Σπασμένη οθόνη laptop

Ναι είμαι ηλίθιος κατάφερα και την έσπασα πηγαίνοντας το από το σαλόνι στο δωμάτιο (τεράστια απόσταση). Εγγύηση δεν νομίζω να καλύπτει βλάβες λόγω μαλακίας. Άρα ξέρετε καναν φτηνό τρόπο αντικατάστασης ? Το laptop είναι Sony Vaio , αγορασμένο το καλοκαίρι του 09. Κοινώς ούτε 2 χρόνια και δεν θέλω να πάρω νέο την στιγμή που δωσα 800 για αυτό. Thanx για οποιαδήποτε βοήθεια :wink:

Σήφη ψάξε σε κανα ebay ή τίποτα μεταχειρισμένα σε ανάλογη φάση μπας και βρείς γιατί αλλιώς σκέτα μεμονωμένα δε το κόβω να μπορείς. Δηλαδή να του χει χαλάσει του άλλου το κάτω μέρος (όλο το σύστημα δηλαδή που είναι με το keyboard) και να πουλάει την οθόνη που θα ναι σε λειτουργίσιμη κατάσταση. Αλλιώς κλάφτα =/

Αυτή είναι η μαλακία με τα laptop…
Ότι αν σου συμβεί κάτι απο θέμα hardware δεν γίνονται εύκολα
για να μην πω δεν γίνονται καθόλου…

Μάλλον για καινούργιο σε κόβω ή αν βρεις κανένα μεταχειρισμένο…

οτι αλλαζει , αλλάζει … το θέμα είναι οτι στην Σονυ παίζει να με σκίσουν … έχω βρει κάποια sites που κάνουν την ίδια δουλειά (π.χ. computercare.gr) αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι … δηλαδή αν βάζουν αυθεντικές οθόνες (διάρκεια ζωής, επιδόσεις κτλ) και τέτοια σχετικά. :frowning:

θενξ παντως για το ενδιαφέρον. :wink:

380 λεει η οθόνη η sony και μόοοολις κανα 100αρι η επισκευή … γιατί μιλάμε για διαδικασία που χρειάζεται ειδικούς από την NASA , ε και τα αεροπορικά έχουν ακριβύνει . Sony … ΑΓΑΜΗΣΟΥ

some help ? έχει κανένας κανα σπασμένο λαπτοπ με οκ την οθόνη του να τα ενώσουμε ?

σοβαρά μοντέλο VGN NS21Z/S

Άμα έχεις γνώσεις εσύ ή κάποιος γνωστός σου, αγόρασε μια συμβατή από ebay και αντικατέστησε την.
Το έχει κάνει ένας φίλος μου σε sony laptop και δεν είχε κανένα πρόβλημα.

γνώσεις εγώ ή κάποιος φίλος δεν έχουμε , αλλά φαντάζομαι σε διάφορα συνοικιακά μαγαζιά θα ενδιαφέρονταν να το κάνουν για τα μισά λεφτά από αυτά που ζητάει η Sony… για τις συμβατές οθόνες που λες όντας λίγο άσχετος κ γω για να μαι ειλικρινής, έχω αυτό τον φόβο του κατά πόσο έχουν αντίστοιχη απόδοση … έχεις καμιά ιδέα ?

Αυτή είναι η μόνη διαθέσιμη στο ebay για το laptop σου.

Βγαίνει γύρω στα 100? μαζί με τα μεταφορικά.

Δεν νομίζω οτι θα δεις διαφορά στην απόδοση αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

Αν το laptop το έχεις σε σταθερή θέση, μπορείς να αγοράσεις μια συμβατική οθόνη και να τη συνδέσεις πάνω του. Με 100? ξεμπερδεύεις, μόνο που χάνεις τη φορητότητα.

το ξερω αυτο παντελής (έχω και περισσευούμενη οθόνη) αλλά δυστυχώς την χρειάζομαι την κωλοφορητότα.

θενξ παντως και τους δυο :slight_smile:

Σ’αυτό που είπε ο rip_noob, μπες youtube,βρες κανα βιντεο με αλλαγή οθόνης λαπτοπ και if you feel confident ότι είναι εύκολο και μπορείς, καντο. Αλλιώς ναι, συνοικιακά μαγαζιά όπως είπες

Αν ενδιαφερεσαι, επειδη εισαγω για την επιχειρηση μου απο Αγγλια αυθεντικες οθονες laptop, ριξε μια ματια για λεπτομερειες στο http://equinox.com.gr/ .

Το κοστος επισκευης κυμαινεται απο 170 εως 250 ? αναλογα με το μοντελο της σπασμενης οθονης.

Φυσικα μιλαμε παντα για καινουργια και αυθεντικα ανταλλακτικα, ο’τι φευγει απο το service μου ειναι εγγυημενο για 1 χρονο καλης λειτουργιας.

Εντιτ :

Με μια γρηγορη ματια στα καταστοιχα μου με τα μοντελα η επισκευη του VGN NS21Z κοστιζει κατι λιγοτερο απο 170 ?

Tough case, αυτο που εχω κανει ειναι να βγαλω την οθονη απο λαπτοπ με καμμενη μητρικη και να την μετατρεψω σε base monitor… δεν ειναι δυσκολο και δεν αξιζει τα λεφτα της σονυ. Το μονο προβλημα σου ειναι πιστευω το οτι:

1ον Να βαλεις μουφια οθονη
2ον Να χασεις την εγγυηση απο sony. (επειδη “ανοιξες” το laptop)

Εγω θα σε βοηθουσα αλλα ειμαι ολιγον μακρια. Ψαξε για guide oπως προειπαν σε τιποτα youtube ή nerd sites. Εχει πολυ υλικο. Αλλα πανω απο ολα ψαξε για καλη οθονη.

thanx ολους σας. μόνος μου δεν παίζει για τον πολύ απλό λόγο οτι είμαι ηλίθιος . :slight_smile:

elusive ok ακούγεται η τιμή ( σε σχέση και με άλλα sites που έψαξα) , αλλά είσαι σίγουρος για το οτι το ανταλλακτικό θα ναι Sony ( όταν η ίδια η Sony κοστολογεί την οθόνη 380 ευρώ )? Δεν έχω πρόβλημα αν είναι κάποια άλλη συμβατή απλά θέλω να ξέρω ακριβώς για τη πράγμα μιλάμε :wink:

Mπορω με σιγουρια να σου πω οτι η εταιρια που συνεργαζομαι κανει εισαγωγες απο κινα για σχεδον ολα τα λαπτοπ του εμποριου.

Εχουν επισκευαστει στα χερια μου 3 Vaio με οθονες απο αυτη την [U]συγκεκριμενη εταιρια[/U] (περασα απο αρκετους προμηθευτες για να καταληξω σ’αυτη) και ειναι αψογες. Και στις 3 οθονες τα χαρακτηριστικα αυτοκολητα και barcodes κλπ ηταν ακριβως ιδια, οποτε μιλαμε για “αδερφακια”. Το ιδιο και σε HP και Acer που εχω επισκευασει.

Καλα κανεις και ρωτας για την ποιοτητα, ο νομος ο’τι πληρωνεις παιρνεις ισχυει και σε αυτα.

Για την σωστη λειτουργια τους παντως μπορω να σου εγγυηθω 100%, γιατι και εγω ως τενικος δεν συμβιβαζω ουτε υποβιβαζω την ποιοτητα των επισκευων μου με Β’ διαλογης ανταλλακτικα.

Καλύτερα να το γραφες στο topic από το να στείλεις pm μόνο σε μένα, γιατί υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα κάποιος να έψαχνε την ίδια οθόνη με σένα. Τέσπα.

Όλες αυτές στα αποτελέσματα του ebay απ’ότι κατάλαβα είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο. Το γιατί παίζουν τόσο μεγάλες διακυμάνσεις δεν το γνωρίζω.
Θα σου πρότεινα να αγοράσεις από άγγλο seller μιας και τα μεταφορικά θα είναι πολύ φτηνότερα και δεν υπάρχει φόβος του να περάσει τελωνείο.

Βέβαια υπάρχουν τα 2 παρακάτω τα οποία συμφέρουν πάρα πολύ σε σύγκριση με τα υπόλοιπα
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180399331065
http://cgi.ebay.com/AU-OPTRONICS-B170PW06-V-2-LAPTOP-LCD-SCREEN-17-1-WXGA-/200600202666?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eb4b42daa

93$+40$ μεταφορικά και 98$+45$ αντίστοιχα

Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι ο πωλητής να έχει ένα μεγάλο αριθμό πωλήσεων (ο αριθμός σε παρένθεση δεξιά στο όνομα του) και να έχει υψηλό feedback. Να διαβάσεις προσεκτικά τους όρους που γράφουν για τα μεταφορικά την αντικατάσταση κτλ.[/QUOTE]
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά

90 ευρώ αυτή:
http://cgi.ebay.com/AU-OPTRONICS-B170PW06-V-2-LAPTOP-LCD-SCREEN-17-WXGA-/180399331065?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a00a356f9
Απο USA με 9 items sold και 99,4% positive feedback

Και 110 ευρώ σύνολο αυτή:
http://cgi.ebay.com/NEW-B170PW06-V2-GLOSSY-AU-OPTRONICS-LCD-SCREEN-/390105553882?pt=UK_Computing_LaptopAccess_RL
Από Αγγλία με 36 items sold και 99,9% positive feedback.

Με το τελωνείο τι ακριβώς παίζει δηλαδή;
Αξίζει να το δώσω το 20αρικο παραπάνω για να πάρω τη δεύτερη;

Εγώ θα έπαιρνα την δεύτερη γιατί είναι λιγότερο πιθανό να έρθει σε κομμάτια σε σχέση με τον πρώτο που θα το στείλει με Αμερική.

Με το τελωνείο δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη, άμα δουν οτι αξίζει 100$ παίζει να του βάλουν ένα +30? έτσι για πλάκα, δεν υπάρχει κάποιο στανταρ.