Loreena McKennitt - The Wind that Shakes the Barley

Το “στομφώδες σχόλιο μου” ήταν η άποψη μου. Και δεν ήταν, ούτε χρειαζόταν να είναι απάντηση σε κάτι που έγραψε κάποιος πιο πριν.

Edit: Επίσης επειδή με ενοχλούν οι ταμπέλες… να άνοιγα εγώ “world/ethnic” topic αποκλείεται, όμως το έχω στο πρόγραμμα να γράψω κάποια πράγματα για μερικούς καλλιτέχνες.

Εγώ πάντως ρίχνω ένα δίκιο στον γιοτζίμπο. Και φυσικά δε μίλησε για τα παιδιά του φόρουμ, αλλά γενικότερα.

Φαντάσου λέει να έτρωγε χοντρή προώθηση ο Κιάμος στο εξωτερικό. Να έμπαινες στα μαησπεης και να έβλεπες όλα τα γκομενάκια να ακούν παουερ μεταλ, γκοθιες, ημπιεμ και Κιάμο. Προγκρέσιβ ροκ, χαρντ ροκ μπαλάντες και Κιάμο κ.ο.κ. Ε δεν σου κάθεται κάπως περίεργα ότι ο Κιάμος είναι τόσο ξεκάρφωτος από όλα τα υπόλοιπα ακούσματα; Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τυχαίο;

Εγώ, σε αυτόν τον τυχαίο κόσμο, αν έμπαινα σε ένα γερμανικό φόρουμ μια μέρα και τους έβλεπα να έχουν ανοίξει θρεντ για το νέο δίσκο του Κιάμου, ενώ γνωρίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει ακούσει ούτε Μαζώ, ούτε Τσαλίκη, ούτε Κουρκούλη, ε μάλλον δε θα το έγραφα αυτό που είπε ο Γιοτζίμπο γιατί όντως ακούγεται ελιτίστικο, αλλά αν μη τι άλλο θα το σκεφτόμουν. Όχι γιατί δε μου αρέσει ο Κιάμος μια χαρά μελωδίες και κέφι έχει ([I]σφύριξα κι έληξες[/I], κομματάρα) αλλά γιατί όταν μπαίνω και ποστάρω το [I]παιδί της νύχτας[/I] δεν ξέρει κανείς καν ποιός είναι ο Γιώργος!

Βέβαια, για να γουστάρει κάποιος Λορήνα πρέπει να έχει ψαχτεί σε όλες τις έθνικ μουσικές του Βραχμαπούτρα, των Αβορίγινων και των χωριών της βορειοδυτικής Ισλανδίας; Όχι βέβαια, αλλά κάποιος που το έχει κάνει δεν είναι κακό να πει ότι υπάρχουν και καλύτερα πράγματα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανάβουν τα αίματα. Στο θρεντ της Λορήνα θα έπρεπε να παραμερίζουμε το μεσογειακό μας ταπεραμέντο και να κυριαρχεί η κέλτικη ψυχρή απάθεια!

αγαπητέ γιοζίμπε

είμαι το καλό ξωτικό που προσκάλεσες στην κουβέντα σας.

στο χωριό μου λένε “he who lives by grafikotita, dies by grafikotita”

είσαι προκλητικός κ το ξέρεις νομίζω. ή συνέχισε έτσι κ φάε την τομάτα στην μούρη με περηφάνεια, ή κόψε κάτι κ θα είμαστε όλοι φίλοι.

όποιο ποστ σου βλέπω, ξαναδιαβάζω ότι κάτι ξέρεις καλύτερα από κάποιον άλλο

γουελνταν

αλλά κούρασελ ε

btw κ εμένα μου την σπάει ο ψευτοελιτισμός, όπως κ η ψευτομετριοφροσύνη του “κακού ντουνιά που δεν με καταλαβαίνει”

κ εμείς διαβάζαμε προυστ μικροί τα βράδια, δεν κάνουμε έτσι

φιλικα

Μανο το θεμα δεν ειναι μονο τι λες…το θεμα ειναι και ΠΩΣ το λες…Επισης εχω αλλεργια στους φεροντες την απολυτη αληθεια,παντα ειχα,γι αυτο και τελευταια συνηθιζω να χω αντισταμινικα διπλα στο πισι για παν ενδεχομενο…

Επισης,προσωπικα σιχαινομαι την ταμπελα Ethnic περισσοτερο απ οποιαδηποτε αλλη.

Βέβαια το καλό είναι ότι ο Yojimbo δε δέχεται τις ταμπέλες αλλά πάντα θα πάει με όρους “δεν έχεις ακούσει πάνω από 5-10 Cd Jazz/Ethnic/Ambient/Electronica κτλ.”. Προφανώς και οι περισσότεροι έχουμε ακούσει πάνω από 20 Cd ΜΟΥΣΙΚΗΣ οπότε δε θα έπρεπε να βαράει και κάποιο τρελό ζόρι.

Εμένα μου αρέσουν ορισμένοι θερμοκέφαλοι, γιατί όταν γράφουν μηνύματα είναι σαν να έχουν δυσλεξία. Ποιόν να εννοώ τώρα ε;;

Όχι, δεν λέω εσένα Νταρθ, εσύ απλά γράφεις ασυναρτησίες

Καλύτερα θα ήταν να μετονομαστεί το thread γιατί καμία σχέση δεν έχει το περιεχόμενό με τον τίτλο του. 4 σελίδες σχολιασμοί σε ένα άσχετο ποστ! Ήμαρτον!
Όποιος αποφασίσει να γράψει κάτι για το άλμπουμ ας ειδοποιήσει και μας τα καημένα που καραγουστάρουμε Loreena και τη θεωρούμε σπουδαία καλλιτέχνιδα σε επίπεδο κέλτικης μουσικής γιατί ψάχνω τις τελευταίες μέρες αλλά ο δίσκος δεν έχει διαρρεύσει ακόμη…

Οι ημερομηνίες κυκλοφορίες θα είναι διαφορετικές για κάθε περιοχή. Πάντως είναι από 16-24 Νοεμβρίου όπως είδα. Στο λινκ που έδωσα στο αρχικό ποστ μου υπάρχουν αναλυτικά για κάθε χώρα, για Ελλάδα ακόμα δεν υπάρχει ημερομηνία πάντως. Λίγο νωρίς είναι πάντως για να έχει διαρρεύσει.

Α μάλιστα! Μου είχαν στείλει από την εταιρία email για την κυκλοφορία του νέου δίσκου τέλη Σεπτέμβρη και μετά κάπου πήρε το μάτι μου ότι βγαίνει 24 Οκτώβρη, αλλά προφανώς έκανα λάθος. Μακάρι να το φέρουν και στην Ελλάδα γιατί μέχρι τώρα τα άλμπουμ της δεν κυκλοφορούσαν στη χώρα μας (με εξαίρεση φυσικά το διάστημα που δόθηκαν η συναυλίες).

Εγώ που είμαι χαζούλης πάντως και δε ξέρω σε τι κατηγορία μπορεί να ενταχθεί η αγαπητή Loreena μ’αρέσει! Τώρα αν την περιγράφει η λέξη, celtic, ethnic, ή death metal ποσώς με ενδιαφέρει. Από τη στιγμή που ακούγεται η μουσική της ωραία στα αυτιά μου θα την ακούω.

Και αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το αν έχω ακούσει άλλους 5, 10, 100 τέτοιος καλλιτέχνες. :smiley:

!!

Μια χαρα κυκλοφορουν απαντα εδω και πολλα πολλα χρονια…και σε μεγαλα δισκαδικα κιολας.:wink:

Επειδή τα έψαχνα πριν από πολλά χρόνια όπου και να πήγαινα (και μιλάω για μεγάλα δισκοπωλεία σε Θεσσαλονίκη και κάποια σε Αθήνα) η απάντηση που μου έδιναν ήταν μία: η εταιρεία της δεν τα προωθεί στην Ελλάδα, δεν φέρνουμε cd της Loreena McKennitt. Και αναγκάστηκα να τα παραγγείλω από το ιντερνετ αρκετά χρόνια μετά… Τώρα αν κάποιος που κατείχε δισκοπωλείο έκανε προσωπική παραγγελία και μετά τα έβγαζε προς πώληση δεν ξέρω… το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έκανε γερή μπάζα αφού τα αγόραζε 7-7,5 ευρώ και τα πουλούσε γύρω στα 25!:lol:

Aπο Θεσσαλονικη τα πηρα και γω,τα μισα και βαλε απο Μετροπολις και μερικα παλιοτερα απ το Blow Up(πριν γινει κομμωτηριο…:p) και τον Patsi,γι αυτο μου φαινεται περιεργο αυτο που λες.Εκτος αν επεσες σε υπαλληλο τζιμανι(εχει πολλους τετοιους)σαν τον ΘΕΟ στο Μετροπολις που ελεγε σε μια κοπελα,η οποια εψαχνε το δισκο οπου βρισκοταν το nightmare των MSG,οτι δεν εχει κυκλοφορησει ποτε σε cd.

:bow2::bow2::bow2:

Θέλω να τον γνωρίσω ε.

XAXXAAXAXXAAXAXAXAXXXAXAXAAXXAXXAXAAX

Τα cd της Loreena βασικά και εγώ εύκολα τα έβρισκα πάντα… ακόμα και Σερρες σε 2 δισκάδικα είχαν φέρει. Το Αn ancient muse μάλιστα το είχα αγοράσει από τις πρωτες μέρες κυκλοφορίας του.

Αχαχχαχαχαχα!:lol: Ε τι να πω τότε! Μάλλον έγινε συνομωσία των δισκοπωλείων για να μην αποκτήσω αυθεντικά τα άλμπουμ της Λορίνα:lol:

Κάτι καινούριο για ημερομηνία κυκλοφορίας έχουμε;
Πιο “κέλτικο” τίτλο πάντως δε θα μπορούσε να διαλέξει.

http://www.quinlanroad.com/explorethemusic/thewindthatshakesthebarley.asp

Τα πάντα όλα εδώ. Από ημερομηνίες κυκλοφορίας για κάθε χώρα μέχρι και samples 1 λεπτού από τα κομμάτια του άλμπουμ.

Ευχαριστώ.

Πολύ ωραία ακούγονται τα samples, δυστυχώς δεν αναφέρονται και διάρκειες των τραγουδιών, ώστε να δούμε πόσα “ξεσπάσματα” να περιμένουμε.

Επίσης, το πάκετο “The Wind That Shakes The Barley CD & The Journey Begins+ 4 Disc Boxed Set (Collector`s Edition)” είναι φτήνια τρελή ή μου φαίνεται;;

Υ.Γ.: Και πόσο γαμάτο φαίνεται να είναι το “The Star of the County Down”;