Πολύ καλο λαιβ στη Θεσ/νίκη.Ανοιξαν άψογα οι We.Own.The.Sky, ήρθαν και τα έσπασαν οι Sleepstream και τα κατεδαφισαν όλα οι Long Distance Calling. Μπράβο στη CTS και στη Lovelight για τα πολύ καλά λαιβ που οργανώνουν.
Πολύ καλά έπαιξαν οι Long distance calling. 1,5 ώρα με 2 encore.:)ο διασκέδασαν αρκετά οι Γερμανοί , οι οποίοι ήταν κεφάτοι και ορεξάτοι και πολύ κοντά στο κοινό. (Ο κιθαρίστας με τα μακριά μαλλιά έπαιζε χωρίς παπούτσια).#-oΤελικά ειχε γεμίσει το μαγαζί , το οποίο είναι αρκετά μικρό και η σκηνή του χαμηλή…Αλλά οι συνθήκες ήταν ανθρώπινες , δεν είμασταν ο ένας επάνω στον άλλο.
Το εμπόρευμα εξαντλήθηκε όπως είπαν και οι ίδιοι και όποιος ενδιαφέρεται για δίσκο τους πρέπει να τους στείλει e-mail.
Και οι Bliss παρ’ ότι δεν τους πρόλαβα από την αρχή καλοι μου φάνηκαν…Κάπου τους είχα ξανακούσει αλλά δε θυμάμαι σε ποιά συναυλία (μάλλον στους Faith no more)
Μαλλον ο προγραμματισμος τους οσον αφορα στο merch ηταν πολυ κακος.Ηδη απο χθες στην Θεσσαλονικη δεν ειχε μεινει σχεδον τιποτα.Εγω βεβαια ηδη εστειλα mail.
Πολυ καλο το λαιβ,οπως ειπε κι ο φιλος πιο πανω το ιδιο το διασκεδασε και η μπαντα.Ελπιζουμε σε επιστροφη τους…και γτ οχι και σε μεγαλυτερο χωρο
Απίστευτη συναυλία, με όλη τη σημασία της λέξης. Αρχικά, οι Bliss που άνοιξαν ήταν πολύ καλοί, ό,τι πρέπει για μπάσιμο σε τέτοια συναυλία και με τον ήχο στο μέρος τους.
Για Long Distance Calling ό,τι και να πω θα είναι λίγο. Κάργα κλισε, αλλά εδώ ισχύει. Από την αρχή του σετ η μπάντα γούσταρε τρελά -παραδόξως έλειπε ο “πληκτράς”- και ο ήχος ήταν καμπάνα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Πραγματικά τόση ενέργεια και τόσο κέφι πάνω στη σκηνή είχα καιρό να δω. Και οι συνθέσεις ακούγονταν όλες τουλάχιστον ένα σκαλί παραπάνω απ’ ότι στις στουντιακές βερζιον τους. Ειδικά στα Black Paper Planes και Arecibo… πραγματικά δεν μπορεί να περιγραφεί. Κιθαριστικά περάσματα, πωρωτικά ντραμς, τιγκα μπάσο, ριφφ, τα πάντα όλα. Θα έριχνα λίγη διαμαρτυρία για τη διάρκεια, γιατί μας κακομάθανε το προηγούμενο σ/κ κάτι Σκωτσέζοι και κάτι Ολλανδοί, αλλά μεταξύ μας, όσο και να παίζανε αυτοί δω, εμένα λίγο θα μου φαινότανε.
Τρομερά γερή υποψηφιότητα για λαηβ της χρονιάς κι ας μην έχει βγει ακόμα ο Γενάρης.
Setlist, με αρκετές επιφυλάξεις, γιατί μετά το δευτεροτριτο κομμάτι τα χασίματα γίνονταν ανά τακτά χρονικά…
Into the Black Wide Open
The Figrin D’an Boogie
Black Paper Planes
Invisible Giants
Timebends
I Know You Stanley Milgram
Aurora
Arecibo
Metulsky Curse
1o encore:
Apparitions
2o encore:
Fire in the Mountain
Πολύ καλή βραδιά και μακάρι να βλέπουμε συχνά νέες μπάντες, που φτιάχνουν τώρα το όνομά τους και να τις υποστηρίζουμε.
Τους Bliss τους άκουσα πρώτη φορά και με κέρδισαν. Η μόνη μου ένσταση ήταν ότι τα ντραμς ήταν κάπως δυνατά και κάποιες φορές το αυτάκι μου διαμαρτυρήθηκε. Η μουσική τους όμως ήταν υπέροχη, και η κλαψιάρικη / μελαγχολική φωνή του ξανθομάλλη δημιούργησε μια αρκετά κατανικτική ατμόσφαιρα.
Τώρα για τους δικούς μας, τι να πω, πολύ όρεξη πάνω στη σκηνή και φαινόταν ότι το διασκεδάζουν αυτό που κάνουν. Τεράστια πόρωση στα βαριά ριφφ του Aurora και του Stanley Milgram, τρομερό ταξίδι στο Apparitions. Γενικά είναι δεμένη μπάντα και τα κομμάτια τους πήραν όντως μια άλλη διάσταση στο live. Πραγματικά, τέτοιες μπάντες πρέπει να τις δουν όλοι σε κάποια συναυλία, νομίζω οι δουλειές τους μεταμορφώνονται.
Για ακόμα μια φορά πέτυχα το 6Dogs με καλό ήχο, αξιοπερίεργο για τα δεδομένα του χώρου. Και παρά τη στριμωγμένη κάπως κατάσταση, η διάθεση όλων ήταν η καλύτερη. Οκ, έφαγα κάποια στιγμή και μια στο κούτελο από το μπάσο, αλλά είχε πλάκα η όλη φάση!
Ευχαριστούμε τη CTS για τις μπάντες που φέρνει, θα τα πούμε Sungrazer το Μάρτιο τώρα.
Χτες πραγματοποιηθηκε μια απο τις ισχυροτερες συναυλιες του 2012, και πραγματικα λυπηθηκα γνωστους και φιλους που δεν καταφερανε να ερθουν.
Εφτασα ακριβως στις 9, οπου ηδη υπηρχε ουρα για την προσελευση στο χωρο και για αγορα εισητηριων. Φαινεται οτι μαθαινει σιγα σιγα ο κοσμος οτι το “της τελευταιας στιγμης” πρεπει να αλλαζει σιγα σιγα.
The Bliss
Περιπου στις 9.40 ανεβηκαν στη σκηνη. Εξαιρετικο εγχωριο συγκροτημα, ηχητικα μου ακουγοντε πολυ κοντα σε melvis / alice in chains. Παιξανε παρα πολυ καλα, 3 τραγουδια τους. Ομορφο ξεκινημα για μια πανεμορφη βραδια…
Long Distance Calling
Με το καλησπερα, οι τρελογερμανοι μας αρχισανε στη μουσικη παρανοια. Ακρως ενεργητικοι και παθιασμενοι μουσικα και συναισθηματικα, δωσανε απιστευτο ρεσιταλ επι της σκηνης. Δικαιωσανε καθε λεπτο απο τα 15?, σε περιπου μιαμιση ωρα τρελας. Οπως και με τους [B]Tides From Nebula[/B], ειναι αδικο να τους κρινει καποιος απο τις στουντιο κυκλοφοριες τους, λογω του οτι ειναι 101% συγκροτημα για [U][B]ζωντανες[/B][/U] (με ολη την ενοια της λεξης) συναυλιες. Ο κοσμος οπως ηταν φυσικο, χαρουμενος και εκδηλωτικος. Τους καταφεραμε για δυο επιπλεον κομματια, οπου το δευτερο ηταν 101% αποτελεσμα επιμονης και αναρθρων κραυγων. Το ολο παρτυ τελειωσε ακριβως στις 12.
Δυστηχως δεν ειχε μεινει τιποτα απο τους Long Distance Calling, αλλα βρηκα και αγορασα το Gabbatha απο τους The Bliss που ηθελα να παρω καιρο. Ελπιζω οι Long Distance Calling να μας ξανατιμησουν με την παρουσια τους συντομα, πραγματικα δεν καταλαβα για το ποτε περασε η ωρα…
Υγ. Μπραβο στην CTS, οπου αν η συναυλια εγινε sold out, δεν πιταραν το μαγαζι για επιπλεον κερδος, ακομα και σε αυτους τους δυσκολους καιρους.
Υγ2.
[SPOILER]We’re fucking insane!
-YEs you are![/SPOILER]
Σε ευχαριστώ ΜΑΝΟ!
Αν εξαιρέσουμε το φτωχό merch όλα ήταν ιδανικά χθες, καλό ζέσταμα από THE BLISS (αλλά μόλις 3 κομμάτια) και σωστό attitude/performance από LONG DISTANCE CALLING. Ήταν χαρούμενοι λόγω sold out και το έλεγαν συνεχώς…
Βιντεάκια:
[B][U]THE BLISS ?[/U][/B]
LONG DISTANCE CALLING ?[B][U]the figrin d?an boogie[/U][/B]
Μια χαρα το συναυλιετο χτες,εστω και την τελευταια στιγμη βρηκαμε τικετς και ευτυχως δλδ γτ θα μετανοιωνα αν δν πηγαινα τελικα…
Αρχη με τους Bliss οι οποιοι ειναι απ τα αγαπημενα μου εγχωρια γκρουπ και εδειξαν εστω στα (λιγα) τρια κομματια που επαιξαν, πως το μελλον τους ανηκει.Τρελαρες,δυναμικοι ,Grungiζουν και Toolιζουν οσο πρεπει !Well Done
Οι LDC ειναι θεοι.Απλα.Περιμενα πως θα ηταν πολυ καλυτεροι live ,αλλα σιγουρα δν περιμενα πως τα κομματια τους,αλλα και οι ιδιοι θα groovaρουν τοσο ωστε να μην αφηνουν κανεναν να στεκεται απλα ακινητος…Πολυ ορεξατοι και φοβερη σκηνικη παρουσια,κανοντας και τις ποζεριες τους,με την καλη εννοια ,Γερμανοι γαρ…
Black Paper Planes και Fire in the Mountain γαμησανε στεγνα !
Αντε να μας ξαναρθουν συντομα και σε μεγαλυτερο venue αφου φαινεται πως εχουν λαο.
Α,τσιμπησαμε και το τελευταιο μπλουζακι LDC ,αμ πως !
Πολύ ωραία εχτές! Η καλύτερη της χρονιάς (μέχρι τώρα)!
Δεν ήμουν fan, έγινα!
Αυτά από μένα:
Να πω και εγω δυο λογια για την χθεσινη συναυλια.
Οι [B]Bliss[/B],για μια ακομα φορα πολυ καλοι.Ηταν η τριτη φορα που τους εβλεπα,οποτε πανω κατω ηξερα ποσο δυναμη ειναι,ειδικα για τους φιλους των Tool και του Grunge ηχου.
Παμε τωρα σους [B]Long Distance Calling[/B],οι οποιοι μας ηρθαν με εναν απο τους καλυτερους ποστ-ροκ δισκους του 2011.Οι Γερμανοι ηταν ακρως ενεργητικοι πανω στη σκηνη,εδειχναν να το χαιρονται πολυ αυτο που κανουν ενω ειχαν και πολυ καλη επικοινωνια με το κοινο.Συμπαθεστατοι και πληρως ενθουσιασμενοι απο την προσελευση του κοσμου,μας αντεμειψαν με ενα δευτερο ενκορ.Fire in the Mountain και ατελειωτο τριπαρισμα!
Να ξαναπω για ακομα μια φορα μπραβο στη CTS για την προσπαθεια που κανει,να φερνει καινουρια συγκροτηματα,σε πολυ καλες τιμες.
[SPOILER]Ελπιζω να μην κανετε κανενα αστειο και βαλετε Amenra στο 6dogs :p[/SPOILER]
Παιδια μην τους εκθειαζετε τοσο πολυ γιατι την επομενη φορα μας βλεπω να χουν κανα 25 εισιτηριο:p
:lol: θεός ο γερμανός… άμπαλος στα αγγλικά, αλλά αγαπάμε <3
Να πω και εγώ τα δικά μου
Bliss: τους έχω δει 4-5 φορές. Πριν από τη χθεσινή συναυλία, τους είχα δει στη Μύγα όπου με είχαν χαλάσει, γιατί είχαν πολύ μέτρια απόδοση. Χτες πάντως έπαιξαν αρκετά καλά. Είχαν λίγο άγχος, που δεν τους άφηνε να κερδίσουν το κοινό με τη σκηνική τους παρουσία. Τους παρακολουθώ χρόνια και θα συνεχίσω, γιατί είναι μια αξιόλογη ελληνική μπάντα.
Long Distance Calling: Tι να πω τώρα εδώ…ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ. Μπήκαν δυναμικά και τα έδωσαν όλα. Πόρωση τρελή. Το ένα ριφ πίσω από το άλλο. Ο ήχος στο τελευταίο κομμάτι είχε ένα θεματάκι, αλλά γενικά ήταν πάρα πολύ καλός. Θα είναι λογικά στο top 5 των συναυλιών αυτής της χρονιάς. Έχουμε μέλλον μπροστά μας, αλλά αυτό που ζήσαμε χτες ήταν ονειρικό. Όσοι δεν ήρθατε, χάσατε.
Στα αρνητικά για τους LDC: Την άλλη φορά να πάρουν περισσότερα cd μαζί τους, γιατί ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Στα αρνητικά για την CTS (για να μην λέει ο από πάνω): τα βραχιολάκια που μας βάζετε πιάνουν τις τρίχες του χεριού και πονάει Εγώ δεν έχω και πολλές τρίχες στο χέρι, αλλά τα αγόρια υποφέρουν :lol:
εσύ ζήτα τη σφραγίδα του ΑΝ που σου αφήνει μια μουτζούρα για 2-3 μέρες και ας το τρίβεις μέχρι να ματώσει
υπάρχουν και τα πλαστικα βραχιολάκια 8) εγώ λέω να κάνουμε δημοψήφισμα:dance: