Levon Helm-Electric Dirt

Κάπου διάβασα πως αυτός είναι ο καλύτερος δίσκος των The Band που δεν κυκλοφόρησε κάτω από το όνομα των The Band και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

Βlues,country,folk rock,μαύρες φωνές,αισθητική άλλης εποχής(70s και πίσω…),διασκευάρες(βλ. Tennessee Jed για παράδειγμα)ακουστικές κιθάρες,βιολιά,και πάνω απ’όλα η φωνάρα του Levon Helm που ξεπέρασε για τα καλά τον καρκίνο που του την ταλαιπώρησε.2 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Dirt Farmer που κινήθηκε σε πιο ακουστικά (πάντα ποιοτικότατα όμως) μονοπάτια ο 69-χρονος πλέον μουσικός με έναν πιο ηλεκτρικό δίσκο(μην περιμένετε και ξεσπάσματα) δείχνει πως κάποιοι άνθρωποι όσα χρόνια και ταλαιπωρίες και αν περάσουν παραμένουν αστείρευτοι.
Δεν νομίζω πως θα είναι πολλοί αυτοί που θα ενδιαφέρονται στο forum για ένα τέτοιο δίσκο.Όσοι όμως θέλουν μπορούν ακούσουν εδώ 10 από τα 11 κομμάτια του δίσκου (που είναι μάλλον και ο αγαπημένος μου φετινός).

Πολύ όμορφα τα τραγούδια όπως τα άκουσα ονλάιν, σίγουρα θα ξαναπαίξει τις επόμενες μέρες.:slight_smile: Βασικά πολύ πετυχημένος συνδυασμός ηλεκτρικών με ακουστικών οργάνων, κι όπως τα είπες, blues-country-folk πλέκονται ιδανικά.

Μπράβο που άνοιξες θρεντ για τον Helm.
Δεν το έχω ακούσει το άλμπουμ ακόμα, μόλις το ακούσω θα ποστάρω γνώμη

Πήγα χτες να το αγοράσω από μεγάλο δισκοπωλείο της Αθήνας και το είχανε αγοράσει…:frowning:
Τέλη του μήνα λέει τώρα…
Τουλάχιστον πήρα 4 δισκάρες για να απαλύνω τον πόνο μου.:smiley:

http://www.rocking.gr/review2844.php
Και την περίμενα πως και πως την κριτική!Και λίγα λες!:smiley:
Δίσκαρος από τους λίγους.Μόνο να προσθέσω πως το αγαπημένο μου από το άλμπουμ είναι το Growing Trade.Kαι πως το ότι δεν αναφέρεται στην κριτική δείχνει απλά πόσο δισκάρα είναι.