Απάτη είσαι εσύ ρε! Γιατί εγώ το έχω ποστάρει (νομίζω στο “μου αρέσει”) εδώ και κάτι αιώνες και πριν καν ξεκινήσω να τα βλέπω και έβλεπα τα ΜΣΝ των Αναστάσηδων να λένε “Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι γίνεται στο Lost?”. Και μάλιστα μου είχε απαντήσει και ο Θέριος (αν θυμάμαι σωστά).
Ντάξει απλά θεωρώ ότι αν κάποιος έχει ασχοληθεί σοβαρά με το lost δηλαδή να έχει προσέξει ακομά και να έχει δει εις διπλούν τα επεισόδια αν έχει τύχει να τα δει μαζεμένα (too much information) θα πει με σιγουριά ότι είναι μια σειρά ποθ βαδίζει με σχέδιο…και μόνο που (το έχω ξαναπεί) ασχολείται τόσο πολύ με τους χαρακτήρες για να δικαιολογήσει στάσεις, συμπεριφορές, αποφάσεις κτλ που είναι καθοριστικές για την εξέλιξη πάει να πει πως λειτουργεί με σχέδιο…όταν στο τέλος της 3ης season σου δείχνει το φερετρο το οποίο εκείνη την στιγμή σου φένεται άσχετο δεν σημαίνει πως ήταν σχεδιασμένη όλη η 4η season για να φτάσει στο finale που έφτασε (δεν το λέω για να μην κάνω spoiler)…κ αυτά τα παραδείγματα είναι άπειρα…που στηρίζεται στο ότι κάνουν ότι να ναι χωρίς να υπάρχει κατεύθυνση??
Σίγουρα έχουν στο μυαλό τους κάτι αλλά όχι πολύ συγκεκριμένο. Αν ήξεραν ακριβώς που βαδίζει η σειρά δε θα είχαν γυρίσει 3 διαφορετικά φινάλε για την τέταρτη season.
Όπως και να ‘χει, το Lost είναι 2-3 σκαλιά ανώτερο απ’ οτιδήποτε άλλο, τέλος.
Κι εγω που εβλεπα λοστ απο την αρχη,πλεον δεν μ κανει τετοια αισθηση οπως πριν…ναι,μπορει να ειχαν ενα βασικο σχεδιο,αλλα το γ@μησαν στη πορεια,ανα διαστηματα…εχουν τοσα ερωτηματα και τοσες λεπτομεριες,που απλα,δεν παιζει να τα λυσουν ολα…το βλεπω κυριως,διοτι,οκ,διατηρει εστω εναν Α επιπεδο ανα επεισοδιο,εχει μερικα πολυ καλογραμμενα,αλλα δεν παυει να ειναι ενα spin off του Twilight zone,και οσο καλο να ειναι και το φιναλε,δεν νομιζω πλεον οτι θα ανταποκριθει στις προσδοκιες των περισσοτερων…ειναι μια ωραια Mystery σειρα,που πλεον σπας και πλακα μαζι του και δεν μπορεις να το παρεις στα σοβαρα και τοσο,οπως ηταν πχ στις 2 πρωτες σεζον,που ηταν πιο σφιχτοδεμενο…οπως ειπα,ενα μεγαλο spin Off της Ζωνης του Λυκοφωτος…δεν θεωρω πως εχασα χρονο να το δω,ισα ισα που μερικα επεισοδια τα θεωρω κορυφαια για Tv series,και εννοειτε πως δεν θα σταματησω να το βλεπω,απλα πλεον,δεν κοβομαι πχ να κατεβαζω επεισοδιο με το που βγαινει,γτ πολυ απλα,δεν θα πεθανω κιολας…την περισυνη σεζον την ειδα ολη μαζεμενη σχεδον,οταν τελειωσε,και δεν με χαλασε…οσο για αναπτυξη χαρακτηρων,δεν θα παρω,εχω δει πολλες σειρες με υποδειγματικη αναπτυξη χαρακτηρων…ουτως ή αλλως το Λοστ δεν ειναι σειρα χαρακτηρων,αλλα σειρα μυστηριου και ψαρωματος…παντως,βλεπω τα τελευταια χρονια πολλες σειρες,που θεωρω πως αφηνουν το λοστ και το καθε λοστ,πολυ πισω…απλα αυτη η υπερβολικη διαφημηση και το στυλ’‘κανω οτι πιο κουλο μπορω για να ψαρωσω’’,ειναι που πιανουν πολυ στις μερες μας…αντε να δουμε και τη νεα σεζον,τι ψαρια θα πιασει…
Ναι, karvou & monte, εσάς περιμέναμε για να μας πείτε για το Lost
Απάτη - ξεαπάτη, μια χαρά τη βλέπετε όλοι και μας ζητάτε τα DVD για να δείτε τη συνέχεια… :roll:
Αλλά για να επεκταθώ λιγάκι, προφανώς και ένα ξενέρωτο τέλος θα με στεναχωρήσει, αλλά το τελευταίο πράγμα που μπορώ να πω για μία σειρά που γουστάρω και με έχει καθηλώσει παραπάνω από κάθε άλλη, είναι πως είναι απάτη. Ναι, αν έχει άσχημο τέλος “θα μου την λένε”, αλλά so what? Το θέμα δεν είναι το τι θα γίνει στο τέλος, αλλά το ότι εδώ και 3 χρόνια που παρακολουθώ τη σειρά με ευχαριστεί και με πωρώνει!
Δηλαδή, αν βλέπετε τους Metallica σε 4ωρη συναυλία που έχουν γαμήσει το σύμπαν, θα κράζατε επειδή έπαιξαν τελευταίο κομμάτι το “Frantic”; Gimme a break…
Ναι, το ξέρω ότι έχει πολλά αναπάντητα ερωτήματα, αλλά όπως έχω ξαναγράψει ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΕΙΑ! Κάνετε όλοι λες και άμα δεν μάθετε τις απαντήσεις θα χάσετε τον ύπνο σας… Σειρά μυστηρίου είναι, ΓΚΕΓΚΕ;
Ναι ρε! Τα τρία φινάλε τα γύρισαν ώστε να μην ξέρουν αυτοί που διαδίδουν τα spoiler τι πραγματικά γίνεται
Επίσης, από τα μέσα της τρίτης περιόδου και μετά υπάρχει σαφές πλάνο για το προς τα που πηγαίνει η σειρά. Μέχρι τότε απλά έγραφαν… Όποιος έχει παρακολουθήσει σοβαρά τη σειρά, καταλαβαίνει τη διαφορά.