Opeth - Dirge for November
Με μισή καρδιά δλδ ο δράκοντας απεξω
Opeth - Dirge for November
Με μισή καρδιά δλδ ο δράκοντας απεξω
Mastodon - Pain with an Anchor
Προθεσμια Ψηφων Δεκεμβριου: 2 Ιανουαριου 2023 , 13:00 το μεσημερι Ελλαδας, μεσανυχτα Χαβαης
Υποβολη Λιστας Ιανουαριου : Απο 2 Ιανουαριου 2023 - Βαζετε ΔΕΚΑ (10) τραγουδια αυτην την φορα
Σορρυ, το εχασα αυτο το ποστ καπως. Φυσικα και οχι, απλα βολευει πιο πολυ το Spotify
Ναι, απλως δεν εχω τον χρονο να φτιαχνω λιστα και στο YouTube, οποτε θα πρεπει να βρισκεις τα τραγουδια μονος σου, το οποιο μπορει να ειναι κουραση. Το Spotify ειναι δωρεαν παντως στην βασικη του εκδοση, στην οποια αν δεν κανω λαθος μπορεις να ανοιξεις μια λιστα και να την παιξεις. Την λιστα.
Ναι φυσικα, εννοειται. Ισα ισα που μιας και ειχες σκοπο να τα βαλεις εσυ, φανταζομαι πως σχεδον οφειλεις να τα ψηφισεις
Γελασα
Λοιπόν διαλέγω το αποπάνω τραγούδι.
Γενικά δεν ακούω Leprous αλλά έβαλα να το ακούσω και μου άρεσε, οπότε το ψηφίζω.
Μια μικρη ανανεωση πριν χωθω στα κιταπια μου για τις επομενες 6-7 ωρες ωστε να βγαλω βαθμολογιες για 200 φοιτητες και να τις ανεβασω στο συστημα… Αναμενουμε επιλογες μονο απο @Com_Mark και @Curehead , οι οποιοι απλως πρεπει να επιλεξουν το τραγουδι που τους αρεσει περισσοτερο απο την λιστα που ακολουθει:
Εχουν ηδη επιλεχθει 14/16 τραγουδια για το μπαραζ, και συγκεκριμενα τα:
Οι 15 ψηφοι μου για τον Δεκεμβριο:
Universe217 - Harm
The Pogues - Fairytale of New York
Katatonia - Dancing December
Dream Theater - 6:00
Neolunar - Munchen-Hamburg
Dave Brubeck - Take Five
David Gilmour - There’s No Way Out Of Here
Tyketto - Forever Young
Testament - D.N.R.
All About Eve - December (εξαιρετικο και on topic, αλλα κατι επρεπε να κοπει)
Charlie Clouser - Hello Zepp + Overture
Savatage - Gutter Ballet
Saviour Machine - Ludicrous Smiles
Evanescence - Tourniquet
Brendan Perry - Wintersun
ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΣΠΑΜ :
Σε γενικες γραμμες ανακαλυψα λιγοτερη σε ποσοτητα καλη νεα μουσικη για τα δικα μου γουστα αυτον τον μηνα, αλλα ας πουμε οτι ηταν “λιγα και καλα”. Καποιες λιστες δυστυχως δε με επιασαν πουθενα γιατι απλα δεν ακουω καθολου τετοια ειδη μουσικης, ενω αλλες λιστες ειχαν τραγουδια που μου αρεσαν αρκετα αλλα δε μου εβγαζαν καθολου mood Δεκεμβριου. Αυτοι που (νομιζουν οτι) ξερουν τα μουσικα μου γουστα ισως εκπλαγουν με την επιλογη των Tyketto (και την παρολιγο επιλογη των Riot), αλλα η αληθεια ειναι πως ο Δεκεμβριος θα ειναι παντα μηνας στον οποιο αναπολω με τεραστια νοσταλγια τους Δεκεμβριους (και οχι μονο) 2005 εως 2008, στους οποιους για καθε 3 μαυρες σαμπουκες με κερνουσε 1 ακομα η γλυκυτατη και πανεμορφη Βασω με τα πρασινα ματια απο την Ικαρια, στο Τζασμιν στην Μιχαλακοπουλου, οσο ακουγαμε AOR και αμερικανικο hard rock με τις ωρες, μαζι με Savatage και αλλα ελαφρολαικα μετσαλ. Επισης, παραδοξως, την μεγαλυτερη εντυπωση μου εκανε το Ludicrous Smiles των Saviour Machine, μιας εν μερει γελοιας και γραφικης χριστιανικης γκοθομπαντας, που ομως με το συγκεκριμενο τραγουδι με ισοπεδωσε. Ισως γιατι μου θυμιζει σε σημαντικο βαθμο το soundtrack στην προπροτελευταια πιστα του παλιου Ninja Gaiden στο NES, δηλαδη το σημειο στο οποιο ο Ruy Hayabusa εχει πλεον μαθει την αληθεια για τον πατερα του και βρισκει τον ναο με τους δαιμονες για να εντοπισει και να σκοτωσει τον Jaquio.
Τραγουδια που κοπηκαν στο νημα, με εξηγηση του γιατι κοπηκαν σε παρενθεση, ηταν τα εξης:
Sentenced - Mourn (το εβαλα κι εγω καποιον αλλο μηνα και το φτυσατε… δε μου παει για Δεκεμβριο)
Rage - Days Of December (κοπηκε με θλιψη, απλα γιατι προτιμω τα αλλα…)
Savatage - Chance (μαχαιρι στην καρδια αλλα θα περιοριστω σε μια επιλογη ανα μπαντα)
Savatage - Not What You See (ποσο σαβαταζ να στηριξω πια, ειπαμε)
Helloween - The Dark Ride (ιεροσυλια να κοβω λατρεμενη τραγουδαρα, αλλα με αναγκασατε)
Audioslave - Like A Stone (δε μου βγαζει Δεκεμβριο αν και το αγαπω)
Riot V - Take Me Back (ψηφισα ηδη μια κομματαρα απο νεουορκεζικο hard rock!)
Amorphis - The Way (δυστυχως επρεπε να μπει Ιανουαριο… οχι Δεκεμβριο)
Με bold αυτα που δεν ειχα ξανακουσει ποτε, μου αρεσε η ιδεα του @osfp7 να τα καταδεικνυει. Ελα να κλεινουμε την χρονια σιγα σιγα, ψηφιστε please οσοι δεν το εχετε κανει ακομα. Θα σας κανω tag στις 30 Δεκεμβριου για να συντομευουμε.
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Είχα λίγο φορτωμένο πρόγραμμα και καθυστέρησα λίγο. Η επιλογή για τα μπαράζ και ακολουθεί η λίστα του Δεκέμβρη.
16 Horsepower - Strawfoot - 2000 “Secret south”
Λίστα Δεκέμβρη:
Σε άλλα σπαμαριστά νέα, χρόνια πολλά @QuintomScenario που αν κατάλαβα καλά έχεις γενέθλια. Τελικά ο κόσμος είναι πολύ μικρός.
Χθες ήμουν με κάποιον από το ίδιο μαγαζί, πριν από 6-7 χρόνια γνώρισα και κάποιους από αυτούς που βλέπαμε τις Τετάρτες να κάνουν headbanging με τα κουστούμια τους, σιγά σιγά μαζευόμαστε και παράλληλα μεγαλώνουμε
Ψηφοι Δεκεμβριου (λυγισα και ψηφισα κυριως παλια και αγαπημενα, το ομολογω)
The gathering wilderness- Primordial
Rescue me- The gathering
The windmills of your mind- Βασσιλικος
Christmas Eve- Savatage
X-M@$- Corey Taylor
Chance- Savatage
The dark ride- Helloween
Yearning the seeds of a new dimension- In the woods…
Saffron’s curse- Cradle of Filth
The heart collector- Nevermore
Please don’t touch- Headgirl
Orgasmatron- Sepultura
Heroes, Saints and fools- Saracen
Gutter Ballet- Savatage
Like a stone- Audioslave
Ψήφος Μπαράζ: Leonard Cohen - Avalanche
Ψήφοι Δεκεμβρίου
τρικυμία εν κρανίω so yes totally me : )
η απόλυτη αντιστροφή των “εορταστικών reunions” , and a soul-crushing music to match
και να σκεφτείς ότι κυκλοφόρησε ως b-side όπως τόσα αλλα αριστουργήματά του[ς]
η κορυφαία στιγμή του live του 2019
Παρακαλειται θερμα ο κομισσαριος @pantelis79 να παρει τα αποπανω 16 τραγουδια και να πραγματοποιησει μια τυχαια κληρωση μεσω αδιαβλητης διαδικασιας, ωστε να δημιουργησω τα 8 polls και να ψηφισουμε τους νικητες. Η συγκεκριμενη διαδικασια μπορει να αφησει απεξω τραγουδια τα οποια αν δημιουργουσαμε συνολικο poll και με τα 16 μπορει να εμπαιναν, αλλα where’s the fun in that?
Ο στοχος ειναι να βγει η λιστα Νοεμβριου πριν αρχισει ο κοσμος να βαζει τις λιστες Ιανουαριου.
Ευχαριστω, αλλα θα κρατησω τις ευχες για τον Αυγουστο, στο αλλο τοπικ απλα εκανα χαβαλε
Ψήφοι Δεκεμβρίου
The Gathering - Rescue Me
Tom Waits - Christmas card from a hooker in Minneapolis
Madonna - Frozen
The Tea Party - Winter Solstice
Savatage - Christmas Eve (Sarajevo 12/24)
Bad Religion - Hark! The Herald Angels sing
Corey Taylor - X-M@$
Linkin Park - My December
King Diamond - No presents for christmas
Davis Gilmour - there’s no way out of here
Camel - Spirit of the water
Metallica - Fade to black
Beach Boys - God Only Knows
The Cure - Last Dance
Nick Cave - Watching Alice
Με Bold ότι άκουσα 1η φορά
Tania Libertad - Alfonsina Y El Mar εναντίον Poe - Wild
Leonard Cohen - Avalanche εναντίον Leprous - Coal
Mastodon - Pain with an Anchor εναντίον Opeth - Dirge For November
Royksopp - What Else Is There? εναντίον 16 Horsepower - Strawfoot - 2000 “Secret south”
Isis - The Beginning And The End εναντίον Frank Sinatra - Autumn Leaves
Archive - Dangervisit εναντίον Γαργανουράκης, Χαλκιάς, Τσανακλίδου - Μαλαματένια Λόγια
Noah Gundersen - Heartbreaker εναντίον Susanne Sundfør - Delirious
Goblin - Profondo Rosso εναντίον Enya - Only Time|
'Αδικο
0 voters
0 voters
0 voters
0 voters
0 voters
0 voters
0 voters
0 voters
Τραγούδια που είχαμε προτείνει εμεις μπορούμε να ψηφίσουμε η θα κρατάμε το fair play σαν Βρετανοί κονιορδοι ακόμα και στις καθυστερήσεις;;;
Εννοειται ψηφιζεις το δικο σου τραγουδι αν θελεις στο poll αποπανω.
Εγω δηλαδη ψηφισα 2 δικα μου χωρις ντροπη
Αφου μου αρεσουν περισσοτερο, τι να κανω…
Επισης, μην ριχνετε λευκα μωρε. Βαλτε ψηφο σε ολα.
Αν δεν τα θυμαστε τα τραγουδια, καντε την καλη και ακουστε τα ξανα.