Ποιος ξέρει πόσο θα’χε πιει ο Bruce πριν τα πει όλα αυτά;
Τέλος πάντων, πάνω στο θέμα των ημερών έχω να πω τα εξής:
Καταρχάς δεν μπορώ παρά να δηλώσω τον θαυμασμό μου προς το πρόσωπο του Plant. Ο άνθρωπος έχει κότσια μεγαλύτερα και από του Κολοκοτρώνη.
Όμως, είμαι 24 ετών, και όταν ο Bonham πέθαινε δεν είχα καν γεννηθεί. Το να μην ακούσω ποτέ ζωντανά τα κομμάτια μιας από εκ των αγαπημένων μου μπαντών από (κάποιους) από τους ανθρώπους που τα ηχογράφησαν (και όπως τα ηχογράφησαν - γιατί και ο Plant τα παίζει, αλλά τελείως αλλαγμένα) θα άφηνε ένα μικρό κενό μέσα μου.
Τα κομμάτια των Zeppelin αποτελούν τεράστια κληρονομιά που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Αφού ο Plant δε θέλει να τη μεταδώσει σε εμάς, ε τότε ας το κάνουν οι άλλοι και ας ονομαστούν όπως θέλουν. Ο όρος “Led Zeppelin” είναι μεγαλύτερος από κάθε μέλος τους. Αν ανεβαίνουν στη σκηνή και τα δίνουν όλα, δε θα υπάρχει για μένα καμία προσβολή στην ιστορία τους και καμία ντροπή. Το αντίθετο.
Το θέμα όπως ειπώθηκε πριν, δεν είναι αν θα ονομάζονται Λεντ Ζέπελιν, Ολυμπιακός ή θείος Νώντας. Το θέμα είναι πως θα διαχειριστούν αυτό τους το όνομα. Είμαι από αυτούς που δε θεωρούν ντροπή τo σχήμα Queen + Paul Rodgers γιατί δημιούργησαν καλή μουσική (το Cosmos Rocks στις συναυλίες είναι απλά α-π-ο-γ-ε-ι-ω-τ-ι-κ-ο) και δεν πήραν μια τυχαία φωνή για να μιμηθούν απλά τους παλιούς Queen και να σκάσουμε τα λεφτά μας για να βγάλουμε το άχτι μας. Ό,τι έκαναν το έκαναν με χαρά, ποιοτικά (μιλάμε για τον Rodgers δηλαδή) και δίχως να αντιγράφουν τις παλιές τους εμπορικές επιτυχίες (βλ. Μετάλικα με Ντεθ Μαγκνέτικ :p).
Ακόμα κι έτσι όμως, το να έχει το συγκρότημα στο merchandise μπλούζες με τη μούρη του Mercury με ενόχλησε γιατί μου έδειξε πως και οι ίδιοι δεν πιστεύουν 100% σε αυτό που κάνουν ΤΩΡΑ και έστω απειροελάχιστα εκμεταλλεύονται το μύθο ενός μουσικού που πλέον όμως δεν είναι στο σχήμα Queen + Paul Rodgers…
Αν η περιοδεία των Λεντ γίνει για να γίνουν γερές συναυλίες που θα πορώσουν τον κόσμο για τη μουσική που θα παιχτεί και όχι γιατί θα ακούει τραγούδια που άκουγε μικρός και πίστευε δε θα τα ακούσει ποτέ, τότε καλώς να περιοδεύσουν με ό,τι όνομα θέλουν. Ας ονομαστούν και Led Pink Floyd Zeppelin για να μαζέψουν ακόμα περισσότερο κόσμο. Εξάλλου και οι original Led Zeppelin αυτό πρόσφεραν στο κοινό τους. Αν όμως σκοπός τους είναι μόνο το να παίξουν ξανά μπροστά σε γεμάτες εξέδρες ώστε να θυμηθούν τα νιάτα τους και παίξουν σαν Tribute band των Zeppelin, τότε όχι δε θα μου άρεσε καθόλου η λογική τους (και είμαι βέβαιος ούτε ο Πλαντ θα χαιρόταν).
Όπως κι αν έχει, πολύ χαίρομαι που ο Πλαντ δε σκοπεύει να σταματήσει αυτό που κάνει και θέλω να ελπίζω πως και οι λοιποί Ζεπς θα ακολουθήσουν τη λογική του και ως μουσικάρες που είναι θα έχουν δημιουργικές συναυλίες και όχι κόπιες του παρελθόντος…
Μόλις μυρίστηκα τα νέα για Cornell…σεληνιάστηκα μπορώ να πω.:p8O
Ακόμα βέβαια είναι λόγια του αέρα…αλλά ελπίζω.
Κοιτάξτε όμως τι απορίες γεννιούνται σε μένα με αυτή την περίπτωση…όπως δεκάδες απορίες εκφράστηκαν στις προηγούμενες σελίδες για το όνομα και αν τελικά θα δεχτεί να περιοδεύσει ο Plant.
O Cornell με την καινούργια του δουλειά που κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες έχει εξοργίσει όλους τους «οπαδούς» του…timbaland, drum machines…γενικά τα τραγούδια είναι ας’τα να πάνε.:?..δεν είναι Cornell δηλαδή.
…καμιά σχέση δεν έχει με τα 2 solo album που είχε βγάλει παλιότερα…καλά για soundgarden - temple of the dog - audioslave δεν μιλάμε καν.
Αν τυχόν έρθει η είδηση ότι θα είναι αυτός «ο εκλεκτός»,εκτός της πέρα από κάθε φαντασία ευκαιρίας για αυτόν,θα είναι ευκαιρία για εμάς να ξεκόψει από τον νέο του παραγωγό.:p…κάτι θα ξυπνήσει από τα παλιά μέσα του ρε παιδί μου…δε γίνεται.
Και μετά?..
Θα αρχίσουν τα όργανα από κάποιους (όποιος και να είναι ο τραγουδιστής - αντικαταστάτης του Plant).
Εδώ σε παλιότερο τόπικ που αφορούσε την συναυλία στην Μαλακάσα (Plant - Cornell - Europe) μερικοί βγάλανε τον Cornell τόσο άσχετο-άσημο,που δεν θα έπρεπε να είναι δεύτερος σαν όνομα πάνω από τους Europe…και με την κουβέντα να συνεχίζεται τον βγάλανε και άσχετο…είχα πει κάποια πράγματα τότε.
Σκεφτείτε τώρα να πάρει την θέση του Plant τι έχει να ακουστεί.8O
Αν είναι να ξεκόψει απο τον timbaland ας πούνε ότι θέλουνε βέβαια…:p…
…φοβάμαι όμως και την πιθανότητα να μην αποδώσει τα αναμενόμενα στα Live
Εγώ μπορεί να δέχομαι την όποια απόφαση του κάθε καλλιτέχνη και το τι κάνει με την καριέρα του αλλά θα πρέπει να περιμένει και τις συνέπειες…σωστές - λανθασμένες θα τις ακούσει.
Ο Plant μπορεί να μην θέλει να περιοδεύσει για 1000-2 λόγους…δικαίωμα του…θα του κάνουμε κουμάντο εμείς?..όποιοι και αν είναι οι λόγοι.
Αν οι άλλοι αποφασίσουν να περιοδεύσουν καλά θα κάνουν…με το όνομα Led Zeppelin?..εμένα δε με πειράζει και τόσο να πω την αλήθεια.
Πριν το reunion των Zeppelin και την συναυλία στο Λονδίνο ο Plant έλεγε διάφορα…άφηνε να εννοηθεί ότι δεν θα γίνει reunion…τελικά όλα έγιναν…καλό παιδί ο Plant τελικά.
Αν τελικά γίνει tour - δίσκος με άλλο τραγουδιστή όλοι θα περιμένουν την αντίδραση του.
Και αν απαντήσει με σκληρή γλώσσα?..αν πει άσχημα πράγματα?
Θα χωριστούμε σε 2 στρατόπεδα?
Θα ψάχνουμε τους λόγους της αντίδρασης του και αν είναι σοβαροί?
Αν ο τραγουδιστής είναι ο Kennedy δεν θα υπάρξουν μερικοί που θα πούνε διάφορα?..
…για τα λεφτά το έκανε
…για να γίνει γνωστός και να βγάλει μετά από αυτό λεφτά το έκανε
Μα και ο θεός ο ίδιος να κατέβει να τραγουδίσει…PLANT δεν θα είναι.χαχααα:lol:
Για να μην γεμίσω και άλλο τη σελίδα,θα πω ότι, πολλές απορίες γεννιούνται,πολλές αντιδράσεις δημιουργούνται ειδικά με τέτοια ιστορικά-σημαντικά συγκροτήματα.
Τα μέλη τους θα αποφασίσουν στο τέλος και ας ελπίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό.8)
Θα πούνε. Αλλά τέτοιες ευκαρίες δε σου παρουσιάζονται καθημερινά, οπότε λες το “ναι” χωρίς δεύτερη σκέψη. Και για τα λεφτά, και για τη φήμη και για τα πάντα.
Nαι γενικά και εγώ συμφωνώ οταν γίνονται τέτοιες συνθέσεις προς τερψιν του φιλοθεάμονος κοινου…απλά είναι όντως αλήθειΑ οτι δεν είναι εύκολο να απεγκλωβιστούν απο το ονομα ενος Gig…τα απόντα μέλη ειναι μάλλον η καταρα των μεγαλων γκρουπς…την στοιχειωνουν…
Γι αυτό οσο σουπερ να μου φαινονται λεντ με myles νομιζω οτι το μελανό σημείο θα είναι η απορία όλων μας μετα¨:“Πως θα ήταν με τον Plant αραγε?”
αυτο ακριβως επαθα εγω οταν ειδα queen+paul rodgers.ηταν μεν τελειοι ,η καλυτερη συναυλια που εχω δει ομως μετα που την σκεφτομουνα ελεγα φαντασου πως θα ηταν με freddie
παντως αφου ο plant δεν θελει, οι ανθρωποι πρεπει να περιοδευσουν με καποιον αλλο.δηλαδη τι?να μην ικανοποιησουν την επιθυμια τους για δοξα,αποθεωση και οτι αισθανονται πανω στη σκηνη (γιατι τα λεφτα δεν νομιζω οτι ειναι λογος για τους συγκεκριμενους) μονο και μονο επειδη ο πλαντ δεν θελει?[-X
Ακριβώς.
Ο οποιοσδήποτε θα το έκανε…για τον ίδιο,για την καριέρα του ,για τα λεφτά,για όλα…αλληλένδετα είναι αυτά.
Γιατί αν κάποιος θεωρεί ξεπούλημα το να το κάνουν για τα λεφτά…κάποιος άλλος θα θεωρήσει ξεπούλημα την όλη φάση…
…τι είναι τελικά ηθικά αποδεκτό?τι τους επιτρέπεται να κάνουν?
Είναι κακό να γινόμαστε manager των καλλιτεχνών…8)…κάτι σαν τους χιλιάδες προπονητές στην Ελλάδα.
Απλά ανέφερα τα παραδείγματα για να δείξω τις 2 όψεις του νομίσματος.
Είτε έτσι,είτε γιουβέτσι,πολλά κακοπροαίρετα θα ακουστούν…οπότε όποιος και να είναι,ας πάει στη θέση του Plant…και καλή ακρόαση.
Και εγω απο την μερια μου τρελαθηκα μολις εμαθα οτι παιζει το ονομα του κορνελ.Για μενα, το ζητουμενο ειναι ο τραγουδιστης που θα φερουν να ειναι ανταξιος τους…Και ο κορνελ ειναι, οποτε για μενα εφοσον τον παρουν ας ονομαστουν και led zeppelin , δεν με χαλαει καθολου…Ταιριαζει γαντι ο χρησταρας στα τραγουδια(οχι οτι αντιγραφει τον πλαντ, εχει δικο του στυλ, αλλα οι δυνατοτητες του ειναι απεριοριστες κυριως στα ‘‘ψηλα’’ τραγουδια), ειναι θρυλος και ο ιδιος, ειναι ανετα μεσα στις δεκα κορυφαιες φωνες εβερ…οποτε, κυριε πειτζ, αφηστε τους τυχαρπαστους και παρτε κορνελ!!!
Μακαρι να γινει, οχι μονο για τους led, αλλα και για τον ιδιο τον κορνελ του οποιου τα καινουργια τραγουδια ειναι επιεικως…εμετικα!!!Ειναι δυνατον ρε chris συνεργασια με τον timbaland???Για ονομα τησ παναγιας!!!
Sorry αλλα τυχαρπαστος μου φαινεται ο Κορνελ για αυτην την θεση. Πολλοι θα διαφωνησετε μαζι μου αλλα σε καμμια περιπτωση δεν τον καταττασω στους τραγουδιστες-μεγαθηρια οπως Dio, Tyler, Plant, Coverdale κα.
Ο Cornell είναι τεράστια φωνάρα. Αλλά είναι λογικό να μην τον κατατάσσεις με αυτούς που λες γιατί είναι καμμιά 20αριά χρονάκια νεώτερος από αυτούς που λες και έχει πιό σύντομη καριέρα (και με την σόλο καριέρα του και εμφανίσεις σαν αυτή του Rockwave αδικεί τον εαυτό του και δεν θα φτάσει ποτέ να αναφέρεται μαζί με τα μεγαθήρια [-X)
Κατά τα άλλα ο Dio που γράφεις δεν νομίζω πως θα ταίριαζε στους Zeppelin, αν και θα είχε ενδιαφέρον να τον ακούσουμε σε κάποια συγκεκριμένα κομμάτια που θεωρώ πως πάνε με τη φωνή και το στυλ του π.χ. Achiiles Last Stand (θεϊκό θα ήταν :roll:)
Οντως. Συμφωνω με τους προλαλησαντες. Και το αποτελεσμα θα ξενιζειι παρα πολυ και θα φανει οτι θελουν απεγνωσμενα να περιοδευσουν ισως για λογους χρηματων. Παντως δεν αξιζει σε ενα ονομα οπως οι Λεντ να γινει αυτο. Ας σεβαστουν την ιστορια τους.
επειδη δεν καταφερε να κανει επιτυχια με τα προηγουμενα του συγκροτηματα
αυτο δεν τον καθιστα τυχαιο
αυτη τη στιγμη τραγουδαει σε ενα απο τα καλυτερα ροκ γκρουπς της εποχης
εχει μια απο τις καλυτερες φωνες της εποχης
και παντου αφηνει τις καλυτερες εντυπωσεις
επειδη εσυ ειτε δεν τον ξερεις ειτε δεν σαρεσει
αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει τα προσωντα να κανει κατι τετοιο
Συμφωνω με τον signal!!!Θα τα εγραφα εγω αυτα αλλα με προλαβε…Σε καμμια περιπτωση ο Myles ειν τυχαρπαστος.Οπως αναμφισβητιτα και ο Chris ειν φωναρα!!Και οποιος δν το δεχεται αυτο,μαλλον δν ακουει σοβαρα μουσικη…
Myles Kennedy h cris cornell…:-kxmmmm emena pantos kanenas den tha me xalage na erthei me tous led zeppelin den xero gia sas pantos tous theoro korufaious tragoudistes ths epoxhs mas 8)8)