Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

2019

1.Green Lung - Woodland Rites - Φρέσκο occult doom ντεμπούτο και αρχή μιας καριέρας που προβλέπεται δυνατή.

2.Orodruin - Ruins Of Eternity - Πραγματική βόμβα μετά από τόσα χρόνια εκτός.Κρίμα που απευθύνεται σε περιορισμένο ακροατήριο.

3.Rival Sons - Feral Roots - Η αναβίωση του hard rock βρήκε την αναμφισβήτητη κορυφή της.Αισιόδοξα μελαγχολικό.

4.Leprous - Pitfalls - Μάλλον το άλμπουμ στο οποίο φτάνουν κοντά σε αυτό που θέλουν να κάνουν σα μουσικοί.

5.Traveler - Traveler - Καναδικό speed metal διαμαντάκι που έχει αξιόλογες mid tempo ανάσες και το ξεχωρίζουν από τον σωρό.

Orodruin_Cover-500x500

27 Likes

Είναι η χρονιά με πολύ ωραία εξώφυλλα ε…

atlanteankodex

reignwolf

theneptunepowerfederation

twintemple

19 Likes

Το τελευταίο… :sweat_smile:

Είναι κ δισκάρα.
Νατακούσεις.

Δροσουλιτες βάλαν οι Atlantean Kodex?

Ααα, 2019, η πρώτη χρονιά που έδωσα λίστα για το σάιτ.

Να, αυτή εδώ:

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί της, οπότε πάω με την ίδια πεντάδα, γιατί παιχνίδι είναι, και φυσικά εξώφυλλο χρονιάς το εικονιζόμενο.

Σε περίπτωση που κάποιο άτομο δεν ψήνει να κλικάρει (δεν κρίνω - δεν υιοθετώ) την παραθέτω και εδώ (δίχως σχόλια - αυτά μέσα στο άρθρο, sorry not sorry :p)

Summary

1. מזמור (Mizmor) - Cairn
2. Atlantean Kodex - The Course Of Empire
3. Misþyrming - Algleymi
4. The Great Old Ones - Cosmicism
5. Vanum - Ageless Fire
6. Dawn Ray’d - Behold Sedition Plainsong
7. Nightfell - A Sanity Deranged
8. Darkthrone - Old Star
9. King Apathy - Wounds
10. Mayhem - Daemon
11. Brutus - Nest
12. Misery Index - Rituals Of Power
13. Teitanblood - The Baneful Choir
14. Blut Aus Nord - Hallucinogen
15. Victims - The Horse And Sparrow Theory

Επίσης συμφωνώ με τον εαυτό μου με τούτο δω, αν και cringe-άρω λίγο με κάποια σχόλιά μου:

Δίσκοι που κρατάω επίσης από εκείνη την χρονιά:

Summary

Warcollapse – Deserts Of Ash
Chain Cult – Shallow Grave
Yellow Eyes – Rare Field Ceiling
Falls Of Rauros – Patterns To Mythology
Drastus - Le Croix De Sang
Blood Incantation – Forgotten History Of The Human Race
Dead To A Dying World - Elegy
Autarch – The Light Escaping
Leprous - Pitfalls
Pup – Morbid Stuff
Fontaines D.C. – Dogrel
Altarage – The Approaching Roar
Mystifier – Protogoni Mavri Magiki Dynasteia
Agnosy – When Daylight Reveals The Torture
Smoulder - Times Of Obscene Evil And Wild Daring
Kaleikr – Heart Of Lead
Dold Vord Ens Navn - Gjengangere I Hjertets Mørke
Borknagar – True North
Bad Religion – Age Of Unreason
Storm Of Sedition – Howl Of Dynamite
Adrestia – The Wrath Of Euphrates
No One Knows What The Dead Think – No One Knows What The Dead Think
Ithaca – The Language Of Injury
Tropical Fuck Storm – Raindrops
Wolfbrigade – The Enemy: Reality
Soul Glo – The Nigga In Me Is Me
State Faults – Clairvoyant
Takafumi Matsubara – Strange Beautiful & Fast
Full Of Hell – Weeping Choir
Dreams Of The Drowned – Dreams Of The Drowned I
Dishonor – Dishonor
Vukari - Aevum
Kafka – Kafka
Procrastinate / Myteri split
Oiseaux-Tempête - From Somewhere Invisible

23 Likes

image

αυτο με το που το είδα μου ήρθε στο μυαλό αυτό

image

8 Likes

Top 5 2019

  1. Leprous - Pitfalls
  2. Dent - Bao Bei
  3. Bent Knee - You Know What They Mean
  4. Ihlo - Union
  5. Villagers of Ioannina City - Age of Aquarius
εξώφυλλο

Мак Сима Мгла - Чёрная Заря

25 Likes

Εξαιρετικό εξώφυλλο και του Nick Cave το 19

γτχσ για καταγωγή - οτιδήποτε lingerie-ωειδές που θα έπρεπε να παραπέμπει αλλού, μου το έχεις γαμήσει :bangbang:

2 Likes

Οι μουσικές του 2019, με ήχους άλλων δεκαετιών… Η δύναμη που ασκεί η νοσταλγία σε ένα μεσήλικο κουφάρι… Και ένας τρελός Καναδός που η δημιουργικότητα του δεν έχει όρια…

1)Devin Townsend - Empath
Να πούμε ότι μάλλον εδώ έχουμε τον καλύτερο δίσκο του Τοwnsend. Top 3 το λιγότερo και δεν δέχομαι αντιρρήσεις. Παρένθεση: Kάπου εκεί στα 2018 αντιλήφθηκα για πρώτη φορά την μόδα στo Υουtube με διάφορους τύπους που αντιδρούσαν στην μουσική συγκροτημάτων και καλλιτεχνών. Παπάδες, ραπάδες, μαμάδες και κάθε καρυδιάς καρύδι μπροστά από μία κάμερα. Ο Devin που έχει πέσει πολάκις φορές θύμα αυτών των Youtubers αποφασίζει να “αντιδράσει” στο νέο του τραγούδι αποτελώντας ο ίδιος μέρος του βίντεο-κλιπ του! Και θρίαμβος! Το Genesis, το πρώτο δείγμα του Empath είναι ένα παρανοϊκό αριστούργημα και ο Devin εγκρίνει! Το πλέον αγαπημένο του χταποδάκι κάνει την πρώτη του εμφάνιση, όπως και η συνεργάτης του στους Casualties of Cool, Ché Aimee Dorval στα backing vocals. Το Why? είναι το έτερο μεγαλειώδες κομμάτι του δίσκου, με τον Devin να δείχνει το μεγαλείο της φωνής του με μουσική υπόκρουση παρμένη λες και από παραμύθι της Disney. Αν συγκρίναμε τον δίσκο με κάποια από τις πολυάριθμες προηγούμενες δουλειές του, ενώ βρίσκεται πιο κοντά στο δημιουργικό πνεύμα του Synchestra, το ξεπερνά άνετα στο εκτελεστικό και τεχνικό τομέα. Βασικά ξεπερνά κάθε προηγούμενο δίσκο στον τομέα της παραγωγής. Το Εmpath είναι πραγματική απόλαυση με ακουστικά. Το μεγαλείο ψυχής, η καλοσύνη και η ανθρωπιά που εκπέμπει μου φτιάχνει την διάθεση, με κάνει να χαμογελώ στο σκοτάδι, με γεμίζει αισιοδοξία για το αύριο. Δεν είναι και λίγο.

2)Bat For Lashes - Lost Girls
H υπόσχεση που είχε δώσει η Natasha Khan σε μικρότερες δόσεις στις προηγούμενες δουλειές της, γίνεται στο Lost Girls ( από την cult ταινία Lost Boys να υποθέσουμε; ) πραγματικότητα. Ένα ολόκληρο album βουτηγμένο στους ήχους και την αισθητική της καλύτερης δεκαετίας. Είναι όλο το album αξιόλογο όσο το εναρκτήριο 1-2 των σινγκλς Kids in the Dark και Τhe Hunger; Εγώ θα σας πως είναι, ακούστε τουλάχιστον τα εθιστικά φουτουριστικά beats του Jasmine ή τα σαξόφωνα του Vampires και αποφασίστε μόνοι σας. Πότε είπαμε βγαίνει ο επόμενος κύκλος του Stranger Things;

3)Twin Tribes - Ceremony
Solo miro fantasmas/ Estan dentro de ti
Σίγουρα δεν περιμέναμε πως μια μπάντα δύο λατίνων τύπων από το Τέξας θα κυκλοφορούσαν τον Dark Wave δίσκο της χρονιάς και γιατί όχι της δεκαετίας. ΟΚ δεν ανακαλύπτουν τον τροχό, αλλά τα τραγούδια τους ξεχειλίζουν από την πεμπτουσία της συγκεκριμένης μουσικής. Οι μηχανικοί μα τόσο χορευτικοί ρυθμοί, οι μελαγχολικές ερμηνείες, οι κελαριστές κιθάρες, όλα τόσο γνώριμα, όλα καλοδεχούμενα. Βλέπω έχουν κλείσει κάποια live στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 24. Ας το έχουν υπόψιν τους οι διοργανωτές, λέω τώρα…

4)Rammstein - Rammstein
Tι σοκ ήταν εκείνο όταν πρωτοείδα την βιντεοκλιπάρα του Deutchland. Η επιστροφή των Rammstein μετά από 9 ολόκληρα χρόνια δεν θα μπορούσε να γίνει με πιο εκκωφαντικό τρόπο. Από την πρώτη κιόλας ακρόαση του δίσκου διαπίστωσα με έκπληξη πόσο μου είχαν λείψει. Τι κι αν τα Γερμανικά από τα πρώτα χρόνια του Γυμνασίου δεν αρκούν για να αποκρυπτογραφήσουν τις στιχομυθίες του Till Lindemann. Eίναι το special feeling που βγάζουν κομμάτια όπως τα Zeig Dich, Ausländer, Puppe, Diamand κ.α. που αρκεί για να παρασύρουν τους πάντες στον γεμάτο πυροτεχνήματα και S&M κόσμο τους.

5)Tanith - In Another Time
Όλα δείχνουν ότι ο Russ Tippins -αν βάλoυμε μέσα και τις πρόσφατες δουλειές των Satan- βρίσκεται σε συνθετικό οίστρο τα τελευταία χρόνια. Twin Guitars? - It’s a Deal! Νatural sound? - Count me in! Και έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο πετυχημένο ντουέτο στα φωνητικά, όχι κάτι που συναντάμε συχνά σε αυτήν την μουσική. Υπέροχο album που λες και ξεπήδησε μέσα από μια χρονοπύλη της δεκαετίας του 70 και ήρθε για να ομορφύνει τις γκρίζες ημέρες μας.

Κάποια ακόμα που λίγο πολύ τα ξέρετε.

Cult Of Luna - A Dawn to Fear
Καλό. Πολύ καλό, αλλά κάτι του λείπει…Αχ βρε CoL, μας κακομάθατε με το Μariner…Θέλει υπομονή αν δεν είναι κάποιος μυημένος στο είδος, 79 λεπτά παραείναι πολλά. Το Lights on the Hill είναι 15λεπτο αλλά δεν θα έκοβα ούτε δευτερόλεπτο από τέτοιο έπος.

Mgła - Age of Excuse
Καλό. Αλλά λίγο πιο κάτω από το Exercises…Εννιάρι με άλλα λόγια. Ίσως έχει έρθει η ώρα για μια κάποια αλλαγή στην πετυχημένη το δίχως άλλο συνταγή…

Chelsea Wolfe - Birth Of Violence
…να όπως η Chelsea που είπε να το γυρίσει στις ακουστικές κιθάρες και στα μελωδικά ρεφρέν. Κάπως διαφορετικό album από αυτά που μας έχει συνηθίσει, δεν θα το πω εμπορικό, πιο εύκολο στο αυτί ίσως, ορίστε! Αλλά ας το παραδεχτούμε πως και τον τσελεμεντέ να τραγουδούσε θα ήταν υπέροχη.

Alcest - Spiritual Instinct
Αν σας αρέσουν οι προηγούμενες δουλειές των Alcest δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας αρέσει το Spiritual Instinct. Οι απίστευτοι “Κήποι των Μεσάνυχτων” και το εκπληκτικό “Ζαφείρι” είναι εκεί ψηλά μαζί με τις άλλες κορυφαίες δημιουργίες τους.

Wilderun - Veil of Imagination
Καλύτερο από ότι κυκλοφόρησαν οι Opeth μετά το Watershed. H σύγκριση δεν είναι ακριβής αλλά δεν είναι ούτε και τυχαία. Eπικό και ταυτόχρονα πολύπλοκο, πιθανόν μια θέση στην πεντάδα του άξιζε περισσότερο. Oh, well…
796798

30 Likes

Εχουμε και εξωφυλλο 2018

DreamlongdeadCover

11 Likes

Παιζουν 70 λεπτα max στα live?

1 Like

Ας τον κάνει κάποιος ban

Ενα μικρο secret satan για το καλο :ninja:
Αντι δωρου σας στελνω ενα ετος :nerd_face:

https://www.proprofs.com/quiz-school/ugc/story.php?title=-36550106e

Υ.Γ. η κληρωση εγινε στο εξελ, παρουσια συμβολαιογραφου και για να χωρεσουν και οι 69 συμμετέχοντες χρησιμοποιηθηκαν τα πρικουελ και καποια σικουελ…

19 Likes

Βρίσκω κάτι ρομαντικό να παίρνει κάποιος τον χρόνο του εν έτει 2023, σε μουσικό φόρουμ, να κάνει αυτό το πράγμα. Ιt reminds me of a simpler time.

10 Likes

Εγω θα πρεπει να περιμενω λιγο

8 Likes

1

Είναι ξεκάθαρο ότι το 2019 ακούμε τον καλύτερο hardcore δίσκο που κυκλοφόρησε εδώ και πολλά χρόνια, ο οποίος έχει μια διαφορετική απόχρωση του μπλε.

4 Likes

YEEEEEES! (με προφορα απο το κεντακι)

1 Like

:black_heart:

5 Likes