Labels/ Distros

Mε αφορμή αυτό το ποστ του Faust

κι επειδή φαντάζομαι οι περισσότεροι από εδώ ψάχνουν μουσικές έτσι, μέσα από τους καταλόγους εταιρειών, κι επειδή μέσα στα χρόνια εταιρείες έχουν οργανώσει και προωθήσει ολόκληρα μουσικά υποσυστήματα, νομίζω θα ήταν χρήσιμη μία συγκέντρωση όλων αυτών των - ανεξάρτητων κυρίως - εταιρειών και distros σε ένα thread. Με λίγα λόγια για την ηχητική κατεύθυνση, ώστε να ξέρουμε πού κινούμαστε, ή σχόλια για τα ονόματα που προωθούνται.

(δεν βρήκα παρόμοιο thread, αν υπάρχει διορθώστε)

ξεκινάω με την Καναδέζικη (την οποία “τσίμπησα” από γνωστό, σεβαστό εκπρόσωπο ακραίων μουσικών στον Ελληνικό τύπο)

[SIZE=“4”]Toys of Disharmony[/SIZE]

“Doosmday machine records and d7i records join forces together and starts Toys of Disharmony distribution. Based in quebec city, this webstore/distro is focussed to help the local scene to expand, by distributing and taking consignment or trades from indi-diy bands and labels.”
http://www.toysofdisharmony.com/

Με έφεση στο crust/ punk/ post/ hardcore/ grind.

Ήμουν έτοιμη να παρουσιάσω τις μισές από τις κυκλοφορίες τις στο Rockipedia, αλλά δεν έχει και τόσο νόημα, οπότε πάμε μία περίληψη απ’ό,τι κράτησα από τις καινούριες κυκλοφορίες
Fistfuck - άριστο grindcore/ death με groove στις κιθάρες και crust στοιχεία, κοινά μέλη με θεούληδες Dahmer (επίσης στο distro)
Khan - μελωδικό crust/ hardcore, με εντυπωσιακά γυρίσματα και γυναικεία φωνητικά (??) > The plague <
Alaskan - υπνωτιστικό, κολλώδες post - sludge.
Le Kraken - μελωδικό post-hardcore

και τέλος πάντων έχει ζουμί το θέμα. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως μέσα στο site της εταιρείας οι καινούριες κυκλοφορίες προσφέρονται για άκουσμα ελεύθερα.

Αρκετά χρήσιμο θρεντάκι νομίζω, μη θαφτεί

[B]Ggrindcore Karaoke[/B]

Λοιπόν αυτή εδώ την τρέχει ο γνωστός από τους Agoraphobic Nosebleed κυρίως, Jay Randall.
Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι κυκλοφορεί τα άλμπουμ σε ψηφιακή μόνο μορφή, και διατίθενται όλα για δωρεάν κατέβασμα απ’το σαητ της.Κάποιοι λίγοι δίσκοι της βέβαια βρίσκονται και σε φυσική μορφή μιας και κόπηκαν αργότερα από κάποια άλλη δισκογραφική φαντάζομαι.Απ’όσο έχω καταλάβει βασικά, ο Randall στην ουσία βρίσκει underground diy μπάντες και όσες γουστάρει τος προωθεί μ’αυτό τον τρόπο.Οι κυκλοφορίες βγαίνουν με ραγδαίο ρυθμό μιας και φτάνουν ήδη την 300αρα παρά τα μόλις 2 χρόνια ύπαρξης της δισκογρφικής.
Στο καθαρά μουσικό (λέμε τώρα :P) κομμάτι τώρα, οι περισσότερες κυκλοφορίες κινούνται στο grindcore και τα παρακλάδια του, αλλά γενικά μπορείς να βρεις τα πάντα από stoner/doom/sludge,ψυχεδελειες(Jucifer-γαμαει-,Romero,Golden Bats,Thorlock,Psychonaut κ.α), hip-hop, ηλεκτρονική μουσική, noise, και φυσικά πολύ grindcore και powerviolence.
Οι κυκλοφορίες είναι άπειρες όπως είπα, και επίσης oι καταστάσεις είναι πολύ lo-fi και αρκετά καμμένες σε πολλές περιπτώσεις οπότε δεν ξέρω πόσοι θα κάτσουν ν’ασχοληθούν και να ψάξουν.Θα προτείνω κάποια πολύ καλά πράγματα που άκουσα (grindcore/powerviolence εκτος απ’το death grips που ειναι πειραματικο χιπχοπ), και όποιος ενδιαφέρεται το ψάχνει περισσότερο.Mετα πάει στο βαθμό ανωμαλίας του καθενός το πόσο μπορεί να γουστάρει με πράγματα τύπου Dead Neanderthals(μονο ταζεμενο σαξοφωνο και τυμπανα) ή 300xx(βορβωρωδες cybergrind):stuck_out_tongue:

Cloud Rat
Robocop
Death-Cult Jock - West End Blast
Death Grips - Exmilitary
Bestower
Holgust

*Λινκ πανω στα ονοματα/προτασεις