Εχοντας δει τα 6 απο τα 10 τραγουδια του Melodies Of Atonement ζωντανα πριν εναμιση χρονο, το μονο που μπορω να πω ειναι οτι μακαρι να ειχα δει και τα υπολοιπα. Αυτο βεβαια το λεω εχοντας το προνομιο του να τους εχω δει για καθε περιοδεια απο το Congregation και μετα, και αρα οι αναγκες μου να ακουσω το 70% του Congregation, το 70% του Coal, το 70% του Malina, κ.ο.κ για καθε δισκο εκτοτε εχουν καλυφθει πληρως μετα απο 4 συναυλιες τους με σχεδον πληρως διαφορετικα setlists.
Οπως και να χει, μου ελειψε παρα πολυ το Starlight που ειναι το αγαπημενο μου τραγουδι στον δισκο, ενω θα ηθελα να εχω ακουσει σιγουρα και το Self-Satisfied Lullaby που εχει ενα απο τα καλυτερα outro που εχουν γραφτει ποτε στην μουσικη.
Μετα απο εναμιση χρονο ακροασεων παντως, για μενα το MoA εχει σταθεροποιηθει στο τοπ 3 τους, μαλλον σε ισοβαθμια με το Malina. Τα Congregation και Aphelion δυσκολα θα πεσουν απο την πρωτη δυαδα στο μελλον.
Ζηλευω αυτους που θα πανε να τους δουνε Αθηνα 2 φορες, γιατι αν καταλαβα καλα τα δυο σετλιστς θα ειναι εντελως διαφορετικα. Θα δειτε καμια 25-30 τραγουδια απο μια εκπληκτικη δισκογραφια.
Εγω εχω να πω οτι σε καμια περιπτωση δεν περιμενα τετοια αποδοση. Τους ειχα δει στον λυκαβητό όταν ανοιξαν τους opeth και ηταν απλα καλοί.
Χθες ομως το επιπεδο ηταν πολύ ανώτερο. Συγκλονιστική εμπειρία. αριστος ήχος και πολύς κόσμος.
Το οτι επαιξαν και παλιο υλικό και μάλιστα δύσκολο και το έκαναν να φαινεται τοσο ευκολάκι πανω στην σκηνή, τα λέει όλα.
Μέχρι και η διασκευή διαστημική! Σε φάση που θα ήθελα πολύ να βγάλουν δισκο μόνο με τέτοια covers.
Να πάτε σήμερα και αύριο. Τέτοια λάιβ δεν χάνονται.
Με πυρετό + η χειρότερη νόμος-του-Μέρφι-μέρα που πέρασα όσον αφορά τη δουλειά. Και να σκεφτεί κανείς ότι είχα αγοράσει εισιτήριο και μένω 15 λεπτά περπάτημα από το WE.
Νιώθω λίγο μαλάκας που δεν πλακώθηκα μ’ ένα ντεπόν να πάω.
Νομιζω πως ειτε εισαι φανατικος οπαδος, ειτε καζουαλ (οπως εγω), ειτε περαστικος, δε γινεται να πας σε μια συναυλια των Leprous και να μην περασεις φοβερα η’ να μην τους παραδεχτεις. Το ιδιο εγινε και σημερα. Πρωτη φορα τους ειδα στο An Club το 2015 με 300 ατομα και τωρα θα κοψουν αρκετα παραπανω απο 2 χιλιαδες εισιτηρια σε ενα διημερο στην Αθηνα, η μπαντα εχει μεγαλωσει πολυ και το αξιζει, γιατι ριχνουν τρελλο ιδρωτα στο σανιδι. Κατι ακομα: ειμαι σιγουρος πως οι αντιδρασεις που βλεπουν απο το ελληνικο τους κοινο ειναι απο τις καλυτερες που βλεπουν γενικως κι οτι αυτο τους “φτιαχνει” ακομα παραπανω.