Οι Σλοβενοι Laibach ειναι απο τα γνωστοτερα ονοματα της Industrial/Expiremental σκηνης θα επισκευτούν ξανα την χωρα μας & συγκεκριμενα στις 4 και 5 Δεκ σε Αθηνα (Gagarin205) - Θεσσαλονικη (Αποθηκη Μυλος) αντιστοιχα.
Έχω την εντύπωση (μπορεί να μην ισχύει) ότι οι συγκεκριμένοι έχουν “περιεργες” ιδεολογίες. Ξερεις κάτι παραπάνω για αυτό? Όσο για την μουσική τους δεν μου είπε ποτέ και πάρα πολλά, αλλά οκ δεν τους έχω ψάξει και πολύ πέραν του δίσκου που είχαν βγάλει πρόπερσι με τις χώρες.
Εχει ενα σχετικο αρθρο στο wikipedia.
Παραπανω πραγματα δεν γνωριζω…αν και εχω διαβασει σε αλλα sites οτι ειρωνικα και σατυρικα παρουσιαζουν αυτο που βγενει προς τα εξω.
Από Κροάτη φίλο έχω ακούσει ακριβώς πως το όνομα τους έιναι η Γερμανική ονομασία της Λιουμπλιάνα από τα χρόνια της Αυστρουγγρικής αυτοκρατορίας και πως γενικά γουστάρουν την στάση που είχαν Σλοβενία-Κροατία στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και δεν το κρύβουν…
τελικα αναβληθηκαν καιι αυτες.
απο Laibach.gr:
Δυστυχώς οι Laibach δεν κατάφεραν τελικά να βρουν έναν διοργανωτή που να μπορεί να αναλάβει ολοκληρωμένα τις συναυλίες τους στην Ελλάδα και έτσι αναγκάζονται να ακυρώσουν ξανά τις δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς να υπάρχει σχέδιο αυτή τη φορά για κάποια άλλη εμφάνιση στο άμεσο μέλλον. Οι Laibach έκαναν το λάθος να επενδύσουν στην πίστη αντί να επενδύσουν σε μια κατά πολύ πιο σίγουρη και αποτελεσματική αξία, τον έλεγχο.