Leftover crack

λοιπον ποια ειναι η γνωμη σας για την εν λογω μπαντα?εγω προσωπικα τους θεωρω γαματους…δεν τους ακουω πολυ καιρο 1-1.5 χρονο περιπου αλλα κολησα απο την αρχη!

Γαμάνε!

Fuck world trade.

WTF???

Yπήρχε τέτοιο θρεντ κι έχει πάει άκλαυτό??? Ντρόπη

Ντάξει οι Choking Victim (πρών Leftover Crack) και οι Leftover Crack ανήκουν στις 10 αγαπημένες μου μπάντες έβερ…

Μιλάμε για πολύ μεγάλες αγάπες…Έχω σε αυθεντικό σχέδον ότιδηποτε έχουν κυκλοφορίσει οι 2 αυτές μπάντες (δεν μπορώ να τις δω χωρίστα, για μένα είναι ένα), τους ακούω χρόνια, πωρόνομαι με οποιαδήποτε μπάντα κι αν καταπιαστεί/συνεργαστεί ο τραγουδιστής τους Scott Sturgeon (Stza) και όμως τόλμησα για έντελως μαλακίσμενους λόγους να τους χάσω το καλοκαίρι του 2008 που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη…Το μετανιώνω ακόμη ρε πούστη μου…Καλύτερα όμως να συζητάμε γι αυτούς στις punk κυκλοφορίες γιατί πάλι θα θαφτεί το θρεντ και δεν θα πάρουμε χαμπάρι

Νταξει μωρε, μην αγχωνεσαι εχουν παει θρεντ και θρεντ ακλαυτα…
νταξει δεν επεσα και στο πατωμα για την παρτη τους αλλα το fuck world trade που και που το βαζω να το ακουσω!!!

Aπαράδεκτος!

(και το mediocre generica ν΄ακούσεις, και το no gods/no managers από choking Victim που είναι υπερΕΠΟΣ)

Choking victim ακουσα ενα -δυο κομματια στο ιουτουμπιο και δεν μου παν ΤΙΠΟΤΕ…
Τωρα εχω ενα σωρο αλλα πραγματα να τσεκαρω, οταν πεσω σε περιοδο ξηρασιας θα κατεβασω και τα δισκακια που ειπες… αλλα μην περιμενεις να μ αρεσουν…
Αφου τα χουμε πει μεταλλας γεννηθηκα μεταλλας και θα πεθανω, οσο Punk/crust και να ακουσω:lol:

με στεναχωρείς ταμάλα, αλλά χαλάλι σου

Eλα μωρε hardcora σε τσιτωνω λιγο, απλα!!! Μια χαρα γαμαει το Punk-h/c-crust το 95% τουλαχιστον του metal

Οι τυποι ειναι και γαμω!! Και γω τους εχασα το 2008 απο μαλακια μου… :frowning:

Οι αλήτες είχαν σκάσει και αστεροσκοπείο πρόπερσι τον Σεπτέμβρη ε. (:*

Φοβερό λάηβ. Έξω φρενών!

Δυναμικά έσκασε ο βάκιλος στο groups and artists

Σε ζηλεύω αλήηηηητη

Ξεθάβω αντελώς άκλαφτο topic για να κάτσω να καταγράψω ένα basic guide line των συγκροτημάτων γύρω από Choking Victim/Leftover Crack -έστω για τους ελάχιστους που μπορεί να τους ακούνε και ψάχνουνε τι παρόμοια side projects υπάρχουν. Αν θα θυμάστε, σχετική ερώτηση είχα κάνει όταν σας είχα πρήξει για τη δισκάρα “No gods/no managers” σε άλλο topic, οπότε καταγράφω εδώ τι βρήκα/άκουσα από τότε:

No Commecial Value: ουσιαστικά οι “προάγγελοι” των Choking Victim. Μάλιστα, κάποια κομμάτια τους τα κατάφεραν να εμφανιστούν πιο βελτιωμένα είτε στους Choking Victim, είτε στους Leftover Crack. Επίσημη κυκλοφορία δεν έχουν, ούτε θα έλεγα ότι είναι απαραίτητο να τους τσεκάρει κάποιος.

Choking Victim: τα είπαμε ήδη για το μοναδικό τους full-length σε άλλο topic. Ήρθαν, είδαν, εφεύραν ένα νέο, μοναδικό στυλ, και διαλύθηκαν άμεσα.

Leftover Crack: η αδιαμφισβήτη συνέχεια των Choking Victim -αφού 3 μέλη τους συνέχισαν εδώ. Βρίσκω και τους 3 δίσκους που κυκλοφόρησαν ά-ψο-γους, κι ας κινούνται σ’ ένα πιο “φυσιολογικό” στυλ σε σχέση με την παράνοια και την πιο extreme αύρα που έβγαζαν οι Choking Victim. Παρ’ όλο που και τα τρία albums δεν διαφοροποιούνται ηχητικά, είναι τρομερό το πόσο αξιόλογο υλικό αβίαστα έβγαζε αυτός ο τύπος, ο Stza. Ξεχωριστή μνεία θα ήθελα να κάνω στο δεύτερο, το “Fuck world trade”, που έχουμε και ήχο δια χειρός Albini, κάποια τρομερά ιντερλούδια, τολμηρές κινήσεις στυλ κλασικά έγχορδα (!) κι άλλα τέτοια τρελά. Μπάντα-αποκάλυψη για εμένα που δε με απογοήτευσε σε καμία δουλειά της και μάλιστα με πόρωσε τόσο ώστε να προμηθευτώ και την αυτοβιογραφία της (τσεκάρετέ την, αξίζει).

Star Fucking Hipsters: στο μυαλό μου οι Star Fucking Hipsters ολοκληρώνουν την “προσωπική” πορεία του Stza. Side-project του που, παρ’ όλα αυτά, ηχητικά μοιράζεται πολλά κοινά με τους Leftover Crack (ιδίως με το τελευταίο album τους). Να πω κι εδώ ότι ΚΑΙ τα 3 albums τους είναι κορυφαία ή θα φανώ γραφικός και fanboy; Πιο “alternative”/“pop” σε σχέση με τους Leftover Crack, κορυφαία επιλογή γυναικείων φωνητικών, ακόμα πιο κορυφαία/ώριμη χροιά του Stza και μία μελωδική στροφή με πολλά-πολλά συγκινητικά/έντονα στοιχεία. Αδιανόητο το ότι κάποια τραγούδια τους δεν έχουν γίνει super-hits σαν κάποια των NOFX π.χ.

Εδώ τελειώνει η μία “διακλάδωση” των Choking Victim που αφορά τον Stza. Πάμε στην άλλη βασική μορφή της μπάντας, τον drummer Skwert (ουσιαστικά μεταξύ τους έπαιξε η διάσπαση τότε):

INDK: τέ-λει-α μπάντα στην οποία όχι μόνο έχουμε drums από Skwert, αλλα και φωνή από Ezra (έτερο μέλος των Choking Victim/Leftover Crack)! Κλασικό skate-punk με harcore εκρήξεις, όχι τόσο ska όσο οι Choking Victim, ούτε πιάνουν τις κορυφές τους, αλλά το πρώτο EP τους ΤΑ ΣΠΑΕΙ (το full-length όχι τόσο, αλλά αξίζει κι αυτό). Ακούγοντάς τους συνειδητοποίησα το πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του Skwert στους Choking Victim: βασικά αυτό που λείπει από τους Leftover Crack, το πιο “παρανοϊκό”/extreme στοιχείο, ήταν το drumming/backing vocals/γενικότερη ηχητική άποψη του Skwert!

American Distress: hardcore punk project του Skwert. Σε πιο προβλέψιμα αμερικανικά hardcore μονοπάτια, δεν χάνετε κάτι να μην το ακούσετε.

Piss Shit Fuck: αυτό αξίζει! Κι άλλο project του Skwert, αρκετά πιο heavy από τα άλλα, sludge-ίζει σε πολλά σημεία, το χαρακτηριστικό drumming και τα ουρλιαχτά του είναι εδώ, γενικά υποτιμημένο διαμαντάκι το album τους!

Public Serpents: ε, ναι, εδώ επιτέλους έχουμε το κανονικό “μωρό” του Skwert, δηλαδή το συγκρότημα στο οποίο (απ’ ό,τι έχω καταλάβει) εκφράζει τις συνθετικές του ιδέες στην πιο ολοκληρωμένη τους μορφή. 2 album, και τα δύο (ιδίως το πρώτο) ΠΑΡΑ πολύ καλά, με πολύ ιδιαίτερο ήχο, κεντράρουν στα ίσα σε στιγμές το επίπεδο των Leftover Crack. Εδώ έχουμε το skacore που μάθαμε στους Choking Victim, αλλά ο τρελός ο Skwert έχει προσθέσει πάρα πολλά μοντέρνα/νεωτερικά σημεία που (κρατηθείτε) θυμίζουν π.χ. System of a Down (και αυτό μπορεί να μην το έχω πει ποτέ και για καμία μπάντα)! Πραγματικά πρωτότυπος κι ωραίος ήχος, επίσης δουλεμένος στίχος (ξέχασα ν’ αναφέρω πως και Stza και Skwert στιχουργικά είναι το κάτι άλλο), αυτή η μπάντα θα πρέπει να τσεκαριστεί οπωσδήποτε απ’ όποιον ψάχνει κάτι παρεμφερές σε Choking Victim/Leftover Crack.

Τέλος και με τη “διακλάδωση” του Skwert. Πάμε στον Ezra (κιθάρα/backing vocals σε Choking Victim/Leftover Crack και φωνητικά σε INDK):

Morning Glory: ε, ουσιαστικά αυτή η είναι μπάντα του Ezra -και μάλιστα έχω την εντύπωση ότι σ’ επίπεδο απήχησης τα πάει αρκετά καλά (σ’ αντίθεση π.χ. με τα project του Skwert). ΟΚ, πολύ πιο ευκολοάκουστο και radio-friendly μελωδικό punk, δεν “συγγενεύει” με τον ήχο των Choking Victim/Leftover Crack τόσο πολύ. Τα refrain είναι πιο “μεγάλα”, οι παραγωγές πιο καθαρές, γενικά δεν υπάρχει αυτό το “επικίνδυνο” στοιχείο που μου βγάζουν τα συγκροτήματα του Stza και του Skwert.

Αυτά! Ελπίζω να βοήθησα τυχόν μελλοντικούς εξερευνητές ενός μουσικού ρεύματος με το οποίο προσωπικά κόλλησα πολύ! Απ’ ό,τι κατάλαβα, η ύπαρξή του βασίστηκε σε μεγάλο μέρος στους δύο βασικούς του δημιουργούς, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο παίχτηκε τόσο πετυχημένα από άλλες μπάντες. Παρ’ όλα αυτά, εάν υπάρχουν προτάσεις στο ίδιο στυλ από άλλους συμφορουμίτες, παρακαλώ μοιραστείτε τες! :grinning:

2 Likes