[SPOILER]Ωραιες οι θεωριες των Cozy και tylerdurden
Εγω παλι αναρωτιεμαι τι εχει απογινει η Κλερ… Και ποιος στο διαολο ειναι αυτος ο Τζεικομπ;; Ειμαστε σχεδον στα μισα της χρονιας και ουτε που εχει αναφερθει ο πουστης…!
Τεπσα… Πολυ καλο και διαφωτιστικο το τελευταιο επισοδιο. Ισως το μονο απο τον 5ο κυκλο που δεν με επιασε πονοκεφαλος… Τα φλασμπακς ξεκουραζουν αρκετα.
Λογικα στο επομενο (υπαρχει τρειλερ στο youtube) θα ξεκαθαρισουν και ορισμενα πραγματα σχετικα με τον Λαινους.[/SPOILER]
Από ό,τι λέγεται, θα μάθουμε προς το τέλος της σεζόν τι παίζει με τον Τζέικομπ. Όσο για την Κλαιρ, η ηθοποιός που την παίζει είχε φέτος άλλες υποχρεώσεις και για αυτό έχουν κρατήσει την ιστορία της πίσω. Δεν αποκλείεται να εμφανιστεί προς το τέλος, αλλά νομίζω πως τα σπουδαία για την ίδια θα τα μάθουμε του χρόνου
[SPOILER]Πω! Τι επεισοδιαρα ηταν αυτη! Μην ξανακουσω καναν γκαλακτακια πως δεν χτιζονται χαρακτηρες σε αλλες σειρες ε!
Περα απο τον φλουφλη τον τζακ που τον εχουν του χεσιματιου (αν και το βλεπω για εσκεμενο και θα σκασει μεγαλο comeback προς το τελος μπας και τον αγαπησουμε παλι), ολοι οι αλλοι χαρακτηρες δειχνουν μπολικο βαθος.
Ο διαλογος Χερλι-Μαηλς ηταν το λιγοτερο επικος. Ask me more about time traveling…
To λοιπον. Νεξτ επισοντ Μπεν πρωτο πλανο, θα μαθουμε και πως ξηγηθηκε στο λιμανι, αρα θα δουμε ποσο νεκρη ειναι η Πενη, και που βολοδερνει ο Σκωτσεζος (μην ειναι νεκρος θα γινει της putain)
Επισης θα δουμε και λιγο Λοκ, που οσο και να μ’εκνευριζει η νησο-θεουσα, μου’λειψε.
Πληρης απουσια του Φαραντεη. Τι να κανει δαυτος? Και ο Σαγιντ που πηγε?
Ανηγουεη, σμοουκ μονστερ αφιερωμα μυριζομαι την Μπεμπτη και ενθουσιαζομαι!
Aσχετο αλλα δεν θυνάμαι καθόλου.
Όλοι οι άλλοι κομπάρσοι, β’ ρόλοι όπως η μαυρη και ο οδοντίατρος και γένικα όλοι οι υπόλοιποι που βρίσκονται? Τους έφαγε η ομάδα του Ραικόνεν η κανας μαυρος καπνός?
Όλοι έχουν πεθάνει (οι τελευταίοι έφαγαν τα φλεγόμενα βέλη) και έχει μείνει μόνο ο Οδοντίατρος με τη γυναίκα του, για τους οποίους θα μάθουμε πιο μετά τι απέγιναν!
Τα είδα κι εγώ τα τελευταία 2, οπότε λίγες μικρές παρατηρήσεις:
Ο Μπεν, κανονικά δεν πρέπει να θυμάται τίποτα για τους Losties και πως συνήπαρξε μαζί τους στο παρελθόν, γιατί τότε δε θα πάλευε τόσες σεζόν να τους σκοτώσει. Θα ήξερε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο.
Ναι, αλλά ο “άλλος” (σταματώ να λέω ονόματα γιατί δε με θέλει:p) είπε πως αν γίνει καλά ο Μπεν, μετά δε θα θυμάται τίποτα, άρα μάλλον ο Μπεν διαβάζει πολύ καλά τους ανθρώπους
Ναι, όμως αν ο Χέρλυ τράβαγε τη σκανδάλη, αν το καλοσκεφτείς, τότε το όπλο θα πυροβολούσε. Κι αυτό γιατί ο Μάιλς ακόμα κι αν βρίσκεται στα 70ς, ο ίδιος παραμένει παρόν. Άρα ή δε τα έχει καταλάβει καλά … ή έχει δει το μελλοντικό του εαυτό. Νομίζω το πρώτο όμως, γιατί μετά από τον μαύρο αρχιτέκτονα με το παιδί και το σκυλί (έστω “Μπάμπης”), μάθαμε πως πεθαίνεις όταν το νησί θέλει κι όχι μόνο όταν είσαι στο παρόν
το λοιπόν… Μερικά πράγματα που έχω δει εγώ. Κατ αρχας όντως η αρχική ανακοινωση ήταν για 6 σαιζόν. Εκ των οποιων οι 5 και 6 θα ήταν “μισες” δηλαδή 12-14 επεισόδια η κάθε μία (μν με ρωτάτε γιατί). Τώρα όμως ανακοινώθηκε ότι season 5 θα επεκταθεί στα 17 επεισόδια. Για 7 σαιζόν δεν το βλέπω πάντως.
Όσον αφορά στον θεϊκο διάλογο Miles και Hurley νομίζω ότι είναι τοποθετημένος έτσι ώστε μέσα από το χιούμορ να εξηγήσει στον θεατή το όλο concept του timetravel. Η ατάκα του Miles “shoot me!” δεν έχει καμία σχέση με το όλο θέμα, απλά είναι σχήμα λόγου. Έχει αγανακτήσει με τον Hurley.
Tέλος ένα γενικό σχόλιο για τη σειρά. Νομίζω οτί οι πρώτες 2 σαιζόν ήταν κορυφαίες και ειδικα η δεύτερη. Προσωπικά η τρίτη σαιζόν δεν μου άρεσε ιδιαίτερα… Η τέταρτη ψιλοανέκαμψε και τώρα η Πέμπτη θεωρώ οτί είναι παρα πολυ καλή. Επιτέλους απαντήσεις ΔΙΑΟΛΕ!!
Οκ πολυ καλο επεισοδιο,αλλα κλασικο Λοστ,απανταει σε καποια παλια ερωτηματα και σου δινει αλλα τοσα καινουρια.
[SPOILER]Ο Μπεν βασικα πως εφυγε ζωντανος απο τον Ντεσμοντ?Αμα εβγαινε στην επιφανεια δεν πιστευω να δισταζε να τον σκοτωσει ο αλλος.Αλλα Μπεν ειν αυτος,θα εκανε μακροβουτι 500 μετρα κι ας του φευγει ολο το αιμα στη θαλασσα.
Η εν ψυχρω σοτγκανια στον Σιζαρ μου ρθε λιγο κατακεφαλα,δεν το περιμενα.
Η καριολιτσα μπατσινα και ο χοντρος ειναι λογικα βαλτοι του Γουιντμορ.Η ερωτηση για τη σκια του αγαλματος πιστευω ηταν κατι σαν συνθηματικο,θα εβαλε ο Γουιντμορ πολλα ατομα στο ιδιο αεροπλανο,αγνωστα μεταξυ τους,και αυτη η ερωτηση θα ειναι σαν συνθηματικο για να βρεθουν οταν πεσουν στο νησι.Και ο Γουιντμορ μπορουσε ανετα να βρει την πτηση των losties,γιατι ο Μπεν τον πηρε τηλεφωνο και του ειπε οτι εκεινη τη μερα θα επιστρεψει στο νησι.
Για τον Ριτσαρντ,πιστευω ολο και περισσοτερο οτι θα ειναι κανας φαραω ή ο Ιμχοτεπ ξερω γω.
Παντως τα ταξιδια στο χρονο εστω και θεωρητικα ψιλοεξηγουνται.Τα αρχαιοαιγυπτιακα φαντασματα-καπνοι ομως δεν ξερω,μηπως παει too much?[/SPOILER]
Μπα too much εχει παει απο τοτε που αρχισαν τα ταξιδια στο χρονο γιατι εκει που ολα ειναι στην σφαιρα του φυσικου περασαν στην σφαιρα επιστημονικης φαντασιας οποτε ειμαστε οκ τωρα.καλες οι αξηγησεις σου αν και ο χρονος θα δειξει…
Κοιτα τα ταξιδια στο χρονο,εστω και θεωρητικα,εχουν μια λογικη.Δεν λεω οτι τα βρισκω λογικα,απλα ακομα δεν ξερουμε αν ειναι εφικτα ή οχι.
Ελπιζω να μη βαλουν πολλα μεταφυσικα παντως.
Αν και εδω που φτασαμε ολα τα περιμενουμε,εδω στο προηγουμενο επεισοδιο αληθεια πιστεψα οτι ο Ριτσαρντ θα διακτινιζοταν οταν πηγε να μπει στο ναο με τον Μπεν.