Ενταξει οταν τοσες μπαντες εχουν κανει τσαμπα λαηβ (Dropkick Murphys πχ) σε stream χτυπαει καπως ασχημα. Και αφου το κανεις που το κανεις παιξε κανονικο σετ ρε γαμωτο, τρια κομματια? Καλυτερα να κανανε ενα patreon για να συνεισφερουν οι φανς τους αν εχουν οικονομικο θεμα (που δεν αμφιβαλλω καθολου οτι θα εχουν) παρα αυτο.
Live streaming για μενα δεν ειναι καν live αν δεν εισαι απο κοντα να το νιωθεις κιολας
Και να πληρωσεις κιολας για να δεις κατι απο μια οθονη?
Και τρία τραγούδια (ελπίζω να έχει γίνει λάθος και να παίξουν και απ’ τα παλιά τους).
Λυπηρό σίγουρα και φυσικά κίνηση απελπισίας. Οι μπάντες περνάνε δύσκολα αυτές τις μέρες αλλά χρειάζεται και λίγο αξιοπρέπεια. Επλίζω να μη βρει μιμητές αυτή η φάση …
Εγώ δεν βλέπω πάντως να λέει ότι θα παίξουν μόνο 3 τραγούδια.
The band will perform live in Studio Gröndahl in Stockholm. Including the world premiere of three songs from their new album.
Προσωπικά δεν το βρίσκω κακό, καλώς ή κακώς οι Katatonia και δεκάδες άλλες μπάντες ζουν από τα live, οπότε μέσα στην όλη συγκυρία δεν γίνεται αλλιώς. Νομίζω αντίστοιχο θα κάνουν και οι Anathema.
Νομίζω ότι αποτελεί καθαρά κίνηση στήριξης προς την μπάντα. Είναι θέμα marketing.
Άλλες μπάντες κάνουν crowdfunding, άλλες βγάζουν μια συμβολική κυκλοφορία ή ένα συμβολικό t-shirt, το management των Katatonia αποφάσισε live streaming με “εισιτήριο”. Το ζητούμενο είναι το ίδιο: ενίσχυση, σε μια εποχή που θα έβγαζαν τα εισοδήματα τους από ζωντανές εμφανίσεις.
Άσχετα από το αν κάποιος θα στηρίξει ή όχι, δεν βλέπω κάποια “κατάντια” ή “ατιμία” από την μπάντα, αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη. Ειδικά από όλους αυτούς που βιοπορίζονται από αυτό και δεν είναι απλώς χομπίστες.
Εγώ βλέπω να λέει “including the world premiere of three…” και καταλαβαίνω ότι θα είναι μια κανονική συναυλία τους όσον αφορά στη διάρκεια, κατά την οποία θα παίξουν και τρία τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο.
Μου έφυγε ένα δεν…
Συγγνώμη ρε, διάβασα την ανακοίνωση μόνο στα Ελληνικά και κατάλαβα άλλα αντ’ άλλων. Δεν είναι η πρώτη φορά.
Φυσικά και δεν είναι κίνηση κατάντιας, αλλά λογικά υπάρχουν κι αντιδράσεις. Όλοι μας περνάμε κρίση και αυτή η κίνηση θα βρει και αντιπάλους, όχι επειδή είναι κακό να θέλουν οι άνθρωποι της μπάντας να ζήσουν με κάποιο τρόπο, αλλά επειδή η άλλη πλευρά εξιδανικεύει τους μουσικούς(λες και πρόκειται να χορτάσουν με την τέχνη τους). Αυτή την εντύπωση έχω αποκομίσει γενικά. Προσωπικά, ανήκω στο κλαμπ @razor7 που μία live stream συναυλία δε με βάζει στο συναίσθημα, όχι να πληρώσω κιόλας. Προτιμώ να πληρώσω για να ξανά-κατεβάσω το άλμπουμ τους και να τους ακούω όποτε μου κάνει κέφι περιμένοντας να περάσει όλο αυτό και να τους ξαναδώ live. Αυτή η κίνηση, ωστόσο, όπως εγραψα σ’ ένα μήνυμα πιο πάνω, είναι θέμα προσωπικής προτίμησης και δε σχετίζεται με την κίνηση της μπάντας.
Συμφωνώ σε όλα. Σιγά την “κατάντια”, πρέπει να ζήσουν κι αυτοί. Και σίγουρα δε θα ζήσουν από τις πωλήσεις και τα streamαρίσματα του “City Burials”. Από τα μπλουζάκια και τις συναυλίες θα ζήσουν, μόνο που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα από τα δύο αυτή τη στιγμή.
Ίσως να έχετε και δίκιο,. Δεν παύει να είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες , οπότε και πρέπει κανείς να προσαρμόζεται. Εάν πχ με 10 € “παρακολουθήσουν” τη συναυλία 1000 ή και 2000 άτομα (δεν είναι πολλά αν σκεφτείς ότι απευθύνεται σε όλο το κόσμο) αμέσως θα έχει έσοδα 10.000 € ή 20.000 με μηδενικά έξοδα. Αλλά εντάξει μία φορά θα το κάνεις μετά ;
Μπορείς πάντα να κάνεις συναυλίες - αφιερώματα σε δίσκους, να δώσεις δυνατότητα ψηφοφορίας για ρεπερτόριο, φαντασία να υπάρχει.
Double post: παρατήρησα ότι η διάρκεια της συναυλίας θα είναι 90 λεπτά, σύμφωνα με το site κράτησης. Δεν τους έχω δει ποτέ live, αλλά φαντάζομαι ότι δεν είναι από τα συγκροτήματα που παίζουν τρίωρα, άρα μιλάμε για ένα κανονικό από άποψης διάρκειας live.
(και μπορεί αν έχει και encore, ανάλογα τα likes! )
Η δική μου γνώμη είναι πως αν ήθελαν να κάνουν κάτι ώστε να βγάλουν κάποια χρήματα ή να δώσουν χρήματα στο crew τους, που μάλλον τα έχουν περισσότερο ανάγκη από τους ίδιους τους Katatonia, θα ήταν ωραίο να έκαναν κάτι αντίστοιχο με τους In Flames ή τους Cradle of Filth, που έβγαλαν merch στήριξης προς τους “υπαλλήλους τους” γιατί αναβλήθηκαν οι περιοδείες τους. Τώρα να ζητάς 10 ευρώ για ένα “άψυχο” live streaming είναι too much, το ίδιο θα έλεγα αν το έκαναν οι Lost, οι Metallica κοκ.
Σκεπτόμενος το θέμα μου ήρθε μια ιδέα. Θα μπορούσε να “νομιμοποιηθεί” μια τέτοια κίνηση, αν κάποια μπάντα παίζει κάποιο πολύ special show. Εξασφαλιζοντας φυσικά άψογο, αψογοτατο ήχο στο στούντιο.
Δηλαδή πχ βγαίνουν οι Anathema και σου λένε θα παίξουμε όλο το alternative 4 και το judgement στο στούντιο, εισιτήριο 5 ευρώ.
Εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, ούτε καν χρειάζεται να τους αναφέρω εδώ, ίσως όμως θα ήταν μια λύση.
Διαβαζοντας την επισημη ανακοινωση οντως το σοου θα ειναι κανονικης διαρκειας και μετα απο 30 μερες θα το βγαλουν δωρεαν σε VOD οποτε μια χαρα, κινηση στηριξης προς την μπαντα ειναι, κλαιν.
Δεν βαριέμαι καθόλου να ακούω το City Burials. Τι όμορφο album.
Ανέβασαν στο bandcamp τους την συναυλία στην Βουλγαρία με την συμφωνική ορχήστρα.