WHITE TOWN - your woman
DREAM THEATER - peruvian skies
TEDESCHI TRUCKS BAND - shame
WOVENHAND - the threshingfloor
GRAILS - future primitive
WINTERHAWK - period of change
CURE - killing an arab
SOPHIE ZELMANI - memory loves you
DOJO CUTS - ain’t got no reason
KUTIMAN,DEKEL - my everything
CHRIS CORNELL - seasons
TIAMAT - brighter than the sun
FOY VANCE - make it rain
LITTLE ALBERT - swamp king
NINET TAYEB - child
Εδω και αρκετα χρονια, καθε Μεγαλη Παρασκευη/Σαββατο ακούω Om - Advaitic Songs και κάθε Κυριακή του Πάσχα ακούω V.I.C… Εμπνευσμενος λοιπον απο αυτη μου την παραδοση η λιστα μου για τον Απριλιο ξεκιναει μυσταγωγικα ανεξαρτητως θρησκειας, συνεχιζει με πανηγυρια και γλεντια για να τελειωσει με μια πρωτη γευση ηχητικης Ανοιξης πριν φτασουμε στον τιγκα λουλουδιασμενο Μάιο.
Megadeth - Holy wars…The Punisment Due
Sepultura - Territory
Propagandhi - Supporting Caste
Metallica - The god that failed
Marilyn Manson - The Reflecting god
A Perfect Circle - Judith
Depeche mode - Personal Jesus
Pet Shop Boys - It’s A Sin
Τζιμης Πανουσης - Ερωτικο
Monty Python - Always look at the bright side of life
Απρίλιος - Μαϊος για εμένα πάνε πακέτο, καθώς αποτελούν την κορύφωση της αγαπημένης μου εποχής. Για εμένα αυτές οι μέρες πάντα ήταν ξεχωριστές. Πολλές όμορφες αναμνήσεις, τα πάντα γύρω ανθίζουν και μυρίζουν υπέροχα, η μέρα μεγαλώνει και αρχίζουν οι πρώτοι περίπατοι με σωστή θερμοκρασία και λιακάδα. Είναι πολύ νοσταλγική εποχή, θυμάμαι μικρολεπτομέρειες που μπορεί να μην έχουν κάποια κομβική σημασία στην ζωή μου αλλά αποτελούν μέρη ενός ευρύτερου ψηφιδωτού από στιγμές που, για κάποιο λόγο, μου έχουν μείνει στο μυαλό. Ένας καφές με τον κολλητό, μια μικρή εκδρομή, άραγμα στο αίθριο της σχολής, κανονίσματα διακοπών, μπασκετάκι το βράδυ σε κάποιο προαύλιο, περίπατος και τσιλάρισμα σε κάποια πλατεία στην πόλη μου, θυμάμαι πολλά μικρά με μεγάλη λεπτομέρεια και κάθε χρονιά, με το που μπει ο Απρίλης ειδικά, όλα αυτά σκάνε σχεδόν ασυνείδητα στο μυαλό.
Εξτρα μπόνους στην λίστα το My Dying Bride, αφού Πάσχα έρχεται και είναι ίσως το συγκρότημα που αποδίδει πιο εύστοχα (ηθελημένα ή μη) το κατανυκτικό, σκοτεινό κλίμα των ημερών. Τουλάχιστον στα αυτιά μου, that is.
Θα τολμήσω να βάλω λίστα πριν ψηφίσω, σας βλέπω φορτσάτους και δεν θέλω να μου πάρετε κανένα κομμάτι!! ;p Θα επανέλθω όμως πολύ σύντομα, έχω να κάνω 15 τα 30κάτι τραγούδια, χαλαρά.
Οπότε, λίστα ⸸ ΠΑCΧΑ ⸸ με κατάνυξη, καμπάνες, λαμπάδες, λαγούς, παγανισμούς, αγαπάτε αλλήλους και όλα τα καλά :
AC/DC - Hells Bells
Rival Sons - Do Your Worst
Motörhead - Killed By Death
Uncle Acid & The Deadbeats - 13 Candles
Jefferson Airplane - White Rabbit
Goat - Talk to God
Neurosis - Stones From the Sky
Primordial - Dark Song
Agalloch - Kneel to the Cross
Dax Riggs - I Hear Satan
Laura Marling - Alpha Shallows CHICKN - Taqsism / Rhy / Tavkhava
Spiritual Beggars - Angel of Betrayal
Brutus - War
Omen - Death Rider
The Beatles - Here Comes the Sun
Pink Floyd - High Hopes
Shok Paris - Steel and Starlight
Winterhawk - Period of Change The Vyllies - Can You Hear The Witches Laugh? Grails - Future Primitive Angel Olsen - All the Good Times
Pearl Jam - Evenflow
Thin Lizzy - Philomena
Camel - Separation
Summary
Οι μεγάλοι έρωτες του μήνα ήταν τα κομμάτια της Laura Marling και της Angel Olsen. Και οι πιο καρδουλωμένες λίστες μου, κατά σειρά ήταν των osfp7, Kostas_L, SvenN, martian και JTN. Μ’ άρεσε επίσης ο συνειρμός και οι μικρολίστες με το UTH. <3 Α και επίσης δεν βρήκα άκυρη την λίστα του nnkkk!! ;p
Κατά τα λοιπά, Pearl Jam ζορίστηκα να διαλέξω ποιό από τα δύο κομμάτια να βάλω και το έριξα στην τύχη, Cure είπα δεν ξαναψηφίζω για λίγο καιρό, ftani, από τα My Everything και Roman Holiday ξαναζορίστηκα να διαλέξω αλλά έβαλα το πρώτο ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΑ ΕΝΤΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟΜΕΝΑ, όπως και από κάποιες άλλες τελειότητες στην λίστα των Kostas_L (πχ Pastures, Thresingfloor) και martian (Reign of Fire, Master Control) - κι από αυτά τελικά δεν έβαλα κανένα. ;p Άφησα εκτός το Bad Moon Rising γιατί κάπως το έχω συνδεδεμένο με καλοκαίρι και για τον ίδιο λόγο δεν έβαλα και τα Seasons και Come Sail Away. Πλην όλων αυτών, κάπως κόπηκαν και τα Stand for the Fire Demon, Holiday in Cambodia, Waiting for John Wayne και η υπερκομματάρα των Arena (το Solomon) που θα ήθελα να έχω τιμήσει. Αυτάαααα.
@QuintomScenario
Παράκληση να έχω μέχρι αύριο δικαίωμα ψήφου για Μάρτη?
και ρίχνω κ αύριο και την λίστα απρίλη.
βλέπω ήδη ένα προφανές αναδυόμενο concept ένεκα πασχα.
I’ll blend it with elliot’s judgement - “april is the cruellest month”
κοντραστ της ανθοφοριας και της θανατολατριας που κουβαλαει αυτο το ψυχωτικο χριστιανικο αφηγημα
Άντε ήρθε η άνοιξη (οκ ο καιρός δε συμφωνεί και πολύ τελευταία) αλλά τέλος πάντων αγαπήστε (αν θα κρατήσει δεν το ξέρουμε), οσφρηστείτε, ευφρανθείτε, αμφισβητείστε και ζήστε εκστατικά.
THE HOLD STEADY “Stay Positive” I get a lot of double takes when I’m coming round the corners And its mostly pretty nice its mostly pretty alright
BRAND NEW “Jesus Christ” Jesus Christ, I’m alone again So what did you do those three days you were dead? 'Cause this problem is gonna last More than the weekend
Coroner - Internal Conflicts
Rotting Christ - Snowing still
Tiamat - Brighter than the sun
Pearl Jam - Alive
Depeche Mode - in your room
The Cure - killing an Arab
Pink Floyd - High Hopes
Grip Inc - Hostage to Heaven
Roky Erickson - Stand for the fire demon
Ghost - if you have ghosts
Nirvana - Frances Farmer will have her revenge on Seattle
Dead Kennedys - Holiday in Cambodia