Lavalanche, Blame the Trees & Caldera @ six d.o.g.s (5-4-2015)

Lavalanche Live ?Poverty of the Stimulus? LP Launch with Blame the Trees + Caldera

Κυριακή 5 Απριλίου στις 21:00 στο six dogs

Είσοδος Ελεύθερη

Οι Lavalanche είναι μαζί από το 2013. Μουσικά κυμαίνονται στην progressive και post rock/metal σκηνή, ενώ οι στίχοι τους ασχολούνται με θέματα κοινωνικά. Το 2014 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο LP τους «Poverty of the Stimulus».

Τα μέλη τους είναι οι Νίκος Λουκίδης (φωνή, κιθάρα), Κώστας Βασσάλος (κιθάρα), Χρήστος Κανέλλος (μπάσο) και Μιχάλης Κασβίκης (τύμπανα).

Οι Blame the Trees είναι μία πενταμελής ατμοσφαιρική rock μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2011, με κοινό παρονομαστή των μελών της τις επιρροές τους από το trip-hop και το post-rock. Τον Δεκεμβριο του 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο “Synapses”.

Η μπάντα αποτελείται από την Ναταλία Αρβανιτάκη (φωνητικά), Χάρη Λαμπίρη (κιθάρα), Ρομανό Μανουάχ (μπάσο), Γιώργο Καριώτογλου (πλήτρα, samples) και Πάνο Ροδόπουλο (τύμπανα).

Έχουν μοιραστεί την σκηνή με τους Anal Veritas, Villagers of Ioannina City (V.I.C), Half gramme of soma, ενώ συμμετείχαν στο πρώτο ?A Post Jamboree Festival? που διοργάνωσε το six d.o.g.s, μαζί με τους we.own.the.sky και τους Calf καθώς και στο 6ο Defcon Fest με τους Made by grey, Ghost season, Once them edens, Mother of millions και Universe 217.

Αυτή την στιγμή συνθέτουν τα καινούργια τους κομμάτια και ετοιμάζονται για την κυκλοφορία του δεύτερου album τους.

http://www.blamethetrees.com/

https://www.facebook.com/blamethetrees?pnref=lhc

Οι Caldera σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2013, αρχικά ως ντουέτο. Ως τρίο, πλέον, ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή, βαδιζοντας στα μονοπάτια της instrumental post, για να παρουσιάσουν υλικό από τον υπό διαμόρφωση πρώτο δίσκο τους.

https://www.facebook.com/events/1569691613272385/

Σε λίγες ώρες στο Six Dogs! Εισοδος ελευθερη (και τα σκυλια δεμενα) !!! Εναρξη αυστηρα 21:00 για να προλάβουμε και τα Μέσα!

μεγάλο σοκ οι caldera, θα δούμε πολύ ωραία πράγματα από αυτούς.
κλείναν συχνά το μάτι στους russian circles και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

blame the trees αγάπες πολλές
lavalance ωραίοι αλλά στα πιο progressive σημεία not my cup of tea.

ωραία πέρασα εν τέλη.
καλοτάξιδος ο δίσκος των παιδιών.

Γενικά είχε πολύ καλό ήχο σε όλες τις μπάντες. Ειδικά στους Lavalanche ο ήχος ήταν τούμπανο.

Οι Caldera ήταν πάρα πολύ καλοί αν σκεφτούμε ότι ήταν και το πρώτο τους live. Έχουν ωραία ριφάκια και όμορφες εναλλαγές στα κομμάτια.

Για τους Blame the trees είχα περισσότερες προσδοκίες. Δεν μου φάνηκαν κάτι το τόσο ιδιαίτερο, θέλω όμως να ακούσω και το δισκάκι τους. Γενικά με τα γυναικεία φωνητικά έχω βάλει τον πήχη πολύ ψηλά. Έχω πάνω πάνω τα φωνητικά της Anneke και μετά το χάος. Μπορεί κάποια στιγμή να το ξεπεράσω 8)

Οι Lavalanche ήταν πολύ δεμένοι σαν μπάντα, είχαν απίστευτο ήχο, ωραίες οι κιθάρες (ποζέριαζε βέβαια λίγο ο κιθαρίστας με το συνεχόμενο ταπινγκ :stuck_out_tongue: ). Πιστεύω ότι έχουν μέλλον και θεωρώ ότι το δισκάκι τους είναι αρκετά καλό.