Ναι μωρέ, μια απο τα ιδια. Τα αγαπημενα εβερ ειναι καμια 10αρια και αλλαζουν αναλογα την μερα - και αναλογα το αλκοολ!
Πως μου είχε διαφύγει τέτοιο κελεπούρι; Λατρεύω 60’s και 70’s κλασικό ροκ δυσκολεύομαι με τον αριθμό 5 αλλά οι κανόνες κανόνες.
Black Sabbath - Paranoid
The Beatles - Let It Be
Black Sabbath - Black Sabbath
Led Zeppelin - Led Zeppelin III
Pink Floyd - Atom Heart Mother
έχω αφήσει αλμπουμάρες απ έξω (πχ in rock) αλλά και αυτά τα 5 είναι ένα κ ένα
Led Zeppelin - Led Zeppelin III
Deep Purple - Deep Purple in Rock
New York Rock & Roll Ensemble & Manos Hadjidakis - Reflections
Aretha Frankin - Spirit in the Dark
Funkadelic - Funkadelic
Αδιανόητο τ’ ότι οι κόσμοι μας συναντήθηκαν κάπου!
Επίσης πολύ αγάπη για το “Let it be”, εμένα μου φάνηκε αδύναμο σε σχέση με ό,τι βγάλανε από το “Rubber soul” κι έπειτα.
και που να δεις/θυμηθεις τι γινεται το 72’…οχι οτι το 73 παει πισω (μεχρι εκει εχω φρεσκαρει) με τετοια μπασιματα που εχει plus τα καθιερωμενα…τιποτα κατι tubular,κατι earth,χαλια μαυρα
Ενταξει, κλαμα αυτες οι χρονιες, μπορω να κανω τοπ 30-40 με δισκους δεκαρια μονο νομιζω.
- Fire & Water - Free
- American Beauty - Grateful Dead
- Cosmos Factory - Creedence Clearwater Revival
- Idlewild South - The Allman Brothers Band
- Layla and Other Assorted Love Songs - Derek and the Dominos
Μπράβο @anhydriis , πολυ ωραια ιδέα, ειδικά για τρελαμένους λιστακηδες όπως πολλοι από μας εδώ μέσα, που θα αδράξουμε την ευκαιρία για να επισκεφτούμε ξανά τις λίστες μας της κάθε χρονιάς (εννοείται ότι το κανουμε κι άλλοι αυτό @Leper_Jesus).
Προσωπικά με ψηνει πολυ να πιασω τα 70s εκ νέου, γιατί τα ακούσματά μου, στην συντριπτική τους πλειοψηφία ξεκινουν από (mid/late) 80s κ περα, κ γενικά, υπεραγαπω τις μουσικές των εποχών που εζησα στον καιρό τους (από 92 κ μετά), οποτε όλο αυτό είναι πολυ όμορφη αφορμή για κατάδυση σε δεκαετιες/χρονιές που γνωρίζω/σέβομαι μεν, αλλά ουτε κατά διάνοια στον ίδιο βαθμό με την τελευταία τριανταετια, κ λειτουργεί κ ως ευκαιρία για να ξαναθυμηθω κ υλικό που δεν επισκέπτομαι συχνα (βσκ, τώρα που το σκέφτομαι, όσο λιστομανης κι αν ειμαι, δεν έχω κάνει ποτέ μουσικο τοπ 10/5/ο,τι για χρονιά πριν τα 80s - οποτε με ψηνει και ως challenge).
Κ για ν αφήσω κ εγώ, και εδώ, την δική μου πενταδα για το 70,
There it is:
1. Black Sabbath - Black Sabbath
Οι Απαρχές, το Όλο, the Source of Things to Come, κ άλλα τέτοια γραφικά
2. Black Sabbath - Paranoid
Ο δίσκος που συμπεριλαμβάνει το τραγουδι μου (μαζί με το DNA όλου του μετέπειτα σκληρου ήχου)
3. Atomic Rooster - Death Walks Behind You
Σκοτεινό, ultra heavy κ εσωστρεφες, με εξωφυλλαρα κ κομματάρες.
Το ομώνυμο το ειχα αγαπησει αιώνες πριν αρχίσω να έχω τέτοια άκουσματα, από την - περιπου heavy/death - διασκευαρα που του είχαν κάνει οι Paradise Lost (την εποχή του αγαπημένου μου Shades of God)
4. Lucifer’s Friend - Lucifer’s Friend
Επίσης σκοτεινό, obscure κ heavy, θα μπορουσε να λέγεται κ Black Sabbath’s Friend (κακο αλλά έπρεπε)
5. Sir Lord Baltimore - Kingdom Come
Και λίγη αγάπη για την παραγνωρισμενη, ίσως, protometal δισκαρα των Αμερικανών.
Edit:
Καθαρά για λόγους προσωπικου ψυχαναγκασμου (κ για να έχει λίγο περισσότερο fun η διαδικασία), προσθεσα λίγα σχόλια στο κάθε άλμπουμ της πενταδας μου, κ, έτσι για το Honorable Mention, την 5αδα που έμεινε απ εξω (πηρα θάρρος μιας που ειδα οτι το εκαναν κι άλλα παιδια)
Top 6 - 10
- Black Widow - Sacrifice
- Van Den Graaf Generator - The Least We Can Do Is Wave to Each Other
- Uriah Heep - …Very 'Eavy …Very 'Umble
- Led Zeppelin - III
- Pink Floyd - Atom Heart Mother
Τα ιδια και εγω, ηδη εχω καμια δεκαρια δισκους που θελω να ξανακουω και ειμαστε ηδη στην πρωτη χρονια. Αυτο με το σχολιακι μου αρεσει πολυ σαν ιδεα και για να ενταχθει και στην φορμα, δεν ξερω πως ακομη θα το δουμε.
Παμε και για ισοψηφια στην τελευταια θεση (10η) αλλα λεω να το αφησω ετσι χωρις poll και τετοια
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για την πρώτη χρονιά της ψηφοφορίας, να πούμε ότι η ιδέα του @anhydriis αποδεικνύεται πολύ πετυχημένη με τα μέχρι τώρα δεδομένα τουλάχιστον, αφού πέραν της μεγάλης συμμετοχής, πολλοί σπεύσαμε να κοινοποιήσουμε τις προτιμήσεις μας!
Δεν ξέρω τι έχει κατά νου ο… υπεύθυνος του παιχνιδιού, αλλά ίσως, αν δεν είναι πολύς επιπρόσθετος κόπος, θα μπορούσε να μην περιοριστεί στα 10 πρώτα σε ψήφους album, αλλά να βάλει περισσότερα για να δούμε και κάποιες λιγότερο προβεβλημένες κυκλοφορίες. Εκτός αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα για το top10 που δεν γνωρίζουμε, π.χ. θα βγουν συνολικά στατιστικά απ’ όλα τα χρόνια στο τέλος κλπ κλπ
Για εμενα το ενδιαφερον ειναι να βρω αλμπουμ που δεν εχω ακουσει ή δεν εχω δωσει την προσοχη που θα επρεπε. Δεν περιμενω να ακουσω το black sabbath ξανα απο την συγκεκριμενη ψηφοφορία. Τα πρωτα 10 πολυ πιθανον να τα εχουμε ακουσει ολοι ειδικα μετα τα 80s οποτε ναι ισως τα πρωτα 15 να ειχαν μεγαλυτερο νοημα.
12 ακριβως θα βγουνε τα αποτελεσματα, βαλτε κρασακια, μπυριτσες, ουισκακια, νερο βρυσης η εμφιαλωμενο, γενικως οινοπνευματα να αρχιζει αντιστροφα η παρουσιαση των δισκων στις θεσεις 1-10 και εννοείται πως θα παρατεθει ολη πληρης η λιστα για να παρουμε ιδεες και να σχολιασουμε τα καθέκαστα.
Μηπως απο εδω και περα να την βγαζεις σαββατο; Να εχουμε την κυριακη να ακουσουμε κανα δισκο αφου απο δευτερα δουλευουμε;
Μου χαλάς την ιδέα να ψηφίζω κυριακή πρωί αφού έχω περάσει την κάθε εβδομάδα μελετώντας την χρονιά
Οκ, απλα θα ηταν ευκαιρια για μελετη της λιστας και ακροαση την κυριακη. Ολα καλα
Ναι ρε κλαιν, σιγά να μην είναι αυτό το πρόβλημα. Ό,τι θέλει ο θρεντσταρτερ και ο λαός.
Ο τελευταίος διάλογος She_Wolf και Clairvoyant, καθώς και η όλη “φασαρία” στο άλλο thread για το αν ο tulerduden “επιτρέπεται” να συμμετάσχει στο παιχνίδι ή όχι, σε μία πρώτη φάση με ωθεί να γράψω κάτι του στυλ: “ρε μαλάκες, ξεκολλάτε να πούμε που διαφωνείτε για τις λεπτομέρειες ενός παιχνιδιού, κοτζάμ μαντράχαλοι/ες κάνετε σαν παιδάκια και δεν μπορείτε να συμφωνήσετε σε κάτι βασικό για να προχωράμε”, αλλά μετά που το καλοσκέφτομαι, συνειδητοποιώ ότι ίσως αυτό λέει πολλά (και καλά) για την ψυχική μας υγεία το ότι σκαλώνουμε με τέτοια πράγματα ενώ είμαστε ενήλικες και “δε θα έπρεπε”, αφού έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε “αποδοτικά και σοβαρά και παραγωγικά”. Νιώθω μια γλυκιά μελαγχολία, ρε παιδάκι μου, βλέποντας ακόμα ανθρώπους τέτοιας ηλικίας να προσπαθούνε να διαμορφώσουν ένα παιχνίδι κατά τέτοιον τρόπο που ο καθένας/καθεμία θεωρεί απολαυστικότερο. Γιατί, ως γνωστόν, δε σταματήσαμε να παίζουμε επειδή μεγαλώσαμε, αλλά μεγαλώσαμε επειδή σταματήσαμε να παίζουμε.
Μπορεί επίσης να ψηφίζει η Σηγουλφ στις 10 το πρωί κάθε Κυριακή και στις 12 το μεσημέρι να βγαίνουν τα αποτελέσματα και να έχει όλη τη μέρα ο Κλερβογιαντ να ακούει δίσκους, όλοι ευτυχισμένοι. Ή μπορεί να μετακομίσει Αμερική να τα παίρνει τα αποτελέσματα το απογευματάκι με τον καφέ
Ολοι παιδιά είμαστε όσο και να μεγαλώνουμε και ναι θα τεθει εκλογικη κάλπη για μετακινηση της ώρας χιχιχιχ
Θα μετακομισω αμερικη για να μην σας ξεβολεψω