Τι ζήσαμε ρε μλκς. Φαινόταν από τα support αλλά διάολε ήρθαν οι Leprous και μας αποτελείωσαν.
Νομιζω πως ειτε εισαι φανατικος οπαδος, ειτε καζουαλ (οπως εγω), ειτε περαστικος, δε γινεται να πας σε μια συναυλια των Leprous και να μην περασεις φοβερα η’ να μην τους παραδεχτεις. Το ιδιο εγινε και σημερα. Πρωτη φορα τους ειδα στο An Club το 2015 με 300 ατομα και τωρα θα κοψουν αρκετα παραπανω απο 2 χιλιαδες εισιτηρια σε ενα διημερο στην Αθηνα, η μπαντα εχει μεγαλωσει πολυ και το αξιζει, γιατι ριχνουν τρελλο ιδρωτα στο σανιδι. Κατι ακομα: ειμαι σιγουρος πως οι αντιδρασεις που βλεπουν απο το ελληνικο τους κοινο ειναι απο τις καλυτερες που βλεπουν γενικως κι οτι αυτο τους “φτιαχνει” ακομα παραπανω.
Έμενα μόνο μου φάνηκε μπουκωμένος ο ήχος στους Ihlo ; Κρίμα γιατί από αυτούς περίμενα κατι καλύτερο.
οι ihlo εδωσαν υπερβολική εμφαση σε djent-οειδή κομματια και με κουρασαν…
Ειδατε ΠΟΛΥ και ΠΟΛΛΑ ωραια πραγματακια Αθηνα ε. Καλα η δευτερη συναυλια πολυ special.
Κομματαρα το 3rd Law, αλλα μαλακια για οσους πηγαν και τις δυο μερες που το κοινο το ψηφισε αντι να παιχτει το Stuck που ειναι στα 10 καλυτερα τους τραγουδια ξερω γω.
Ευτυχως το κοινο αποζημιωσε με το The Sky Is Red.
Το stuck το επαιξαν Θεσσαλονικη παντως.Οκ αισθανομαι τυχερος!
Δεν τους είχα δει στον Λυκαβηττό, αλλά ιδιαίτερα στου Σαββάτου μου έκαναν φοβερή εντύπωση. Πολλές σκάλες πάνω από το Fuzz που είχα πάει.
Να πω και ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όποιον ζήτησε να παίξουν το Down στο λάηβ της Κυριακής. Δεν ξέρω αν κατά σύμπτωση τριγυρνάει εδώ μέσα ή τον / την ξέρει κάποιος να του τα μεταφέρει, αλλά είμαι αιώνια ευγνώμων!
Το μπουκαλι επεσε ακριβως μπροστα μου αλλα διστασα να το σηκωσω. Με επιασαν οι ντροπες μου. Το σηκωσε ο πισινος μου, με παροτρυνση κι αυτος αν καταλαβα καλα! Και η αληθεια ειναι οτι εκανε πολυ καλη επιλογη!
Γω στο μεταξύ έσπαγα το κεφάλι μου να μου έρθουν 3 τραγούδι που να θέλω πολύ να ακούσω. Ένα από αυτά ήταν το Down. Δε θυμάμαι καν ποια άλλα μου ήρθαν εκείνη την ώρα στον πανικό, αλλά ήμουν στην άλλη άκρη και δε μας πέταξε προς τα κει.
Mb Indifferentia
Waste of Air
The Formula
The Weight of Disaster
αχ…
Chronic
Coal
Stuck
Θα έλεγα εγώ, με Echo και Cloak να έπαιζαν γερά στο μυαλό μου.
Χαίρομαι που περάσατε καλά όσοι πήγατε.
Αυτό το livestream άραγε θα υπάρχει κάπου αλλού; ![]()
Κορυφαίο σχόλιο Einar για τα requests εχθές - Συνέχεια Congregation ζητάτε, γιατί δεν ερχόσασταν το '15 που το παίζαμε; ![]()
Είχαμε έρθει ![]()
Αν μου τυχαινε ποτε να επιλεξω ποιο τραγουδι θα επαιζαν οι Leprous σε συναυλια, θα πηγαινα γενικα με τραγουδια που θεωρω υποτιμημενα απο τον κοσμο, μπας και τα ακουσουν στο λαηβακι και νιωσουν, ή με καποια hidden gems που δεν τα παιζουν λαηβ εδω και πολλα χρονια ![]()
Μια πιθανη λιστα:
- Chronic
- Coal
- Moon
- Down (πολυ καλη επιλογη απο τον φιλο)
- Bonneville
- Observe The Train
- At The Bottom
- Silhouette
- Have You Ever? (το ειδα στην πρεμιερα του)
- The Shadow Side
- Starlight
- Golden Prayers (εγκλημα το οτι ειναι b-side)
Το θέμα είναι να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία να παιχτεί κάτι που δε θα παίξουν συνήθως, οπότε αν και ούρλιαξα για το Third Law που είχα ακούσει το προηγούμενο βράδυ, θα συμφωνήσω. Το έκανα βέβαια γιατί είναι το τραγούδι με το οποίο τους έμαθα, οπότε είναι ιδιαίτερη φάση για μένα.
Τώρα εκείνη την ώρα που σου πετάει ένα μπουκάλι τι θα σου έρθει στο κεφάλι είναι άλλη ιστορία!
Echo
Mirage
Moon
Αυτά θα έλεγα και εγώ αλλά και τα At the bottom και The Weight of Disaster είναι εξαιρετικές επιλογές. Πω το δε At the bottom είχα καιρό να το ακούσω…
Θεούλης ήταν αυτός που ζήτησε το White
Ο Einar έπαιξε περίπου 1’, όσο το θυμόταν.
Εντυπωσιακό που είχαν προβαρισμένα 50 κομμάτια. Το Down πάντως που δεν το είχαν προβάρει το έπαιξαν μια χαρά.
Βαζω και εγω μια τριαδα της απολυτου προτιμήσεως μου ΑΝ με ειχαν ρωτησει:
Foe
Slave
The valley
Και το contaminate me που παρ’ολίγον να το παιξουν!!!
Ολα παλιά και καλά, πολλακις παιγμένα (λιωμενα), ποτέ ξεχασμενα!
Ακουσαμε παντως 5 ολόκληρα congregation, κι ενα coal… μονο εμεις, οι τυχεροί της δεύτερης αθηναϊκής βραδιας, σε μια ολοκληρη περιοδεια, ε;;!!
LEPROUS - Webster Hall (NYC) - 30 September 2016 - #3 by Nandia
Ποστ επι δεκαετιας χρεωστουμενο.
Ναι βρε Quintom, τι μουσικαρες οντως στο live, τι ενέργεια!! Και ποσο δικιο ειχε ο einar χθες βραδυ όταν ειπε πού ημασταν ολοι εμεις το 2015. Βλακεια μας… βλακεια μου…
Απο ΤΟΤΕ μουσικαρες βγαζουν, δεν εχουν σταματησει για να πουμε οτι εβγαλαν κατι κατωτερο. Δεν εχουν “κακο” τραγουδι οι leprous, απλα καποια τα εχουμε λιωσει και, πώς να το κανουμε, ειναι αυτα που θελουμε να ζησουμε στα live. Και μαλιστα συμβαινει το εξης: ακους ενα νεο τραγουδι τους που δεν το ξερεις, λες οκ εχει ενα οικειο leprous vibe, μετα το ξανακους, και μετα ξανα και ξανα, και στο τελος σου μπαινει στο dna. Ειναι η φωνη και το στυλ του einar, οι πειραματισμοι τους, οι ρυθμικες και συγκοπτομενες κιθαρες, οι στιχοι, ολα μαζι, που τους κανουν αυτό που ειναι, αναγνωρίσιμους, αλλά τόσο εθιστικους leprous. Δεν εχουν, κατ’εμε, τριτοτέταρτο κομμάτι, απλά καποια ειναι ΕΘΙΣΜΟΣ.
Τελος παντων, για να επανελθω στα χτεσινοβραδινα, ποτε δεν ειναι αργα να επανορθωσεις ενα λαθος δεκα χρονων να μην τους εχεις δει live. Μετανιωνω μονο που το πρωτο βραδυ ηταν sold out κι εμεινα απεξω και δεν χαρηκα το πολυαγαπημενο μου slave - ουτε δυστυχως το επελεξε το κοινο τη δευτερη βραδια.
Τυχεροι που ακουσαμε το sky is red στη φουλ βερσιον, με τα κρουστα/τυμπανα να οδηγουν στην κορυφωση και τα κοκκινα φωτα να δημιουργουν μια θεατρικη, παλλομενη ατμοσφαιρα. Τυχεροι που ζησαμε τη φουλ ενεργεια μιας μπαντας στα ντουζενια της. Μην ξεχναμε οτι καθε βραδυ παιζουν σε αλλη χωρα! Μας τιμα που στην ελλαδα αφιερωσαν τρια βραδια. Και το κοινο φαινεται πως τους λατρευει, και αυτο παιζει μεγαλο ρολο. Μεχρι κι η παρεα μου, που δεν ειναι leprous fan, το ευχαριστηθηκε, ή τουλάχιστον έτσι είπε για να μη με στεναχωρησει ![]()
Ψιλοπαρατηρηση: μου φανηκαν τα third law και λιγοτερο το valley ως ηχος κατωτερα των υπολοιπων. Κανω λαθος; Λιγο μπουκωμενα μου ακουστηκαν. Μηπως επειδή ηταν περισσοτερο απροβαριστα; Το παραβλεπουμε.
Λιγο ρισκο πάντως (για οσους πηγαμε με προσδοκίες) η επιλογη τραγουδιων απο το καπελο, το μπουκάλι κι απο το fortune teller παιχνιδάκι. Προσωπικα θα μου αρεσε επιλογή πιο πολυ μονο δια βοης (επειδη εχω και δυνατη φωνη
). Δεν παραπονιεμαι ομως, απλα σκεφτομαι οτι σε εναμιση χρονο θα ξαναρθουν και να μην τους χασω.
Cheers, fellas!
nandia, over and out
Τι μπαντα θεε μου! Φωναρα αψεγαδιαστη ο Einar, παιχταραδες οι υπολοιποι, επιβλητικοτατη σκηνικη παρουσια ολοι τους! Δυο φορες τους εχω δει και πλεον μπορω με βεβαιοτητα να γραψω πως ειναι μεσα στις 5 καλυτερες λαιβ μπαντες που εχω παρακολουθησει!
Φανταστικο το οτι εκανες quote αυτο το ποστ μου για εκεινη την συναυλια, γιατι ειναι το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα οταν διαβασα για το σχολιο του Einar, και θυμηθηκα πως εκεινη η βραδια πριν κατι παραπανω απο 9 χρονια ηταν η πρωτη φορα που τους εβλεπα, και μια απο τις 5 καλυτερες συναυλιες που εχω δει στην ζωη μου. Με διψηφιο αριθμο κοινου, με τρομακτικα καλο σετλιστ, με Leprous να τα δινουν ολα στην σκηνη.