Letterboxd

Γεια σας φιλοι. το ξαναριξα στις ταινιες προσφατα μετα απο καιρο, και σκέφτηκα να κάνω ακκαου στο letterboxd και ειπα να ρωτησω γνωμες. περαν του να δινουμε παλι τσαμπα δεδομενα στους χαρχαριες, αξιζει τον κοπο ; εχετε ; σας βοηθάει ;

ολες οι γνωμες γουελκαμ

1 Like

Να κάνεις.
Πιο “αξιόπιστο” από imdb, τουλάχιστον προς το παρόν.

1 Like

Είναι καλο και για να βλέπεις λίγο τι παίζει εκεί έξω, και, κυρίως, για να κρατάς ένα ημερολόγιο του τι είδες, πότε το είδες και πόσο σου αρεσε.
Εμένα πχ με βολεύει πολύ που μπορω να ανατρέξω πχ στο 2007 και μπαμ- μπαμ βάσει βαθμολογίας μπορώ να κάνω ένα ξεσκαρταρισμα του τι μου άρεσε και τι μου έχει ξεφύγει. Γενικά, βοηθάει άμα σου αρέσουν οι λίστες και θες να κρατάς ένα αρχείο κι επίσης για να ακολουθείς κόσμο και να βλέπεις γνώμες.

Δυστυχώς - ευτυχώς (δεν ξέρω) δεν έτυχε ποτέ να ασχοληθώ με το Letterbox - δεν ξέρω καν σε τι μορφή είναι η πλατφόρμα, ούτε πως δουλεύει κτλ, έχω μπει πολύ λίγες φορές στο παρελθόν μόνο.
Δεν έμπαινα ποτέ σε imdb/rottentomatoes/και λοιπά παρόμοια sites συστηματικά, γιατί δεν είμαι της “κουλτούρας” των βαθμολογιών αλλά προτιμώ να διαβάζω κείμενα συνήθως -όσο μακροσκελή ή “απαιτητικά” μπορεί αυτά να είναι.

Κατανοώ όμως, ειδικά όσο περνάνε τα χρόνια, ότι με περιορισμένο ελεύθερο χρόνο για τους περισσότερους που δουλεύουμε πολλές ώρες/έχουμε οικογένειες + προφανώς, όχι πάντα τη πνευματική διαύγεια να κάτσεις να μελετήσεις ένα άρθρο/κριτική πάνω σε μια ταινία, η βαθμολογία αρχίζει να παίζει και αυτή το ρόλο της στην όλη διαδικασία επιλογής ταινίας ή σειράς -το οποίο επίσης είναι κάτι που κάνουμε value πολύ περισσότερο από παλιά πλέον, το να καταλήξουμε δηλαδή σε κάτι που δεν θα σπαταλήσει 2-3 πολύτιμες ώρες από το ΣΚ μας ή τις καθημερινές μας.

Θα το ψάξω μάλλον το Letterbox και εγώ το επόμενο διάστημα, το ακούω από πολλούς και μου έχει δημιουργηθεί μια εύλογη απορία να το τσεκάρω -ίσως και για να κάνω μια σταδιακή και σε βάθος -πολύ :stuck_out_tongue: - χρόνου αποτίμηση της γενικότερης φιλμογραφίας που έχει δει στη ζωή μου μέχρι σήμερα

1 Like