Για πάμε λίγο…
Μιλώντας για μένα είμαι ένας τύπος που το science fiction δεν το συγκίνησε ποτέ…μιλώντας για σινεμά έχω τα μεγαλύτερα κενά στο science fiction απο κάθε άλλο είδος! πάιζει η μόνη ταινία που να έχω δει να είναι το Gattaca…Ούτε Matrix, ούτε blade, ούτε alien, ούτε Brazil…Γενικώς με συγκινεί στην τέχνη περισσότερο το ανθρώπινο κομμάτι, αυτό στο οποίο μπορώ να αντικρύσω καταστάσεις γνώριμες, να μάθω ανθρώπινες ιστορίες και να αναλύσω πως σκέφτονται, νιώθουν και συμπεριφέρονται οι άνθρωποι…
Το Lost είναι μία σειρά επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου…στο κέντρο του όμως έχει με έναν πολύ άμεσο τον άνθρωπο…Διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικές ζωές, επιλογές, αποφάσεις, δρόμοι που διαλέγουμε και συνέπειες που πληρώνουμε. αυτό το κομμάτι του Lost είναι μαγικό…Το ξαναλέω στο Αμέρικα που οι σειρές κόβονται σαν τα σταφύλια τον Σεπτέμβρη επι τρεις σεζόν κάθε επεισόδιο είχε μισή απο την ώρα του αφιερώμενη στην ανάπτυξη του κάθε χαρακτήρα ( στα κορεάτικα, στα ισλαμικά κτλ), απο το να χώνει εύκολα πιστολίδια και ηλιοκαμέμους κώλους…Και αυτό γιατί κάθε χαρακτήρας ερχόμενος αντιμέτωπος με το παρελθόν του και τα βιώματα του καλούνταν να κάνει επιλογές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξέλισαν την ιστορία και επηρέαζαν τις ζωές των άλλων…Το παζλ αυτών των αλληλεπιδράσεων είναι μοναδικό…
Για την ατμόσφαιρα και το μυστήριο και αν αυτό πέτυχε νομίζω οι 270+ σελίδες του thread τα λένε όλα…αγωνία, όλο αυτό το αίσθημα των αναλύσεων που δεν το κάναμε μόνοι γιατί μας κάπνισε αλλά γιατί αυτό το παζλ εικόνων, συναισθημάτων, γρίφων και καταστάσεων είναι τόσο μαεστρικά πλασμένο που σου έδινε τροφή συνεχώς για συζήτηση…270 σελίδες χωρίς bump κάθε τρεις και λίγο “ψιτ μάγκες, η καλύτερη δραματική σειρά στο Αμέρικα, απλα, ε.” και λίστες ποιοι το βλέπουν απο τους users…
Σαφώς και κάποιος μπορεί να το δει και να μην του κλικάρει…να έχει δει ξέρω τίποτα άλλες κορυφαίες σειρές και να του έρχεται αυτομάτως μια σύγκριση…πολλά μπορεί και όλα δικαιολογημένα…Στο προσωπικό γούστο δεν επεισέρχονται γιατί, δεν ξέρεις, είσαι φλώρος κτλ…Σου αρέσει ή όχι that’s it, end of story.
Πάντως μπορώ μετα βεβαιότητας όμως να πω πως πολλοί απο τους lovers ή haters σίγουρα δεν έχουν δει lost σωστά και με προσοχή και είτε αποθεώνουν, είτε κράζουν εικικρινά δεν έχουν ιδέα τι έχουν δει και πως…Είχα άτομο στο στρατό που έλεγε ότι έβλεπε και γούσταρε και μου έλεγε “μάγκα δεν θα είναι 6 σεζόν 9 θα είναι το ξέρω εγώ απο πρώτο χέρι κτλ.” και όταν έβλέπε την 5η σεζόν έχασε τα πρώτα 8 επεισόδια απο το pc του και ξεκίνησε απο το 9ο και μου έλεγε "μαλάκα γαμάει κτλ’. τι να πεις…και έτσι πιστεύω είναι άνετα το 50% όλων όσων έχουν έστω και μία ώρα ασχοληθεί με το Lost…οπότε γενικά κρατάτε μικρό καλάθι για τα όσα ακούτε…