Kanye West

για πειτε οσοι ασχολειστε με αυτον
τι παιζει με την παρτυ του?
αξιζει η φημη του?
μουσικα και οχι μονο?

δεν εχω ασχοληθει
λιγα βιντεο στο γιουτιουμπ εχω δει
δεν μου αρεσαν σαν τραγουδια
αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν μου εκανε εντυπωση που εχει πειραματιστει με τον ηχο του

οσο αφορα το μη μουσικο κομματι
οτι εχει παρει το ματι μου απο δηλωσεις
δεν τον κοβω και πολυ σωας τα φρενας…

για πειτε λοιπον γνωμες

Ξεκινα απο εδω, στο κειμενο λεει πολλα

Μουσικά στο σύνολο του δεν αξίζει κατά τη ταπεινή μου άποψη. Μοναδική εξαίρεση δίσκου που έλιωσα περισσότερο είναι το Graduation. Και το Late Registration είχε ορισμένα καλά κομμάτια, πχ Diamonds From Sierra Leone ή Gold Digger, αλλά σαν τη κομματάρα το Stronger κανένα. Για τα τελευταία του ούτε λόγος, ενώ τα άκουσα όταν κυκλοφόρησαν, δε τα θυμάμαι καν. Τώρα όσον αφορά τη φήμη του και τα υπόλοιπα, είναι υπερβολικά υπερεκτιμημένος πιστεύω, βοηθά και η παραξενιά του κι όλες αυτές οι μαλακίες του. Στα lives πάντως έχω ακούσει ότι και λόγο θεατρικών φαίνεται καλύτερος (θυμάμαι πχ μήνυμα του Tech N9ne στο twitter που έλεγε ότι είχε εντυπωσιαστεί).

Το “My Beautiful Dark Twisted Fantasy” είναι το καλύτερο άλμπουμ της τρέχουσας χιλιετίας.

μουσικα δεν μου κανει κλικ
ουτε η φωνη του
διαβαζω τωρα για τους πειραματισμους του και οτι ειναι μπροστα
αλλα χωρις να ειμαι γνωστης του χωρου
τι κανει καλυτερα αυτος πχ απο τους death grips?
γιατι να ασχοληθεις με καποιον που βριζει τον καταναλωτισμο, τη στιγμη που δινει τραγουδι του σε διαφημιστικο κινητου, παιζει για γιους διδακτωρων και πουλαει τα t-shirt του 120 δολλαρια!!!???
και το θεμα που εχει με το ρατσισμο με τους μαυρους? δεν δινει λαθος εικονα στα εκατομμυρια πιτσιρικια που τον ακουνε?

Δε θα τον σύγκρινα με τους Death Grips, γιατί μπροστά τους -μουσικά τουλάχιστον- μοιάζει σκουπίδι!
Σύγκρινε τον με τον Jay-Z, τον Rick Ross ή τον 2 Chainz, κι όποιον άλλον απ’το αμερικάνικο εμπορικό χεπ-χαπ. Είναι απ’τους καλλιτέχνες που το παίζουν ντίβες, πράγμα καθόλου σπάνιο. Αν δεν ήταν οι μανατζαρέοι όμως να τους προωθήσουν, και το κοινό να φανατιστεί και να τους λατρέψει ακόμα κι αν βγάζουν μαλακίες, θα ήταν ένα τίποτα. Μέχρι κι ο Eminem πιστεύω είναι καλύτερος και πιο προσγειωμένος. Υπάρχουν τόσοι μα τόσοι άλλοι να ψάξεις να ακούσεις αφού δε σου κάνει κλικ.

Ο Kanye είναι too much πια για να μπει στην hip hop /rap κατηγορία…

Ναι είναι μέγιστος μαλάκας ως προσωπικότητα αλλά διάολε το ταλέντο του είναι τεράστιο τόσο στην παραγωγή δίσκων όσο και στην δημιουργία μελωδιών… γενικά έχει το χάρισμα να παρουσιάζει υψηλής αισθητικής δουλειές το οποίο αν μη τι άλλο τον κάνει πρωτοποριακό…

Λογικά θα πρέπει να λογίζεται ως pop καλλιτέχνης γιατί εμφανέστατα είναι ο top pop star αυτή στιγμή εκεί έξω. Είναι game changer όσον αφορά τον popular χώρο της μουσικής λόγω συνδυασμού αναγνωρισιμότητας, ποιότητας και κάλου στον εγκέφαλο.

http://www.azlyrics.com/lyrics/kanyewest/iamagod.html

Μακάρι να μείνω της χαμηλής αισθητικής, αν μιλάμε για τέτοιο επίπεδο.

Εσυ ακου το sabbathικο ρεφρεν του “Hell Of A Life” -> http://www.youtube.com/watch?v=RjY6ScIvZLQ να αηδιασεις λιγο ακομα για να μην ξαναμπεις στο τοπικ του Kanye μας:p

Δεν έχω κανένα σκοπό να μπω στη διαδικασία “ανταλλαγής πυρών”. Δεν αντέχω να ακούσω αυτό το πράγμα που παίζει ο West, ούτε για ένα λεπτό, παρόλο που προσπάθησα από περιέργεια.

Αλλά οκ. Όχι και το υπερατού του να είναι η αισθητική. Yeezus… (see what I did there)

Η αισθητικη του καλη/κακη (για εμενα περα για περα ξεχωριστη) αν μη τι αλλο ειναι απο τα λιγα ειλικρινη πραγματα στον mainstream χωρο. Η μουσικη και οι στιχοι του ειναι αυτο που αυτος ειναι. Ουτε ωραιοποιησεις, ουτε κλισε, ουτε τπτ, μηδεν προσπαθεια ταυτισης με τον ακροατη… ενας αραπης* τρελοπουτανιαρης ψυχακιας με τονους εμπνευσης που ξοδευει 3.000.000 δολαρια για να φτιαξει ενα αλμπουμ και που το προβλημα της ζωης του σημερα μπορει να ειναι αν θα πρεπει να παρει Lamborghini η Ferrari (και μαλλον παιρνει και τα δυο) και για αυτο γραφει. Τα ιδια διλημματα μπορει να εχουν και οι περισσοτεροι rock stars (ειτε μιλαμε για Rolling Stones, ειτε για Foo FIghters, ειτε για U2, ειτε για Pearl Jam) ομως δε θα το γραψουν, αλλα αντιθετως θα κινηθουν σε ενα αρεστο πλαισιο για τον ακροατη τους

*Περιμενω με αγωνια πεσιμο για το “αραπης” σε ενα τοπικ για τον Kanye West που λεει τη λεξη “nigga” 10 φορες σε καθε κομματι

Οκ, του αρέσει προφανώς το “Iron Man”, therefore…νικήσαμε :lol:

Επιρροές Μπογδάνου βλέπω στον στίχο; :stuck_out_tongue:

Το να ανοίγει thread για τον Κanye σε αυτό το φόρουμ και να περιμένει κανείς σοβαρή συζήτηση είναι σα να πηγαίνει στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο “Καραϊσκάκης”, να αρχίσει να φωνάζει “ΠΑΟ-Θρησκεία-Θύρα 13” στη μέση της 7 και να περιμένει να μην τις φάει.

Παρ’ όλ’ αυτά, όλη η ουσία είναι εδώ:

It’s amazing, I’m the reason
Everybody fired up this evening
I’m exhausted, barely breathing
Holding on to what I believe in

No matter what you’ll never take that from me
My reign is as far as your eyes can see

I’m a monster, I’m a killer
I know I’m wrong, yeah
I’m a problem that’ll never ever be solved

το έχουμε πει χίλιες φορές… ο άνθρωπας είναι μέγας παπάρας με τρισμέγιστο “εγώ”… αλλά αν δεν ήταν σιγά μην είχε φτάσει εκεί που είναι… αυτή είναι η pop μουσική την σήμερον ημέρα τι να κάνουμε…

όμως δεν γίνεται να παραβλέψουμε πως έχει μπόλικο ταλέντο και σε φάση “μόνος μου και όλοι σας” σπάει πλάκα.

anyway… γενικά ίσως να παίρνει την αντιμετώπιση που του αξίζει… άσχημη για τον χαρακτήρα του, καλή για το ταλέντο του. Plus όπως είπε και ο Giannis έχει τα αρχίδια να δείξει τον αληθινό του εαυτό.

κάποιες φορές αισθάνομαι πως η μουσική του είναι η ηχητική ένοχη απόλαυση μου. :stuck_out_tongue:

μελωδιες? σε τι διαφερουν δηλαδη οι μελωδιες σε ενα δισκο του, απο ενα δισκο του Jay-z ή της Rihanna?
και στα black skinhead και new slaves που ειναι οι μελωδιες?
game changer? θες να πεις οτι ολοι οι hip hopers θα το γυρισουν στο πειραματικο?

ειλικρινη? τι ειναι ειλικρινες? να κραζεις τον καταναλωτισμο και να πουλας το μπλουζακι σου 120 δολλαρια? να δινεις κομματι σου για διαφημιστικο κινητου?
Η μουσικη και οι στιχοι του ειναι αυτο που αυτος ειναι? Δηλαδη ολοι οι αλλοι ραπερς που γραφουν για γκομενες και λεφτα προσποιουνται?
Κλισε? Το να μιλας για γκομενες και λεφτα δεν ειναι κλισε στο χιπ χοπ?
Μηδεν προσπαθεια ταυτισης με τον ακροατη? Οι αλλοι οι ραπερς δηλαδη που γραφουν για ναρκωτικα και γκομενες ταυτιζονται με τον ακροατη?

Πες τα ρε σιγκναλ να πουμε

signal έχεις ακούσει γενικά Kanye? ή μονάχα 2 τραγούδια και μάλιστα από τα φετινά του? To My Beautiful Dark Twisted Fantasy?

Έχεις ασχοληθεί με την hip hop/ rap σκηνή και τους υπόλοιπους mainstream καλλιτέχνες της… την ιστορία τους, την πορεία τους? (ΟΧΙ με την “underground”)
Και για την pop του σήμερα? Ξέρεις τίποτα? Διότι όπως έγραψα επανειλημμένα ο Kanye εκεί ανήκει εδώ και χρόνια…

αν διαβασες το αρχικο ποστ μου
δεν εχω ασχοληθει περα απο κανα 2 τραγουδια
και γι’αυτο ανοιξα το θρεντ
για να ρωτησω
ειναι τοσο γαματος, ειναι θεμα hype, ή η αληθεια ειναι καπου στη μεση?

γνώμη μου.
τσουβαλιάζοντας ονόματα από την κάθε λογής popular σκηνή και βάζοντας τα όλα μαζί, θεωρώ πως είναι από τους λίγους που μπορεί να ξεχωρίσει και να θεωρηθεί “καλλιτέχνης”, γιαυτό και λέω πως είναι game changer.