Έχουν κυκλοφορήσει κάτι ολοκληρωμένο; Ή είναι δείγματα επερχόμενης δουλειάς;
Είμαι από το κινητό και δεν βρήκα καμία πληροφορία.
Ωραιότατα τα τραγούδια πάντως!
Έχουν κυκλοφορήσει κάτι ολοκληρωμένο; Ή είναι δείγματα επερχόμενης δουλειάς;
Είμαι από το κινητό και δεν βρήκα καμία πληροφορία.
Ωραιότατα τα τραγούδια πάντως!
το μόνο που έχω δει κι εγώ είναι ένα instagram page χωρίς πολλές πληροφορίες
Αυτό το είδος ταιριάζει πολύ στον Renkse. Όπως πολλά πράγματα που έχει κάνει πέρα από τους Katatonia. Από ό,τι είδα έχουν και σελίδα στο fb https://www.facebook.com/kordaband
“Anders Nyström and I are going our separate ways. A decision not taken lightly, but for everyone to thrive and move forward with their own creative preferences as well as personal schedules this has become the realistic option. Anders and I started the band in 1991 and his impact on the band’s trademark sound is undeniable. As bleak as this sounds, and is, it’s further evidence of life getting in the way of our preferred plans. I wish Anders all the best for the future.”
Jonas Renkse
Α καλά.
Τρία(?) χρόνια αργότερα τουλάχιστον είναι κι επισημο
Mastodon, Katatonia, τι άλλο μας επιφυλάσσεις 2025;;; Διαζύγιο Ulrich-Hetfield;
Ανακοινώθηκε πριν λίγο και η θέση του Anders στην επίσημη σελίδα της μπάντας. Το ζουμί είναι ότι αφού φλώρεψαν και δεν έπαιζαν το παλιό υλικό, ξενέρωσε να είναι στη μπάντα.
Εγώ το θεωρώ μία σωστή απόφαση που άργησε κάπως να έρθει, γιατί η μπάντα έχει αλλάξει οριστικά ήχο και δεν έχει κάτι νέο να δείξει όσον αφορά τον ήχο που την καθιέρωσε. Στην ουσία δεν υπήρχαν riffs στα τελευταία τους άλμπουμ κι όλα ήταν μία ατμοσφαιρική ενορχήστρωση. Μακάρι να συνεχίσουν ο καθένας όπως θέλει. Το κεφάλαιο Blakkheim ήταν ήδη κλεισμένο για τους Katatonia.
Δεν καταλαβαίνω από ποια εποχή και μετά ο Anders δυσφορεί με την αλλαγή στυλ… Λέει early-mid discography… Μέχρι το Last Fair Deal, άρα; Πιο μετά; Όμως απ’ το Viva Emptiness μέχρι σήμερα, δηλαδή εδώ και 22 χρόνια, δεν έχουν αλλάξει εξίσου ριζικά τον ήχο τους. Δηλαδή, εδώ και 2 δεκαετίες θέλει να φύγει;
Δεν λέει αυτό. Ξενέρωσε που το pre-millenium υλικό δεν παιζόταν live.
Ναι, σωστό… Βέβαια, το “unfinished business with a style that goes far back to our roots” υποθέτω ξεπερνάει τα όρια του τι παίζουν λάιβ. Όπως και να 'χει, κρίμα.
Ηρθα να βαλω αυτην την ανακοινωση στο τοπικ, αλλα ειδα πως εχει ηδη μπει.
Προσωπικα διαφωνω πληρως, και ειναι κατι που θεωρω απιστευτα ανωριμο ως δηλωση. Καταλαβαινω πως δεν τον εκφραζει το στυλ που παιζουν οι Katatonia πλεον (μια μπαντα που δεν ηταν ποτε πολυ heavy εντωμεταξυ…), αλλα δεν υπαρχει κανενας λογος κατ’έμε για το υπερανω υφακι τυπου “αυτα που παιζαμε παλια ηταν καλυτερα κι αφου ο αλλος δεν θελει πλεον να τα παιζει, φευγω”. Επιπροσθετως, οκ, εχει καθε δικαιωμα να εχει την αποψη του. Γιατι να πεταει σποντα πως ο Jonas θα επρεπε να το διαλυσει το μαγαζι απο την στιγμη που δεν τα βρισκουν? Αν ο αλλος θελει να συνεχισει να φτιαχνει μουσικη με το ονομα των Katatonia, γιατι να πρεπει να αλλαξει το ονομα της μπαντας?
Το Tonight’s Decision ειναι παντως ο αγαπημενος μου Katatonia δισκος, αλλα τα τρια πρωτα τους ομολογω πως δε μου κανουν και καμια ιδιαιτερη αισθηση. Απο την αλλη, τα τρια επομενα ειναι δισκαρες…
Και πριν προλάβουν να καταλαγιάσουν οι ανακοινώσεις για την αποχώρηση του Anders, έχουμε teasers, με το πιο πρόσφατο να είναι αυτό:
Οπότε περιμένουμε single, το οποίο φαίνεται να λέγεται “Lilac”
Με μία πρόχειρη γύρα στα reddit fora, δεν άργησα να βρω (ανεπίσημες) πληροφορίες, που φέρεται να διέρρευσαν από λάθος από κάποιο δισκοσάιτ, με εξώφυλλο, τίτλο, setlist, και ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ… Οπότε ιδού:
Ελπίζω τα τραγούδια να είναι πιο πρωτότυπα από το εξώφυλλο του άλμπουμ.
Μα, πόσες ακόμα μπάντες θα βγάλουν εξώφυλλο με ελάφι;
Το τελευταίο Harakiri είναι τοπ πάντως
Βέβαια, το να ζητάς από νταρκ μέταλ μπάντα να ξεφύγει απ’ το ελάφι, είναι σαν να ζητάς από μεταλλά γενικά να μην βάζει νεκροκεφαλή, από προγκά να μην έχει εικόνες φύσης, από θρασά να μην έχει όπλα, κι από επικομεταλά να μην έχει σπαθιά…
Σκανδιναβικη συγκεκριμενα!
Ή τουλαχιστον Φινλανδικη.
Με Αυστραλία παίζει.
Μετά το τρίτο λεπτό αποκτά προσωπικότητα. Μέχρι το τρίτο είναι generic της τελευταίας τους δεκαετίας.