Let's Play IV : Head To Head (Metallica)

Καλησπέρα καλη βδομάδα @QuintomScenario

1 Like

Χαχαχαχ οκ οκ εντάξει, ακούστηκες, δίκιο.

Θα το σεταρω το βράδυ

1 Like

Offtopic, αλλά διάβασε κανείς για το σκηνικό που έγινε με τους Rammstein? Κάτι με τα pre/after parties που κάνουν, βγήκε μια γυναίκα και λέει της δώσανε κάτι, και τώρα βγήκανε και άλλες κοπέλες που λένε ότι πάθει κάτι παρόμοιο

γνωστές μου που είχαν πάει σε ένα ανάλογο after party πάντως πέρασαν σουπερ και χωρίς εννοείται καμία παρενόχληση. So I dunno

Τιλερε παιδι μου.

Θυμιζω οτι αν θελετε μπορειτε να κανετε καποια απο τα κατωθι:

• Γραψτε λιγα λογια για το ζευγαρι της αναμετρησης, αν οι δισκοι σας εχουν αγγιξει ή κι αν οχι.
  • Γραψτε προσωπικες αναμνησεις και εμπειριες με τις οποιες εχετε συνδεσει την μουσικη αυτη.
  • Ποιο εξωφυλλο σας αρεσει περισσοτερο?
  • Γιατι ο δισκος Χ ειναι καλυτερος απο τον δισκο Υ κατα την γνωμη σας?
  • Θα θεωρειτο καλυτερος ο δευτερος δισκος αν ειχε βγει πρωτος?
  • Σε ποια σημεια υπερτερει ο δισκος που ψηφισατε?

1ος Προημιτελικός : Mesmerize VS Hypnotize = 19 - 10
2ος Προημιτελικός : Reise, Reise VS Rosenrot = 15 - 5
3ος Προημιτελικός : LOAD VS RELOAD = TBD

Καλυτερος Δίσκος Metallica 1996-1997
  • LOAD
  • RELOAD

0 voters

LOAD (1996)

1. Ain’t My Bitch
  2. 2 X 4
  3. The House Jack Built
  4. Until It Sleeps
  5. King Nothing
  6. Hero Of The Day
  7. Bleeding Me
  8. Cure
  9. Poor Twisted Me
  10. Wasting My Hate
  11. Mama Said
  12. Thorn Within
  13. Ronnie
  14. Outlaw Torn

RELOAD (1997)

1. Fuel
  2. The Memory Remains
  3. Devil’s Dance
  4. The Unforgiven II
  5. Better Than You
  6. Slither
  7. Carpe Diem Baby
  8. Bad Seed
  9. Where The Wild Things Are
  10. Prince Charming
  11. Low Man’s Lyric
  12. Attitude
  13. Fixxxer
5 Likes

Load, οχι γιατι θεωρω οτι το ReLoad ειναι ο,τι περισσεψε και λοιπες παπαριτσες, απλα το Load ειναι πιο σφιχτοδεμμενο, εχει λιγοτερα μετρια κομματια και οι κορυφες του ειναι πιο ψηλες απο τις κορυφες του ReLoad. Το αγαπαω και το δευτερο παρα πολυ αλλα κερδιζει το πρωτο για εμενα.

3 Likes

Και μόνο που το ενα μεσα εχει το outlaw torn για εμενά ειναι σίγουρη η ψηφος

2 Likes

Load γιατι απλα ειναι καλύτερο συνολικα, πολυμορφικο και υπέροχο αν και με κανα δυο μειονεκτηματα.
Απο την άλλη το reload εχει κάνα δυο φοβερες στιγμές αλλα απο κει και περα μετριότητα για metallica.

1 Like

Ας κουοτάρω τον εαυτό μου.

“Load”:

“ReLoad”:

Οπότε με βάση τα παραπάνω, συνοπτικά ας πούμε ναι πιο σφιχτοδεμένο το “Load”, ορισμένες (και όχι λίγες) πολύ ιδιαίτερες στιγμές το “ReLoad”, πρακτικά μιλάμε για ισοπαλία που πάει στα πέναλτι. Πότε θα τα βάλει ο ένας, πότε ο άλλος, για σήμερα ας πούμε ότι τα έβαλε το 2ο.

4 Likes

Πολύ κοντά για μένα και τα 2. Fuel, memory, unforgiven 2 (το καλύτερο unforgiven :stuck_out_tongue:) και Fixxxer με πάνε στο διπλό

2 Likes

Εγω ψηφισα το RELOAD αν και θεωρω τους δυο δισκους πρακτικα εντελως ισαξιους. Στο πρωτο διδυμακι υπαρχουν 3 τραγουδια τα οποια για μενα ανηκουν στις καλυτερες στιγμες των Metallica σε οποιαδηποτε λιστα, και αναφερομαι προφανως στα Until It Sleeps, Bleeding Me & Outlaw Torn, ενω στο δευτερο διδυμακι στην ιδια κατηγορια θα εβαζα μονο τα Unforgiven II και Fixxxer. Οποτε να πω την αληθεια, δεν μπορω να διαφωνησω με οσους λενε οτι το LOAD εχει μαλλον υψηλοτερες κορυφες.

Απλως για μενα και οι δυο δισκοι ειναι τοσο συμπαγεις και σφιχτοδεμενοι, που το αποτελεσμα δεν κρινεται απο τις 2-3 κορυφες καθε δισκου. H τετραδα απο το Slither εως και το Where The Wild Things Are μου βγαζει μια εσωστρεφεια και ενα σκοταδι που δεν υπαρχει σε κανεναν αλλον δισκο των Metallica με αυτην την μορφη, ενω σε επιμερους μεμονωμενες συγκρισεις τραγουδιων που παιζουν τον ιδιο ρολο στους δυο δισκους, δινω μερικους σημαντικους ποντους στο RELOAD, οπως για παραδειγμα στην ηρεμια και μελωδια του Low Man’s Lyric εναντι αυτης του Mama Said και στο groove του Devil’s Dance εναντι αυτου στο The House Jack Built.

Τελος, η sleazy αλητεια που μου βγαζουν οσα τραγουδια δεν ειναι “κραχτες” στο RELOAD (Better Than You, Prince Charming, Attitude) συμπληρωνει για μενα τον δισκο λιιιιιιιιγο καλυτερα απο την country αλητεια που μου βγαζουν τα “μη-κραχτες” τραγουδια του LOAD (Cure, Ronnie, Poor Twisted Me), ασχετα αν τα γουσταρω παρα πολυ κι αυτα (ή εστω 2 απο τα 3).

Θα μπορουσε να μπει οπουδηποτε η ψηφος, οποτε θα πρεπει να ανακαλυψω καποιον ηλιθιο λογο για να δικαιολογησω την επιλογη μου, και για σημερα αυτος ο λογος θα ειναι οτι απο 27 τραγουδια στους δυο δισκους μονο σε ενα κανω skip, και αυτο ειναι το Ronnie.

5 Likes

Τοτε να μην ψηφισεις τιποτα :sunglasses:

2 Likes

1 Like

Ασε ρε πονηρε τα σαπια :stuck_out_tongue:

2 Likes

Εγώ ψηφίζω Load

έχω δεθεί με περισσότερα κομμάτια του Load συγκριτικά με Reload . Και θεωρώ τις κορυφές του πρώτου μεγαλύτερες του δεύτερου

1 Like

Θα λεγα το load λόγω περισσότερων κορυφών, αλλά και επειδή έχω πατήσει το play να το ακούσω τουλάχιστον διπλάσιες, αν όχι τριπλάσιες φορές από το reload, που και αυτό βέβαια έχει πάρει ουκ ολίγα plays όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης το θεωρώ ένα από τα καλύτερα albums ever για roadtrip.

Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο τρία τραγούδια από το καθένα, από το load θα ήταν το ain’t my bitch (τέλειο opener δίσκου, αδύνατη η ακρόαση του ακίνητος), το the house jack built (ανατριχιλα η ακρόαση του σε συνδυασμό με τους στίχους και μια εθιστική σαπιλα που δεν έχουν σε κανένα άλλο κομμάτι τους σε τόσο μεγάλο βαθμό) και το outlaw torn (έπος). Στο reload θα πήγαινα με τα memory remains (επίσης one of a kind κομμάτι), low man’s lyric (μοναδική ιδιόρρυθμη μπαλάντα που άργησα να εκτιμήσω - επίσης στιχαρες) και fixxxer (έτερο έπος). Αναπληρωματικά τα king nothing, bleeding me, until it sleeps, thorn within, cure, mama said,fuel, devil’s dance, unforgiven ii, where the wild things are, κομμάταρες όλα και όπως ίσως παρατηρήσατε το load έχει περισσότερα αναπληρωματικά. Edit: τώρα που τα ξανακοιταω θέλω να αλλάξω τις τριάδες αλλά δεν βαριέσαι πάμε με το πρώτο και αυθόρμητο.

Ευτυχώς πλέον τους έχει απονεμηθεί η αναγνώριση που θα έπρεπε να έχουν, έστω και καθυστερημένα

7 Likes

Και η αρχικη αναγνωριση που ειχαν παντως καθυστερημενη ηταν!
(εκοψαν μαλλια, ξεπουληθηκαν, ειναι φλωροι, απαρνηθηκαν το μεταλ και πολλα αλλα)

Θα συμφωνησω με το σχολιο για road trip, αφου στο αυτοκινητο ιδιαιτερα αυτα τα δυο αλμπουμ ειναι τελεια εμπειρια.

7 Likes

κι εγώ συμφωνώ για road trip

Πριν κάποια χρόνια σε άλλο topic, φτιάχνοντας ένα “φανταστικό” album-σύνοψη με τις καλύτερες στιγμές και των δύο, είχα καταλήξει σε αυτό:

1.The memory remains
2.Until it sleeps
3.King nothing
4.Carpe diem baby
5.The house Jack built
6.Bleeding me
7.Where the wild things are
8.The unforgiven II
9.Hero of the day
10.The outlaw torn
11.Low man’s lyrics
12.Fixxxer

Ισοπαλία, λοιπόν (6+6 μου βγήκαν εντελώς τυχαία). Ψήφισα “Reload”, αλλά άλλη μέρα ίσως ψήφιζα “Load”.

1 Like