Λύκοι Live (Γ. Αγγελάκας / Ν. Βελιώτης) - Αθήνα - 27 & 29 Νοεμβρίου 2010

Αγγελάκας-Βελιώτης-Λύκοι Live!

Σάββατο 27 Νοεμβρίου & Δευτέρα 29 Νοεμβρίου
ΑΘΗΝΑ, Αίθουσα Παρνασσός

Δύο εμφανίσεις θα πραγματοποιήσουν και ο Γιάννης Αγγελάκας με τον Νίκο Βελιώτη, με σύμπραξη και άλλων μουσικών, στις 27 & 29 Νοεμβρίου 2010, όπου θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους κάτω από ένα νέο πρίσμα, υπό τον τίτλο «Λύκοι λάιβ»

Ώρα έναρξης: 21:30

Πληροφορίες - Προπώληση:

ticket services : τηλ. 210 7234567, www.ticketservices.gr

εκδοτήριο: Υπηρεσία εισιτηρίων, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Καρύτση 8
Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Αθήνα

Θα είμαστε εκεί. 8)

Όσοι δεν έχετε τσεκάρει τις δουλειές του Αγγελάκα με τον Βελιώτη, πράξτε το άμεσα!

Ο Κόσμος Μού Θυμίζει
Οι Ανάσες Των Λύκων
Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ
Μέσα Στη Θάλασσα

ΟΚ, σιγουρα δεν ειναι το πιο σημαντικο αυτο που ρωταω, αλλα μηπως ξερουμε τιμη?

15 προπώληση / 20 ταμείο έλεγε η αφίσα.

[I]Τον εαυτό σου δικαστή αν θεωρείς
και δεν σου πάει να συγχωρείς των αλλονών τα λάθη
κατέβα λίγο χαμηλά μπας και τους δεις
πώς περπατάν, πώς περπατάν
και πώς σκοντάφτουν οι παλιάτσοι

Στον ουρανό αν δεν μπορείς να κοιμηθείς
μα ούτε αντέχεις στον ιδρώτα και τη λάσπη
ανέβα ακόμα πιο ψηλά μπας και τους δεις
πώς ονειρεύονται, πώς ονειρεύονται στα σύννεφα οι παλιάτσοι

Αν καμαρώνεις απ? το κέντρο της γιορτής
και σε ενοχλούν όσοι ξεβράστηκαν στην άκρη
είσαι για κλάματα ποτέ σου δεν θα δεις
πώς ζουν, πώς ζουν και πώς πεθαίνουν οι παλιάτσοι
[/I]

http://www.youtube.com/watch?v=UXWQdeZqeds :please:

Mετα από μπολικη σκεψη αποφασισα να παρω τικετι για το live του αγγελάκα τον ιανουάριο και οχι για αυτο.

Δε βλέπω πού ακριβώς είναι το δίλημμα αλλά ας έχει.

Πανέμορφη η συναυλία σήμερα.
Βασικά δεν ήταν ακριβώς συναυλία. Ήταν μυσταγωγία.
Έπαιξαν ολόκληρο το “Οι Ανάσες Των Λύκων”, σχεδόν ολόκληρο το “Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ” (νομίζω μόνο τα “Γκρραουνγκ” και “Το Ξέρουν Τα Ποτάμια”, δεν έπαιξαν), καθώς επίσης και μερικές διασκευές που δεν έχουν συμπεριλάβει στα άλμπουμ τους.
Απίστευτους παπάδες έκανε ο Βελιώτης με το τσέλο του. Μερικές φορές καρφωνόμουν πάνω του και απλά τον χάζευα. Και εντάξει, η φωνή του Αγγελάκα, κλασικά ανατριχιαστική.

Το μόνο που με χάλασε, ήταν ότι ορισμένα τραγούδια τα τραβούσαν τόσο πολύ, που μετά από λίγο ακουγόταν μόνο θόρυβος με αποτέλεσμα να ενοχλεί.

αυτό μου ακούγεται ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!

Δεν πηγα χθες αλλα κοιταξτε σχολιασμό φιλης μου στο facebook για την συναυλία:

“το χειροτερο live ever! ο αγγελακας μαλλον αποφάσισε να γερασει αλλα παράλληλα την ειδε και alternative. θεατρο με καθηστο κοινο(εμεις στον εξωστη) επι σκηνης με συνθεσαιζερ ΜΟΝΟ ΠΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΣΕ… ΒΙΝΤΕΟ ΓΟΥΟΛ σαικεντελικ κ ετσι κ ο αγγελακας απλα να κλαει στο μικροφωνο ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ κατι σαν να μας αναγκαζαν να κοιμηθουμε σκεψου! ε φωναξαμε καπου μεταξυ απολυτης ησυχιας(που επικρατουσε καθ ολη τη διαρκεια της βραδιας)και απομενου τραγουδιου ενα ΠΟΥ ΣΑΙ ΣΑΔΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΣΟΥ ειπε μια μπουρδα . μας καναν παρατηρηση να μην μιλαμε και σηκωθηκαμε και φυγαμε ΑΣΤΑ ΔΙΑΛΑ”

καλά κρασιά…

Πες στη φίλη σου, φίλε Μάνσον, ότι με την κοτσάνα που πέταξαν, θα έπρεπε, ή να καταλάβαιναν την πίπα που ξεστόμισαν και να έφευγαν ντροπιασμένοι, ή να τους πέταγαν έξω κλωτσηδόν. Και η “μπούρδα” που απάντησε ο Αγγελάκας, ήταν απλά να γελάσει και να πει “ωραία θα ήταν”. Δεν ξέρω αν ειρωνευόταν ή το εννοούσε, αλλά αυτό είπε.
Όποιος έχει ακούσει τις δουλειές του Αγγελάκα με τον Βελιώτη, ξέρει τι θα πάει να δει. Τα κομμάτια τους δεν ενδείκνυνται για χέντμπανγκιν και χοροπηδηχτά. Στα κομμάτια τους, βγάζεις το σκασμό και απλά απολαμβάνεις.
Κι εγώ προτιμώ χίλιες φορές το όρθιο, προτιμώ να κάνω και κάνα τσιγάρο που και που, και προτιμώ να ουρλιάζω και να χοροπηδάω. Αλλά αυτή η συναυλία δεν είναι για τέτοια. Από πριν το ήξερα αυτό.
Η φίλη σου μάλλον νόμιζε, ότι “ε, εντάξει Αγγελάκας είναι, δεν έχω ακούσει νότα από τις δουλειές του με τον Βελιώτη, αλλά του πούστη, ένα “Σιγά μην κλάψω” ή ένα “Δεν χωράς πουθενά” θα τα πει…”. Λόγω αυτής την ηλίθιας νοοτροπίας είμαι σίγουρος ότι βρέθηκαν αρκετοί χθες εκεί. Καλό είναι, για μας τους υπόλοιπους, που έχουμε κριτήριο και μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα πορτοκάλια από τα αχλάδια, να μην ξαναπατήσουν το ποδί τους σε συναυλία του Αγγελάκα με τον Βελιώτη.

Αν η φίλη σου ήθελε να φάει και να στέλνει μηνύματα απ’ το κινητό ας καθόταν σπίτι ή ας πήγαινε σε καμιά ταβέρνα…
Δεν πήγα χτες αλλά τους έχω δει στο θεατράκι της ρεματιάς στο Χαλάνδρι και πραγματικά ήταν ένα από τα πιο μαγικά πράγματα που έχω δει…
Σε καθηλώνουν από μόνοι τους…δε χρειάζεσαι “απαγορεύσεις” για να μην κουνάς ούτε βλέφαρο όση ώρα παίζουν…
Οκ,όταν με το καλό γίνει το πολυπόθητο reunion θα πάμε και θα τα σπάσουμε…τώρα το live λέει…Λύκοι…ξέρεις τι θα δεις…κι αν περιμένεις να δεις κάτι άλλο,απλά δεν πας…

Ok, θα της το πω… :lol:

Θα ήθελα εκ βάθους καρδίας να ευχαριστήσω το ελληνικό ΑΛΤΕΡΝΑΤΙΒ (σου λέω!!) κοινό που μου έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσω σε 3D έκδοση -και μάλιστα χωρίς ειδικά γυαλιά και μαλακίες- το ρημέηκ της ταινίας “Ο Πλανήτης των Πιθήκων”. Παιδιά είστε πραγματικά μοναδικοί/-ες (διότι είμεθα και αντισεξιστές), ραντεβού στο ριγιούνιον των Πυξ Λαξ. =D>

Για το λάηβ καθαυτό, τα λέμε άλλη στιγμή.
Ο Γιάνναρος και ο Νίκος μαζί με τους άξιους συμπαραστάτες τους μάγεψαν πάλι.

Κραξε ρε λιγο πιο αναλυτικα να γουσταρουμε… :smiley:

Δεν χρειαζεται, που να δεις τι γραφω στο report των Woven Hand για μερικες συμπεριφορες. Τρεις φορες αλλαξα θεση, για πολυ συγκεκριμενους λογους.

Λεγαμε πως οι ‘‘μεταλλαδες’’ δεν εχουν ‘‘μουσικη παιδεια’’, αλλα τελικα καποιοι ‘‘αλτερνατιβ ανθρωποι’’ ειναι τοσο ζωα και δηθεν σε βαθμο που μονο Θωδη τους αξιζει σε πολιτισμικο επιπεδο. Σιγουρα ειναι μια μεριδα που αμαυρωνει καποιες καταστασεις, αλλα βαραω το κεφαλι μου με τη βλακεια που κουβαλανε μερικοι στο δικο τους κεφαλι ρε γμτ.

Edit: Σορρυ για την off topic παρενθεση, ειδα απλα που λεγατε γι ‘‘alternative κοινο’’ και τα θυμηθηκα και τσιτωσα το φελεκι μου μεσα. Καλα, αν ερχομουν στα καπακια και σ αυτο κι επαιζε μια απ τα ιδια απο κοσμο, παιζει και να τσακωνομουν δλδ.

a bravo, δεν έγραψες τίποτα στο thread των Woven Hand και έλεγα μήπως μόνο σε μένα φαινοταν έτσι, το μόνο καλό εκεί ήταν ότι μπορούσες εύκολα να αλλάξεις θέση (σε αντίθεση με τις metal συναυλίες) αν και παντού τα ίδια χάλια ήταν

on topic: ΛΥΚΟΥΣ δε πήγα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι κυρίως για κλασική μουσική κτλ

[B][U]Για το λάηβ:[/U][/B]

Η σύμπραξη του Αγγελάκα με τον Βελιώτη για μένα είναι από τις κορυφαίες στιγμές της ελληνικής μουσικής στην περασμένη δεκαετία. Μιλάμε για πραγματικό πειραματισμό αλλά σε συνδυασμό με τραγουδοποιία, για εξερεύνηση των δυνατοτήτων που μπορεί να έχει ένα μουσικό όργανο, πράγμα που πλέον αποτελεί είδος προς εξαφάνιση όταν θεωρούνται “ψαγμένοι” και γίνονται σταρ διάφορα νερόβραστα ονόματα τύπου Μόνικα.

Το εκπληκτικό με τους Αγγελάκα/Βελιώτη (και όσους τους συνοδεύουν στη σκηνή) είναι ότι όλο το συναίσθημα που περικλείεται στους δίσκους βγαίνει live στο ακέραιο. Το λάπτοπ και το συνθεσάηζερ πότε παράγουν beats και industrial θόρυβο και πότε απλώνουν μελωδικά effects, ενώ το τσέλο και το βιολοντσέλο πέρα από την κανονική χρήση τους, λειτουργούν και ως κιθάρες, μπάσα και κρουστά (όχι in a rock way προφανώς). Νομίζω ότι ο ορισμός avant-garde βρίσκει μια πολύ κατατοπιστική επεξήγηση εδώ. Τα δε τελειώματα των κομματιών λάηβ καταλήγουν σε drone/noise τζαμαρίσματα, πράγμα που μου προκαλεί έξτρα ευχαρίστηση (πέρα από το δεδομένο ενδιαφέρον μου για τη μουσική αυτή) όταν παρατηρώ τη δυσφορία των περευρισκόμενων που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήρθαν απροετοίμαστοι για κάτι τέτοιο.

Να σημειώσω επίσης ότι κερασάκι στην τούρτα αποτελεί ο λιτός αλλά απίστευτα ουσιαστικός φωτισμός, δείγμα για το πόσο μεράκι έχουν μερικοί καλλιτέχνες όταν άλλοι απαιτούν την προσοχή μας παίζοντας το εναλλακτικοί και “έξω απ’ το σύστημα” (γελάω!) γρατζουνώντας τρεις συγχορδίες στην κιθάρα.

Δεν ξέρω αν πρόκειται για τόσο σατανική σύμπτωση ή αν υπάρχει όντως κάποια μεταφυσική σύνδεση, αλλά το feeling που μου βγάζουν λάηβ οι Λύκοι το θεωρώ ανάλογο με μια συνονόματη μπάντα από τη Νορβηγία. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

[B][U]Για το κοινό:[/U][/B]

Τα λάηβ αυτά βέβαια είναι για λιγους. Δεν είναι καν για τα περίπου 300 άτομα που μαζεύτηκαν χτες στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός” (btw, δε μ’ άρεσε ο χώρος καθόλου). Για τους πολλούς είναι αυτά που κάνει ο Γιάννης με τους Επισκέπτες ή οι συναυλίες που δίνει με τους 3 (που για να μην παρεξηγηθώ, τα αγαπώ πάρα πολύ και αυτά) γιατί όπως και να το κάνουμε το μπαγλαμαδάκι, το μπουζούκι και το κλαρίνο είναι βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση ακόμα του πιο επαναστατημένου αλτέρνατιβ νιάτου. Γι αυτό και γίνεται σολντ-άουτ η Τεχνόπολη, το Φαζζ ή όποιο άλλο μαγαζί/χώρος.

Από κει και πέρα οι 300 που ήρθαν χτες χωρίζονται σε 3 κατηγορίες. Η πρώτη αποτελείται από περίπου 50 άτομα (μπορεί να λέω και πολλά) που όντως ήξεραν τη δουλειά του διδύμου ή (έστω) είχαν έρθει με την πραγματική περιέργεια να παρακολουθήσουν κάτι διαφορετικό. Η δεύτερη ήταν άτομα άνω των 45-50 ετών που το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για τακτικό κοινό των εκδηλώσεων του Φ.Σ. “Παρνασσός” παρά να έχουν την παραμικρή ιδέα για τους Λύκους. Τους σέβομαι όμως γιατί δεν ενόχλησαν κανέναν. Η τρίτη κατηγορία πιθηκ… ε, παρευρισκόμενων δηλαδή ήταν αυτοί που ο Keyser περιέγραψε πολύ εύστοχα “Αγγελάκας, ωωωω, πάμε για το Δε Χωράς Πουθενά, τη Γιορτή και το Σιγά Μην Κλάψω” (το τελευταίο το ζήτησε κάποιος και ο Γιάνναρος του απάντησε ότι “αν περίμενες να το παίξουμε φίλε, σίγουρα θα κλάψεις… τα λεφτά σου!” :bow:). To αποτέλεσμα ήταν καθυστερημένα χαχανητά, επιδεικτικά ξεροβηξίματα, και ηλίθιες κραυγές με αποκορύφωμα τον μπετόβλακα που του φώναξε “είσαι μεγάλος τσόγλανος” και στον οποίο εύχομαι ιό στις φωνητικές χορδές ώστε να μην ξαναβγάλει άχνα στη ζωή του.

Φανταστικές και οι διασκευές τους σε Ζαμπέτα, Μπάτη και Εν Πλω (πρώην μπάντα του Σαδίκη). Ειδικά στο Χωρίς Κανόνα των τελευταίων, γούσταρα άπειρα (δεν το ήξερα κιόλας).

Το παίζει πάντα και με Επισκέπτες αυτό όπου δίνει ρέστα ο Σαδίκης. :wink: