Let's Play I : Musical Calendar

Λοιπον, το φθινοπωρο μολις ξεκινησε και ο χειμωνας θα ερθει πριν το καταλαβουμε… και εδω και λιγες μερες εχω κανει καποιες σκεψεις οι οποιες ουσιαστικα συνοψιζονται στην εξης προταση: Θα ηταν ωραια να εχουμε ως διαδικτυακη κοινοτητα μερικα μουσικα (ή και οχι παντα) παιχνιδακια για να περναει η ωρα τις κρυες βραδιες του Δεκεμβριου και του Ιανουαριου :christmas_tree:

Οποτε κανω την αρχη με το πρωτο παιχνιδακι που σκαρφιστηκα, του οποιου μαλιστα ο τιτλος αποτελει εμμεσο φορο τιμης στο forum μεσω του οποιου γνωρισα και τον @pantelis79 , καθως η ελληνικη κοινοτητα στα παλαι ποτε forums των The Gathering αρεσκοταν στο να παιζει διαφορα τετοια παιχνιδακια. Ωραια ειναι και τα μπασκετακια και τα ποδοσφαιρακια (πολυ ωραια βασικα), αλλα μερικες καθημερινες ωραιο ειναι να ανταλλαζουμε και μουσικες, οπως καναμε και με το Album Exchange :bomb:

Οι κανονες του πρωτου Let’s Play λοιπον ειναι οι εξης:

  • Ο απωτερος στοχος ειναι να δημιουργησουμε ενα μουσικο ημερολογιο, το οποιο δηλαδη θα αποτελειται εν τελει απο 365 τραγουδια, ενα τραγουδι για καθε μερα του χρονου. Μπορει να φαινεται μεγαλεπηβολο και τεραστιο ως κατορθωμα, αλλα εχουμε ενα χρονο μεχρι να το ολοκληρωσουμε. Η Ρωμη δεν χτιστηκε μεσα σε μια μερα. :classical_building:

  • Καθε μηνα στις αρχες, θα ζηταω τις προτασεις οσων επιλεξουν να συμμετασχουν, οι οποιες θα πρεπει να ειναι μια επιλογη 12 τραγουδιων για τον μηνα αυτο, και καλο θα ηταν να τις δωσουν μεχρι τις 15 του μηνα. Συνολικα θα μαζευτουν ελπιζω τουλαχιστον 100-200 τραγουδια για καθε μηνα, τα οποια θα αποτελουν και την πισινα τραγουδιων για αυτον τον μηνα. :swimming_woman:

  • Προς το τελος του μηνα (αν και θα ειμαστε σχετικα χαλαροι με χρονοδιαγραμματα, αυτο θα συμβαινει περιπου στις 20 του μηνα) θα πρεπει καθε ατομο που συμμετεχει να ψηφιζει μια δεκαδα τραγουδιων ως αυτα που ξεχωρισε απο (τι γυρευουμε εμεις μεσα σ)τις λιστες των αλλων, και φυσικα οχι απο τις δικες του προτασεις. :100:

Την τελευταια μερα καθε μηνος θα εχουμε αυστηρα το κλεισιμο της καλπης, και αφου καταμετρησω τις ψηφους για καθε τραγουδι απο ολες τις συμμετοχες, θα επιλεγουμε ενα τραγουδι για καθε μερα, και θα κλεινουμε με αυτον τον μηνα, περνωντας στον επομενο. Ειναι προφανες, αν και θα επρεπε ισως να το εχω τονισει, οτι οι επιλογες για καθε μηνα θα βασιζονται φυσικα στην εποχη του χρονου και θα πρεπει να ταιριαζουν με την ατμοσφαιρα. Μη μου βαλετε κανα Wake Me Up When September Ends ξερω γω τον Μαρτιο. Βασικα μην το βαλετε πουθενα και για κανεναν λογο αυτο ουτως ή αλλως. :smiling_imp:

Ξεκιναμε παραδοσιακα με τεραστια καθυστερηση για τον μηνα Σεπτεμβριο, για τον οποιον οι διαφορες προθεσμιες θα επεκταθουν προφανως μεσα στον Οκτωβριο, αλλα σιγα σιγα θα ερθουμε στα ισα μας. Αλλωστε θεωρητικα εχουμε ακομα 4-5 μερες μεσα στον Σεπτεμβριο και μπορουμε να βιαστουμε :stuck_out_tongue: Ενθαρρυντονται, χωρις να απαιτουνται, λιγα λογακια για καθε τραγουδι που θελετε να συμπεριλαβετε, το πολυ κανα 2-3 προτασεις αν γινεται, οι οποιες ισως θα μπορουσαν να ειναι ο λογος για τον οποιον κανατε αυτην την επιλογη.

Η δικη μου δεκαδα για τον μηνα Σεπτεμβριο ειναι η εξης:

  1. Amorphis - Summer’s End
    Το Tuonela ειναι δισκος που ακουω καθε τελος καλοκαιριου εδω και 23 χρονια, και ειναι η πιο ευκολη και προφανης επιλογη για μενα για τον μηνα Σεπτεμβριο. Με πηγαινει καθε φορα πισω στο 1999.
  2. Chelsea Wolfe - Grey Days
    Ευτυχως ανακαλυψα την Τσελσαρα σε εποχη της ζωης μου που δεν περνουσα κανεναν πολυ εντονο και στεναχωρο χωρισμο, γιατι σε αντιθετη περιπτωση δε θα μπορουσα να ακουσω την μουσικη της πλεον. Ηδη ακουγοντας αυτο το τραγουδι σχεδον νιωθω πονο για χωρισμο που δεν εζησα ποτε.
  3. Manes - Turn The Streams
    Ο Σεπτεμβριος παντα ηταν για μενα μηνας που με εκανε να νιωθω ανανεωση, νεο ξεκινημα, αλλαγες σκηνικων. Επισης, ειναι μηνας που ακουμε Manes πολυ. Αλλαγη ρευματος λοιπον.
  4. Paradise Lost - Redshift
    Κατι σε παρομοιο μηκος κυματος με τα αποπανω, απλα λιγο μετατοπισμενο προς το ερυθρο. Σαν τα καταπληκτικα ηλιοβασιλεματα του Σεπτεμβριου δηλαδη.
  5. Sentenced - Mourn
    Ο τιτλος αρκετα μακαβριος, αλλα το κομματι αυτο παντοτε μου εβγαζε μια μελαγχολικη αισιοδοξια, δηλαδη το αγαπημενο μου συναισθημα. Ειχα λιωσει και αυτην την δισκαρα τον Σεπτεμβριο του 1998, οποτε ολα καλα. Αν δεν σας συγκινει αυτο το κομματι btw, απλα καντε logout για παντα.
  6. Ulver - Machine Guns and Peacock Feathers
    Δημοκρατια και νευρικη διαταραχη. Λουλουδια φτερα απο παγωνια. Σπαθια και αυτοματα πολυβολα. Ulver και φθινοπωρο. Κοινως, πραγματα που πανε παντα μαζι.
  7. Am I Blood - Endless Energy
    Ή αλλιως, η απαντηση στην ερωτηση “τι μουσικη θα εβγαζε το παιδι που θα προεκυπτε αν αναμιγνυαμε σε εναν σωληνα το σπερμα των James Hetfield, Esa Holopainen και Pasi Koskinen και το βαζαμε σε μια τυχαια Φινλανδη με μπαμπα τον Bob Rock?” , την οποια δεν ρωτησε ποτε κανενας μεχρι σημερα. Δεν αισθανομαι ουτε ελαχιστες τυψεις για αυτο που μολις διαβασατε.
  8. Conjure One - All That You Leave Behind
    Το τελειο ambient/ηλεκτρονικο τραγουδι για νεα ξεκινηματα και νεες εποχες. Η αλλαγη στην μεση και το κρεσεντο μεχρι το τελος, ειναι απο τα καλυτερα πραγματα που εχω ακουσει ποτε.
  9. Rammstein - Amour
    Βγηκε ανημερα των 23ων γενεθλιων της, σαν σημερα. Την θυμαμαι ακομα 2-3 φορες τον χρονο.
  10. Jean Michel Jarre - Equinoxe Pt. 4
    Μιας και ειχαμε την φθινοπωρινη ισημερια, ας ακουσουμε κι αυτο το επος απο το 1978.
  11. Porcupine Tree - Trains
    Τα αλλα τρενα να περνουν. Αυτο κι αν το ειχα λιωσει τον Σεπτεμβριο του 2002 με το που βγηκε. Διαχρονικα παντοτε στην τοπ 10αδα τους για μενα.
  12. Muse - Resistance
    Ημουν μολις ενα μηνα μεταναστης την στιγμη που βγηκε αυτο. Επαιζε στο τοτε φορητο mp3 player καπου 10 φορες την ημερα ολος ο δισκος οσο περπατουσα και ανακαλυπτα τη Νεα Υορκη.

Πειτε κι εσεις.

12 Likes

ωραίες εποχές

7 Likes

Κοίτα, παραδοσιακά τον γαμώΣεπτέμβριο δεν έχω όρεξη για πολύ μπλα-μπλα οπότε η εξαιρετικής φινέτσας δωδεκάδα μου θα κατέβει στον αγωνιστικό χώρο δίχως την προστατευτική φτερούγα του εμπνευσμένου πάντα λόγου μου.

Επίσης, οι κανόνες του παιχνιδιού είναι οριακά πολυπλοκότεροι των αντίστοιχων του παρακάτω παίγνιου,


αλλά εντάξει. Οι μέρες μου όλο και μικραίνουν και δεν έχω την πολυτέλεια να το ψειρίζω, αλ γκόου γουιθ δε φλόου και όπου βγάλει. :crazy_face:

So Fell Autumn Rain - Lake Of Tears
Run of the Mill - Judas Priest
Song for Bob - Nick Cave, Warren Ellis
Bloodstreets - Riot
Edge of Thorns - Savatage
Roads To Madness - Queensryche
Daylight Torn - Paradise Lost
To Live is to Die - Metallica
To Die Among Strangers - Rome
Κάτι Σαράβαλες Καρδιές - Διάφανα Κρίνα
Sour Times - Portishead
Getting Away With It (All Messed Up) - James

7 Likes

Καλα οχι, τα εγραψα πολυ απλα και λιτα σχετικα :stuck_out_tongue:
Αποδειξη το οτι εκανες σωστο ποστ με ακριβως αυτο που ηταν το ζητουμενο.

Ωραια λιστα, ξερω τα 2/3 περιπου. Πρεπει να ακουσω Rome και Nick Cave ενω μαλλον θα προσπερασω Judas Priest και Riot. :smiling_imp:

ΖΟΟΟΝΚ! Δεν προσπερνάμε τίποτα αλλιώς χάνεται το νόημα του παιχνιδιού, n’est-ce pas? :stuck_out_tongue:

1 Like

Κοιταξε, ειμαι ονειροπολος, αλλα ειμαι και ρεαλιστης.
Κανενας δεν θα ακουσει ολα τα τραγουδια που θα μπουν :stuck_out_tongue:

Γι αυτο και ημουν προσεκτικος στην διατυπωση, ειπα οτι καθε συμμετεχων πρεπει να ψηφισει, οχι και να ακουσει (ελα πλακα κανω, ολα θα τα ακουσω)

1 Like

για μενα ο Σεπτεμβριος ειναι κυριως γκρι σιελ. Ουτε τα φυλλα εχουν πεσει ουτε τα παλτο εχουν φορεθει. Το Autumn Leaves πχ ειναι ξεκαθαρα Νοεμβριος

Angus and Julia Stone - Death Defying Acts
Cloud Castle Lake - Koi Pond
Floating Points, Pharoah Sanders & The London Symphony Orchestra - Movement 6 (RIP)
James Blake - My Willing Heart
Mothers - Burden of Proof
Omar Rodriguez-Lopez - Eastern Promises (The Clouds Hill Tapes version)
PJ Harvey - In The Dark Places (και live)
Richard Edwards - Pornographic Teens (Verdugo version)
Rufus Wainwright - Going To A Town
Socos & the live project band - Ταξιαρχία του Baksheesh
Spellling - Boys at School
Tamino - Indigo Night

στην αρχη πηγα να πω οτι τα 12 ειναι πολλα, τελικα κοντεψα να βαλω 20 χωρις καν να σκεφτω πολυ. Δεν πειραζει, καποια μετατοπιστηκαν για τα drafts Οκτώβριου/Μάρτιου και κάποια έφυγαν τελείως.

4 Likes

Πειτε πως βαζετε link απο youtube.
Επισης νομιζω οτι απώτερος σκοπος πρεπει να ειναι να ακουσουμε οσα περισσοτερα μπορουμε. Με 12 ο καθενας δεν υπαρχει περιπτωση ισως πρεπει να μειωθουν στα μισα.

Θα βοηθουσε επισης αν δεν βαριεσαι να κανεις καθε μηνα τα τελικα τραγουδια λιστα στο spotify

3 Likes

Λίγα γαρούφαλα - Μάνος Λοΐζος - Ναζίμ Χικμέτ
Η απόλυτη περιγραφή του Σεπτέμβρη και της επαρχίας από έναν Τούρκο

Stone Sour - The Day I Let Go
Αυτό το κομμάτι δεν μπήκε ποτέ σε δίσκο, αλλά νομίζω πως είναι ένα από ποιο περίεργα τους σαν συναίσθημα, περίεργο όπως και ο Σεπτέμβρης

††† (Crosses) - The Epilogue
Περπατάς και κοιτάζεις τον καιρό να αλλάζει, ώρα να αποχαιρετίσεις το καλοκαίρι

Gorillaz - Tomorrow Comes Today
Άλλο ένα περίεργο κομμάτι όπως και οι μέρες αυτού του μήνα, ξεκινάνε με ήλιο, to γυρνάνε sε βροχή και επιστρέφουν στo σκοτάδι λίγο πιο γρήγορα

Gojira - Flying whales
Πρώτες βροχές, πρώτες βόλτες του μυαλού σε άλλους πλανήτες

Paradise Lost - True Belief
Paradise Lost ατελείωτο φθινόπωρο καμία πίστη

Architects - Gone With The Wind
Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ο Tom Searle ξεπέρασε τον Αύγουστο και έζησε και τον Σεπτέμβριο το 2016

Sepultura - Ratamahatta
Σαμάνοι καλούν για βροχή και ο καιρός δεν τους χαλάει το χατίρι

While She Sleeps ft. Oli Sykes- Silence Speaks
Εχει μια περίεργη σιωπή ο Σεπτέμβρης καθώς οι άνθρωποι μαζεύονται και κλείνονται ξανά στα καβούκια τους

Propagandhi - Note To Self
Ενα σημείωμα για τη νέα εποχή που αρχίζει, εφόδιο για τον χειμώνα που αχνοφαίνεται μπροστά

Nirvana - Aneurysm
Σχολείο, Σεπτέμβρης, εφηβεία, Nirvana

Πεθαίνουν Στο Τέλος - Σε Μέρος Βροχερό
Και ξυπνάς απ’ την αρχή, σε μέρος βροχερό
κρυμμένο μες τη γη

7 Likes

image

Πατάς αυτό το κουμπί όταν γράφεις post, και εσύ γράφεις ό,τι κείμενο θέλεις και από πίσω υπάρχει το link.

Ον τόπικ, μιλάμε για Σεπτέμβρη, άρα απελπισία είναι το mood με bonus ένα τραγούδι για την επιστροφή στα σχολεία:

Muse - Apocalypse Please
Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
NIN - Every Day Is Exactly The Same
The Black Keys - Girl Is on My Mind
Milky Chance - Stolen Dance
Blink 182 - Adam’s Song
AFI - Miss Murder
KALEO - I Can’t Go on Without You
Muse - Thoughts of a Dying Atheist
Escape The Fate - Situations

Έφτιαξα spotify playlist, όποιος θέλει ανεβάζει τα τραγούδια του όταν ποστάρει (ταυτόχρονα αυτοί που ήδη έχουν ποστάρει μπορούν να το κάνουν)

Κι εδώ για τον επόμενο μήνα, γιατί μπαίνει Οκτώβριος όπου να’ναι

6 Likes

Χμμμ δεν τις είχα κάνει collaborative, εδώ τα σωστά links για Σεπτέμβρη και Οκτώβρη

Πρώτη φορά το δοκιμάζω, άρα αν πάει κάτι στραβά πείτε το. Επίσης λήγουν σε 7 μέρες, επομένως αν προσπαθείτε να βάλετε τραγούδια και δεν είναι ανοιχτό κάντε ένα post να το δω. Τέλος επειδή είναι τις έκανα private, ώστε να μην μπορεί ο καθένας να μπαίνει, αλλά επειδή δίνω link ας ελπίσουμε πως δε θα μπει κάποιος εκτός παιχνιδιού και τις χαλάσει.

Θέλουμε για κάθε μήνα ξεχωριστή playlist ή να τα βάζουμε όλα σε μια ενιαία, το default τώρα είναι ανά μήνα:

  • Ανά μήνα
  • Ενιαία

0 voters

1 Like

Ο στοχος αυτου του παιχνιδιου ειναι να μην χρειαζεται να αφιερωνει κανεις πολυ χρονο, ωστε να ρολαρουμε χωρις να υπαρχει πιεση. Γι αυτο λοιπον το τοπικ θα εχει στην πραγματικοτητα “υποχρεωσεις” απο τους χρηστες μολις δυο φορες το μηνα, μια για να ανεβασουν μια 12αδα που προτιμουν, και μια για να ψηφισουν αυτα που θελουν. Νομιζω οτι σε εναν ολοκληρο μηνα μπορουμε να ακουσουμε καμια 200αρια τραγουδια συνολικα, δεν χρειαζεται να γινει ολο αυτο την ιδια μερα, ασε που πολλα τραγουδια οι περισσοτεροι θα τα ξερουμε ηδη. Σημερα θα κατσω να ακουσω προσωπικα κανα 2 λιστες απο αυτες που μπηκαν, και το ΣΚ τις υπολοιπες.

Θα γινει σιγουρα. Ειναι και ο απωτερος σκοπος αλλωστε, καλο ειναι να εχουμε ενα reference καπου στο τελος.

Μιας και προθυμοποιηθηκες να κρατησεις λιστα για καθε μηνα με ΟΛΑ τα τραγουδια απο τις λιστες του καθενος, μηπως να σε “χωσω” να φτιαξεις και την λιστα καθε μηνα στο τελος με αυτα που θα ψηφιστουν? :stuck_out_tongue: Προσεθεσα τα δικα μου τραγουδια στην λιστα που εφτιαξες :heart_eyes:

1 Like

Μιας και ξεκινησαμε αργα… απο τελος Οκτωβριου ξεκιναει η κανονικοτητα, αλλα μεχρι τοτε:

Προθεσμια για αναρτησεις με 12αδες Σεπτεμβριου = 5 Οκτωβριου
Προθεσμια για ψηφους για λιστα Σεπτεμβριου = 10 Οκτωβριου
Προθεσμια για αναρτησεις με 12αδες Οκτωβριου = 15 Οκτωβριου

1 Like

Δεν το παίδεψα πολύ, συνοχή δεν έχει καμία, σίγουρα είναι κομμάτια που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα έχω συνδέσει με αυτή την εποχή περίπου.

ANATHEMA “Release”
COIL “Fire of the Mind (Backwards version)”
DON MCLEAN “American Pie”
JUDAS PRIEST “Last Rose of Summer”
OF THE WAND AND THE MOON “Nighttime in Sonnenheim”
PANTERA “Floods”
PERFECT CIRCLE, A “The Noose”
PINK FLOYD “If”
SPIRITUAL BEGGARS “Per Aspera ad Astra”
SPICE & THE RJ BAND “Far and Away”
TIAMAT “The Sun Also Rises”
ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ/ΒΕΛΙΩΤΗΣ “Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ”

4 Likes

Νταξει ημουν πολυ κοντα στο να βαλω το ιδιο τραγουδι αλλα ειχα διχαστει αν θα μπει αυτο ή το Closer, κι ετσι για να αποφυγω το διλημμα δεν εβαλα κανενα απο τα δυο (!)

Black Sabbath - Black Sabbath
Green Day - Wake Me Up When September Ends
(Πιο κλισέ και από ρομαντική κομεντί αλλά έχει τον μήνα στον τίτλο και κάποιος έπρεπε να το βάλει)
Metallica - Untill It Sleeps
Radiohead - Karma Police
Myles Kennedy - Year Of The Tiger
Motorhead - Love Me Forever
Alice In Chains - Down In A Hole
Pink Floyd - Eclipse
Magic De Spell - Sarajevo
Slipknot - Snuff
The Offspring - Gone Away (Slow Piano Version)
Alice Cooper - School’s Out

Δεν το σκέφτηκα και πολύ πήγα με μελαγχολικές μπαλάντες για να υπάρχει μια ομοιομορφία. Εκτός του τελευταίου γιατί ξεκινάνε τα σχολεία τον Σεπτέμβρη και θυμάμαι πως ένοιωθε ο μικρός εγώ :stuck_out_tongue:

και σε spotify playlist

4 Likes

Wish you were here
For you- my dying bride
Ashes-pain of salvation
Nostalgia-mono
A million miles away-Rory
Shadows follow-rotting christ
Χαραματα Ομονοια
Α.Κ.
Now comes the rain-fates
Catch the rainbow-Rainbow
Forever Autumn-lake of tears
Τα λαδαδικα-Μητροπανος

Ολα μου φερνουν αναμνησεις-ισως και εσας

5 Likes

Δεν το παίδεψα και εγώ πολύ, απλά κάποια τραγούδια είναι για την πρώην αγροτική ζωή μου (πολλές από τις δουλειές γινόταν τον Σεπτέμβριο) και κάποια που μου βγάζουν ας πούμε συναίσθημα Σεπτεμβρίου

Dax Riggs - Night Is The Notion
Hammers Of Misfortune - Agriculture
Hexvessel - Woods To Conjure
Katatonia - Ghost Of The Sun
Manes - Last Lights
Mark Lanegan Band - Harvest Home
Sonic Youth - Rain On Tin
Steven Wilson - Routine
The Gathering - The Big Sleep
Smashing Pumpkins - We Only Come Out At Night
Ulver - Lost In Moments
Wovenhand - Sinking Hands

Αύριο με την πρώτη ευκαιρία θα τα προσθέσω και στην playlist του Σεπτεμβρίου που δημιούργησε ο nnnkkk

5 Likes

2 Likes

:upside_down_face: :upside_down_face:.

1 Like