Πουλάω σπάνια βινύλια Ηeavy Metal πρώτης κυκλοφορίας συλλεκτικά
(όχι επανέκδόσεις) σε εξαιρετική κατάσταση
1)Black Sabbath - Live Evil 2 LP (1982) 50 euro
2)Demon - Night Of The Demon (1981) 40 euro
3)Judas Priest - Hell Bent For Leather(1978) 80 euro Η Aμερικάνικη έκδοση του Killing machine που περιλαμβάνει και το green manalishi
4)Girlschool - Hit And Run (1981) 50 euro κλειστό καινούργιο!
5)Queensryche - Queensryche(1983) 90 euro
6)Raven - Wiped Out(1982) 35 euro
7)Saxon - Denim And Leather(1981) 50 euro
8)Dio - Rock N’ Roll Children (1985) 25 euro περιλαμβάνει τα Rock N’ Roll Children,We Rock (live),The Last In Line (live)
9)Osbourne, Ozzy - Over The Mountain (1982) 25 euro περιλαμβάνει τα Over The Mountain,I Don’t Know
Για περισσότερες λεπτομέριες είμαι στην διάθεση σας.
Παιδιά,
Συμφωνώ εν μέρη με τις απόψεις σας λόγω οικονομικής κρίσης αλλά οι τιμές αυτές αν το ψάξετε είναι καλές για τα συγκεκριμένα albums.Έχω δει το queensryche το αυθεντικό 160 euro σε δισκάδικο και σε κατάσταση χάλια!Τα συγκεκριμένα είναι πολύ σπάνια και απευθύνονται σε ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ.ΠΡΟΣΟΧΗ άλλο επανέκδοση και άλλο πρώτη κυκλοφορία!Το Led Zeppelin I πρώτης κυκλοφορίας και άλλα παρόμια της ίδιας εποχης να δείτε πόσο έχουν.Θα σας σηκωθεί η τρίχα!!!Και εξάλου άν θελεί κάποιος αρκετά απο αυτά φυσικά η συνολική τιμη αλλάζει αρκετά!
Φιλε μου με όλο τον σεβασμό αλλά άτομα που γνωρίζουν από τιμές βινύλια και είναι συλλέκτες πάνω από 20 χρονια ξέρουν επίσης κάποια πραγματακια.
Μόνο αυτό να παραθέσω —>)Girlschool - Hit And Run (1981) 50 euro κλειστό καινούργιο!)
Δεν χρειαζεται να προσθεσω κάτι περισσοτερο. Τον εχω παρει σχεδον mint τον δίσκο 6 euros. Και δεν στο παιζω μάγκας. Απλά στο μάτι τωρα 50αρι για αυτο το album ακομα και καινουριο μου ακουγεται κάπως…
Φίλε έχεις δίκιο αλλά διάβασε και το παρακάτω:
Έχω στην κατοχή μου και το Deep Purple του 1974 το αυθεντικό ,που το αγόρασα από παζάρι Πολωνών το 1993 (επειδή πεινάγανε πουλούσαν τα πράγματα τους) 500δρχ.
Tο πήρα σε άριστη κατάσταση αλλά δεν το πρόσεξα και κατάντησε σε mint κατάσταση.Δηλαδή Σκίστικε λίγο το εξώφυλλο έχει 3-4 καλές γρατσουνιές.Το να στο πουλήσω αυτό ακριβό όπως θα έχει τώρα ένα σε καλή κατάσταση θα ήταν σαν να σε κορόιδευα.Το να στο πουλούσα 10-15 euro επίσης θά το έκανα μόνο αν είχα μεγάλη ανάγκη.ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ είναι κάτι που διατήρηται και σε καλή κατάσταση αλλιώς πέφτει δραματικά κάτω.Το Girlschool που έχω είναι κλείστο στην ζελατίνη του ,δεν το έχει αγγίξει κανένας εκτός από αυτόν που το κατασκέυασε!Κάποιες άλλες λεπτομέριες πο ζήτησε και ο παραπάνω φίλος είναι οι εξής:
Black Sabbath - Live Evil Warner R234601 1-23742
Demon - Night Of The Demon Carrere 67800/2
Girlschool - Hit And Run Bronze Stiff USE 18
Judas Priest - Hell Bent For Leather Columbia JC 35706
Queensryche - Queensryche 206 Records R 101
Raven - Wiped Out NEAT 1004
Saxon - Denim And Leather Carrere CAL 128
Dio - Rock N’ Roll Children Vertigo DIO 512
Osbourne, Ozzy - Over The Mountain Jet 12017
Όποιος ενδιαφέρεται να μου στείλει PM και αν κάποιος θέλει αρκετά από αυτά να συζητήσουμε και την τιμή.
Mε όλο το σεβασμό κύριε, αλλά αν είσθε 20 χρόνια συλλέκτης δίσκων και δε ξέρετε τι σημαίνει “mint κατάσταση”, ε τι να πω.
Mint είναι το αψεγάδιαστο, καθρέφτης, ούτε μισή γρατζουνιά, ούτε καν σκόνη πάνω.
edit: επίσης είμαι αυτή τη στιγμή στο ebay και γελάω με τις τιμές. αν χρειαστεί θα ποστάρω λινκς αργότερα, αλλά δε νομίζω ότι έχω δικαίωμα να χαλάσω τις δουλειές του ανθρώπου, λολ.
Shaman δεν χαλάμε τις δουλειές κανενός, ίσα ίσα βοηθάμε αυτούς που δεν ξέρουν να πουλάνε να μάθουν, και προστατεύουμε επίσης αυτούς που θέλουν να αγοράσουν και δεν ξέρουν…
Για το φίλο τώρα που έφερε ως παράδειγμα το queensryche ep το οποίο είναι 12" με 4 κομμάτια και το βρίσκεις ΠΑΝΤΟΥ και φτηνά (8 me 10 euro EX και άντε να πάει 15 Μ-) να ξέρεις ότι τα ακριβά που βλέπεις σε Ελληνικά δισκάδικα είναι δείγμα της κουτοπονηριάς των δισκάδων που ελπίζουν, επειδή το έχουν στον τοίχο κρεμασμένο, να το δεί κανένανς πορωμένος και να το πάρει μέσα στην τρέλα του… ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ είναι μπροστά μας μέσω του internet και γνωρίζουμε τις τιμές και την διαμόρφωση τους πάνω κάτω, επειδή ένας ελληναράς δισκάς ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ πουλάει κάτι 160 ευρώ δεν σημαίνει ότι συμμεριζόμαστε την άποψη του, καμένοι είναι όλοι τους και ζητάνε τζάμπα λεφτά…προσωπικά εύχομαι ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ κάτοχοι σχετικά σπάνιων δίσκων που τους πουλάνε 3 και 4 φορές πάνω από τις συνήθεις τιμές τους να τους δούν να σαπίζουν ή να σπάνε προτού τους πάρει κανένα θύμα…δεν μιλάω προσωπικά για σένα αλλά για το δισκάδικο παράδειγμα που έδωσες και το αχόρταγο συνάφι τους…
Βεβαίως φίλε μου και στο e-bay υπάρχουν αρκετά πράγματα και καλές ευκαρίες!Άλλωστε όταν κάποιος κρίνει τι θέλει να αγοράσει και πιστέυει ότι έκανε την σωστη επιλογή τότε είναι ανεκτίμητης αξίας αυτό που αγόρασε!Εγώ απλά ενημερώνω,δεν είμαι συλλέκτης τα είχα αγοράσει πριν μερικά χρόνια αρκετά ακριβά και δεν είμαι καλός στις εκφράσεις των συλλεκτών αλλά ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το metal ώστε να κρίνω τι είναι σπάνιο και τί όχι όπως επίσης να κρίνω αν είναι σε καλή κατάσταση η όχι !Ελέυθερη είναι η αγορά ο καθένας ψάχνει ότι τον συμφέρει να αγοράσει και για πιο λόγω το θέλει!
Επέτρεψε μου να σε ενημερώσω ότι το να ασχολείσαι με το metal αρκετά χρόνια ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ δεν σε κάνει ικανό να κρίνεις τι είναι σπάνιο και τι όχι.
Επίσης δεν σε κάνει και ικανό να κρίνεις την κατάσταση των δίσκων, εαν θές να σε εμπιστευθεί ο αγοραστής, πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους “κοινούς” κανόνες επειδή ο καθένας μπορεί να εννοεί ότι θέλει λέγοντας “καλή” κατάσταση ή “πολύ καλή” κλπ.
Εαν θές ακολουθείς το Gold Mine Standard ή δημιουργείς ένα δικό σου σύστημα με κατηγορίες κατάστασης βινυλίου αρκεί να εξηγήσεις με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες την κάθε κατηγορία. Εσύ τώρα αναφέρεις γενικά ότι όλοι οι δίσκοι εκτός του σφραγισμένου, είναι σε “εξαιρετική κατάσταση”? Τι σημαίνει αυτό? Γρατζουνιές έχουν? Θόρυβο, κλικς, ποπς έχουν σε κάποιο σημείο? Πουλάς ακριβούς δίσκους χωρίς ακριβή περιγραφή my friend.
Όσο για τις τιμές μπήκα στον κόπο να κάνω μια μικρή έρευνα, επειδή είναι και η δουλειά μου κιόλας (πουλάω και αγοράζω δίσκους online κυρίως και έχω φάει το ebay και τα διάφορα sites στη μάπα τόσα χρόνια), και σου αναφέρω παρακάτω μια εκτίμηση στην τιμή για κάθε δίσκο κρίνοντας ότι είναι σε κατάσταση M-/M- δηλαδή ότι το εξώφυλλο και το βινύλιο είναι σχεδόν σαν καινούργιο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ θόρυβο ή γρατζουνιά. Το Priest το πουλάνε 5-6 ευρώ online και δεν είναι σπάνιο, το queensryche κάποτε ήταν ψιλοακριβό, πλέον το βρίσκεις ολοκαίνουργιο στα 30 με 40 δολάρια, όχι ευρώ. Οι τιμές που σου έβαλα γενικά είναι πάλι ψιλοακριβές αλλά μπήκαν χαριστικά και εφόσον είναι σε κατάσταση “Σαν καινούργιο”, αν είναι πιο κάτω δηλαδή Excellent, δηλαδή ελαφρώς used με γρατζουνίες και πολύ λίγο θόρυβο εώς καθόλου μπορώ να πώ, οι τιμές πέφτουν ένα 30 % και μπορεί και παραπάνω.
20 αντί για 50 euro Black Sabbath - Live Evil 2LP Warner R234601 1-23742
15 αντί για 40 euro Demon - Night Of The Demon Carrere 67800/2
25 αντί για 50 euro Sealed Girlschool - Hit And Run Bronze Stiff USE 18
20 αντί για 80 euro Judas Priest - Hell Bent For Leather Columbia JC 35706
45 αντί για 90 euro Queensryche - Queensryche 206 Records R 101
15 αντι για 35 euro Raven - Wiped Out NEAT 1004
15 αντί για 50 euro Saxon - Denim And Leather Carrere CAL 128
15 αντί για 25 euro Dio - Rock N’ Roll Children Vertigo DIO 512
Το μόνο που είναι σχετικά καλά στα 25 euro Osbourne, Ozzy - Over The Mountain Jet 12017
Ελπίζω να βοήθησα να καταλάβεις ότι απευθύνεσαι σε νοήμονες ανθρώπους που έχουν πρόσβαση σε όλο τον κόσμο, για να σε προτιμήσει κάποιος προσγειώσου στην γή και μετά στην ελλάδα και μετά στο rocking.gr.
Φίλε δεν πιστεύω πως το κάνεις με κακή πρόθεση αλλά είσαι λάθος. Εχω την εντυπωση πρέπει να τα ψάξεις καλύτερα. Καλοπροαίρετα στο λέω ως φανατικος συλλέκτης βινυλίων Οι τιμες σου είναι out of space. Μακάρι να τα δώσεις αλλά φαντάζουν υπέρογκες. Προσωπικά τα βινύλια αυτα δεν μου λενε κάτι αν και αυτό είναι υποκειμενικό.Δεν σε τι τιμές πουλάνε και τα άλλα παιδιά στο Forum. Απλά αναρωτιέμαι εγω δηλαδη που έχω υπογεγραμμενο από Οzzy, Butler, Iommi το Black Sabbath το ομωνυμο 1η εκδοση ποσο θα επρεπε να το έδινα; Εάν δινεις το Purple 150 eurο, θα έπρεπε να το κοστολογήσω αντιστοίχως 500-600 ευρώ. Δεν γίνονται αυτα τα πράγματα…Υπαρχουν και κάποια όρια.
Προφανώς δε θα τα πάρει κάποιος, αλλά η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ πώληση σε υψηλές τιμές υλικού που κοστολογείται πολύ λιγότερο κανονικά, στην καθομιλουμένη ονομάζεται αισχροκέρδεια. Επειδή ακριβώς κ εμένα μου φαίνεται ειλικρινής ο τύπος κ πιστεύω ότι δεν το έκανε επίτηδες αλλά λόγω ελλιπούς γνώσης, μου φαίνεται σημαντική κ σωστή η παρέμβαση των παιδιών που ξέρουν τί κινείται στην αγορά προς πληροφόρηση και του φίλου μας. Πέραν αυτού, άν θέλει ο ίδιος θα ρίξει τις τιμές, άν δε θέλει δικό του θέμα.
Ο καθενας εχει δικαιωμα να πουλαει (δεν εχουν ολοι δολο) κατι οσο θελει, η αξια για το οτιδηποτε (οπως παντα λεω) ειναι οση καποιος δινει. Προσφορα, ζητηση κτλ δεν εχουν και τοση μεγαλη σημασια, δυστηχως. Ενας συλλεκτης οταν ψαχνει κατι απεγνωσμενα μπορει να δωσει και τα διπλασια χρηματα ωστε να το αποκτησει πριν απο καποιον αλλο. Προσφατο δικο μου παραδειγμα τα eldorado & the final frontier promos. Σε ‘‘auction’’ συνηθως ειναι 80 ενω ‘‘buy it now’’ 180! Δικη μου αποφαση η οποια επιλογη.
Το περιεργο ειναι να ειναι ακριβο κατι που υπαρχει παντου και φυσικα δεν εχει τοσο μεγαλη ζητηση. 2010 εχουμε και τα διαμαντια του 80 η ακομα και του 90 εχουν χασει την αξια τους, ποιος θα περιμενε βινυλια warlord να βρισκονται με 4 ευρω? Η ενα Burzum 1000? H ενα demo tape Mortiis 850? Japan imports me 10? Η ακομα και νεες κυκλοφοριες 150? Παραδειγματα αφθονα. Βινυλια της NOTVD πωλουνται στο διπλασιο τη χρονια που κυκλοφορησαν και στο τριπλασιο την επομενη.
Μαλ@$#@ η οχι δεν μπορουμε να κρινουμε με τα δικα μας δεδομενα τις υποκειμενικες αγορες η τις πωλησεις καποιον. Μπορουμε ομως να κρινουμε αν η αξια τους ειναι αυτη που καποιος πουλαει.
Υ.Γ.1. το those once loyal των θεων 2 μηνες αφου κυκολοφορησε κοστιζε 90 ευρω!
Ενω το mailorder της Metal Blade το ειχε 15 μεχρι τον Ιανουαριο του επομενου ετους, πως καποιος να μην αγορασει 10? Και εκει ειναι το ‘‘μυστικο’’ η/και το ‘‘προβλημα’’. Αγοραζουν ελαχιστοι οσα περισσοτερα μπορουν και τα πουλανε μετα απο 2-3 χρονια. … θετικο ομως οτι οι εταιρειες τους εχουν παρει χαμπαρι και δεν δινουν οσα ζητανε η τα πουλανε μονες τους (peaceville, osmose), αρνητικο ομως οτι το κοστος ειναι μεγαλυτερο, οχι ομως οσο θα ηταν αν συνεχιζαν να ‘‘φορτωνουν’’ 4-5 με 100 κοπιες!!!
Υ.Γ.2. Καλυτερο παραδειγμα για το τροπο εκμεταλλευσης του οπαδου στη Ελλαδα δεν υπαρχει απο το Belus. Παραγκες υπαρχουν παντου, οχι μονο στο Πειραια (με καλη διαθεση δεν εγραψα ποδοσφαιρο). :lol:
Υ.Γ.3. Δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο με τον ΜΑΤΙΑ!!!
Και εγώ 90 έσκασα!! Και μετά έβλεπες στο ebay τους εξυπνάκηδες να βγάζουν κάθε 2 μήνες από μια κόπια για πούλημα η οποία κάτω από 80-90 δεν έπεφτε. Έτσι ΄που έγινε είναι καλύτερα βέβαια αλλά οι εξυπνάκηδες πάντα θα υπάρχουν οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να εύχεσαι να τους σπάσουν οι δίσκοι προν τους πουλήσουν, κατάρες, negative energy κλπ…