Kλειστε την τηλεοραση

δυστυχως αυτο που συμβαινει με την τηλεοραση ειναι οτι αντικατοπτριζει την κοινωνια την ιδια!Οσο τραγικες ειναι οι μεσημβρινες ζωνες με εκπομπες τυπου Πολυ Μπλα-Μπλα αλλο τοσο και ακομη τραγικοτερο ειναι να ακους απο συνομηλικους σου οτι εγω οταν θα παντρευτω θελω ο αντρας να μπορει να μου προσφερει ο,τι δωρο θελω…δεν μου αρεσει να στερουμε…Τονιζω οτι αυτα δεν ειναι λογια που λεγονται μπροστα απο ενα γυαλι και που -πολλες φορες- αμφιβαλλεις αν αυτος που τα λεει τα εννοει…ειναι κουβεντες που γινονται μεταξυ φιλων και γνωστων και η μονη τηλεθεαση που σε περιμενει ειναι ο κολλητος σου με την μασελα six feet under!

Η αληθεια ειναι οτι ισχυει και με την τηλεοραση οτι ισχυει με τα περισσοτερα μεγαλες ανακλυψεις στην ζωη…η σωστη χρηση σε βοηθαει και μπορει να συμβαλλει δραστικα στην προοδο του ανθρωπου! Η λαθος ομως χρηση μπορει να εχει τραγικα αποτελεσματα…Ποσες φορες εχω ακουσει φιλους να λενε ‘‘σιγα μην ερθω για μπαλα! Παιζω pro στο Playstation’’!Ειρωνικο ετσι;;;

Nαι και επίσης λενε και αυτό:

Έγχρωμη η τηλεόρασή σου
Ασπρόμαυρη ολόκληρη η ζωή σου
Έγχρωμη η τηλεόρασή σου

Σάπιε δούλε της ανασφάλειάς σου
Φόρα του δόλου το άδειο φόρεμά σου
Κοίτα τη ζωή στην τηλεόρασή σου
Σα να ?χουν βάλει κάμερα μέσ’ στην ψυχή σου

Περνάς καλά στην καρέκλα βιδωμένος
Περνάς καλά στο κρεβάτι αραγμένος
Περνάς καλά σαν κουβάρι τυλιγμένος
Περνάς καλά σαν βιτρίνα γυαλισμένος

Έγχρωμη η τηλεόρασή σου
Έγχρωμη η τηλεόρασή σου

Ηλίθιε σκλάβε των περιττωμάτων τους
Ζήσε τη ζωή τους στο άδειο ριζικό σου
Μπες μες στη φωλιά που έχεις αποκτήσει
Με δάνεια ψυχής κανείς δεν θα αγαπήσει

Έγχρωμη tv ασπρόμαυρη ζωή

Ημουν αναμεσα σε αυτό και τον Πεχλιβάνη αρχικα αλλα μετα είδα το ποστ σου και ειπα κριμα , ας το ποσταρω και αυτό :stuck_out_tongue:

Τωρα οσον αφορά σε μένα, εντάξει εχω καιρό να δω τιβι αλλα μαλλον μονο και μονο λογω ελλειψης χρονου… όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι συχνα πυκνα βλεπω και αυτα τα “σαπια”, τα “σκουπιδια”, τις “σαχλαμαρες” που δειχνει το χαζοκουτι. Kαι γουσταρω κιολας.

Και αυτό που μου προκαλει απορια ειναι πως ενω αρκετοι τα βλεπουν κανενας δεν το παραδεχεται λες και κανει κανα εγκλημα… σιγα πια… (δε μιλαω για τις παραπανω αποψεις, γενικά αν κατσει καποια συζήτηση οπουδήποτε για την τιβι, ολοι μα ολοι θα πουν οτι τη σιχαινονται, οτι δε βλεπουν ποτε ή οτι βλεπουν μονο “ποιοτικη” τιβι…)

Ξερνάω, ξαφνικα ειναι ολος ο γκοζμος κουλτουριαρης. Θα παθουμε τπτ απο την τοση κουλτουρα.

Ή “όπερ σημαίνει”
Ή “ώ μεθερμηνευόμενον”
Ή “που σημαίνει”

Όχι όλα μαζί!..Είναι πλεονασμός! :wink:

Είμαστε σε θρεντ που μιλάει για την τηλεόραση. Πες μου έναν λόγο για να μιλάμε σωστά ελληνικά

Σε ο,τιδήποτε γράφεις πρέπει να προσπαθείς να γράφεις σωστά Ελληνικά…Είναι μια εκπληκτική γλώσσα που ενώ όλοι τη θαυμάζουν, εμείς που την έχουμε ως μητρική γλώσσα της έχουμε αλλάξει τα φώτα!..

Εξ άλλου δεν έκανα παρατήρηση…Η Φένια είναι αρκετά νέα και στα πρόθυρα εξετάσεων. Για καλό το είπα…

Νομίζω πως πρέπει να το κοιτάξεις καλύτερα αυτό που λες γτ δεν είναι ετσι… :wink:
Επίσης έχουμε φιλολογο (hokam προσελθε) ο οποίος μπορει να στο πει καλυτερα…
Είναι αρχαια εκφραση “οπερ μεθερμηνευόμενον εστί” = “το οποιο ερμηνευοντας το σημαινει…” απλά εβαλα το σημαινει αντι για το εστι. :slight_smile: το μεθερμηνευομενον ειναι τροπικη ή ισως και χρονικη μετοχη(αν πεις όταν το ερμηνευουμε).
o Ηokam θα μιλήσει.
επισης εννοειται ότι δεν παρεξηγω, μου αρεσει να με διορθωνουν. :slight_smile:

Επίσης το “οτιδηποτε” δεν θέλει κομμα… Μονο το αναφορικό ο,τι παίρνει κομμα…
ο,τι = οτιδηποτε :stuck_out_tongue:

1. Ξόρκι κλήτευσης!!! :lol:

2. Βίτσια, βίτσια, βίτσια!!! (Πλάκα-πλάκα, μπράβο σου, πάντως, είναι καλός τρόπος να προσέξεις πράγματα που σου ξεφεύγουν…Κι εγώ το εκτιμώ όταν με διορθώνουν!..:wink: )

ΟΚ, οφφ τόπικ τέλος.

Ακριβώς. Είναι για γέλια, σκέτη παράνοια. Από την μία έχουμε τις επιχειρήσεις-κανάλια με επενδύσεις δισεκατομμυρίων μαζί με μεσημεριανές εκπομπές και τους δημοφιλείς μαϊντανούς τους (που όλο και πληθαίνουν) και από την άλλη ολόκληρο τον πληθυσμό της Ελλάδας να επιμένει ότι δε βλέπει τηλεόραση. Τραγικό.

Μα, η Ελλάδα δεν βλέπει τηλεόραση. Παρακολουθεί. Κάθε ώρα της μέρας.