Σαφάρι» στην 113 Πτέρυγα Μάχης

Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπαξιωματικός πήγε με ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο στο σημείο όπου βρίσκονταν τα σκυλιά και άρχισε να πυροβολεί αμέσως μόλις τα πλησίασε, μέσα από το όχημα. Στη συνέχεια, αποβιβάστηκε και άρχισε να τα καταδιώκει.

Δύο σκυλιά που προσπάθησαν να κρυφτούν μέσα σε ένα ρολό μεταλλικού τάπητα αεροδιαδρόμων PSP, δεν κατόρθωσαν να σωθούν, αφού ο υπαξιωματικός τα καταδίωξε και τα σκότωσε εν ψυχρώ μέσα στο ρολό, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Ένα κουτάβι κρύφτηκε μέσα στα χόρτα, όμως, καθώς έφευγε ο υπαξιωματικός, το αντελήφθη, σταμάτησε το αυτοκίνητο και άρχισε να το πυροβολεί. Όπως λένε οι καταγγέλλοντες, οι οποίοι προσπάθησαν να σώσουν το κουτάβι, δεν στάθηκε δυνατό να το βρουν και έτσι συμπεραίνουν ότι γλύτωσε από τη δολοφονική μανία του υπαξιωματικού.

Τα πτώματα των δύστυχων ζώων έμειναν εκτεθειμένα στην κοινή θέα μέχρι τις 21:00 οπότε περισυλλέγησαν με άκρα μυστικότητα από στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και φορτώθηκαν σε ένα φορτηγάκι, το οποίο, όπως καταγγέλλεται, έφτασε στο σημείο με σβηστά τα φώτα, μάλλον επειδή είχε γίνει αντιληπτός ο αντίκτυπος που δημιούργησε αυτή η θηριωδία.

Μάλιστα, η καταγγελία στη zougla.gr, αναφέρει ότι ο οδηγός που περισυνέλεξε τα πτώματα είχε αφαιρέσει ακόμη και την ηλεκτρική ασφάλεια των φρένων του αυτοκινήτου για να μη γίνει αντιληπτό το κόκκινο φως.

Μείζον ζήτημα ασφαλείας στην 113 Πτέρυγα Μάχης

Οι πυροβολισμοί ήταν δεκάδες και προκάλεσαν αναστάτωση στο στρατόπεδο. Οι αυτόπτες μάρτυρες που περιέγραψαν στη zougla.gr με τα μελανότερα χρώματα το γεγονός, δηλώνουν σοκαρισμένοι, θεωρώντας ότι από τους πυροβολισμούς δίπλα σε δεξαμενές καυσίμων, βυτιοφόρα και αεροσκάφη, διέτρεξε κίνδυνο ολόκληρο το στρατόπεδο.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:

  • Επιτρέπεται η μεταφορά και χρήση κυνηγετικών όπλων μέσα σε στρατόπεδα;

  • Οι κανονισμοί ασφαλείας επιτρέπουν άσκοπους πυροβολισμούς με κυνηγετικά όπλα δίπλα σε δεξαμενές κηροζίνης και μαχητικά αεροσκάφη;

  • Ο υπαξιωματικός ενεργούσε με δική του πρωτοβουλία ή εκτελούσε εντολές ανωτέρων του;

  • Ο διοικητής του στρατοπέδου είχε ενημερωθεί για το «σαφάρι» με στόχο την εξόντωση των αδέσποτων ή όλα αυτά συμβαίνουν στο στρατόπεδο εν αγνοία του;

[SPOILER]

[/SPOILER]

Tι τιμωρια αξιζει σε αυτα τα ατομα αραγε?

Απαγχονισμός στην πλ. Συντάγματος!!

Εδω ειναι η περιπτωση που αμα καποιοι απαντησουμε ειλικρινα, ολο και καποιοι αλλοι θα βρεθουν να μιλανε για ανθρωπινα δικαιωματα, και ‘‘ποιος εισαι εσυ να κρινεις’’ και χιλιες δυο ακομη αρλουμπες.

Μια. Στο κεφαλι.

Σας έπιασε ολους η ευαισθησια…

Εκτός από εμάς όμως,έχουν δικαιώματα και τα ζώα(άλλο που δεν καίγεται καρφί στους περισσότερους).
Το ότι εμείς θεωρούμαστε πιο εξελιγμένα ζώα δεν σημαίνει ότι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις.

Άμα ένας άγριος σκύλος(π.χ ντόπερμαν) τραυματίσει έναν άνθρωπο,θα γίνει άμεση ευθανασία του σκύλου.Όταν όμως ένας άνθρωπος σκοτώσει ένα σκυλί,πληρώνει ένα πρόστιμο και τέλος η υπόθεση.Και δεν λέω να γίνει ευθανασία του ανθρώπου(οφθαλμός αντί οφθαλμού),προς Θεού,αλλά τουλάχιστον να υπάρχει η σωστή τιμωρία για αυτή την πράξη.

Οι άνθρωποι που βασανίζουν και κακοποιούν ζώα είναι απλά σιχαμεροί. Η συμπεριφορά τους απέναντι στο ζώο αντανακλά πόσο σκατένιοι είναι μέσα τους. Θα επρεπε να υπάρχουν νόμοι κυριολεκτικά που να απαγορεύουν τέτοιες πράξεις.

Βέβαια, σε μια κοινωνία που είναι οργανωμένη γύρω απο την εκμετάλλευση -και- των ζώων τίθενται άλλα ηθικά ζητήματα. Για παράδειγμα, τι θα λέγαμε για τις περιπτώσεις των πειραμάτων σε ζώα?

Θεωρώ επίσης εγκληματική την πράξη του να παρατάς ένα ζώο σου αδέσποτο, επειδή ξέρω γω δε μπορούσες να το πάρεις μαζί σου στις διακοπές.

Πάντα πίστευα ότι είμαστε τα χειρότερα ζώα, και να που το αποδεικνύουμε περίτρανα κάθε φορά και με τον χειρότερο τρόπο…:(:frowning:

Σαφώς και μιλάμε για άνθρωπο(που λέει ο λόγος) που δεν τα έχει καλά με το μυαλό του, το όπλο γιατί του το δίνουν???

Όταν ο κάθε καταπιεσμένος ανθρωπάκος βρει την ευκαιρία να αποδείξει στον εαυτό του οτι έχει έξουσια απέναντι σε ασθενέστερα όντα βλέπουμε αυτά τα σκηνικά.

Θεωρω οτι τα σκυλια και γενικως τα ζωα δεν ειναι κατωτερα οντα.
Ο ανθρωπος μη ξεχναμε οτι ηρθε στον κοσμο πιθηκος.Η εξελιξη ποτε δε ξερεις που μπορει να φτασει.
Ο σκυλος συγκεκριμενα διαφερει απο τον ανθρωπο μονο στην ομιλια.

Κατώτερα πήγα να βάλω στην αρχή αλλα γι’αυτο το άλλαξα σε ασθενέστερα, δλδ απο άποψη δύναμης. (Ειδικά όταν κρατάει όπλο ένας άνθρωπος)

Nightsky μαζι σου… μη σου πω και δυο δηλαδη

Προσθετω οτι οι ανθρωποι που βασανιζουν ζωα την εχουν μικρη …

A ρε αθάνατε στρατέ με τα “αντράκια” σου…

Πες απλα οτι το λες για πλακα αυτο…

Θα ηθελα να ξερω αν θα υπαρξει τιμωρια στον στρατοκαβλο υπαξιωματικο και τι θα δηλωσει ως υπερασπιση…Οτι του γαυγιζαν?Πραγματικα δεν θελω να βρεθω σε τετοιο σκηνικο μπροστα…δεν ξερω τι θα κανω πραγματκα…:!:

Ο απόλυτος χαρακτηρισμός.

Φιλος απο Αθηνα απο καποιο φιλοζωικο συλλογο με ενημερωσε πως θα κανουν μηνυσεις εναντιον ολων των περιστατικων.

Γειά σου ρε Τόλκι φιλόζωε !

Αν ειχα μια κ μοναδικη επιλογη αναμεσα στο να πυροβολησω εναν ανθρωπο και εναν σκυλο,πιστεψε με οτι θα την αναβα στον ανθρωπο…

Ρε δατς, μη λες οτι να’ναι απλα και μονο για να φερεις αντιρρηση. Ειναι μαλακια ρε φιλε. Ναι, μας επιασε η ευαισθησια μας. Μπορει και να κλαψουμε λιγακι. Θα το σκεφτουμε.

Πραγματικα κι εγω… Πρεπει να νιωθει τα αρχιδια του πιο μεγαλα τωρα ο αντρακλας ο στρατοκαυλος. Και σιγα μη του κανουνε και τιποτα. Αν του κανουνε, το πιθανοτερο ειναι οτι θα το κανουνε γιατι πυροβολαγε κοντα σε δεξαμενες. Αλλα @@…

κι εγω θα προτιμουσα να σκοτωσω εναν ανθρωπο απο ενα σκυλο.
Πριν κατι μερες ειδα στις ειδησεις που δηλητιριασαν στο κεντρο δεκαδες περιστερια και ηταν ψοφια πεταμενα εδω κι εκει παντου. :? Για ποιο λογο παρακαλω?Μα ειναι δυνατον να τους ενοχλουν τα περιστερια?Τι να πω πια…τα μονα ΖΩΑ δεν ειναι αλλα παρα οι ιδιοι οι ανθρωποι.Ντροπη

Γτ όλοι έχετε απωθημένο να σκοτώσετε κάποιον ρε παιδιά;:stuck_out_tongue: Η επιλογή να μην σκοτώσετε δεν υπάρχει;

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, μπορείτε εύκολα να λέτε “θα προτιμούσα να σκότωνα άνθρωπο” αλλα δε νομίζω να το κάνατε.