Κλείστε την τηλεόραση!
Για μια μέρα, έστω. Δείξτε τους την δύναμη του κοινού.
Μην τους δώσετε άλλο το δικαίωμα της χειραγώγησής μας.
Ζητάμε ανεξάρτητη και αντικειμενική πληροφόρηση, έγκαιρη, έγκυρη και σοβαρή ενημέρωση, χωρίς ροζ και κίτρινες αποχρώσεις.
Λέμε όχι:
Στην παραπληροφόρηση της διαπλοκής.
Στα χειραγωγούμενα ΜΜΕ.
Στην συγκάλυψη των σοβαρών θεμάτων.
Στις εκπομπές ? σκουπίδια χάριν τηλεθέασης.
Στα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων.
Απαιτούμε σεβασμό και ποιότητα.
Κλείνουμε την τηλεόραση στις 11 Φεβρουαρίου. Όλοι μας!
Δημοσιεύστε το στα blog σας.
Στείλτε το, με mail στους γνωστούς σας.
Ας τους αποδείξουμε οτι δεν ανεχόμαστε άλλο τα “σκουπίδια” τους.
Προσωπικα εχω να την ανοιξω κανα πενταμηνο(περα απ την πλακα)
Κι εγω.
Πφ, άλλη μια ανοησία για να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι έχουμε δύναμη και να ηρεμούμε.
Εγώ προσωπικά θα δω τηλεόραση εκείνη τη μέρα. Όσο βλέπετε τις μπούρδες τους, τόσο θα τις βάζουν. Απλά.
Εγώ θα πω ΜΗΝ την κλείσετε.
ΑΥΤΗ η τηλεόραση μας αξίζει.
Καλά, βλέπετε ακόμα τηλεόραση?
Ο κάθε μεμονωμένος άνθρωπος δεν είναι απλά “ένας κόκκος στην άμμο”. Ο καθένας έχει μεγαλύτερη δύναμη στα χέρια του απ’ ότι μας κάνουν να νομίζουμε.
Ποιές 11 Φλεβάρη. Συνέχεια κλειστή να είναι! Αι σιχτίρ.
edit με αφορμή το απο πάνω: ΕΠΕΙΔΗ ακριβώς γι’ αυτό που υπάρχει όλοι έχουμε ευθύνη, είναι και στο δικό μας χέρι, με τις κινήσεις και τις επιλογές μας, αν θα συνεχίζει να υπάρχει με αυτή τη μορφή ή όχι.
E; Κοιτα αλλο το τι δυναμη εχουμε και αλλο το ποσο το εκμεταλλευομαστε. Αν συνειδητοποιησει ο λαος τη δυναμη που εχει Μανο μου θα αλλαξουμε πλανητη…
Η παραιτηση δε βοηθα σε τιποτα. Η μαλλον βοηθα τους υπνωτιστες μας…
Ο Άγγελος ήταν ένας συμφοιτητής μου στο Μαθηματικό. Κλασσικός αλγεβριστής, ήταν από τους πιο αντικοινωνικούς και ξεκομμένους της σχολής, ζούσε στον δικό του κόσμο ( υπο - ομάδα έτσι όπως τον έλεγε συγκεκριμένα, και όχι άδικα ). Μία μερα συζητούσαμε για μία ταινία που θα παιζόταν το ίδιο βράδυ από κάποιο κανάλι, και μου είπε ότι δεν μπορεί να το παρακολουθήσει. Όταν στην συνέχεια μου εξήγησε και το γιατί, έλαβε χώρα η ακόλουθη συζήτηση:
Αγγελος: Αφού σου είπα ρε δεν μπορώ να την δω.
Παναγιώτης: Γιατί όμως?
Άγγελος: Αυτές τις μέρες την έχω τιμωρήσει.
Παναγιώτης: Ε?
Άγγελος: Ναι ρε, για το χαζόκουτο λέω.
Παναγιώτης: Πώς το τιμώρησες δλδ?
Άγγελος: Να, όταν βλέπω κάτι στην tv και με νευριάζει, την κλειδώνω στην ντουλάπα για καμιά εβδομάδα.
Παναγιώτης: Καλά, δεν είναι αρκετό να την κλείσεις απλώς?
Άγγελος: Όχι.
…
βασικα αν δουλευεις απο το πρωι και γυρνας απογευμα με βραδυ
και θα κατσεις να φας
να κανεις ενα μπανιο
και ή να κοιμηθεις αν εισαι κουρασμενος
ή να βρεθεις με το ταιρι σου
ή να πας μια βολτα
ή να κατσεις στο pc
ή να ακουσεις μουσικη
ή να διαβασεις ενα βιβλιο
ε θες δεν θες,δεν μενει χρονος για τηλεοραση!
Καλα η τηλεοραση εχει γινει πλεον ασχολια για τους αργοσχολους, με το ιντερνετ τωρα πια. Απλα το ποσταρα
Κλείσε την τηλεόραση για μια μέρα και την επομένη συνέχισε να βλέπεις Τατιάνα, Έχεις πακέτο και λοιπά προϊόντα εμπορεύσιμων συναισθημάτων ή στην καλύτερη εξαιρετικής αποχαυνωτικής ανεμπνευσιάς.
Υποκρισία.
Κανείς δε σε αναγκάζει να δεις τπτ. Ναι κλείσε την τηλεόραση μια μέρα, τους έκανες τη μούρη κρέας.
Εδιτ: Δε σε κατηγορώ για τπτ lady, απλά σχολιάζω το κείμενο που καλά έκανες και πόσταρες
Ε ναι. Αυτό το “συμπεριφερθείτε διαφορετικά για μια μέρα” δεν έχει νόημα. Όπως η “μέρα χωρίς αυτοκίνητο” για παράδειγμα (αν και εδώ στην Ελλάδα ούτε μία ώρα δε μπορούν οι περισσότεροι χωρίς αυτοκίνητο, αλλά τέλος πάντων).
Σημασία έχει τι κάνει κάποιος γενικά στη ζωή του, ποιά στάση κρατάει και ποιές είναι οι επιλογές του.
Όσο αφορά την τουβού? Πραγματικά, τη θεωρώ σχεδόν άχρηστη.
Επιλογή σου είναι το τι θα επιλέξεις να δεις… Η τηλεόραση παίζει αμέτρητες μπούρδες καθημερινά… Όμως παίζει και αξιόλογα προγράμματα/εκπομπές… Οι οποίες δυστυχώς προβάλλονται μετά τις 11 το βράδυ… Δεν πουλάνε βλέπεις…
Εγώ από την άλλη όχι. Είναι τρομακτικά σημαντική παρέα για άτομα που μένουν μόνα τους. Κυρίως μεγάλης ηλικίας κτλ.
Και βέβαια υπάρχουν και κάποιες καλές εκπομπές, αλλά μάλλον αυτές σκεφτόσουν και είπες σχέδον.
E μα, πρακτικα δεν ειναι πλεον αχρηστη η TV? Προσωπικα μονο για κανα σημαντικο αγωνα την ανοιγω#-o . Ειδησεις κλπ ενημερωνομαι ΜΟΝΟ απο το ιντερνετ και για να κατσω να δω ταινια θα πρεπει να ειναι κατι που να μ’αρεσει υπερβολικα, να εχω πολυ ελευθερο χρονο και να βαριεμαι ελεεινα να παω μεχρι το DVD club…
Το Braveheart το εχω αγορασει αυθεντικο!!!
Δεν λεω, καποια χρονια πριν που η δυνατοτητα ενημερωσης απο αλλες πηγες ηταν αρκετα περιορισμενη η τηλεοραση ισως να αποτελουσε για πολλους το μοναδικο τροπο ενημερωσης. Βεβαια τοτε δεν ειχε ξεπεσει και τοσο…
Απο την αλλη ειναι δικαιωμα το καθενος να υποκαταστησει τη ζωη του με ενα κουτακι…
Το χειροτερο ειναι οτι μαλλον επηρεαζεται και απο αυτα που βλεπει/ακουει#-o
Οπως ειπε και ο signal, υπαρχουν χιλια-δυο πανεμορφα πραγματα να κανεις αν εχεις χρονο. Να διαβασεις ενα βιβλιο, να ακουσεις μουσικη, να παιξεις μουσικη, να πας για μπυρες με φιλους, να περασεις λιγο χρονο με την κοπελα σου ή στην τελικη απλως να κατσεις να σκεφτεις… Τηλεοραση γιατι να δεις?:-k
Εξαιρειται το Big Bang!!!
Εντιτ: Καλα, σε αυτο που ειπε ο Μανος οτι μπορει να χρησιμευσει ως συντροφια σε ατομα τριτης ηλικιας ισως να εχει δικιο. Αλλα και παλι δεν γινεται να καθεσαι να βλεπεις ολα αυτα τα καραγκιοζιλικια ο,τι ηλικιας και αν εισαι…
κυριως μεγαλης ηλικιας…
που εχουν χασει την κριτικη τους ικανοτητα…
οπωτε προτιμανε την ευκολη τηλεοραση που ταυτοχρονα συγκινει και εντυπωσιαζει…
πρωιναδικα,μεσημεριανα και βραδυνες ειδησεις
πιο μετα δεν εχει γιατι πανε για υπνο
χρησιμη ειναι μοναχα σε συνδιασμο με κανα βιντεο-dvd player
και καμια παιχνιδομηχανη
Πλεον την εχω μόνο για το playstation…:lol:
Το περίμενα πως θα το έλεγε κάποιος αυτό. Ασφαλώς και εξυπηρετεί ΚΑΙ ανάγκες, ειδικά αυτό για τους ηλικιωμένους είναι κάτι γνωστό στους πάντες.
Αλλά, αλλά, αλλά.
Όταν βλέπω παιδιά στην ηλικία μας να χάνουν ώρες και ώρες μπροστά της. Ε τότε δε μπορώ να μην προβληματιστώ.
Το κοινωνικό σύστημα που ζούμε παρέχει δικές του λύσεις στα προβλήματα που το ίδιο δημιουργεί. Αν η απομόνωση και η μοναξιά είναι δύο απο τα μεγάλα (κοινωνικά) προβλήματα της εποχής μας, η τηλεόραση εμφανίζεται ως απο μηχανής θεός και τα “επιλύνει”. Είναι μία λύση, όσο λύση είναι ένα φάρμακο. Λύνει τα συμπτώματα, συχνά ανακουφίζει, δεν καταπολεμά όμως την αιτία του προβλήματος.
Αυτή είναι η δική μου οπτική πάνω στο θέμα τουλάχιστον.
Όσο αφορά για την τηλεόραση, ένα κόμιξ που έχω ποστάρει στο φόρουμ (το πρώτο του μισό) λέει πολλά απ’ αυτά που πιστεύω για το θέμα. Μάλλον πρέπει να βάλω και τη συνέχεια κάποια στιγμή, της οποίας η κατάληξη δεν είναι απλά ένας μανιχαισμός του τύπου, “η τιβί είναι ή καλή, ή κακή”… :roll:
Συμμαθήτρια μου έχανε τις πρώτες ώρες για να κάθεται σπίτι και να βλέπει Μενεγάκη
Συμφωνώ με Ellanor. Εξάλλου ποτέ δεν είπα ότι η τιβι είναι η λύση. Απλά μερικές φορές είναι ένα painkiller. Και ένα painkiller για όσους ξέρουν δεν ειναι ποτέ κακό \m/
Λοιπόν έχουμε και λέμε.
Δεν βλέπω κανένα λόγο να αλλάξει η τηλεόραση. Είναι ίσως ένα από τα πιο δημοκρατικά μέσα. Αυτό που βλέπεις είναι αυτό που πουλάει. Αυτό που πουλάει είναι αυτό που θέλουν. Αυτό που θέλουν είναι αυτό που προβάλλουν.
Η τηλεόραση πρέπει να μείνει ακριβώς ως έχει.
Κάτι άλλο είναι που πρέπει να αλλάξει.
το να κλεισεις για μια μερα την τηλεοραση ειναι ευκολο, αν γινει καμμια μερα κατα των pc και πρεπει να τα εχουμε ολη μερα κλειστα εκει να δω τι θα κανουμε :lol: