Ναι, ναι, καλά καταλάβατε, εδώ αποθεώνουμε το μεγαλύτερο καλλιτέχνη που έβγαλε ποτέ ο Καναδάς.
Φλώροι που τυχόν θα πεταχτούν να πουν για Voivod, Rush, Bryan Adams κλπ. θα φάνε σφαλιάρες. Ενστάσεις δεκτές μόνο για Lanny Barbie.
Επίσης τυχάρπαστοι που θα μιλήσουν για άλλους κωμικούς τύπου Πήτερ Σέλλερς, Τσάρλι Τσάπλιν ή οτιδήποτε, ναι μαζί σας, αλλά μην εκπλαγείτε αν αύριο το βράδι έρθει ο πιτσαδόρος με 97 πιτσες. Εγώ θα σας τις έχω στείλει.
O Leslie William Nielsen λοιπόν, πάτησε φέτος τα 84 και ακόμα τον λατρεύουμε ευλαβικά.
Η καριέρα του ξεκίνησε κάπου στα 50ς με διάφορα ρολάκια της πλάκας στην τηλεόραση και στο σινεμά, μέχρι το μπρέηκθρου (που λεν και στο χωριό μου) του 1956 με την κλασσική sci-fi ταινία “Forbidden Planet”
Για 25 χρόνια έπαιζε διάφορους ρόλους, μέχρι που το 1980 προσγειώθηκε στον κόσμο της κωμωδίας και τα’κανε όλα πουτάνα με το κλασσικότερο των κλασσικών “Airplane!” ή “Τρελή απίθανη πτήση” στα ελληνικά, που αν και συμπρωταγωνιστεί, είναι η ψυχή του έργου. Ειδικά η πρώτη σκηνή που εμφανίζεται είναι τόσο αρχοντίλα.
Μετά από αυτό, τίποτα δε θα’ναι ίδιο πια, αναλαμβάνει πρωταγωνιστηκούς ρόλους όπως στη σειρά-προσκύνημα “Police Squad” που ντάξει είναι απλά απερίγραπτη, μνημείο κι έτσι. Κράτησε μόλις 6 επεισόδια, αλλά αποτέλεσε τη βάση για την Επική Τριλογία. Ποιος “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” ρε φλώροι? Επική Τριλογία = “Naked Gun” ή "Τρελλές Σφαίρες" που ντάξει, ό,τι και να πούμε είναι λίγο, μιλάμε για γαμημένες τελειότητες, κλείστε πισιά και δείτε το και τέτοια.
Ακολουθούν άλλα δυο αριστουργήματα, το “Spy Hard” ή “Με το Δάχτυλο στο Μπουκάλι”, και το υπερτεράστιο Υπερέπος “Wronfully Accused” ή “Κινούμενος Στόκος” όπου δήθεν σατιρίζει το “Φυγά” του Κέβιν Κόστνερ, αλλά στην πραγματικότητα πιάνει μια πουτσαλέα ταινιούλα και την κάνει αριστούργημα, ειδικά η σκηνή με το χαλασμένο αμάξι είναι από άλλο σύμπαν.
Από κει και πέρα, ο τύπος έχει παίξει σε 32572365673 ταινίες, ντάξει λογικό είναι να μην είναι όλες τόσο καλές, αλλά εμείς οι ΟΠΑΔΟΙ του θα τον αγαπάμε ευλαβικά και αιώνια.
Αποθεώστε κι εσείς με τη σειρά σας λοιπόν.
Εντιτ. Το πολλ είναι multiple choice. Ο καθένας βάζει μέχρι 2 ταινίες.