Let's Play I : Musical Calendar

Δύο κομμάτια που θέλω να βάλω δεν υπάρχουν στο σποτιφαι, υποθέτω είναι πρόβλημα αυτό?

2 Likes

Πόσο αντεργκράου πια :exclamation:

1 Like

Μπα. Τα βγάζω άρα; Θα μου χαλάσει όλο το κονσεπτ βέβαια.

Βάλε λινκ απο ΥΤ.

Όχι, μια χαρά μπορούν να συμμετέχουν.

Απλά επιστημονικά μιλώντας, ας πούμε ότι υπάρχει σημαντικό correlation μεταξύ της αξίας ενός τραγουδιού και της ύπαρξής του στο Spotify (!)

Πώς μετράμε την αξία (επιστημονικά μιλώντας);

Ήταν αστείο :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Επιστημονικά μιλώντας, το μέγεθος της αξίας μιας ορισμένης αξίας χρήσης καθορίζεται κατ’ αρχήν από τον χρόνο αφηρημένης εργασίας που είναι κοινωνικά αναγκαίος για τη παραγωγή της.

Μουσικά μιλώντας, το μέγεθος της αξίας μιας μπάντας καθορίζεται κατ’ αρχήν από τον χρόνο μη αφηρημένης, προσεκτικής ακρόασης που είναι κοινωνικά αναγκαίος για την αποστήθιση των τραγουδιών της.

2 Likes

Βέβαια στην περίπτωση της μουσικής, και γενικότερα της τέχνης, έχουμε περιπτώσεις που μπορεί μια χιταρα να γράφτηκε “στο θρόνο” και από την άλλη πλευρά χιλιάδες ώρες αφοσίωσης να κατέληξαν σε μια παπαριά, οπότε η μαρξιστική έννοια της αξίας εδώ δεν είναι δοκιμή θεωρώ!

Σε κάθε περίπτωση η έννοια της υπεραξίας όμως είναι πιο εφαρμόσιμη με τους σποτιφαηδες και τις δισκογραφικές να την καρπώνονται συχνά αντί για τους καλλιτέχνες!

1 Like

Ok, here goes

1. Καταχνιά - Ετών δέκα έξι
  2. Fleet Foxes - White Winter Hymnal (λινκ επειδή βιντεο <3)
  3. The Beatles - Norwegian Wood
  4. Rory Gallagher - Just the Smile
  5. The Beach Boys - God Only Knows
  6. Jimmy Smith - Walk on the Wild Side
  7. Albert King - As the Years Go Passing By
  8. Nick Cave & the Bad Seeds - As I Sat Sadly By Her Side
  9. Savatage - Gutter Ballet
  10. Saviour Machine - Ludicrous Smiles
  11. Discipline. - When the Walls Are Down
  12. Mark Lanegan - O Holy Night

εδιτ : Το άφησα λίγο ξερό οπότε ας προσθέσω δύο (χιλιάδες) κουβέντες. Δεν πρόκειται για καμία λίστα απαύγασμα των Δεκέμβρηδων της ζωής μου ορ ενιθινγκ -ίσα ίσα αν έχω κάτι να συνδέσω παραδοσιακά με τα Χριστούγεννα συγκεκριμένα, αυτό είναι ο Harry Potter και το Monopoly. ;p Eίναι μάλλον μερικές χειμωνιάτικες/χριστουγεννιάτικες επιλογές που μου θυμίζουν λίγο κρύο λίγο τις γιορτές και λίγη μαυρίλα γιατί έτσι μου βγήκε. Για Fleet Foxes, Beach Boys και Mark Lanegan τα έχουμε πει στο Album Exchange πέρσι τέτοιο καιρό, ας μην κουράσω κανέναν με επαναλήψεις. Το μισό Rubber Soul μυρίζει χειμώνα και το Νorwegian Wood κυριολεκτικά καμένο ξύλο. Ο Rory πάντα αποπνέει ζεστασιά (φλέρταρα με το I Fall Apart αλλά νομίζω το έχω για πιο φθινοπωρινό, νοεμβριάτικο ίσως συγκεκριμένα), ο Jimmy Smith εδώ είναι τα Χριστούγεννα και ο Albert King φέρνει στο μυαλό κάτι πολύ πολύ αγαπημένο και κλασικό. Το συγκεκριμένο κομμάτι του Cave κάπως βρήκε τον δρόμο του εκεί, σαν ανάμνηση μιας χειμωνιάτικης μέρας που βοηθούσα έναν φίλο να αδειάσει ένα παλιό αρχοντικό στην Βικτώρια με βαριά χαλιά, κουρτίνες, πιάνο και πίνακες ακούγοντας αυτόν τον δίσκο. Οι Savatage, έχοντας αυτή την γκραντε και θεατράλε ατμόσφαιρα θα μπορούσαν να έχουν μία θέση στην λίστα με άλλα πόσα κομμάτια, ενώ οι Saviour Machine και Discipline δίνουν ένα ακόμα πιο νταρκ τουιστ. Αλλά πέρα από όλα αυτά, τα κρύα και τα λαμπάκια, ο Δεκέμβρης είναι ένας βαρύς, αιματοβαμμένος μήνας και γι αυτό το Ετών Δέκα Έξι.

13 Likes

Αν συνεχίσεις να είσαι εκτός γραμμής σε βλέπω γρήγορα ν’ ακολουθείς τη μοίρα του τυπά που photoshop-ιάστηκε.

1 Like

Η ουσια ειναι οτι η Σηγουλφ εβαλε λιστα με ελαχιστο εως καθολου μετσαλ οπως την προετρεψα για πλακα, και βλεποντας κατι ρορυ γκαλαχερς και καταχνιες τελικα σκεφτομαι οτι καλυτερα να ειχε βαλει μονο μετσαλ :stuck_out_tongue:

1 Like

Be careful what you wish for! ;p Ήμουν σίγουρη ότι θα έλεγες κάτι τέτοιο στο μεταξύ.

1 Like

Δεκεμβριος
Χριστουγεννιάτικα
Wham - Last Christmas (σιγά μην το γλυτώνατε :joy:)
Lemmy και πολλοί άλλοι - Run Rudolph Run
Dio και πολλοί άλλοι - God Rest Ye Merry Gentlemen
Christopher Lee - The Little Drummer Boy
Bobby Helms - Jingle Bell Rock
AC/DC - Mistress For Christmas

μελαγχολία των γιορτών
Soundgarden - Fell On Black Days
Audioslave - Like A Stone
King Crimson - I Talk To The Wind
Avenged Sevenfold - So Far Away
Eric Clapton - Tears In Heaven
Evanescence - Tourniquet

5 Likes

Μια ψηφος μπαινει ηδη στο τουρνικε, τεραστια αγαπημενη τραγουδαρα.
Οσον αφορα τους WHAM παλι καλα θα μπορουσες να εχεις βαλει Μαραηα Καρεη και εμετο.

1 Like

Δεν σου κρύβω ότι για τρολιά το έβαλα παραπάνω αλλά κρυφά μ αρέσει και λίγο

1 Like

Πεμπτη συμπληρωνω το playlist Δεκεμβριου, λιγη υπομονη ακομα. Τελευταια βδομαδα εξαμηνου και απλα απειρη δουλεια. Η προθεσμια υποβολης εχει περασει (και θα τηρηθει αυστηρα), οποτε οποιος δεν προσκομισε λιστα για τον Δεκεμβριο, θα πρεπει να περιμενει τον Ιανουαριο.

Τα αποτελεσματα της ψηφοφοριας για τον Νοεμβριο επισης θα βγουν καπου Πεμπτη - Παρασκευη, προεχει το Spotify playlist για Δεκεμβριο. Ισως να το κανω και αυριο (Τεταρτη για μενα δηλαδη).

1 Like

(Kαλά οκ προφανώς ρηζονς αλλά εγώ είμαι έτσι^)

Μέχρι πότε ψηφίζουμε?

Καταρχας η ψηφοφορια ανοιγει 20 Δεκεμβριου, για να υπαρχει μια σειρα.
Και η προθεσμια θα ειναι η 1η Ιανουαριου. Το Silence ειναι τραγουδι που μπαινει και στους 12 μηνες.
Διαχρονικο, αψογο, εορταστικο, μελαγχολικο, ταξιδιαρικο, καλοκαιρινο, τα παντα.

1 Like

Από την μία ναι, από την άλλη μεταφέρομαι αυτόματα στο καλοκαίρι όταν το ακούω, δεν είναι κάτι.

Ααααα χαλαρά, τέλεια τέλεια !